Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

WIELKA LEGIA

18.03.02, 15:01
    To znowu ja - najlepiej na tym forum zorientowany gość z Łazienkowskiej. A więc
    jednak chyba stanie się to na co większość kibiców w Warszawie czeka z
    utęsknieniem. Legia pozyska strategicznego sponsora. Na razie nie zdradzę kto
    ale to potentat światowy w branży, którą się zajmuje. Nowy sponsor przejmie 51%
    udziałów a więc stanie się jednocześnie głównym właścicielem klubu. Oj, oj
    chyba to ostatni sezon, w którym Wisła będzie mogła zrealizować swoje
    mocarstwowe ambicje. Sądząc po pieniądzach jekie włoży nowy udziałowiec można
    wnioskować, że budżet warszawskiego klubu będzie zbliżony do tego jekie mają
    takie kluby niemieckie jak FCK czy też Schalke04.
    ps.
    No, trochę się zdradziłem - udziałowcem będą Niemcy...
    Obserwuj wątek
      • zbyszko :) 18.03.02, 15:15
        bardzo śmieszne
        • Gość: vinc Re: :) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.03.02, 15:35
          bardzo prawdopodobne że jak znajdzie inwestora strategicznego to potem wejdzie
          na giełde gdyż jest to spółka akcyjna, takie są plany
          • Gość: exe Re: :) IP: *.icpnet.pl 18.03.02, 15:44
            > bardzo prawdopodobne że jak znajdzie inwestora strategicznego to potem wejdzie
            > na giełde gdyż jest to spółka akcyjna, takie są plany

Wydaje sie to byc dosc logicznym posunieciem.
            Zobaczymy tylko kiedy. Natomiast planowane wejscie na gielde Lecha Poznan to rok
            2003.

• Gość: vinc Re: :) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.03.02, 15:50
              Gość portalu: exe napisał(a):

> > bardzo prawdopodobne że jak znajdzie inwestora strategicznego to potem wej
              > dzie
              > > na giełde gdyż jest to spółka akcyjna, takie są plany
              >
              > Wydaje sie to byc dosc logicznym posunieciem.
              > Zobaczymy tylko kiedy. Natomiast planowane wejscie na gielde Lecha Poznan to ro
              > k
              > 2003.
              >

czyli tak jak na zachodzie kluby sportowe wchodzą na giełde by pozyskać kapitał
              >

• Gość: exe Re: :) IP: *.icpnet.pl 18.03.02, 16:00
                > czyli tak jak na zachodzie kluby sportowe wchodzą na giełde by pozyskać kapitał

No, na razie mówią o wejściu. Ja to będzie z realizacją to zobaczymy potem, jak z
                efektami - jeszcze później.
                • pestroy Re: :) 18.03.02, 16:19
                  Wejść na giełdę jest niełatwo ale utrzymać kurs akcji zadowalający inwestorów
                  to zadanie jeszcze trudniejsze . O ile akcje MU są dosyć stabilne to już
                  akcjonariusze Lazio chyba nie są zbyt zadowoleni. Aby klub piłkarski w Polsce
                  był przynoszącym zyski przedsiębiorstwem trzeba kompletnie zreformować piłkę w
                  Polsce , zatrudnić managerów znających specyfikę branży a nie prezesów ani tzw
                  działaczy .Zainteresowanie piłką w Polsce musi się raptownie zwiększyć o
                  conajmniej 100 %(frekwencja na meczach LP!!!). Życzę wszystkim polskim klubom
                  sukcesów na giełdzie ale tam nikt nie kieruje się sentymentami.Nawet jeśli
                  kibice wykupią część akcji swojej drużyny to i tak nie będą w stanie na dłuższą
                  metę wpływać na ich kurs.
        • Gość: zbyszko Re: :) IP: 217.99.1.* 18.03.02, 18:41
          ..rozśmieszyło mnie ,ze budżet równy np. s04 ...

ale oczywiście legii jak i sobie tego zyczę

nie sądzę czy akcje polskich klubów byłyby bezpieczną inwestycją... nawet mojej
          kochanej legiuni :)
          • Gość: Luxc Re: :) IP: 213.17.164.* 18.03.02, 20:06
            Gość portalu: zbyszko napisał(a):
            > ..rozśmieszyło mnie ,ze budżet równy np. s04 ...
            Może Shalke właśnie bankrutuje, a my nic o tym jeszcze nie wiemy ??? :))))))))

Sponsor z Niemiec - może Volkswagen - żeby rozreklamować się w Polsce bardziej...
            dobrze by było, ale na razie PZU i kilkaset tysięcy złotych.
            pozdr
      • Gość: kapen Re: WIELKA LEGIA IP: *.chello.pl 18.03.02, 22:22
        striker napisał(a):

> To znowu ja - najlepiej na tym forum zorientowany gość z Łazienkowskiej. A więc
        >
        > jednak chyba stanie się to na co większość kibiców w Warszawie czeka z
        > utęsknieniem. Legia pozyska strategicznego sponsora. Na razie nie zdradzę kto
        > ale to potentat światowy w branży, którą się zajmuje. Nowy sponsor przejmie 51%
        >
        > udziałów a więc stanie się jednocześnie głównym właścicielem klubu. Oj, oj
        > chyba to ostatni sezon, w którym Wisła będzie mogła zrealizować swoje
        > mocarstwowe ambicje. Sądząc po pieniądzach jekie włoży nowy udziałowiec można
        > wnioskować, że budżet warszawskiego klubu będzie zbliżony do tego jekie mają
        > takie kluby niemieckie jak FCK czy też Schalke04.
        > ps.
        > No, trochę się zdradziłem - udziałowcem będą Niemcy...

Po przygodach z Daewoo wole Legie bez strategicznego sponsora za to walczaca :)
        wielkie pieniadze zawsze powodowaly letarg, uspienie, degeneracje, natomiast
        biedne Legie walczyly, ale faktem jest, ze to raczej wynika ze specyfiki naszej
        ligi. Czy Polmot zostanie czy pojdzie out?

• Gość: Richardo Re: WIELKA LEGIA IP: 195.164.213.* 20.03.02, 10:23
        mam nadzieję że ma pan racje i że doczekam się po kilku dłurich latach mistrza
        POLSKI w Warszawie a będzie nim LEGIA
        • Gość: ćvich Re: WIELKA LEGIA IP: 213.17.165.* 20.03.02, 11:53
          Striker, nie bądź taki, powiedz o jaką firmę chodzi...może Opel, bo wycofał sie
          z dziadowskiego Bayernu i chce sie wreszcie w jakimś dobrym klubie zaczepić? :))
          • Gość: vinc Re: WIELKA LEGIA IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.03.02, 13:56
            "Stolicę i gminę Centrum na targach nieruchomości w Cannes reprezentowała silna
            ekipa. Pojechał m.in. prezydent Warszawy Wojciech Kozak, burmistrz Jan Wieteska
            i członek zarządu Jerzy Guz. Prezydent ocenił, że impreza w Cannes coraz
            bardziej przekształca się w targi miast i regionów, które przekonują, że warto
            u nich inwestować. Warszawa pokazała plan Śródmieścia. Duże zainteresowanie
            było pl. Defilad, poważne firmy interesowały się także ideą budowy tzw.
            stadionu narodowego. Zaciekawienie budziła rekonstrukcja pałaców na pl.
            Piłsudskiego. Władze miasta preferują..."
            • kezlok Re: WIELKA LEGIA 20.03.02, 15:27
              Chyba firma z rynku motoryzacyjnego nie wchodzi w grę, bo jak wiemy w przemysł
              sampchodowy receja ugodziła najbardziej (co jest m.in powodem wycofania Opla z
              Bayerny, PSG, Milanu). Jeśli już jakaś firma miałaby inwestować w sport, to ja
              stawiam na ściśle powiązaną z komputeryzacją, czy też kojarzoną z internetem.
              Prawdopodobnie chodzić tu może o Deutsche Telekom, który ostatnio jest bardzo
              zainteresowany inwestowaniem w futbol. Ale to tylko ploty ;-)))
              • Gość: spirytus Re: WIELKA LEGIA IP: *.chello.pl 20.03.02, 16:26
                OPEL wcale się nie wycofał z PSG. Ostatnio paryski klub podpisał umowę z
                Oplem, na podstawie której firma ta staje się strategicznym sponsorem zespołu
                bodajże do 2004 roku, ale mogłem się pomylić. Umowę podpisano tuż po tym, jak
                okazało się, że w budżecie PSG pojawiła się dziura wysokości 2 mln euro. Przed
                PSG więc spokojna przyszłość, tym bardziej, że Ronaldinho gra z meczu na mecz
                coraz lepiej.
      • obuz Re: WIELKA LEGIA 20.03.02, 16:30
        striker napisał(a):

> To znowu ja - najlepiej na tym forum zorientowany gość z Łazienkowskiej. A więc
        >
        > jednak chyba stanie się to na co większość kibiców w Warszawie czeka z
        > utęsknieniem. Legia pozyska strategicznego sponsora. Na razie nie zdradzę kto
        > ale to potentat światowy w branży, którą się zajmuje. Nowy sponsor przejmie 51%
        >
        > udziałów a więc stanie się jednocześnie głównym właścicielem klubu. Oj, oj
        > chyba to ostatni sezon, w którym Wisła będzie mogła zrealizować swoje
        > mocarstwowe ambicje. Sądząc po pieniądzach jekie włoży nowy udziałowiec można
        > wnioskować, że budżet warszawskiego klubu będzie zbliżony do tego jekie mają
        > takie kluby niemieckie jak FCK czy też Schalke04.
        > ps.
        > No, trochę się zdradziłem - udziałowcem będą Niemcy...
        ----------------------------
        Juz o tym gdzies czytalem...
        Od rozpoczecia rozmow do ich zakonczenia zawsze mija sporo czasu. A juz zupelnie
        rzadko zakonczenie rozmow jest pomyslne. Ale zobaczymy jak sie bedzie sprawa
        rozwijac.
        Pozdr.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka