Dodaj do ulubionych

Skarbówka chce strajkować

IP: *.europe.hp.net 27.10.06, 21:47
A ja mam znajomych w moim US w Łomży z takimi doświadczeniami:

1. Jeden skorzystał z ulgi na darowizny, US się przyczepił i wymusił zwrot.
Mimo ze Balcerowicz (był wtedy MF) przyznał rację podatników US pieniędzy nie
oddał ...

2. Drugi znajomy kupił akcje w połowie lat 90-tych na giełdzie. Sprzedał
w 2004-2005. US Chce przywalić podatek+odsetki karne. US domagał się dowodów
zakupu, znajomy wysłał kwity jakie przesłał mu bank. US to nie zadowala
tylko chce kasę ...

Jak się do tego doda wszystkie podatki: PIT, akcyzę, VAT, kupno-sprzedaż
które potrafią zabierać ponad 80% tego co płaci pracodawca to
czemu mamy się dziwić nienawiści do US ?

Do tego pieniądze z podatków są w znacznej części marnowane:
stacja we Włoszczowej, kilka razy za wielu urzędników, górnicy, rolnicy ...
Obserwuj wątek
    • Gość: Takie Jeden Łoś A ja lubie moj US IP: *.physik.Uni-Dortmund.DE 28.10.06, 13:47
      Moze jest on wyjatkowy, ale urzednicy sa mili, kulturalni i w zdecydowanej
      wiekszosci przypadkow kompetentni. Wykonuja to co do nich nalezy, ale staraja
      sie nie utrudniac ludziom zycia i nie sa specjalnie czepliwi. Jak sie ladnie
      poprosi, to pomagaja wypelniac formularze. Czesciej mnie wkurzaja niektorzy
      podatnicy, ktorzy przylaza i maja do tych urzednikow pretensje o niewiadomo co.
      Najbardziej agresywni sa ludzie starsi. Czesto nie potrafia wypelnic PITa, a
      maja o to z geba pretensje to Bogu ducha winnej kobity, ktora siedzi i te PITy
      stempluje przy przyjmowaniu.
      • Gość: ox Re: A ja lubie moj US IP: *.timplus.net 28.10.06, 21:12
        nie masz tam czasem cioci, brata, albo mamy?
      • Gość: rafcio Zameryki Re: A ja lubie moj US IP: *.ph.ph.cox.net 28.10.06, 21:59
        Gestepo tez bywalo mile. Wszyscy ludzie zwiazani zUS powinni siedziec w
        wiezieniach.
        • Gość: wojti do rafcio Zameryki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 22:15
          Trudno o większego debila niż Ty. Myślę , że masz pierwszeństwo w marszu do
          celi.
          • Gość: Anty Re: do rafcio Zameryki IP: *.server.ntli.net 29.10.06, 00:35
            Wcale głupot nie pisał, podobieństwa są aż nadto wyraźne. US to instytucja nie
            respektująca prawa, jak robią coś niezgodnego z przepisami, to wymyślają jakieś
            bardzo naciągane interpretacje i racja zawsze ma leżeć po ich stronie.
            Ile firm zbankrutowało przez pazernych idiotów z US, ile osób straciło dorobek
            wielu lat pracy.
            • Gość: ogon Re: do rafcio Zameryki IP: *.os1.kn.pl 29.10.06, 08:33
              pomysl troche glupku. "naciagane interpretacje"... kazda bedzie ci sie wydawala naciagana o ile nie bedzie po twojej mysli. pracownicy us nie ustanawiali prawa to kretynscy poslowie takie bzdury uchwalili ze mozna to na milion sposobow interpretowac. powiedz mi jak ty bys sie zachowal pracujac w dowolnej firmie. robil bys dobrze klientom czy byl lojalny w stosunku do szefa?
              • Gość: Anty Re: do rafcio Zameryki IP: *.server.ntli.net 29.10.06, 09:18
                Gość portalu: ogon napisał(a):
                > pomysl troche glupku. "naciagane interpretacje"... kazda bedzie ci sie wydawala
                > naciagana o ile nie bedzie po twojej mysli.

O ile mi wiadomo w Wielkiej Brytanii jest tak, że jeżeli ustawa jest niejasna,
                to obowiązuje interpretacja korzystna dla podatnika.

> pracownicy us nie ustanawiali praw a to kretynscy poslowie takie bzdury
                > uchwalili ze mozna to na milion sposobow interpretowac.

To dlaczego interpretują zawsze na niekorzyść podatnika? To nie posłowie
                wymyślają interpretacje, tylko pracownicy Urzędu Skarbowego.

> powiedz mi jak ty bys sie zachowal pracujac w dowolnej firmie. ro
                > bil bys dobrze klientom czy byl lojalny w stosunku do szefa?

Nie pracowałbym nigdy w firmie okradającej ludzi, i nie jest ważne czy rzecz się
                dzieje bezprawnie czy zgodnie z prawem (interpretowanym tak jak się to "firmie"
                podoba, klient nie ma nic do gadani).
                • Gość: qwerty ogólnie IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.06, 09:45
                  Anty ma rację.
                  >> powiedz mi jak ty bys sie zachowal pracujac w dowolnej firmie. ro
                  >> bil bys dobrze klientom czy byl lojalny w stosunku do szefa?
                  ... a kiedy skończy się granica lojalności?! jak szef w restauracji każe
                  dokładać np. zepsute mięso do jedzenia? Czy dopiero jak zabronią podawać
                  lekarstwa choremu bo za drogie?! A może zawsze trzeba być lojalnym?!
                  Każdy musi postępować jak człowiek, bo już byli tacy co "tylko wykonywali
                  rozkazy" ( a US ma DUŻO na sumieniu)
                  • Gość: Daniel Re: ogólnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 11:30
                    A niech strajkują jak najdłużej. W końcu banda złodziei pozwoli normalnie
                    funkcjonować przedsiębiorcom.
                • Gość: MS Re: do rafcio Zameryki IP: *.tsi.tychy.pl 29.10.06, 21:17
                  Zgadzam się w pełni. Kto udziela poparcia złodziejowi sam jest złodziejem.
                  Można poszukać sobie innej pracy i nie popierać w ten sposób fiskusa.
              • Gość: rafcioAameryki Re: do rafcio Zameryki IP: *.ph.ph.cox.net 29.10.06, 16:17
                Nie mam nic przeciwko uzywaniu epitetow, pod warunkiem, ze piszacy wie o czym
                mowi. Kazdy urzad skarbowy ma swoje wlasne interpretacje ustawy czy
                rozporzadzen. Dlatego ta sama ustawa jest inaczej interpretowana nawet w
                roznych dzielnicach tego samego miasta. Stad tyle odwolan do Izby
                Skarbowej.Wiec nie nazywaj mnie idiota, tylko dlatego, ze jestes pracownikiem
                US albo twoja rodzinka tam pracuje. Tylko najgorsza szmata podejmuje sie tam
                pracy. Kazdy, kto choc raz mial kontakt z US jako podatnik, wie, ze to
                najohydniesza, antyobywatelska machina biurokratyczna, zatrudniajaca takich
                samych siepaczy jak ZOMO.
              • Gość: daro taki kretyn jak ty to pewno moze tylko w urzedzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 16:49
                pracowac, bo tylko tam mozna spotykac takich bezmozgich kretynskich chamow.
                Adolf Hitler tez mowil - zabijajcie no i szkopy szly i zabijaly. To samo z
                urzedasami - bezmozgi, ktore nie zastanawiaja sie nad tym co robia.
            • Gość: zdzisiek Re: do rafcio Zameryki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.06, 22:29
              Dlaczego w polsce nie ma jednej i tylko jednej interpretacji prawa podatkowego
              zeby nie bylo tak ze w jednym urzedzie powiedza ci tak w innym inaczej a w
              jeszcze innym zupelnie cos innego wymysla. Troche by sie choc rozjasnilo i by
              nie bylo kuriozalnych przypadkow. Czesc pracownikow jest bogu ducha winnych temu
              ze na gorze ktos tam sobie manipuluje i testuje rozne warianty a jak nie wyjdzie
              to kto dostaje ? oczywiscie pionki na dole za wszystko a prezesi za to jeszcze
              zgarniaja gruba forse. Ciecia sa jak wszedzie a czy sa sluszne to nie wiem. Ale
              kuriozum jest tez to ze nie ma za co kupic spinaczy czy tam teczek !!! Moze
              poobcinac troche pensje wladca tego burdelu to by i na spinacze i teczki no i
              nawet na dlugopisy starczylo !!!
      • Gość: mkwr Re: A ja lubie moj US IP: *.freedom2surf.net 28.10.06, 22:53
        A ja mieszkam w UK i tu nie trzeba "ladnie prosic" - panie (i panowie) sami
        proponuja ze wypelnia formularz i sami wysla gdzie trzeba, zeby podatnik mial
        mniej zmartwien. I jeszcze sie usmiechaja, pomagaja - normalnie jak jakas sesja
        terapeutyczna po doswiadczeniach w polskim urzedzie skarbowym...

ps: angielski znam dobrze - nie robia tego "bo se nie poradze"
        • Gość: Poloniusz Re: A ja lubie moj US IP: *.crowley.pl 29.10.06, 00:52
          A kogo to obchodzi. Do garów a nie tam sie wypowiadać na tematy związane z
          finansami.
          • bmkms Zdawalo mi sie, ze rozmawiamy o urzedach 29.10.06, 08:08
            skarbowych. Skoro cie temat nie obchodzi to sie wylacz. a twoje chamstwo
            wskazuje wlasnie na powiazania z US
            • Gość: mariusz Ja ma rozwiązanie problemu !! IP: 195.205.3.* 29.10.06, 09:43
              Niech się przekwalifikują ;) W urzędach pracy jest tyle kursów ,obsługa
              komputera ,posadzkarz ,i niech robią karierę gdzie indziej .
              Zle ,nie podoba się ,to wynocha ,takie życie ,kapitalizm he he
        • Gość: koku Re: A ja lubie moj US IP: *.aster.pl 29.10.06, 14:04
          w GB poziom zatrudnienia w służbach skarbowych wielokrotnie przekracza nasz.
          nie piszę już o zarobkach bo tam za pensję można normalnie żyć a u nas .....
          spróbuj kupić mieszkanie w warszawie za pieniądze które zarabia się w
          administracji rządowej (nie piszę o samorządzie bo tam akurat w warszawie
          zarabia się lepiej niż w rządówce - i nie pisz że nie bo sam to przerabiałem i
          nawet proponowali mi przejście do jednego z urzędów centralnych i nie
          skorzystałem bo na równoważnym stanowisku co w urzędzie miasta zarabiałbym
          prawie 60 % mniej). nie oczekujcie od ludzi których nie stać na wiele rzeczy że
          będą szczęśliwi i pomocni wobec innych (a w skarbówce nie dorobisz bo to
          nielegalne - to jest służba cywilna przecież)
    • alesandra4 Re: Skarbówka chce strajkować 28.10.06, 19:11
      To nie pracownicy fiskusa powinni być adresatem pretensji i wylewanych na nich
      kubłów pomyj. Ktoś inny to prawo tworzy, zatwierdza i daje do wykonania.
      Skarbówka pracuje na ustawach stworzonych zupełnie gdzie indziej. Czego dowodem
      ciągłe majstrowanie przy przepisach i tak już napisanych na kolanie.
      • Gość: Anty Re: Skarbówka chce strajkować IP: *.server.ntli.net 29.10.06, 00:38
        Ale to skarbówka wymyśla interpretacje przepisów niekorzystne dla podatnika.
        Powinno być tak, że jeżeli przepis jest niejasny, to powinna obowiązywać
        interpretacja na korzyść podatnika - skoro prawo jest do bani, to powinien
        tracić ustawodawca, a nie szary człowiek.
    • Gość: Wielkiboss Skarbówka chce strajkować IP: 86.40.101.* 28.10.06, 19:28
      wescie sie do pracy w tych urzadach. Nic nie mozna zalatwic, ta na kawie ten na
      papierosie a tego nie ma 800 zl na miech to i tak za durzo
      • alesandra4 Re: Skarbówka chce strajkować 28.10.06, 19:35
        właśnie...wescie...durzo...
        • Gość: rafcioZameryki Re: Skarbówka chce strajkować IP: *.ph.ph.cox.net 28.10.06, 22:02
          Takie jak ty bedziemy golic na lyso.
        • bmkms Typowa reakcja - brakuje argumentow to 29.10.06, 08:10
          wymyslasz zastepcze
    • luceat Re: Skarbówka chce strajkować 28.10.06, 19:37
      >Jak się do tego doda wszystkie podatki: PIT, akcyzę, VAT, kupno-sprzedaż
      >które potrafią zabierać ponad 80% tego co płaci pracodawca to
      >czemu mamy się dziwić nienawiści do US ?

Urząd Skarbowy jedynie wykonuje to co ustalił ktoś na górze -> patrz sejm i
      politycy. Do nich miej pretensję, a nie do biednych urzędników, którzy muszą
      wykonywać polecenia góry.
      Ta kasa, którą za pośrednictwem US oddajesz skarbowi państwa trafia do szkół,
      szpitali, policji, wojska, itd.......
      • Gość: henrykblajet Re: Skarbówka chce strajkować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 20:09
        To nie skarbówka,ma winę,to te BARANY z PIS ,LPR,SAMO. to uchwalają przepisy
        durne.Sam jestem płatnikiem tych podatków i cholera mnie bierze,co chwile coś
        innego.
        • bmkms Wszystkie przepisy durne uchwalilo PiS ? 29.10.06, 08:11
          .
      • kolargolo Re: Skarbówka chce strajkować 28.10.06, 20:10
        ta kasa ktora oddaje nie idzie do szpitali tylko dla gornikow, rolnikow, lewe
        renty, doplaty do PKP, POczty POlskiej, stoczni i innych darmozjadow. Nie
        mialbym problemu z placeniem na szpitale czy policje. Mam za to problem jak
        inni mnie ograbiaja dlatego ze im nie wstyd isc pod sejm z kamieniami zeby
        wyciagnac ode mnie te kase.
      • Gość: jj Re: Skarbówka chce strajkować IP: *.server.ntli.net 28.10.06, 20:12
        gestapo tez tylko bylo od wykonywania rozkazow... nienawidze urzedasow.
    • iulius Re: Skarbówka chce strajkować 28.10.06, 20:39
      Niech strajkują! Przynajmniej nie będą w tym czasie szkodzić ludziom.
    • Gość: petercc Re: Skarbówka chce strajkować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 20:44
      "Zdołaliśmy sprawdzić tylko 3 tys. osób. Okazało się, że w 90 proc. zwrot się
      nie należał."

tak a potem sądy uchylaja 2/3 z tych niesprawiedliwych decyzji ...
      • Gość: Prywaciarz Re: Skarbówka chce strajkować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 21:01
        > "Zdołaliśmy sprawdzić tylko 3 tys. osób. Okazało się, że w 90 proc. zwrot się
        > nie należał."

Gdyby wydajnosc pracownikow urzedow byla taka jak w prywatnych
        przedsiebiorstwach to sprawdzono by cale 38 000 osob i jeszcze byl by czasu
        zostalo. Urzednicy to nieroby.
        • Gość: Stavage Re: Skarbówka chce strajkować IP: *.wro.vectranet.pl 28.10.06, 22:11
          Zatrudnij się "prywaciarzu" w dziale egzekucji w urzędzie skarbowym i spróbuj
          zająć się 38 000 spraw na jednego urzędnika (!), z wpływającymi codziennie
          następnymi setkami do rozpatrzenia. Wtedy pogadamy.
          • bmkms Wlasnie dlaczego tak duzo egzekucji ? 29.10.06, 08:13
            Nie widzisz, ze cos tu nie gra ?
      • Gość: xyz do petercc Dlaczego kłamiesz ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 22:23
        1/3 jest uchylana i to w większości z powodu fatalnych przepisów tworzonych
        przez sejm , senat i prezydenta a nie z powodu złej woli us. I to tyle w
        temacie. Jak nie wiesz to milcz.
        • Gość: Anty Re: do petercc Dlaczego kłamiesz ? IP: *.server.ntli.net 29.10.06, 00:40
          To dlaczego US nie potrafi połapać się w przepisach? Skoro prawo jest fatalne,
          to US powinien się do niego stosować, a nie stosować własne widzimisię
          (oczywiście na niekorzyść podatnika).
          • macio25 Re: do petercc Dlaczego kłamiesz ? 29.10.06, 10:42
            To jak stosować prawo, skoro za chwilę sąd wyda dwa orzeczenia w których każde
            będzie inne??
        • bmkms To dlaczego US nie moze orzec tak jak pozniej sad 29.10.06, 08:14
          Te "fatalne" przepisy sa Wam znane
      • Gość: księgowy Re: Skarbówka chce strajkować IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.06, 12:12
        Gość portalu: petercc napisał(a):
        > "Zdołaliśmy sprawdzić tylko 3 tys. osób. Okazało się, że w 90 proc. zwrot się
        > nie należał."
        >
        > tak a potem sądy uchylaja 2/3 z tych niesprawiedliwych decyzji ...

Bzdury piszesz prywaciarzu. 99% weryfikacji kończy się skladaniem korekty. Sądy
        może i uchylają 2/3 decyzji które do nich wpływają ale de facto jest to promil
        spraw w urzędzie. Osobiście bardzo dobrze współpracuje mi się z moimi US-ami.
        Pewnie że "gdzieś w Poslce" są urzędy skarbowe które pracują na negatywną opinię
        ale wśród mi znanych jest profesjonalnie i spokojnie (co nie oznacza że nie ma
        sporów - te jednak rostrzygane są merytorycznie). Dużo gorszymi instytucjami od
        USów są
        ZUSy czy firmy ubezpieczeniowe...
    • Gość: Morphy A niech strajkuja!!! Gospodarka troche odzyje IP: *.karolin.pl 28.10.06, 21:24
      Im mniej pracuje urzad skarbowy tym lepiej dla nas - gospodarka bedzie sie prezniej rozwijac, a my bedziemy mieli wiecej pieniedzy. Strajkujcie!!! Najlepiej ogloscie strajk wieczny!!!
      • Gość: Polski Podatnik Niech się zwolnią i założą działalność gospodarczą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 22:25
        Najlepiej niech się zwolnią z tej przeklętej roboty i najmą do innej pożytecznej
        pracy, ewentualnie niech założą własną działalność gospodarczą i działają na
        wolnym rynku. Niech se opłacą te wszystkie ZUSy-srusy i wypełnią PITa bez byków.
        No i wreszcie niech zapłacą ze swojej własnej kieszeni te wszystkie podatki,
        które łupią z innych uczciwych Obywateli. Bo teraz wszelkie podatki za tych
        US.....ów płacę ja czyli Polski Podatnik.
        • lechujarek Re: Niech się zwolnią i założą działalność gospod 29.10.06, 01:06
          Amen, bracie!

Jeśli tak im źle w tej robocie, jeśli takie do bani płace, to czemu nie rzucą
          tej roboty i pójdą gdzie indziej?
          • Gość: bez złudzeń Oni doskonale wiedzą, że nikt by ich nie do roboty IP: *.tpnet.pl 29.10.06, 03:43
            by ich nie przyjął. Oni po prostu nie nadają się do żadnej pozytywnej
            działalności, potrafią tylko niszczyć i pasożytować na innych.
        • Gość: wiśka Re: Niech się zwolnią i założą działalność gospod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 20:08
          naprawdę bardzo logiczna wypowiedź. Każdy założy swój własny biznes, urzędnikow
          nie będzie wcale Fajnie! Chłopie zastanów się, żeby byli kompetentni urzędnicy
          powinny byc jasne i czytelne przepisy, a u nas zmiany gonią zmiany. Ktoś na
          gorze nieźle kombinuje żeby był bałagan bo wtedy łatwiej się przyczepić, a
          interpretacja przepisów do urzędnikow najczęściej trafia po fakcie!
          Zreszą jasne i nie zmieniające się przepisy to bylby tez bat na tych co
          prowadzą własne firmy bo nie byloby luk prawnych i nie mogliby oszukiwać!
          Jakie państwo takie przepisy, rząd oszukuje podatników, podatnicy rząd!!!! I
          tak się kręci!
          Byl kiedyś pomysł żeby Zus prowadzący działalność płacili od przychodów -
          bardzo fajny pomysł bo kasa Zus nie zobaczyłaby ani złotówki - wszyscy by mieli
          straty! Na całym świecie placi się składki na emerytury i podatki, mniejsze lub
          większe w zależności od kondycji państwa Nasi kochani emigranci bez szemrania
          płacą w GB ale jak by mieli zaplacić w Polsce to kara straszna!!
          • Gość: Anty Re: Niech się zwolnią i założą działalność gospod IP: *.server.ntli.net 29.10.06, 20:56
            Gdybyś nie wiedział - w Wielkiej Brytanii w przypadku prowadzenia działalności
            gospodarczej składka na odpowiednik naszego ZUSu wynosi 2.5 funta tygodniowo (!)
            plus procent od dochodu. Porównaj to z ZUSem, gdzie po założeniu firmy przez
            wiele miesięcy można nie mieć żadnych dochodów (pamiętam jak zakładałem swoją
            firmę - nawet na jedzenie nie miałem, rodzice mnie żywili), a 600zł miesięcznie
            trzeba płacić.
    • Gość: Ktoś A niech sępy strajkują! Tak z parę lat. IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.06, 22:58
    • Gość: inq Skarbówka chce strajkować IP: *.aster.pl 28.10.06, 23:39
      Nie daj Boże dla Jarosława jakby mu skarbówka odmówiła pracy :) Nie będzie z
      czego taniego państwa realizować :)
    • Gość: nie ustępować Ani grosza więcej tym glizdom! To przez nich jest IP: *.tpnet.pl 29.10.06, 03:47
      w kraju taka nędza i bezrobocie, a ludzie muszą pracować na czarno. Wywalić na
      zbity pysk tych sabotażystów gospodarczych, a od razu ludziom zrobi się lżej.
    • Gość: glizdy Re: Skarbówka chce strajkować IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.06, 07:02
      dla niektórych !!!!!!!
      gdyby nie te glizdy to niejedyn nauczyciel,policjant albo lekarz pracował by za
      DARMO-skąd państwo miałoby pieniążki. Sam wpłaciłbyś jak Pan Bóg przykazał??
      A na te wszystkie rzecz za darmo/jak szkoły itp/ to kto zbiera pieniążki.Wtedy
      wam nie śmierdzą???
      • bmkms Moze wiesz, ze mozna przekazac np 50% zebranych 29.10.06, 08:17
        pieniedzy a mozna i 99%. w tym pierwszym przypadku mowi sie o zlodziejstwie
        (patrz - nasze kochane urzedy skarbowe). A mozna zlodziei wywalic i wziac
        normalnych ludzi.
      • Gość: precz darmozjady Lekarzowi i tak trzeba płacić z własnej kieszeni, IP: *.tpnet.pl 29.10.06, 15:35
        "darmowa" opieka zdrowotna to fikcja. Za kwotę którą mi kradniecie na
        ubezpieczenie zdrowotne, z którego nic nie mam, mogłabym się leczyć prywatnie w
        komfortowych warunkach i nikt nie robiłby mi łaski. Jakbym nie była przez was
        okradana to mogłabym posłać dziecko do prywatnej szkoły, a nie do państwowej
        szkoły, w której w imie lewicowych mrzonek "integruje" się bandytów ze
        spokojnymi dziećmi. A o pracy policji to już lepiej nie wspominać, oni nawet nie
        chcą w razie czego przyjąć zgłoszenia o przestępstwie. Dla nich liczą się
        jedynie korzystne wypadające, choć w oczywisty sposób zafałszowane statystyki.
        Przez was jestem skazana na traktowanie jak obywatelka 2-giej kategorii, której
        wszyscy za jej własne ciężko wypracowane pieniądze robią łaskę.
        Kradniecie pieniądze uczciwych i ciężko pracujących ludzi by rozdawać je później
        nierobom i menelom, i tylko oni są beneficjentami waszej szkodliwej roboty.
      • Gość: daro no wlasnie debilu - chcialbym sam za to placic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 16:47
        Gość portalu: glizdy napisał(a):

> dla niektórych !!!!!!!
        > gdyby nie te glizdy to niejedyn nauczyciel,policjant albo lekarz pracował by
        za
        >
        > DARMO-skąd państwo miałoby pieniążki. Sam wpłaciłbyś jak Pan Bóg przykazał??
        > A na te wszystkie rzecz za darmo/jak szkoły itp/ to kto zbiera
        pieniążki.Wtedy
        > wam nie śmierdzą???

Wole wiecej zarabiac i sam decydowac na co wydawac te pieniadze. Normalni
        ludzie w tym kraju jesli moga to posylaja dzieci do prywatnych szkol, lecza sie
        prywatnie, a na policje nie licza tylko zakladaja monitoring w firmie
        ochroniarskiej. Wiec o kant dupy potluc te wszytkie niby darmowe uslugi. Sam
        chce decydowac na co ida moje pieniadze i nie potrzebuje do tego takich
        imbecyli jak ty.
    • Gość: Waldemar Skarbówka chce strajkować IP: 83.18.161.* 29.10.06, 07:29
      Po ostatnich kontaktach z Wami przy rejestracji komitetu wyborczego, mam Was serdecznie dosyć. Buta, arogancja i brak kompetencji,zagęszczenie urzędujących w pokojach a miejsce podatnika na korytarzu,to normalka. Jeśli bylibyśmy partnerami a nie już przy wejściu podejrzanymi o oszustwo, to nasz stosunek byłby adekwatny do Waszego poziomu służebności. Jeszcze nie odczuliście tego co Wam może okazać społeczeństwo za Wasze zasługi. Ale wszystko przed nami.
    • Gość: andare Skarbówka chce strajkować IP: *.netcorp.pl 29.10.06, 09:25
      Ależ biedni ci urzędasy!!!!!!!!!!!! Niech się zwolnią cwaniaczki to nie będą
      narzekać!!!!!!!! Przyjdą młodsi napewno będą chętni
      • Gość: rybka Re: Skarbówka chce strajkować IP: *.aster.pl 29.10.06, 15:35
        u nas w wawie już są prawie sami mołodzi (tacy zaraz po studiach lub 2-3 lata
        po maksymalnie). pozostali się zwolnili bo jak ktoś ma trochę oleju w głowie to
        spada stąd w podskokach. jest też kilku starych pracowników (część to już
        emeryci dorabiający), których na rynku nikt nie chciał kupić. ale wg większości
        z was tak być powinno - urzędnik powinien pracować za darmo lub prawiedarmo i
        się jeszcze z tego cieszyć. macie czego chcecie.
        ja sama ucieknę ze skarbówki jak tylko nabiorę trochę doświadczenia i wyrobię
        sobie kontakty - niech żyje darmowa szkoła dla przyszłych księgowych,
        rewidentów i prawników od podatków. pracodawcy prywatni wbrew temu co czytam w
        tych komentarzach cenią sobie tak przygotowanych na koszt państwa pracowników i
        płacą im wielokrotnie więcej niż "naród"
        • Gość: jj Re: Skarbówka chce strajkować IP: *.gorzow.mm.pl 29.10.06, 15:45
          cytat: "(część to już
          > emeryci dorabiający), których na rynku nikt nie chciał kupić" koniec cytatu

i właśnie po jaką ch....ę tam siedzą emeryci? mają już swoją emeryturkę to niech
          siedzą na działeczce i robią grilla a nie zajmują tylko miejsca pracy, emeryturę
          dostająi jeszce kasę za pracę a młodzi nie mają gdzie zarobić

chamstwo po prostu

pozdrawiam
    • Gość: Arek Re: Skarbówka chce strajkować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 10:18
      Urzędy skarbowe to jedyne instytucje w Polsce, gdzie niedobór pieniędzy działa
      na KORZYŚĆ Państwa Polskiego. Jeżeli urzędnik, co ja postuluje, będzie zarabiał
      900 pln brutto to faktycznie nie przyłoży się do pracy. Dzięki temu są obniżane
      podatki:) Najbardziej haniebna jest wypowiedz niejakiego Firuty tzn: gdyby
      wyrwał z gardła biednym ludziom te dodatkowe 10mln, to Państwo by zarobiło.
      Takie właśnie mają podejście te urzędasy - oni chcą po prostu okradać biednych
      Polaków. Dlatego w urzędach skarbowych powinny być obniżki dochodów a nie podwyżki.
      • Gość: ddr Re: Skarbówka chce strajkować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 10:51
        Apropo bezrobocia i braku pieniędzy na inwestowanie - to czemu konto w banku
        jest oprocentowane 2-3% a kredyty jak się spytasz to ok. 30%. Banki mają
        kolosalne zyski. Nic wam to nie mówi?
        • Gość: daros tylko tyle, ze jestes debilem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 16:45
          Kredyt na 30%? To chyba w providencie ROTFL
      • Gość: senator Re: Skarbówka chce strajkować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 12:24
        A ja sądzę, kowal kuje konie, piekarz piecze chleb, a urzednik skarbowy ma
        ściągać podatki. Jeśli tego nie robi - traci państo- czyli my wszyscy. Jeśli
        się go odpowiednio do tego przygotuje i jeśli nie jest skorumpowany - będzie
        OK. W tej chwili korumpuje państwo - złym przykładem na górze i sprzecznymi
        przepisami, co do których toczą spory najlepsi fachowcy zarabiający 10-tki
        tysięcy złotych a nie tyle ile "wystawiony na widok publiczny" urzednik
        skarbówki. Wniosek: dobre ustawy+ mądry rząd. Pytanie: Czy to mozliwe? Do
        pracowników skarbówki: nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej!
        • Gość: Arek Re: Skarbówka chce strajkować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 13:17
          > Gość portalu: senator napisał(a):

> A ja sądzę, kowal kuje konie, piekarz piecze chleb, a urzednik skarbowy ma
          > ściągać podatki. Jeśli tego nie robi - traci państo- czyli my wszyscy

Takie myślenie jest uprawnione ale tylko w przyjaznych dla ludzi krajach. W
          Polsce jest tak, że na najbardziej straconej pozycji stoją uczciwi pracownicy,
          którzy są łupieni żeby rządzący mogi się przypodobać leniom. Zawsze mnie dziwiła
          jedna sprawa. Jak pracodawca czy pracownik najemny może głosować na polityków
          którzy mówią bardziej czy mniej otwarcie.: zabierzemy Tobie pieniądze, żeby dać
          tym co sa leniwi i bezproduktywni.
    • parazyd Skarbówka chce strajkować 29.10.06, 10:21
      Wywalić na zbity ryj tę chałastrę, której błędne decyzje narażają podatników na
      utratę zdrowia, firmy - na upadłość, a skarba państwa - na wysokie
      odszkodowania. Na ich miejsce przyjąć normalnych i fachowych pracowników.
    • Gość: HH Zwolnić nadmiar urzędasów... IP: *.swietochlowice.org 29.10.06, 10:31
      ... uprościć procedury, zmniejszając biurokrację i wtedy wystarczy i na ołówki i
      na farbę.
    • czesiekkk Re: Skarbówka chce strajkować 29.10.06, 10:38
      Mnie zaszokowała warcząca na podatników pani z urzędu skarbowego, kiedy stałem w
      kolejce do pustego regału z formularzami podatkowymi, którego jakiś
      odpowiedzialny za to urzednik nie zapełnił. Nic dodać, nic ująć.
      Oczywiście podwyżek nie dostaną, pieniądze poszły na rolnictwo, zbrojenia,
      podwyżki dla policjantów i coś jeszcze na służbę zdrowia.
    • Gość: Zenek Huraaaaaaaaaaa!!!!! IP: *.jgora.dialog.net.pl 29.10.06, 10:50
      Strajkujcie jak najdłużej. Od kiedy mam nie składać deklaracji podatkowych???
      • Gość: Zosia Re: Huraaaaaaaaaaa!!!!! IP: 213.199.242.* 29.10.06, 12:15
        Zamiast mówić gołosłownie, podajcie przykładowe zarobki (nie pensje!)
        urzędników skarbówek - dopiero wtedy będziemy je porównywać z nauczycielksimi i
        dyskutować o zasadności podwyżek.
        • Gość: urzędas Re: Huraaaaaaaaaaa!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.06, 21:42
          800 PLN netto. i 1/2 etatu, 1/2 etatu to oczywiście tylko na papierze bo trzeba
          zap... 8 i więcej h
    • Gość: Ozio Re: Skarbówka chce strajkować IP: *.limes.com.pl 29.10.06, 12:28

Skarbówka sama jest sobie winna.

Ja co prawda mam z US kontakt 1-2 razy w roku, ale brat prowadzi dzialalność
      gospodarczą i nie ma miesiaca zeby nie mial kontaktu z US. Najbardziej mnie
      rozbawilo kiedy brat jednego dnia otrzymal 3 listy polecone z potwierdzeniem
      odbioru od US, kazdy po ok 8,40 zl. W ten prosty sposub US wydal 25 zl, zamiast
      8,40 wysylajac wszystko w jednej przesylce. Tak samo wyglada sprawa, kiedy masz
      niedoplate lub doplate w kwocie kilku groszy i znowu 8,40 zarabia poczta.

Gdyby wprowadzili nareszcie ePodatki to miliony zlotych mogłyby zostać
      zaoszczedzone, gdyby wprowadzili propozycje ustawy podatkowej przygotowanej
      przez Centrum Adama Smitha to z armii urzednikow wystarczyloby pozostawic 40%
      stanu i spokojnie obrobiliby wszystkie sprawy siedzac w marmurach, na wygodnych
      skorzanych fotelach popijajac smaczna kawke z ekspresu cisnieniowego i to z
      TAKIM SAMYM budzetem jak dzis.

Najdziwniejsze jest ze wszyscy wiedza co trzeba zrobic, a jakos nic sie nie dzieje.

Pozdrawiam,
      Ozio
    • Gość: Polski Podatnik Państwo jest bogate gdy bogaci są Obywatele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 13:12
      natomiast państwo, które chce być bogate rabując swoich własnych Obywateli
      nadmiernymi podatkami - to jest państwo PRZESTĘPCZE !
      Takie państwo prędzej czy później (raczej prędzej) doprowadza do nędzy zarówno
      swoich niewolników (bo niewolnikiem jest Obywatel rabowany z 80% swoich
      przychodów z pracy !!!) jak i samo popada w nędzę i zostaje rozebrane przez
      państwa sąsiednie.
      Tak już było w historii Polski i tak też się powtórzy, z tą tylko różnicą, że
      teraz to komisarze z Brukseli wprowadzą zarząd komisaryczny polskiej masy upadłości.
      • Gość: ant Re: Państwo jest bogate gdy bogaci są Obywatele IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.06, 16:13
        > Tak już było w historii Polski i tak też się powtórzy, z tą tylko różnicą, że
        > teraz to komisarze z Brukseli wprowadzą zarząd komisaryczny polskiej masy
        upadł
        > ości.

szkoda że nie jutro, doczekałbym normalności...
        • Gość: Polski Podatnik Re: Państwo jest bogate gdy bogaci są Obywatele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 20:00
          Myślę, że bardzo byś się rozczarował ....
          • Gość: ant Re: Państwo jest bogate gdy bogaci są Obywatele IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.06, 22:02
            noooo, nie mów taaaak !!!
            :)
    • monisia64 Re: Skarbówka chce strajkować 29.10.06, 13:19
      Macie niewdzięczną pracę, bo sami jesteście niewdzięczni. jesteście opryskliwi,
      niemili dla ludzi. Ciągle tylko straszycie, zamiast coś podpowiedzieć, doradzić
      jak to jest na Zachodzie. Sami sobie zasłużyliście na to, że was ludzie
      nienawidzą.
      • Gość: liban Re: Skarbówka chce strajkować IP: *.aster.pl 29.10.06, 15:46
        doradzać to ja mogłem (już nie pracuję w skarbówce tylko na swoim) jakiejś
        osobie co sobie nie radziła z prowadzoną osobiście działalnością gospodarczą.
        ale nie bykom z kancelarii podatkowych i adwokackich co się do mnie gramialnie
        zgłaszali bo po co mieli myśleć i kombinować skoro oni zarabiali tylko 5-10
        razy tyle co ja miałem w skarbówce. a potem tacy biedni zagubieni fachóry
        lecieli do przedsiębiorcy co im dał zlecenie i mówili jaki ten urząd durny i
        nieżyciowy. teraz sam doradzam i mam się dobrze. i wiele koleżanek i kolegów z
        mojego us też (większość kompetentnych osób z aparatu skarbowego odchodzi bo po
        co tyrać za grosze gdy rynek za ich wiedzę naprawdę jest skłonny duże pieniądze
        płacić).
      • Gość: ant Re: Skarbówka chce strajkować IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.06, 16:14
        > jak to jest na Zachodzie. Sami sobie zasłużyliście na to, że was ludzie
        > nienawidzą.

tak im zostało, jak jeszcze byli "bogami".
        Łajzy.
    • Gość: jj Skarbówka chce strajkować IP: *.gorzow.mm.pl 29.10.06, 14:56
      a przepraszam ile oni tam zarabiają że tak strajkowac im sięchce? bo chętnie bym
      zamienił swoją pracę ze minimalną stawkę wynagrodzenia na pracę w takim
      urzędzie, jeśli jest ktośchętny na zamianę to ja chętnie, pracuję na 3 zmiany,
      soboty niedziele i święta, oni tam od 9 do 17 wszystkie weekendy itp wolne
      zarabiają i tak dobrze i co źle im?? no bez przesady

pozdrawiam
    • Gość: kolezanka Re: Skarbówka chce strajkować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 15:13
      Koleżanka jest "skarbową" emerytką, pracowała w kasie i ma 1800zł emerytury.
      Też bym tak chciała, za w koncu dość prostą i spokojną pracę.
    • Gość: ant Zapraszamy,zapraszamy do strajków :)) IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.06, 16:07
      " Papier toaletowy, żarówki czy długopisy pracownicy kupują z własnej kieszeni.
      Sami pomalowali swoje pokoje, bo pieniędzy wystarczało tylko na farbę. Olsztyn.
      Segregatory to szczyt luksusu. Urzędnicy używają tylko papierowych teczek. Tak
      długo, aż się rozpadną. "

bieda, dokładnie tak jak łupieni przez aparat ludzie w domach, nic nie mają na
      nic ich nie stać, a haracz mają w zębach oddać, lepiej już chyba było chłopom
      pańszczyźnianym...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka