Gość: Ciehoo IP: *.acn.waw.pl 07.11.06, 18:20 Niestety, przez toplayery zastosowałem adblocka na całego geminusa. Trudno - ich strata. Tak to mi nawet nie przeszkadzały, ale jak mi coś wyskakuje pod kursor, to mnie krew zalewa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hip Re: Kto nie lubi skutecznej reklamy? IP: *.chello.pl 07.11.06, 18:46 adblock jest skuteczny dla 10-15% rynku, reszta użytkowników jak na razie cierpi. mnie najbardziej wkurzało nawet nie to, że coś wyskakuje, co 1. że nie można tego cholerstwa często zamknąć 2. po zamknięciu często linki pod spodem pozostają nieaktywne, bo producenci testuję reklamę na jednej jedynie słusznej przeglądarce, "na której działa". do profesjonalizmu jeszcze długa droga... Odpowiedz Link Zgłoś
kell99 Re: Kto nie lubi skutecznej reklamy? 07.11.06, 19:00 adblock jest skuteczny w 99%. trzeba tylko zainstalowac porzadna przegladarke;) problemy z 'nieaktywnymi' linkami juz nie maja miejsca przynajmniej na ff2.0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hip Re: Kto nie lubi skutecznej reklamy? IP: *.chello.pl 07.11.06, 19:22 być może już nie ma kłopotu, nie miałem okazji sprawdzić ;) na flocka też są pluginy, przesiadłem się w 95% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: openmind.desk.pl czemu zapominacie o "noscript" + "adblock" IP: *.jjs.pl 07.11.06, 20:42 i nie ma żadnych cholernych reklam ani zliczających się reklamodawcom żadnych statystyk które są uruchamiane na maszynie oglądającego !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: czemu zapominacie o "noscript" + "adblock" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 11:19 "Stąd też zasady publikacji tych reklam oraz ich ergonomii są przemyślane, ściśle zkodyfikowane i rygorystycznie przez nas przestrzegane". Hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
wd_07 gazeta stara się nie dawać agresywnych reklam?haha 10.11.06, 12:08 Kto pamięta kampanię reklamową Opla Corsy na gazeta.pl? Przy każdym wejściu na podstronę i odświeżeniu oprócz nachalnej reklamy z głośników leciał mi na maxa "C'MON" - szlag mnie trafiał, znienawidziłem tą reklamę i ten samochód Królem we wkurzaniu człowieka jest o2 na którym ciągle cała strona zasłania się kurtyną przestawia linki przypominają snikersy czy cośtam ( :P ) Najgorsze są filmiki ładujące się w reklamach, dramat jak ma się słuchawki na uszach a tu nagle jakiś babsztyl mówi "MERLIN PE EL" a tobie uszy odpadają i ciarki cie z nerwów przechodzą. Nie można zapomnieć o sprytnych animacjach flash w których przycisk wyłączenia jest sprytnie ukryty tak żeby jak najdłużej przyciągnąć uwagę. Odkąd korzystam z internetu może z 4-5 razy kliknąłem świadomie na jakąś reklamę... Odpowiedz Link Zgłoś
bellicose Re: gazeta stara się nie dawać agresywnych reklam 10.11.06, 12:55 Najbardziej zabawne w tym całym tekście jest to, że najbardziej agresywne formy (toplayer, popup, ...) ktos tu nazywa najbardziej skutecznymi. Nie wiem jak inni, ale mnie tego typu upierdliwe reklamy wrecz zniechecają do danego produktu. I największym frajerem w tym całym interesie jest tu producent, któremy agencja mydli oczy "skutecznością i kliknieciami", podczas gdy efekt jest zupełnie odwrotny. No i oczywiście inną kwestia jest tu nieudolność "kreatywnych" w lanserskich okularkach, tworzących reklamy działające pod jedna przeglądarka lub, o zgrozo, tworzących animy we flashu zzerajace 99% proca. Taki "creative idiot" ładuje od grzyba wodotrysków i innych błyskotek, zupełnie nie mając pojęcia o tym co to jest wektor i jak jest renderowany przez maszynę. Amatorzy ... Odpowiedz Link Zgłoś
plaszcz klikają w toplayery bo nie mogą trafić w X zamykaj 13.11.06, 19:56 w X zamykający, jak trafisz obok X to kliknięcie w baner nabite, ile osob zamknie niechcianą reklamowaną stronę, tego juz nie wiadomo ale reklamodawcy przedstawi sie w statystykach, że kliknięcie było i bussinesssss się kręci :) Odpowiedz Link Zgłoś
mageillusionist AdBlock rulz 13.11.06, 20:03 Mi tam adblock sam w sobie bez noscriptu i noflasha wystarcza ;] Raz sie tylko zdarzylo ze zablokowal mi flasha na stronie gdzie bylo w nim menu :D Anyway mam nadzieje, ze adblock sie spopularyzuje na tyle, ze w koncu przestana robic reklamy we flashu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voitekh Re: AdBlock rulz IP: *.piast.ds.polsl.pl 13.11.06, 20:41 tak powinna wygladac reklama (moje "MMORPG") ;p skromnie, ale widocznie i z zapodanym tekstem bruderszaftujacym :D Odpowiedz Link Zgłoś
swistak336 Cały Gemius zbanowany adblockiem Opery. 13.11.06, 20:56 Za to ostatnio odblokowałem w Operze flash, bo po wybanowaniu Gemiusa, nie jest tego wiele. Nie toleruję ZWŁASZCZA grających reklam, które straszą mnie swym trzeszczącym dźwiękiem głośniczków systemowych. Strony, które to używają unikam. Swego czasu właśnie dlatego opuściłem Wirtualną i przeniosłem się do Gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
d_arek_d Re: Cały Gemius zbanowany adblockiem Opery. 13.11.06, 22:19 W TVN24 jest taka reklama Saaba. Trwa przynajmniej minutę (wydaje się to godziną) i pokazuje jeżdżące sobie nocną porą po szwedzkim lotnisku samochody. Po prostu strata czasu i bzdura. Po przymusowym obejrzeniu tej pseudo-reklamy po raz czwarty, więcej znieść nie mogę; za każdym razem wychodzę do kuchni lub po prostu przełączam TV na inny kanał i odliczam sekundy. Tylko po to, by tej reklamy nie widzieć. A Saaba po czymś takim w życiu nie kupię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucusia Re: Cały Gemius zbanowany adblockiem Opery. IP: 212.244.186.* 14.11.06, 07:51 Muszą reklamodawcom ciemnotę wciskać, bo zasadniczo ci, których znam nie maja pojęcia jaką reklamę wyłączyli, poza np. "coś takie czerwone było", czy "ktos tam łaził". Nigdy sama nie włączyłam takiej reklamy z własnej woli, jedynie wtedy, gdy nie mogłam znaleźć krzyżyka. Nigdy jednak nie skorzystałam z takiej reklamy i z definicji nie skorzystam. Ja się już rozstałam na jakiś czas z Gazetą, bo pojawiały się takie migajace i maskujące relkamy. Jak będą częściej, to się na stałe wyniosę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: calcinus Czesto nie daje sie to gowno zamknac! IP: *.m.pppool.de 13.11.06, 21:01 I wtedy jedynym mozliwym wyjsciem jest klikniecie w ten nieszczesny banner. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaceek Re: Czesto nie daje sie to gowno zamknac! IP: 212.160.172.* 14.11.06, 09:07 czasami nie pomaga - baner po kliknięciu wcale nie znika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manhu Re: Czesto nie daje sie to gowno zamknac! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 13:56 A pomyślcie jak dawniej było pięknie, ot wyskakiwały okienka. Klik i po okienku, a teraz (2004:) jak w IE-SP2 dodali blokadę pojawiła się masa ruchomych flashy i jest walka by to g**** dogonić. Nie ma tego złego co by na gorsze nie wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaceek Re: Czesto nie daje sie to gowno zamknac! IP: 212.160.172.* 14.11.06, 09:08 Czasami nie pomaga - baner po kliknięciu nie znika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pewex Re: gazeta stara się nie dawać agresywnych reklam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 14:57 klik prawym klawiszem myszki "zablokuj zawartość" przytrzymaj SHIFT i zaznacz co ma się nie pojawiać precyzyjnie szybko i skutecznie...oczywiście takie rzeczy to tylko w Operze 9 :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p2p Re: gazeta stara się nie dawać agresywnych reklam IP: *.acn.waw.pl 10.11.06, 15:28 > klik prawym klawiszem myszki "zablokuj zawartość" przytrzymaj SHIFT i zaznacz c > o ma się nie pojawiać precyzyjnie szybko i skutecznie...oczywiście takie rzeczy > to tylko w Operze 9 :))) Zgadza sie - w FF takie rzeczy w AdBlocku sa domyslnie blokowane wiec nie ma potrzeby samemu w nic klikac ... no ale to tylko w Firefoxie takie rzeczy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: gazeta stara się nie dawać agresywnych reklam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 19:48 > Zgadza sie - w FF takie rzeczy w AdBlocku sa domyslnie blokowane wiec nie ma > potrzeby samemu w nic klikac ... no ale to tylko w Firefoxie takie rzeczy ... Jakby nie było gotowych list dla Opery ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galaktyczny Edek Re: gazeta stara się nie dawać agresywnych reklam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 20:46 Najpraktyczniej wleźć na pgl.yoyo.org/adservers i zaimportować sobie całą listę do operowego urlfilter (pod notatnikiem) dopisując jeszcze gemiusa do listy. Zapewniam, że po takim zabiegu wyskakują z 2-3 reklamy w miesiącu, a surfuje namiętnie po Necie. Wtedy tylko prawoklik i po krzyku. Odpowiedz Link Zgłoś
ivulspirit Re: gazeta stara się nie dawać agresywnych reklam 13.11.06, 19:25 fakt... te reklamy merlina i opla to było przegięcie, ale przynajmniej wszyscy je pamiętają (więc są skuteczne) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C18 Re: gazeta stara się nie dawać agresywnych reklam IP: *.os1.kn.pl 13.11.06, 19:37 Nie dokonca masz racje. Bo ida teraz po zakup nowego auta pierwsze co ci sie przypomni to reklama Opla . A drugim uczuciem bedzie to ze przypomni ci sie rowniez to jak bardzo nienawidzisz tej reklamy i tej marki aut. Odpowiedz Link Zgłoś
swistak336 C'MON....giń oplu! Niedoczekanie twoje! 13.11.06, 21:00 Opel na długo będzie mi się kojarzył z wystraszającym dźwiękiem z głośnika w środku nocy :/:/ I jeszcze paskudne pluszaki. Niech dresy kupują opla, ja go walę gdzieś! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Re: C'MON....giń oplu! Niedoczekanie twoje! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 02:23 to, że Tobie się źle kojarzy to oni mają to wliczone 'w koszty', jest wojna - są straty, na tym forum już parę razy pojawiło się słówko opel i to, że Tobie ta reklama się nie podobała już mało kto będzie pamiętał, pamiętać będzie tego opla, o którym 'wszyscy gadają'... Odpowiedz Link Zgłoś
bagnos Re: gazeta stara się nie dawać agresywnych reklam 13.11.06, 22:37 Otóż to. Z tego co wiem Rzecznik Praw Konsumenta jakiś czas temu zajął się problemem zbyt dużego natężenia ðźwięku w reklamach tv. Chodziło o to, że są one za głosne w stosunku do sygnału podstawowego (czyli np. emitowanych chwilę wczesniej wiadomości). Takie praktyki są nielegalne. Dlaczego więc pozwalać na podobne traktowanie przez portale? Problem może tkwić w tym, że telewizor ma jedna regulacje głośności, komputer ma ich wiele (zarówno sprzętowych jak i programowych) Sam niejednokrotnie byłem opieprzany w nocy przez domowników, bo wszedłem na jakąś stronę( rzeczywiście tu o2.pl wiedzie prym), i nagle z głośników ryczy wspomniany juz "MEER LIN PE EL!!!". A może by tak wystosować pismo do rzecznika żeby przyjrzał się tej sprawie? Kto chętny? Odpowiedz Link Zgłoś
d_i_y Re: gazeta stara się nie dawać agresywnych reklam 14.11.06, 18:10 > Sam niejednokrotnie byłem opieprzany w nocy przez domowników, bo wszedłem na > jakąś stronę( rzeczywiście tu o2.pl wiedzie prym), i nagle z głośników ryczy > wspomniany juz "MEER LIN PE EL!!!". Z ciekawości wyłączyłem AdBlocka i poszedłem na o2.pl. Jej! Przecież ta strona się nie da oglądać! Włączyłem AdBlocka i na wszelki wypadek dopisałem jeszcze jedną regułkę. Jak można żyć przynajmniej bez czegoś, co blokuje (wybrane) skrypty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Kto nie lubi skutecznej reklamy? IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.06, 21:41 Po co adblock, wystarczy wyłącznie Opera z wyłączonymi "JavaScript". To samo można zrobić z Firefoksem, ale do trzeba zainstalować plugin "Noscript". W ten sposób od lat nie oglądam żadnych reklam. A ci co korzystają z IE niech oglądają reklamy i wirusy też łapią łudząc się 100% skutecznością programu antywirusowego. Choć pamiętam, że kiedyś korzystałem z programu "Noflash", który wyłączał większość uciążliwych reklam w IE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ox Re: Kto nie lubi skutecznej reklamy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 21:58 ano wlasnie. Reklamy sa zwykle we flashu i napisane w ten sposob, ze starsze komputery sa zarzynane. Ja po prostu blokuje wszystkie flashe i mam swiety spokoj. Reklamy tez mi nie przeszkadzaly az do momentu kiedy zaczely mi zarzynac komputer, zaslaniac text i wyc z glosnikow. Inna sprawa, ze trzeba za nie placic zmniejszaniem sie limitu w neostradzie. Chyba 90% zawartosci przecietnej strony to reklamy. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Kto nie lubi skutecznej reklamy? 07.11.06, 20:56 Portale i reklamodawcy ryzykują przede wszystkim, że doprowadzony do rozpaczy użytkownik zainstaluje adblocka. Nikt nie wytrzyma bezustannego ataku migających, wyskakujących, rozwijających się i wysuwających reklam. Nietety, na forach Gazety do dzisiaj wiszą chyba reklamy butów i tabletek "na stres", które maksymalnie wkurzają całe rzesze użytkowników. Chyba - bo ja już ich nie oglądam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomir Wojna FireFox + adblock + flashblock i można zapomnieć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 21:10 co to są reklamy w necie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff_user Re: FireFox + adblock + flashblock i można zapomn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 10:26 Tak, potwierdzam w 100%. Odkąd instalnalem plugina adblock plus i flashblock to reklam nie widze, przynajmniej tych co nie chce widziec. A flashblock to mi się podoba najbardziej z tego powodu ze mam obsesje na toplayery we flashu :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rezoon Re: FireFox + adblock + flashblock i można zapomn IP: *.acn.waw.pl 13.11.06, 19:28 mam samego adblock'a - mi wystarcza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyo Re: FireFox + adblock + flashblock i można zapomn IP: *.ipt.aol.com 13.11.06, 21:12 adblock wystarcza ... flasha te adnie blokuje ... wystarczy wykorzysta "wildcarts" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xio Re: FireFox + adblock + flashblock i można zapomn IP: *.acn.waw.pl 14.11.06, 01:11 Ja używam tylko flashblock'a. Normalne reklamy jakoś mi nie dokuczają. Ale te flashowe, krzyczące, migające, hałasujące i denerwujące potworki zablokowałem. Flashblock blokuje wszystkie flash'e, a w razie potrzeby pojedynczym kliknięciem można odblokować dowolny baner lub wszystkie banery z danej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pioter adresy serwerów do blokowania w adblock IP: *.nsm.pl 10.11.06, 10:59 Zgadzam się również. Mam Adblock plus - cholernie skuteczny. Do pełni szcześcia na dobry początek przydała by się lista serwerów do blokowania. Podaję więc adresy, które u siebie blokuję, możecie komuś się przydadzą */ads/* */advertisements/* *.adserver.example.com/* http://dc.sabela.pl/files/gemius/pdklkopfyr/kjjfdkmqpo/300x250.swf?clickTag=garbo.hit.gemius.pl/hitredir/id=d1A1xkMwwb3ECdIXae6Y_8VlrhxBGJuGAaGb3mWaNPX.y7/stparam=zdigjqmgat/url=http%3A//www.szybkapilka.pl *.adocean.pl* *.clickad.* *.doubleclick.* *.gemius.pl* *.prv.pl/#DIV(gog) */_adv/* */banery/* */banner/* */banners/* */bannery/* */pagead/* */phpadsnew/* */reklama/* *adframe.php* *adimage.php* ad.* ad2.* adv.wp.pl/* adidm.supermedia.pl/* ads.* dc.sabela.* gfx.filmweb.pl/ad/* i.interia.pl/* reklama.onet.pl/* webpark.pl/popup/ www.air4u.prv.pl/#DIV(gog) www.enter.pl/inc/* www.rmf.pl/main/buttony/* www.rmf.pl/main/img/akcje/* hstpl.tradedoubler.com/ badv.wp.pl/ph/wp_ramka.swf badv.wp.pl/plot/image_videobox_300x250_2.swf http://hst.tradedoubler.com/file/49073/losowanie/all/brandmark336x280_lipiec2006.swf?adclose=javascript:onFinishedPlaying2()&dolittle=javascript:bm_min2()&doexpand=javascript:bm_max2()&clickTag=http%3A//clk.tradedoubler.com/click%3Fp%3D49073%26a%3D1153059%26g%3D16344388%26pools%3D140503%26url%3Dhttp%3A//www.ing.pl/1/u235/navi/33307 paneles.impresionesweb.com/testflash.swf badv.wp.pl/sk/box_wp_300x250_v2.swf Odpowiedz Link Zgłoś
d_i_y Re: adresy serwerów do blokowania w adblock 13.11.06, 20:06 > Podaję więc adresy, które u siebie blokuję, możecie komuś się przydadzą Do AdBlocka jest wtyczka "G.Filterset updater" - dzieki temu wyciete sa reklamy z praktycznie "calego internetu". Jest tez RIP - Remove It Permanently, to dla tych pojedynczych przeszkadzajek, ktore umknely AdBlockowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trx Re: FireFox + adblock + flashblock i można zapomn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 19:37 dokladnie :) wystarczy zainstalowac porzadna przegladarke (czytaj firefox) i adblocka i zycie staje sie piekniejsze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Ludzie kochani! jak włączyć adblock + flashblock ? IP: *.acn.waw.pl 13.11.06, 21:43 bez tego naprawdę może człowieka trafić!!! Odpowiedz Link Zgłoś
romulus_remulus Re: Ludzie kochani! jak włączyć adblock + flashbl 13.11.06, 21:53 > bez tego naprawdę może człowieka trafić!!! Klikasz tutaj i ściągasz FireFox'a www.mozilla-europe.org/pl/products/firefox/ instalujesz go następnie wchodzisz tutaj addons.mozilla.org/firefox/1865/ i klikasz "Install now" (może będziesz musiał pozwolić FF na zainstalowanie tego to się zapyta) jak się zainstaluje to zamykasz FF i uruchamiasz ponownie teraz Narzędzia -> Adblock -> List All Blockable Elements i dodajesz New Filters wpisujesz dodajesz po koleji coś takiego : *ad* (koniecznie z *) *gemius* *adserver* *reklama* *banery* ... ile tam chcesz zresztą ktoś już tu podał swoją liste zablokowanych ewentualnie klikasz prawym klawiszem na reklamie i "Adblock image" i po kłopocie :) Odpowiedz Link Zgłoś
romulus_remulus Re: Ludzie kochani! jak włączyć adblock + flashbl 13.11.06, 21:56 w poprzednim to był AdBlock Plus a tutaj zwykły Adblock addons.mozilla.org/firefox/10/ Odpowiedz Link Zgłoś
vroobelek Re: Ludzie kochani! jak włączyć adblock + flashbl 15.11.06, 12:18 z tym *ad* bym uważał, bo zwróć uwagę że np. łapie się "add", a to często link dodania do koszyka, czy innej opcji :) ja mam to rozwiązane tak: *ad.* *adv.* *ads.* trzeba uważać, żeby nie zablokować za dużo, dlatego z auto-update'u filtrów nie korzystam, jak się coś prześliźnie dodaję ręcznie. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_95 Kto nie lubi skutecznej reklamy? 07.11.06, 22:40 Kretynizm i kretyni-marketoidy, którym się wydaje, że każdy jest idiotą i bez reklam by umarł, bo by nie wiedział, że w ogóle na świecie można coś kupić. Sądzą po sobie i swoich rodzinach, z pewnością, i chyba są zbyt ograniczeni umysłowo, żeby zrozmieć, że ja nie kupuję np. wędlin marki Constar czy samochodów marki Daewoo dlatego, że nie wiem, że istnieją, ale dlatego, że mi nie odpowiada ich jakość. I każda reklama wrzeszcząca na mnie, że te produkty są najlepsze na świecie, bo ich producent tak mówi, tylko mnie utwierdza w moim zdaniu. Teraz pewnie będę miał na sumieniu śmierć dużej ilości marketoidów, którzy po przeczytaniu tego doznają wylewu do mózgu z wściekłości na mnie :-> Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej28aaa Re: Kto nie lubi skutecznej reklamy? 13.11.06, 20:29 Nie ma już marki Constar. Firma (chyba na początku tego roku) zmieniła nazwę na -> ANIMEX (tzn. była w grupie Animex, a teraz ma jeszcze jej nazwę). A firma Constar smacznego produkuje wędliny marki Krakus. Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
liberus naiwny 14.11.06, 00:12 marcin_95 napisał: > Kretynizm i kretyni-marketoidy, którym się wydaje, że każdy jest idiotą i bez r > eklam by umarł, bo by nie wiedział, że w ogóle na świecie można coś kupić. Sądz > ą po sobie i swoich rodzinach, z pewnością, i chyba są zbyt ograniczeni umysłow > o, żeby zrozmieć, że ja nie kupuję np. wędlin marki Constar czy samochodów mark > i Daewoo dlatego, że nie wiem, że istnieją, ale dlatego, że mi nie odpowiada ic > h jakość. Hehe właśnie wpadłeś we własne sidła. Przed aferą Constaru też nie odpowiadała Tobie ich jakość? :) Wszystko kwestia propagandy. Teraz pewnie jesz wędlinki innej marki nie będąc świadomym, że wsuwasz taki sam syf. A Constar teraz robi pod nazwa Animex. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atx Dla uzytkownikow Opery IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 23:22 Dla uzytkownikow Opery: Prawy klawisz myszy -> "Zablokuj zawartosc" -> kliknac upierdliwa reklame -> gotowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAXTONuser Wystarczy korzystać z Maxtona - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 17:46 i już żadne reklamy nam nie straszne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: av Re: Wystarczy korzystać z Maxtona - IP: *.ds8.univ.gda.pl 08.11.06, 22:59 może i reklamy nie straszne, ale dopóki działa się na silniku IE, straszne jest parę innych rzeczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p2p Re: Wystarczy korzystać z Maxtona - IP: *.acn.waw.pl 10.11.06, 10:34 > może i reklamy nie straszne, ale dopóki działa się na silniku IE, straszne jest > parę innych rzeczy... Plik/Nowy - uzywaj silnika Gecko. Jeszcze jakies straszne rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
dzimdzirimdzi72 Re: Wystarczy korzystać z Maxtona - 13.11.06, 21:33 tak, nie działa mi Java po IE pod Wine! :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: av Re: Dla uzytkownikow Opery IP: *.ds8.univ.gda.pl 08.11.06, 22:00 @ atx Spróbuj zablokować wszystkie reklamy na stronie typu chip.pl... trochę to potrwa. Jednak FF z adblockiem lepiej sobie radzi na takich masakrycznie zapakowanych reklamami stronach, z jednym sobie jednak nie radzi - wyskakującymi na całą stronę kolosami. Aby móc kliknąć na jakikolwiek link na stronie trzeba najpierw kliknąć cholerną reklamę, żeby ją wyłączyć. Już F12 i odhaczenie "włącz obsługę wtyczek" daje lepsze rezultaty, chociaż niektórzy robią flashową nawigację stron i w tym momencie jest lipa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atx Re: Dla uzytkownikow Opery IP: *.itq.pl 09.11.06, 11:54 > Spróbuj zablokować wszystkie reklamy na stronie typu chip.pl... > trochę to potrwa. Jednak FF z adblockiem lepiej sobie radzi na > takich masakrycznie zapakowanych reklamami stronach Chcialem podac tylko krotka i prosta instrukcje dla "Operatorow", nie mialem na mysli porownywania Opery z FF :) > Już F12 i odhaczenie "włącz obsługę wtyczek" Mam wyciagniety ten pstryczek na toolbar (tuz obok pola na URL), zeby byl zawsze pod reka. Bardzo wygodne, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cachotterie Re: Dla uzytkownikow Opery IP: *.crowley.pl 10.11.06, 11:45 Dla stron konsekwentnie upierdliwych (jak gazeta) otwieram tylko prawy->Edit site properties -> wycinam całość adresu żeby została tylko domena (np. chip.pl) zakładka content -> odznaczyć enable plug-ins. To pewnie prawie to samo co u Ciebie tylko że ja stosuję do całej domeny. Wycina to całego flasha wprawdzie, ale nigdy jakoś z tego powodu niczego mi nie brakowało. Jak strona ma nawigację we flashu to i tak jest u mnie spalona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Ciekawy artykuł IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.11.06, 09:52 Bardzo pasuje do wyskakujących okienek i wszędobyl;skich reklam na stronie wyborczej. Czasem muszę szukac artykułu pomiędzy reklamami. Czy redaktorzy wyborczej wezmą sobie do serca że internauci nie lubią reklam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LinuxUser Re: Ciekawy artykuł IP: *.stw.stud.uni-saarland.de 10.11.06, 10:11 10 minut poswiecone na konfiguracje Firefoksa jest w stanie spowodowac ze zapomnisz o reklamach - sprobuj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LinuxUser Re: Kto nie lubi skutecznej reklamy? IP: *.stw.stud.uni-saarland.de 10.11.06, 10:08 Moj zestaw obronny: -adblock -flashblock - wyswietla ikonke zamiast flash, jesli naprawde chcesz obejrzec flasha musisz na nia kliknac - noscript - pozwala tymczasowo wylaczyc skrypty JavaScript na stronie (jednym kliknieciem), to dezaktywuje te latajace po stronie smieci - nacisniecie klawisza escape w FF zatrzymuje animacje obrazkow gif na stronie (banery) Dodam jeszcze ze rzadko zdarza mi sie wydziec strone na ktorej dzialaja jakiekolwiek animacje :) Odpowiedz Link Zgłoś
raku Re: Kto nie lubi skutecznej reklamy? 10.11.06, 10:10 Czasem tak sobie myślę, że to przecież niemożliwe, że ci ludzie którzy wymyślają te wszystkie pop-upy, nie widzą, że to jest totalnie wkur....ące. No jak to możliwe, że oni nie wiedzą??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LinuxUser Re: Kto nie lubi skutecznej reklamy? IP: *.stw.stud.uni-saarland.de 10.11.06, 10:13 Oni wiedza i mowia o tym swoim pracodawcom, ale Ci kaza im dalej robic to cholerstwo. Moj kolega ktory zajmuje sie stronami www, za kazdym razem gdy musi zrobic uzytkownikom jakies swinstwo odmawia podpisania sie pod swoim dzielem. Dziwne wydaje mi sie to ze dopiero Google wpadlo na to jak zrobic dobre reklamy. Chociaz nawet im zajelo to dosyc dlugo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wt reklamy dźwiękowe IP: *.crowley.pl 10.11.06, 10:16 najbardziej wkurzające są reklamy dźwiękowe. człowiek przegląda sobie sieć, słucha muzyki, a nagle dostaje zgrzyt po uszach... jeszcze trochę, a będzie jak w opowiadaniu Dicka Kup pan fasrada. Ja nie kupuję w sklepach używających reklamy dźwiękowej. Ostatnio na czarną listę wpisałem merlin.pl - a szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly O paskudztwie pisane niechlunym zargonem 10.11.06, 10:20 Czy ktos kto pisze zdania typu : "Służą temu jasno komunikowane, zarówno reklamodawcom na poziomie oferty, jak i użytkownikiem na poziomie wyglądu ergonomii, zasady emisji tych form" ma mature? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol@ Re: O paskudztwie pisane niechlunym zargonem IP: 80.73.217.* 10.11.06, 13:01 ta, w technikum nocnych stróżów robiu.. Odpowiedz Link Zgłoś
bah Re: O paskudztwie pisane niechlunym zargonem 14.11.06, 00:29 Ma maturę zdobytą w dniach nie biznesowych i po godzinach officeowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ch...om precz! Przesadzili z tym reklamowym syfem. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 10:26 Ja mam poblokowane wszelkie możliwe gemiusy i inne sku..syństwo, a jak się pojawi coś nowego, to sobie dodaję do listy i po sprawie. Jakby nie byli tak nachalni, to może bym sobie odpuścił, a teraz nie widzę na www nawet reklam google i wcale nie narzekam z tego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
po.prostu.ona Re: Przesadzili z tym reklamowym syfem. 10.11.06, 10:37 Ja nie pamiętam żadnych reklam podawanych w tej formie. Gdy wyskakuje mi takie świństwo, całą uwagę skupiam na wyłączeniu badziewia lub szybkiej ucieczce ze strony, na której się pojawia. W moim przypadku taka reklama - to antyreklama. Jeśli nawet podświadomość zakodowała jakiś obraz, to łączy go z bodźcem negatywnym i zapewne dlatego niektóre produkty lub marki budzą w mnie niechęć, której nie potrafię uzasadnić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ch..om precz! Re: Przesadzili z tym reklamowym syfem. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 10:40 No to je sobie zablokuj raz a dobrze i nie będziesz musiała znikąd uciekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o2 Re: Przesadzili z tym reklamowym syfem. IP: *.acn.waw.pl 10.11.06, 10:37 > Ja mam poblokowane wszelkie możliwe gemiusy i inne sku..syństwo, Jaka jest najczesciej blokowana domena pl? Oczywiscie gemius.pl Jeszcze troche i jedyne badania jakie beda mogli robic to badania na grupie nieswiadomuch uzytkownikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xhack *gemius* IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 20:06 to wpis nr.1 na liście :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasi00 Admuncher IP: 82.177.11.* 10.11.06, 10:26 Nawet nic nie trzeba konfigurowac bo program ma wbudowane wlasne reguly odspamiajace. Od kiedy go mam nie widzialem prawie zadnych reklam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graf Kto nie lubi skutecznej reklamy? IP: *.chello.pl 10.11.06, 10:35 Reklamy? Jakie reklamy, ja w internecie nie widzę żadnej. A gemius'a tez mam w całości adblokowanego. Ich wybór... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elefant A w moim portalu nie ma reklam. :) IP: *.lanet.net.pl 10.11.06, 10:40 Zapraszam więc do KopalniWiedzy.pl Odpowiedz Link Zgłoś
onan_barbazynca Re: Kto nie lubi skutecznej reklamy? 10.11.06, 10:40 Przeczytałem ten brief, nie wiem do kogo jest targetowany i jak wpływa na moje usability. Boże, co za nowomowa. Jak można używać takich kretyńskich sformułowań? Wrzucam Adblock'a na cały tekst, żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesiu Kto nie lubi skutecznej reklamy? IP: *.protest.com.pl 10.11.06, 10:41 Ciekawy artykul. Szkoda tylko, ze jego poczatek byl zasloniety przez reklame citibanku :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krx Re: Kto nie lubi skutecznej reklamy? IP: *.acn.waw.pl 10.11.06, 11:30 > Ciekawy artykul. Szkoda tylko, ze jego poczatek byl zasloniety przez reklame > citibanku :> Tak to jest jak sie uzywa archaicznej przegladarki i na dodatek nie wie jak sobie radzic z reklamami ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zygzyg Re: Kto nie lubi skutecznej reklamy? IP: *.chello.pl 10.11.06, 11:20 "W portalu Gazeta.pl to Dominik Kaznowski nowy dyrektor marketingu pionu internet Agory dba o to, aby tak się nie stało." moze by bylo smieszne, ale nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
at_work POziomy lepsze od verticali 10.11.06, 11:22 POziomy idżcie głosować! _ moje hasło Odpowiedz Link Zgłoś
sajm Kto nie lubi skutecznej reklamy? 10.11.06, 11:23 wszystko ładnie, wszystko pięknie, tylko ktoś tworzy interesujące internautów treści i to troszkę kosztuje. więc albo reklamy i brak opłat za treści, albo płatny dostęp. I wszystko na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ch...om precz! Re: Kto nie lubi skutecznej reklamy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 11:44 sajm napisał: > wszystko ładnie, wszystko pięknie, tylko ktoś tworzy interesujące internautów > treści i to troszkę kosztuje. > więc albo reklamy i brak opłat za treści, albo płatny dostęp. > I wszystko na ten temat. Tak jak napisałem - gdyby reklamy nie zaczeły mnie w...ać na maksa, pewnie nie chciałoby mi się nimi zajmować. Ale jak już przekroczyły poziom dla mnie krytyczny, to pojechałem po całości. Portale i reklamodawcy przesadzili z pazernością i bezczelnością. Chytry dwa razy traci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blokuję ścierwo Ktoś pamięta, Ahoya, Yoyo, czy Poland.com? :-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 22:42 > wszystko ładnie, wszystko pięknie, tylko ktoś tworzy interesujące internautów > treści i to troszkę kosztuje. > więc albo reklamy i brak opłat za treści, albo płatny dostęp. Albo płatny dostęp, za który użytkownicy nie zapłacą. Tyle już portali padło. Ktoś pamięta, Ahoya, Yoyo, czy Poland.com? :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neutrogena Kto nie lubi skutecznej reklamy? IP: *.interia.pl 10.11.06, 11:50 Śmieszny tekst w kontekście tego co gazeta.pl robiła ostatnio. Interstitiale i layery na głównej bez cappingu. Myślałem że mnie szlag trafi gdy za każdym razem otwierała się na głównej reklama jakiegos banku, albo jakis ludzik mówił mi c'mon... Odpowiedz Link Zgłoś
pokeo2 Jakie reklamy? 10.11.06, 11:57 bfilter.sourceforge.net/ - dla poczatkujacych (nawet sie nie konfiguruje) - wycina tak na oko 80% reklam. www.admuncher.com - dla zaawansowanych - wycina 100% reklam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Kto nie lubi skutecznej reklamy? IP: 80.50.13.* 10.11.06, 12:10 "Reklamodawcy z kolei chętnie z nich korzystają, bo są skuteczne. (...) Odbiorcy wcale się to nie podoba." może czegos nie rozumiem ale jak moga być skuteczne skoro sie nie podobaja odbiorcy o wywołuja niechęc? Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 zależy jak zdefiniujesz 'skuteczne': 13.11.06, 20:17 Gość portalu: paweł napisał(a): > "Reklamodawcy z kolei chętnie z nich korzystają, bo są skuteczne. (...) > Odbiorcy wcale się to nie podoba." > może czegos nie rozumiem ale jak moga być skuteczne skoro sie nie podobaja > odbiorcy o wywołuja niechęc? dla kolesia z agencji 'skuteczne' to takie, które odbiorca zobaczył i zapamiętał. ergo filmik przedstawiający Indianina bijącego w bęben i po każdym uderzeniu wykrzykującego nazwę produktu, trwający 3 minuty i pojawiający się w przerwie filmu jest BAAAARDZO skuteczny. pomiar zaś rzeczywistego wpływu kampanii reklamowej na sprzedaż jest raczej niemożliwy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camel skuteczna?? chyba zart... IP: 81.19.200.* 10.11.06, 12:30 nie wiem..jezeli skutecznoscia nazywa sie ilosc klikniec na banner to moze i jest skuteczne. ale 90% tych klikniec to przypadki. bo reklamy pojawia sie tam gdzie akurat najczesciej klikamy. w okolicach artykulu, przyciysku "zaloguj " itp. Poza tym ten "x" jest tak umieszczony, ze najczesciej trzeba sie nawysilac, zeby go znalezc. Mnie to irytuje. Odpowiedz Link Zgłoś
napolnoc Kto nie lubi skutecznej reklamy? 10.11.06, 13:17 W koncu wiadomo, kto personalnie jest odpowiedzialny w GW za te wk.....ce reklamy na forum, hehe, moze by tak wyslac z miliard maili na konto tego Pana i uzmyslowic mu, ze nie jestesmy zachwyceni jego praca ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r_xxx Re: Kto nie lubi skutecznej reklamy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 13:26 Czy ktoś wie, który flashblock działa z FF 2.0? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smartmind Jeszcze trochę 'usability' i p. Zarzycki będzie IP: *.iss.pl 10.11.06, 13:38 'linguistically disabled'. Przynajmniej jeśli chodzi o polszczyznę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asadasdasd Re: Kto nie lubi skutecznej reklamy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 13:44 nie wiem co to reklamy.... FF + adblock + ( czasami noscript ) + wpisanie w firewalla kilku numerów IP z numerami reklamodwawców i po kłopocie... ostanią reklamę widziałem u kumpla na jego kompie... i nie wiem jak on może korzystać z kompa...cały cas jakies badziewie wyskakuje. Odpowiedz Link Zgłoś