Gość: weremo Polska krajem idiotów, czyli mobbing po francusku IP: *.eranet.pl 08.11.06, 21:04 Przesadzają. My też mamy żabojadów za głupków. W Chełmie gdzie mieszkam jest huta szkła w kturej na porządku dziennym są zwroty ( cytuje jakiegoś kierowniczka oddelegowanego z Rzeszowa do nadzoru pracósiów fizycznych) "te ukraińskie ku....wy nic nie potrafią dobrze zrobić". Ukraińskie, bo do granicy tylko 25 km i nikogo to nie rusza. Sam pewnie terz dawał do pieca pracusiom niższego szczebla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Re: Polska krajem idiotów, czyli mobbing po franc IP: *.net132.okay.pl 09.11.06, 09:50 No cóż, mają rację - jesteś jaki jestes - nawet dobrze po polsku pisać nie umiesz i po co sie w ogóle odzywasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Lafarge Polska krajem idiotów, czyli mobbing po francusku IP: 196.202.84.* 08.11.06, 21:42 Potwierdzam mobbing w Lafarge Cement. To na czym im najbardzej zależy to dobra opinia w mediach za wszelką cenę. Tony materiałów propagandowych o dobrej atmosferze "Lider Jutra" itp. to szczyt hipokryzji, a rzeczywistość jest zupełnie inna. Tutaj dopiero zobaczyłem co znaczy francuska kultura i obłuda. Ja też miałem szefa Francuza i też traktował mnie jak głupka, tylko liczyło się donosicielstwo i lizuzostwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Polska krajem idiotów, czyli mobbing po franc IP: *.dsl.club-internet.fr 08.11.06, 22:17 no, ale obluda, donosicielstwo i pomada, to nie sa zadne argumenty na mobbing. to jest wszedzie, w polskich firmach rowniez. a na marginesie, to betony i cementy nie sa zadna referencja kulturowa, ok ? zle trafiles/trafiliscie i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co sie liczy Re: Polska krajem idiotów, czyli mobbing po franc IP: *.dsl.club-internet.fr 09.11.06, 10:24 a liczy sie forsa. jakos zaden z gnebionych nic nie wspomnial na temat zlych zarobkow ;) placili i placa wam po krolewsku... zycze ci pracy w firmie aperykanskiej, z szefem amerykaninem. bedziesz siedzial do poznych godzin wieczornych, tak jak szef. zjedzie ci od mother fucker i innych shitow bo taka jest kultura amerykanskich przedsiebiorstw (konkretnie znam kulture IBM i na tej podstawie to pisze). Odpowiedz Link Zgłoś
colombina France... 08.11.06, 23:24 "France has neither winter nor summer nor morals--apart from these drawbacks it is a fine country." - Mark Twain's Notebook Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Minio Re: Polska krajem idiotów, czyli mobbing po franc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 00:13 Popatrzcie na zdjęcie gościa,zamiast na pierwszym szkoleniu upokorzyć szefa ( np. upicie do nieprzytomnosci - wytestowane na żabojadach,latwe i działa) będzie się skarżył na prawo i lewo. Gościu złamałeś sobie karierę, a frogi pękaja ze smiechu. Zobaczcie co sie dzieje w TP i co ? i nic właśnie wydymali Józefiaka. Odpowiedz Link Zgłoś
uciekaj_kwachu_po_drabinie frustraci sa wszedzie i w narodzie francuskim tez 09.11.06, 05:15 ten francuz ma terz miekko w gaciach, bo jak firmie przyjdzie placic odszkodowanie temu Polakowi, to Francuz bedzie w firmie czarna owca, przez ktora firma musiala wybulic ladna sumke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żychliniak Re: Polska krajem idiotów, czyli mobbing po franc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 08:14 Kraj, w którym jest tak dużo wykształconych młodych ludzi jest dziwnym krajem. Bo jak oni mogą sobie pozwolić na takie obelgi i poniżenia ze strony kogokolwiek a tym bardziej przereklomowanej inteligencji z zachodniej Europy. To jest wina nas wszystkich. Nie dajmy się, miejmy swój własny honor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Polska krajem idiotów, czyli mobbing po franc IP: *.dsl.club-internet.fr 09.11.06, 09:11 te wypowiedzi zaczynaja mnie wku..ac. wiesz co znaczy slowo "inteligencja" w kontekscie srodowisk spolecznych ? nie wiesz, bo gdybys wiedzial, to nie wpakowalbys do tej samej beczki humanisty i goscia ktory kieruje kolercjalizacja betonu. Wot, nedowartosciowana intelgEcja polska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy mobbing po francusku czyli głupsi górą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 08:24 Jak francuzi potrafią kierowac firmą widać w TPSA. Wystarczy raz spotkać się z tą firmą jako klient żeby mieć ich dosyć na długie lata. Francuzi wciąż sa przekonani o swych walorach umysłowych. Jeśli je mieli wpływajac na kulturę światowa to było to bardzo dawno temu. Teraz niczego dobrego nie reprezentują. Wystarczy popatrzeć co się dzieje u nich w kraju. Nic dobrego. Takie sobie ludziki słabo wymawiające "r" z forsą większą niż u nas. A forsa, rzecz najważniejsza. Kto ma forsę ten jest; inteligentny, wspaniały, przystojny, piękny, zna się, ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: mobbing po francusku czyli głupsi górą IP: *.dsl.club-internet.fr 09.11.06, 09:08 Boze, co za malostkowosc !!!! i powierzchownosc ! skoro juz piszesz o francuskim "R", to jakim prawem pomijasz gloski nosowe, ktore w jezyku polskim sa polnosowe (czyzby kompleks nizszosci na pol fajerki ?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Polo Re: Polska krajem idiotów, czyli mobbing po franc IP: *.pools.arcor-ip.net 09.11.06, 12:57 Bede trzymac kciuki za Pana Tarkowskiego, mobbing - na polski przetlumaczyc teror psychiczny i umyslowy na stanowisku pracy, jest bardzo znany na zachodzie.W Polsce znam bardzo duzo ludzi, ktorzy boja sie chodzic do pracy, bo ich szef szykanuje, ale chodza dalej bo sie boja ze straca prace i nic nowego nie znajda.To sie wiaze z wielkim upadkiem na zdrowiu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolo Forum dla zakompleksionych IP: *.zurich.com 09.11.06, 13:30 Zamiast przyjac fakty do wiadomosci i pracowac nad tym, zeby byc lepszym Polak wybierze biadolenie. To typowe i nic nowego. A swoja droga uczciwiej byloby przyznac, ze Francja a Polska to niebo a ziemia - historycznie (niepodleglosc)/politycznie/ekonomicznie/naukowo, itd. itd A z niedawnej historii wypadaloby sobie przypomniec fale naplywu do Francji spiprzajacego przed Hitlerem, tzw. wojska polskiego, jak rowniez przyjeta na emigracje uciekinierow 'solidarnosciowych' (z czego 90% to rynsztok). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Forum dla zakompleksionych IP: *.dsl.club-internet.fr 09.11.06, 14:03 powiedzialaby, ze 50% to rynsztok. drugie 50 to srodowiska tworcze i naukowe, czego efekty widac w kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koto76 Tylko idiota chciałby pracować we francuskiej firm IP: *.u.mcnet.pl 09.11.06, 14:49 Ja bym sie dawno zwolnil na miejscu pokrzywdzonego Pana. Firmy francuskie to szczyt niekompetencji, bałaganu, ignorancji i frankofońskiej ksenofobii. Brak kompetencji zarządczych francuzów jest ogólnie znany na całym świecie. Zresztą, niedługo i tak nie będzie Francji, ich głupich zwyczajów i buty. Zniszczy ich uwielbiany przez nich socjalizm, lenistwo, otępienie umysłów, oraz islamiści. i bardzo dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gajowy Tylko idiota chciałby pracować za 2 000 € IP: *.101.119-80.rev.gaoland.net 09.11.06, 21:13 Masz racje, zostan w sosie wlasnym. We Francji mamy wystarczajaca ilosc "TOBIEPODOBNYCH", wiec wyluzuj i siedz cichutko. Mimo wszystko mamy mniej debili u Wladzy niz w Polsce i nasi sa mniej pazerni.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR$ Re: Tylko idiota chciałby pracować za 2 000 ̈́ IP: *.oracle.co.uk 15.11.06, 17:33 Zgadzam sie - jak wyzyc w duzym europejskim miescie (jak Warszawa) za 2000 Euro??? Ja gole prawie 7000 E i przyznam ze nie jest to za duzo.... Pzdr z przedrozonego Paryza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Wpisujcie firmy z francuskimi korzeniami (buraki) IP: *.crowley.pl 09.11.06, 15:46 NAjwiększy jest Lyreco. To taki serwisik biurowy gdzie gnoi się dość mocno pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matrix Re: Wpisujcie firmy z francuskimi korzeniami (bu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 07:37 Puknij się w ten głupi ŁEB - tak mocno z rozpędu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roy Uczeń przegonił swojego Mistrza IP: 89.174.238.* 09.11.06, 17:21 Witam moja opinia jest taka prawda leży po środku. Obecnie pracuję w firmie zarządzanej przez waśnie tego pana co złożył pozew o mobbing. Złożyłem skargę w firmie na przełożonego co stosował wobec mnie mobbing i jak państwo myślicie jak skarga została rozpatrzona przez właśnie tego pana. Oczywiście otrzymałem wypowiedzenie z pracy bez odpowiedzi na moją skargę, obecnie ma sprawę w sądzie o przywrócenie do pracy. I jak to mówią niedaleko pada jabłko od jabłoni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Polska krajem idiotów, czyli mobbing po francusku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 17:58 Znam inne firmy zagraniczne gdzie tak sie nas traktuje. A to dlatego, ze od poczatku kapitalizmu w polsce zaden rzad nigdy nie dbal o polskich pracownikow pracujacych w zagranicznych firmach tylko lizal tylek roznym inwestorom, zalosne ale prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Ciekawe jak Pan Pokrzywdzony traktował swoich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 18:48 podwładnych... Ciekawe? Jak myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Oni lecza w ten sposób swoje kolmpleksy-obywateli 17.11.06, 08:28 kraju o totalnej kolaboracji z okupantem niemieckim a nastepnie lizusostwem w stosunku do Moskwy.Kto dzisiaj pamieta ( a oni to ukrywaja)ze już po wojnie przez kilka lat za zgoda ich rzadu na terenie Francji działały obozy NKWD (najbliższy Paryza w La Celle Saint -Cloud)???(Polityka nr 30/2003(2411)). Nie moga sie pogodzić z utrata stanowiska "mocarstwa" (wirtualnego),upadkiem swiatowej rangi ich jezyka,techniczna przewaga innych krajów. Lecza te kompleksy bezczelnością ("niech Polska siedzi cicho")co właśnie demonstruje ten człowieczek "szef"!! Odpowiedz Link Zgłoś