Dodaj do ulubionych

Program dla małej księgowości

23.07.12, 17:43
Szukam jakiegoś programu dla małej księgowości/księgowości w małej firmie.
Do tej pory korzystałem z Ali, szukam czegoś nowego, lepszego.
Na mojej "krótkiej liście" znalazły się OGNIK, LeftHand, TaxMachine. Zastanawiałem się tez nad usługami InFaktu. ewentualnie ifirma.pl.
Fora są tego pełne, ale przydałoby sie jakieś osobiste (i przede wszystkim świeże doświadczenie). <br />
Zależy mi przede wszystkim na intuicyjności - musi być prosto i funkcjonalnie).
Obserwuj wątek
    • Gość: myszka Re: Program dla małej księgowości IP: *.internetia.net.pl 21.08.12, 19:49
      Polecam księgowośc online, masz dostęp do swojej firmy praktycznie z każdego miejsca na swiecie (o ile masz tam dostęp do internetu), poza tym serwisy te posiadaja wiele niestandardowych funcji przydatnych przedsiębiorcy, zwłaszcza początkującej osobie. Jak czegos nie będziesz wiedzial, zawsze możesz skorzystać z pomocy online.
      Tutaj masz zestawienie kilku najpopularniejszych serwisów (w tym tez ifirma, infakt). Może się przyda :)
      www.biznes-firma.pl/Ksiegowosc_internetowa___porownanie_ofert,18488.html
      Skorzystaj też z wersji testowych za darmo.
    • Gość: Mariuszwww Re: Program dla małej księgowości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.12, 11:19
      Zobacz dumpingowiec na Allegro. Cena około 35zł z aktualizacjami na rok, później aktualizacje około 20zł rocznie, program obsługuje małą księgowość i pozwala na prowadznie sprzedaży i magazynu. Uzywam go ponad 6 miesięcy i wszystko jest OK
    • Gość: pomocnik Re: Program dla małej księgowości IP: *.centertel.pl 24.08.12, 09:48

Kup sobie program Ramzes z wtyczką dlugi.info!!!

Program fajny a co ważne masz automatyczny bezpłatny monitoring giełdy dlugi.info dzięki temu nie wtopisz faktury na przelew firmom co nie płacą za swoje faktury!!!
      • Gość: Marlena Re: Program dla małej księgowości IP: 78.133.161.* 11.01.13, 12:34
        Witam, ja od jakiegoś czasu pracuję na programie KsH - Księga Handlowa firmy Verico i jestem bardzo zadowolona, jest też duże zaangażowanie techników w pomoc użytkownikom. Mają też wersję trialową.
    • Gość: jerzy Re: Program dla małej księgowości IP: 78.133.161.* 11.01.13, 12:37
      Możesz sprawdzić trial programu KsH Verico czyli pełna księga handlowa, która umożliwia prowadzenie pełnej księgowości w oparciu o elastyczny plan kont. Zawiera też wbudowany moduł Rozliczenia Płac, który pozwala na prowadzenie ewidencji i rozliczeń pracowników zatrudnionych w jednej lub nieograniczonej liczbie firm.
      • Gość: świniokrólik Re: Program dla małej księgowości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.13, 01:57
        Rozliczanie płac, w tym również generowanie list płac oferuje także księgowość internetowa szybkafaktura.pl. Dodatkowo znajdziesz tam też funkcje związane z obsługą magazynu o rozliczania środków trwałych.
    • Gość: mariol Re: Program dla małej księgowości IP: *.183.181.184.dsl.dynamic.t-mobile.pl 13.01.13, 02:29
      Ja od siebie polecam KPiR z firmy Varico. Można pobrać za darmo z tej strony: www.varico.pl/bezplatny-start
    • Gość: Savannah Re: Program dla małej księgowości IP: *.play-internet.pl 13.01.13, 09:55
      Z mojego doświadczenia mogę powiedzieć, że proste i funkcjonalne są programy Varico (www.varico.pl/) - korzystam z KPiR i KsH od ponad roku i nie sprawiają żadnych problemów.
      • Gość: nata Re: Program dla małej księgowości IP: *.e-wro.net.pl 13.01.13, 16:23
        Ja na razie mam wersję próbną stąd www.varico.pl/bezplatny-start
        Ciekawe jest to, że po miesiącu program nie wyłącza funkcji, a jedynie zwalnia. Mimo to myślę o kupnie, bo dzięki temu zyskuje się opcję pełnej pomocy technicznej i aktualizacji.
    • Gość: Jacek Re: Program dla małej księgowości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.13, 09:38
      Jak intuicyjnie, to GAMMA z twojprogram.pl
      • Gość: gamma Re: Program dla małej księgowości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.13, 22:00
        Mnie znacznie bardziej odpowiada szybkafaktura.pl. Wydaje mi się jakoś bardziej przejrzysta. Do tego jest zestaw przykładowych pytań i odpowiedzi i screenshoty, więc można sobie wszystko dobrze obejrzeć jeszcze przed założeniem konta a potem pierwsze 45 dni jest za darmo, żeby sobie wypróbować wszystkie opcje.
        • r.emik Re: Program dla małej księgowości 25.08.16, 15:43
          Kwestia przyzwyczajenia do określonego programu. To tak jak są zwolennicy windowsa i linuxa, i nie przekonasz ich do wyższości drugiego programu :) Jak dla mnie ten program książka przychodów i rozchodów jest ok.
    • Gość: quest Re: Program dla małej księgowości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.13, 15:12
      Ja proponuje skorzystać z usług profesjonalistów . Sam współpracuje jedną z firm taxcare i jestem bardzo zadowolony. Pozdrawiam
    • Gość: Ilona Re: Program dla małej księgowości IP: *.icpnet.pl 24.04.13, 13:23
      Osobiście jestem zadowolona z programu Super Księga Podatkowa. Nie wyobrażam sobie pracy na innym programie. Jest przede wszystkim przejrzysty i prosty. W standardzie jest wiele opcji, za które nie trzeba dodatkowo płacić: ZUS, kilometrówka, moduł płacowy.
    • Gość: kozako Re: Program dla małej księgowości IP: *.play-internet.pl 24.04.13, 19:26
      też bym jakiś chciał
      ---------
      Tekst linka
    • Gość: Kasia Re: Program dla małej księgowości IP: *.dynamic.chello.pl 22.05.13, 13:59
      no wlasnie, ja tez kierowałam sie tym co ty czyli prosto, intuicyjnie i fukncjonalnie i moj wybor padl na program Mała Księgowość Pakietu Przedsiębiorcy. Sama przekonałam sie jak sie na nim pracuję pobierając za darmo wersje testową stad:

www.pakietprzedsiebiorcy.pl/mala-ksiegowosc
      • Gość: Alina Re: Program dla małej księgowości IP: 87.204.45.* 23.05.13, 10:32
        Ja polecam enovę. Fajnie się dostosowuje do potrzeb i ma sporo funkcjonalności. Mi się najbardziej spodobało to, że system jest w pełni zautomatyzowany, dzięki czemu oszczędzam sporo czasu. Możesz ściągnąć sobie demo: www.enova.net.pl/ i sprawdzić. Powodzenia :-)
    • Gość: Piotrek Weź coś z dlugi.info Subiekta albo Ramzesa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.13, 10:48
      Polecam,
      programy dobre a do tego gratis sprawdzają przy każdej fakturze czy nie sprzedajesz firmie która wisi forsę innym firmom!
      Przy fakturze sprawdzają NIP w systemie dlugi.info ( to też jest ta giełda dlugi.wyborcza.biz )i dają zwrotkę.

a z księgowości online superksięgowa, fajna bo masz realne biura księgowe.

• Gość: Maciej 45 Re: Weź coś z dlugi.info Subiekta albo Ramzesa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.13, 12:04
        Z systemu Bizin bezproblemowo korzystam od ponad roku. System działa płynnie, nic się nie zawiesza, jest bardzo intuicyjny i niczego nie muszę instalować. Praca na tym systemie to czysta przyjemność. www.bizin.pl

:-)
    • Gość: gość Re: Program dla małej księgowości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.13, 11:06
      Ja korzystam z systemu BizIn www.bizin.pl/. Możesz dodać własne logo na fakturze, a ponadto faktury mogę od razu wysyłać mailem do kontrahenta. Jako nowość i chyba jedyny program dodaje do faktury QR kod, (linki do odczytu faktury przez kontrahenta).
      • Gość: Florek Re: Program dla małej księgowości IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 11.07.13, 11:34
        Jest też Super księga podatkowa, całkiem spoko bo oprócz księgowości są też deklaracje. Ja tak przypadkiem na to trafiłem i pobrałem bo jest teraz jakaś promocja i jest za darmo, ale powiem szczerze że naprawdę fajny program.
        • Gość: monia Re: Program dla małej księgowości IP: *.play-internet.pl 25.07.13, 11:02
          Ja ostatnio robiłam rozeznanie w kontach firmowych i księgowości. I propozycja PKO mnie mile zaskoczyła. Po rozmowie z doradcą założyłam konto biznes debiut 18. Za prowadzenie konta i przelewy nic nie płacę. No i jest platforma internetowa do prowadzenia księgowości:)
    • Gość: RabbitOffice Wroc Re: Program dla małej księgowości IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.13, 12:09
      Zapraszam do Rabbit Office z Wrocławia - księgowość zdalna i porady prawne, a także wynajem adresu dla firm!
      • Gość: Gość_Ania Re: Program dla małej księgowości IP: *.itsa.net.pl 16.10.13, 10:15
        Ze swojej strony mogę zaproponować LeftHand. Właśnie teraz udostępniają bezpłatne testowanie indywidualnie dopasowanego oprogramowania przez 35 dni oraz możliwość uczestniczenia w bezpłatnym szkoleniu, dotyczącym użytkowania produktu.
        • Gość: Maciek Re: Program dla małej księgowości IP: *.ip.netia.com.pl 18.11.13, 10:55
          Witam,

Ramzes można testować 65 dni za darmo. Szkolenie też prowadzą za darmo (co prawda tylko w Warszawie, ale może je oglądać online).
          • Gość: gosc Re: Program dla małej księgowości IP: *.pl 29.01.14, 08:54
            no i takie programy, ktore mozna przetestowac za free, sa najlepsze. albo takie, z ktorych mozna korzystac za darmo caly czas. jak ktos nie lubi wydawac pieniedzy, to ifirma ma darmowy program do faktur, polecam.
    • Gość: maryniak Re: Program dla małej księgowości IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.13, 15:39
      Wiele różnych programów, może mniej znanych ale równie dobrych pojawia się od czasu do czasu na B2B Deal, warto zajrzeć.
    • Gość: Smarek Re: Program dla małej księgowości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.13, 22:34
      Zawsze możesz przejść na księgowość internetową. Szybkafaktura.pl jest tania a daje duże możliwości. Oprócz księgowości internetowej ze wsparciem realnych księgowych, dostajesz jeszcze program do fakturowania, magazynu i wiele innych udogodnień.
    • Gość: Vivian Re: Program dla małej księgowości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.13, 02:15
      Zanim moja firma porządnie się rozrosła używałam programu szybkafaktura.pl i bardzo dobrze go wspominam. Dobry gdy ktoś zaczyna, bo łatwy w obsłudze i wpisywanie danych nie zajmuje dużo czasu. Teraz poświęcam więcej uwagi innym sprawom - wyszukiwaniu klientów, negocjacjom, więc zleciłam prowadzenie księgowości zewnętrznej firmie, ale z szybkafaktura.pl korzystałam długo.
    • ninaanin Re: Program dla małej księgowości 26.01.14, 00:32
      W różnych latach pracowałam na różnych programach. Teraz wypróbowuję kolejny - szybkafaktura.pl. Skusił mnie pakiet magazyn bo w poprzednim mi tego brakowało a mam teraz więcej towaru i już nie chce mi się kombinować i robić w edytorze tekstu szablonów dokumentów magazynowych.
      • Gość: gość Re: Program dla małej księgowości IP: *.pl 05.02.14, 10:31
        na ifirma.pl też jest magazyn, chyba od niedawna.
        • Gość: kamil Re: Program dla małej księgowości IP: *.szczecin.mm.pl 20.02.14, 21:36
          Takie trochę głupie, ale wiele osób zapomina o tym, czyli o pakiecie zabezpieczającym przed tym całym spyware obecnym w sieci. Można np, kupić pakiet zabezpieczający kasperskiego za 135 zł w sklepie softan i mamy antyvirus oraz firewall.
          • Gość: gość Re: Program dla małej księgowości IP: *.pl 24.02.14, 11:01
            A co to ma do małej księgowości? :-P
    • Gość: Andrzej Re: Program dla małej księgowości IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.14, 10:55
      intuicyjność znajdziesz na pewno w programie Księga - Pakietu Przedsiębiorcy . Jest łatwy obsłudze, szybko i przyjemnie się na pracuje. Firma uwzględnia propozycje nowych opcji swoich klientów - cna duży plus. Cena również jest zachęcająca. Przed kupieniem licencji przetestowałem program na 30 dni, Tobie też polecam:

pakietprzedsiebiorcy.pl/ksiega
    • Gość: Marcin223 Re: Program dla małej księgowości IP: *.play-internet.pl 27.05.14, 12:37
      Proponuję skorzystać z niedrogiej i sensownej księgowosci zamiast samemu bawić się w księgowego.Sam od lat korzystam z usług TaxCare. Zdejmuje mi to masę z głowy
      • Gość: julia Re: Program dla małej księgowości IP: *.dynamic.mm.pl 05.06.14, 21:48
        Na dobrą sprawę jak znasz się na księgowości to możesz ją sam prowadzić. Potrzebny ci co najwyżej program do fakturowania np, jakiś online afaktury.pl Jak wystawiasz nie wiele faktur i nie jest to spora działalność to może się obyć bez biura księgowego.
        • Gość: Piotrek Re: Program dla małej księgowości IP: 212.180.149.* 06.10.14, 09:02
          Jeżeli chcesz spróbować rozliczać się samodzielnie to polecam taxeon.pl program dla jednoosobowych firm. Dla mnie jest OK. Koszt 25 zł mies. i wszystko mam on-line.:-)
    • kotwzielonychbutach Re: Program dla małej księgowości 12.07.14, 22:58
      Ja polecam DuoKomp Księga Podatkowa. Dosyć nowy program (od ubiegłego roku), super dla małej firmy która nie chce korzystać z pomocy księgowego. Jest i prosto (to program twórców kultowych wręcz Prostych Faktur), i funkcjonalnie (kpir, vat, amortyzacja, płace, kalkulatory), i nawet niedrogo.
    • Gość: Erni Re: Program dla małej księgowości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.14, 10:02
      Od 12 lat prowadzę biuro księgowe (obecnie obsługuję ok. 80 firm) i z różnych powodów dobieram programy pod potrzeby firm.

Znam chyba wszystkie, które są na rynku ale teraz najwięcej korzystam z OGNIKA PREMIUM.
      Ten program to sedno pełnej księgowości. Wszystko jest pod ręką i szybko i sprawnie. W cenie mam tanie aktualizacje i pomoc techniczną - (chociaż i tak nie korzystam bo program działa ok.:). Nie wiem też, czemu niektórzy piszą że nie działa w sieci, bo ja go mam na 5 stanowiskach i hula. Do tego mogę przenosić dane pomiędzy komputerem w biurze a domowym, a nawet używać go z pendriva!

Do KpiR mam SKP, ale ostatnio w nowym OGNIKu też jest ta opcja i chyba się na niego przeniosę. Generalnie polecam z całego serca, bo ma to co jest potrzebne i oszczędza bardzo dużo czasu - o w naszym fachu ma to duże znaczenie.
      E
    • Gość: ewelka Re: Program dla małej księgowości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.14, 19:04
      do fakturowania polecam bizin ;) jest wersja platna i bezpłatna. Więc mozna wybrać ;) a bardzo prosty w obsłudze i intuicyjny program
    • sk_ognik Świąteczne Życzenia 23.12.14, 13:34
      Serdecznie dziękujemy Państwu za pozytywne komentarze dotyczące programu OGNIK. Zauważamy je i mobilizują nas one do dalszej pracy nad OGNIKIEM.
      Dziękujemy również za te mniej pochlebne – zwykle dodane przez „mróweczki” wynajęte przez konkurencję. Dzięki nim wiemy, że OGNIK stał się zauważalny na Polskim rynku.
      Korzystając z Państwa obecności na tym forum na nowy 2015 rok Życzymy:
      Naszym Klientom - zdrowych, spokojnych i pełnych rodzinnego ciepła Świąt Bożego Narodzenia i Nowego Roku pełnego nowych ambitnych wyzwań i satysfakcji z ich realizacji.
      Naszym Kontrahentom – sukcesu i satysfakcji ze współpracy i realizacji założonych planów.
      Naszym Konkurentom – zrównoważonego rozwoju i opartego o zasady fair play współzawodnictwa w dostarczaniu Klientom coraz lepszych narzędzi w ich codziennej pracy.
      Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku Życzy Zespół OGNIKA
      • juli_ssss Re: Świąteczne Życzenia 21.01.15, 23:49
        Miłe życzenia świąteczne od ognika :-) testowałam ostatnio Wasze programy, jednak pozostanę przy Fince :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka