Dodaj do ulubionych

Kto nie lubi skutecznej reklamy?

• Gość: wojtek Główny problem to obciążenie CPU - kilka kart i... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 14:18
      ...system kwiczy. Zresztą pojedyczna reklama potrafi zjeść gigahercowy procesor, a co dopiero kilka artykułów włączonych w tle? Najgorsze są te z dźwiękiem - zapomnisz wyłączyć głośniki i budzisz sąsiadów. Chamstwo, chamstwo, chamstwo, jak mówi nasz wicepremier. Nie zdziwcie się, jeśli wszyscy poblokują reklamy; ja nie będę wymieniał komputera na high-end, żeby móc normalnie czytać wiadomości.
      • Gość: wojtek P.S. ...i te niedające się zamknąć albo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 14:21
        ...po zamknięciu zakrywające odnośniki. Chociaż pewnie pod IE nie ma problemu - to niejedyny problem na Gazeta.pl, jeśli chodzi o inne przeglądarki.
    • Gość: lukasz Kto nie lubi skutecznej reklamy? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 10.11.06, 14:21
      Hmm niby gazeta ma dwa razy mniej inwazyjnych reklam ?? Chyba dwa razy więcej !!
      Na innych portalach jakoś tyle mi tego badziewia nie wyskakuje.
    • Gość: Valwit Droga gazeto.pl! Teraz wyciagnij wnioski!! (bt) IP: 82.1.217.* 10.11.06, 14:45
      Droga gazeto.pl! Teraz wyciagnij wnioski!!
    • Gość: s agencje zatrudniają kreatywnych i inteligentnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 14:55
      żeby to jeszcze prawda by była...
    • Gość: Michał Wczoraj myślałem, że IP: *.aster.pl 10.11.06, 15:06
      mnie szlag trafi. Wchodzę na stronę z teledyskami. A na początek wyskakuje mi
      taki filmik cytat "Nagroda dla Rogala Seven Days Tralalala".
    • Gość: pieprz i cukier Re: reklama moze budzic wrecz negatywne uczucia! IP: *.dhcp.embarqhsd.net 10.11.06, 15:43
      Z reguly NIE kupuje zadnych produktow reklamowanych
      w tak glupi i natretny sposob (mowie o tych wszystkich
      reklamach wyjezdzajacych, czy wyskakujacych na ekran).

P.S. Jedna z firm "przodujacych" w tego typu reklamach
      na polskich portalach jest LOT. Zwykle wybieram
      wiec innego przewoznika niz nie-LOT!
    • Gość: korsarz Re: Kto nie lubi skutecznej reklamy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 16:13
      Jest jeszcze jeden skuteczny sposób - jak ktoś ma Linuxa, może daną stronę
      uruchomić w Elincsie, w konsoli tekstowej. Reklam żadnych tam nie widać, grafiki
      też, ale to szczegół :)
    • sze Re: Kto nie lubi skutecznej reklamy? 13.11.06, 12:57
      P. Kaznowski parę lat temu miał spotkanie w mojej firmie, gdzie z wypiekami na
      twarzy opowiadał, jak to jest wspaniale reklamować w internecie, projektować
      nowe formy reklamowe, docierać do czytelników, włazić im w oczy swoją najlepszą
      reklamą i strategią nowych kampanii.

Po godzinie opowiadania zapytał o pytania.

Podniósł rękę dystyngowany starszy pan, nazwijmy go Antoni - 75 lat, niezwykła
      kultura, wielkie doświadczenie dziennikarskie i zadziwiające obycie w
      internecie - i prosto z mostu zapytał, czy prelegent wie, jak ten cały śmieć
      reklamowy wyłączyć, bo jego to osobiście nadzwyczajnie podczas czytania
      irytuje...

Prelegent odczuł chyba nagły brak sensu w życiu...

Chapeau bas, Panie Antoni!
      • kalinowski11 Re: Kto nie lubi skutecznej reklamy? 13.11.06, 19:28
        To są jakieś reklamy w necie ? FF2+Adblock. Pozdrawiam :)
    • Gość: mac user ignorancja "gazety" i ignorowanie urzytkownikow IP: *.server.ntli.net 13.11.06, 19:38
      Witam
      reklamy niejednokrotnie UNIEMOZLIWIAJA przegladaie stron Gazety, problem
      zglaszalem wielokrotnie i nikt nawet sie pofatygowal by odpowiedziec.
      Korzystajac z okazji przypominam o problemie.
      Jestem uzytkownikiem macbooka z przegladarka SAFARI.
      (na szczescie uzywam tez PC) ale to nie jest rozwazanie ...
      • Gość: Kadazan Re: ignorancja "gazety" i ignorowanie urzytkownik IP: *.Red-88-8-218.dynamicIP.rima-tde.net 13.11.06, 19:53
        Istnieje wersja Opery dla komputerow Apple.
      • Gość: tez mac user Re: ignorancja "gazety" i ignorowanie urzytkownik IP: *.bulldogdsl.com 13.11.06, 20:00
        To zainstaluj FF + adblock. Zreszta imho FF jest lepszy od Safari.
      • tymon99 jak można Ci pomóc?? 13.11.06, 20:26
        Gość portalu: mac user napisał(a):

> Jestem uzytkownikiem macbooka z przegladarka SAFARI.
        > (na szczescie uzywam tez PC) ale to nie jest rozwazanie ...

jak to 'na szczęście'?? odkąd zacząłem używać PowerBooka, świat stał się dla
        mnie lepszym miejscem! w safari też możesz sobie zablokować cały ten śmietnik,
        naprawdę!! albo zacznij używać firefoksa, albo opery, albo czego chcesz!
      • Gość: monomono Re: ignorancja "gazety" i ignorowanie urzytkownik IP: 80.51.233.* 13.11.06, 22:22
        Problem reklam w Safari rozwiązuje plugin PithHelmet www.culater.net/software/PithHelmet/
        PithHelmet.php plus kilka reguł blokowania. Działa w 100% skutecznie.
        Możesz też spróbować innego z dostępnych pluginów, sprawdź pimpmysafari.com/plugins/?
        c=Adblocking
    • Gość: Marcin AdBlock i od daaaawna nie widziałem reklamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 19:44
      Nie wyobrażam sobie jakoś internetu z reklamami dla mnie to naturalne ze
      wszystko co ma w nazwie "AD" itp. mam totalnie zablokowane. Zbyt wiele godzin
      dziennie siedzę w necie żeby tolerować reklamy.
    • Gość: Kadazan Kto jeszcze uzywa Internet Explodera?! IP: *.Red-88-8-218.dynamicIP.rima-tde.net 13.11.06, 19:47
      Opera (moj wybor) i FireFox pozwalaja wyciac wszelkie reklamy. Klik, klik i jestem wolny. Reklam na gazeta.pl nie widzialem juz dawno, podobnie jak na innych portalach. A najsmieszniejszy jest napis w poczcie Wirtualnej Polski: "W poczcie PRO brak reklam!". Aha, dzieki, nie skorzystam :)

Jesli ktos przez przypadek jeszcze uzywa IE, to sugeruje szybka przesiadke :)
    • magdalene76 oni chyba moj email przeczytali hahahaha 13.11.06, 19:53
      ostatnio napsialam ze mnie wkurza rekalam lotu wyskakujaca co chwile na
      stronkach hehehe i ze jak tak dlaej pojdzie to ja chyab portal zmienie :))) i
      ooo artykul na ten temat hihiih
      • Gość: s Re: oni chyba moj email przeczytali hahahaha IP: *.gnupg.org 13.11.06, 20:07
        Firefox + jak najkrótszy filtr do 'adblock plus' zrobiony z wyrazen regularnych
        + flashblock + noscript i nie ma ZADNYCH reklam.

/(/ad[\.sdv][^o])|(/ad/)/
        /(advert|click|gemius|ban*er|view.atdmt.com)/
        /\D(588|468|234|160|120)x(600|400|120|90|60)\D/
        */reklama*/*

W sumie 10 minut roboty. Te filtry wyciely u mnie w pol roku ponad 50 tysiecy
        reklam. Circa 270 dziennie.

A do reklam googla polecam wtyczke customizegoogle.com
      • Gość: wilq Re: oni chyba moj email przeczytali hahahaha IP: 194.213.22.* 14.11.06, 01:59
        Niestety większość firm optymalizuje swoje strony pod IE ponieważ w statystykach
        widnieje że 70-80% użytkowników korzysta z IE, a zaledwie 20-30% z FF, Opera to
        są groszowe (promilowe) sprawy. Dlaczego tak jest? Ja pracuje w firmie robiącej
        oprogramowanie internetowe, i jezeli chodzi o koszty to wykorzystanie narzędzi
        Microsoft, pozwala na niskie koszty produkcji. Jeżeli statystyki sie zmienią,
        zmienią się trendy wśród firm korzystajacych z oprogramowania internetowego. Ale
        do tego daleka droga ,zwlaszcza że IE7 w połaczeniu z odpowiednio
        skonfigurowanycm firewallem naprawde niczym nie różni się od FF2. Dlatego testy
        są przeprowadzane w pierwsej kolejności na IE, potem ewentualnie na FF, a na
        Operze to jak ktoś się strasznie nudzi. Taka jest ponura prawda.
    • evula Kto nie lubi skutecznej reklamy? 13.11.06, 20:18
      Dlatego w ogóle przestałam wchodzić na onet. Tam sie juz nic nie da przeczytac
      oprócz reklam.
    • Gość: bobo "..nie całe 40 proc. respondentów.." IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 20:29
      kiedys p[isalo sie "niecale"...
      • Gość: embart Re: "..nie całe 40 proc. respondentów.." IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.11.06, 22:55
        na Gazecie, Onecie i innych są jakieś reklamy? No kto by pomyślał...

• histeryczka Kto nie lubi skutecznej reklamy? 13.11.06, 20:40
      Jednocześnie, nie całe 40 proc. respondentów uważa je za pomysłowe oraz
      dostarczające informacji. "Nie całe"?
      Wstyd.
    • dakiro Kto nie lubi skutecznej reklamy? 13.11.06, 21:00
      jak kolega - co to są reklamy w necie?

mam adblock i noscript. Najbardziej podoba mi się a adblocku to, ze mogę sobie
      ręcznie zablokować reklamkę, obrazek,tło, ramkę i patrzeć jak znika w niepamięć.
      Zablokowałem sobie też parę dużych grafik na stronach które odwiedzam często -
      po co mi jak tylko zwalniaja sprzęta.najbardziej teraz mnie śmieszy na ogame -
      konto commander - bez reklam, jakich reklam! fajny pomysł ktoś miał. ja nie
      wyłączam automatycznie flasza - noscript nie laduje ich i wyświetla okienko
      tylko- przydaje się np. do wyświetlania filmów, dużo fajnych stronek we flashu jest.
    • Gość: Tomek Adblock plus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 21:24
      *.adocean.pl*
      *.clickad.*
      *.doubleclick.*
      *.gemius.pl*
      */_adv/*
      */ads/*
      */banery/*
      */banner/*
      */banners/*
      */bannery/*
      */pagead/*
      */phpadsnew/*
      */reklama/*
      *adframe.php*
      *adimage.php*
      ad.*
      ad2.*
      adidm.supermedia.pl/*
      ads.*
      adv.wp.pl/*
      dc.sabela.*
      i.interia.pl/*
      www.enter.pl/inc/*
      www.rmf.pl/main/buttony/*
      www.rmf.pl/main/img/akcje/*---------------

Plus kilka rozwiazan dedykowanych odpowiednim stronom np. csr.onet.pl,google
      reklama,google analityki itp.
      i polski internet mam czysty od badan,gemiusow,statow,adboksow i innego syfu!
      • Gość: Tomek Re: Adblock plus - tylko tutaj na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 21:44
        blokuje mi tyle:
        img231.imageshack.us/img231/2989/clipboard01ra8.jpgsyfu!
        VIva Firefox,Viva Fundacja Mozilla,Viva Twórcy adblocka.
        To jest naprawde wspaniale narzedzie,chce gazeta.pl to mam gazeta.pl a nie 100
        innych stron ładujących się w tle...
    • Gość: Gość Kto nie lubi skutecznej reklamy? IP: *.olsztyn.mm.pl 13.11.06, 21:27
      O to jakieś reklamy są na gazeta.pl ? adblock zabija 100% tego parszystwa na
      wszytkich stronach.
    • Gość: ProfiK Kto nie lubi skutecznej reklamy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 21:30
      Ja po prostu używam Opery 9.0 z funkcją blokowania treści. Cały czas korzystam z portalu Gazety i dawno już nie miałem problemu z tego typu reklamami. Strona wczytuje się z nimi, ale wyświetla bez nich.
    • leszekes Mam sposób na wszelką reklamę! 13.11.06, 21:35
      Przede wszystkim założyłem sobie, że nie czytam niechcianych treści. A jeżeli
      nie ma takiej możliwości i muszę rzucić na logo okiem to NIE KUPUJĘ
      REKLAMOWANYCH PRODUKTÓW. NIGDY! Raczej wybiorę markę zupełnie nie znaną jak
      coś, co mi uprzykrza życie. Nie czytam też tego całego reklamowego spamu.
      Próbowałem oznaczać go, ale to nic nie daje. Kilkanaście lat temu kupiłem
      pewien produkt przez internet i teraz nie mogę się pozbyć maili z propozycjami
      ponownego zakupu. Może bym to uczynił ponownie gdyby nie nadsyłany spam
      reklamowy. Tego błędu nie zrobię drugi raz już nigdy. Nauczyłem się z
      niechcianą reklamą walczyć i jest mi z tym dobrze. Bardzo dobrze. Dużo kasy
      zostaje w kieszeni.
    • rmiechowicz Kto nie lubi skutecznej reklamy? 13.11.06, 21:36
      Właśnie wczoraj wnerwiająca reklama na Gazecie niemożliwa do zamknięcia e
      firefoxie (używam Linuxa) zmusiła mnie do odinstalowania flashplayera. Teraz
      żadna reklama, ani wkurzająca, ani baner we flashu do mnie nie dociera :D
    • Gość: gosc I kto to mówi? IP: *.acn.waw.pl 13.11.06, 21:39
      | Agresywne reklamy pojawiają się zbyt często, co jest między innymi wynikiem ich
      | skuteczności, ale dla portali ma także drugie dno. Może sprawić, że internauci
      | zirytowani przeszkadzaniem im w konsumowaniu treści zaczną ich szukać gdzieś
      | indziej. W portalu Gazeta.pl to Dominik Kaznowski nowy dyrektor marketingu pionu
      | internet Agory dba o to, aby tak się nie stało.

Jeśli powyższe jest prawdą, to czemu w portalu gazety tak często wyświetlają się
      "niezamykalne" nakładki? Jedynym sposobem jest przeładowanie strony, czasem
      kilkanaście razy, aby wreszcie wyświetliło się coś "z krzyżykiem".
      Jeśli ma się pecha i korzysta się z sieci przez łącze "płatne za dane", jak na
      przykład GPRS, to lepiej w ogóle na strony Gazety nie wchodzić...
      • Gość: zirytowany Re: I kto to mówi? IP: *.compnet.com.pl 13.11.06, 22:21
        Portal "Gazety" nie ma się czym pochwalić w tym roku. Najwięcej reklamowego syfu
        jest właśnie na nim. Najczęściej wściekam się, przeglądając strony gazety., mimo
        zainstalowania adblocka.
        Nie rozumiem tylko marketingowców portalu i ich zleceniodawców. Jak można było
        przypuszczać, że internauci będą z zamiłowaniem klikać w te cholerne okienka :)
        Nie róbcie z własnych czytelników kretynów.
        Może w ramach akcji odwetowej wyłączę jednak adblocka, żeby zorientować się
        jakich produktów mam nie kupować i z czyich usług nie korzystać :P
        Dziękuję za uwagę.
    • Gość: noscript NoScript (wtyczka Firefoksa) i problem z głowy IP: *.aster.pl 13.11.06, 21:51
      Cała Gazeta.pl ma zakaz uruchamiania skryptów i mam święty spokój.
    • Gość: eM Re: Kto nie lubi skutecznej reklamy? IP: *.t15.ds.pwr.wroc.pl 13.11.06, 21:53
      Proszę mi wytłumaczyć na jakiej zasadzie Gemius poczynił ta ankietę u świadomych
      użytkowników internetu? Na ulicy zahaczając przypadkowo spotkanego internautę?
      Z zasady przeprowadzając wszelką formę akcji z /*gemius*/ u większości nawet się
      ślad po owej próbie nie zachował. Urocze. Kiedyś korzystałem z pewnego ciężkiego
      oprogramowania typu All-In-One (firewall+antywirus+coś w rodzaju adblocka) -
      nieporęczne skoro jest tyle darmowych i skutecznych narzędzi.

FF+AB+FB - świadomości nam internautom życzę
    • szarex Skuteczna dla kogo? 13.11.06, 21:57
      Statystyki pewnie szybko się nabijają mierząc ilość kliknięć na wyskakujące w ostatniej chwili tuż pod kursoerm reklamy. Ale czy statystyki mówią coś o tym ile takich kliknięc jest przypadkowych i nie wynikających z niczyjego zainteresowania? Ja rozumiem, że reklamy muszą być - świat jest już tak zbudowany że nie ma nic za darmo, ale no bez przesady. Przecież można taką reklamę umieścić w normalnym miejscu np jakiś banerek. Taka reklama spełnia swoją funkcję w 100%. Nie powoduje irytacji a co najwyżej zainteresowanie. A chyba o zainteresowanie powinno chodzić, nie o statystyki.
      • Gość: Bug Re: Skuteczna dla kogo? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.11.06, 22:49
        Nie wiadomo ile z kliknięć jest zamierzonych a ile nie. Agencje są oczywiście w
        stanie zmierzyć skuteczność form reklamowych i całej kampanii. Firmy zlecające
        zrobienie reklam nie dają się nabrać na wskaźnik CTR (stosunek kliknięć do
        wyświetleń) już i bardzo dobrze! Teraz kwestia dobrego stargetowania reklamy i
        odpowiedniego wskaźnika konwersji (liczna kliknięć do złożenia zamówienia,
        kupienia czegoś itp) się liczy i na to reklamodawcy coraz częściej zwracają
        uwagę! Pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka