jan65536 30.11.06, 14:49 Centralwings to chyba najgorsze linie w Europie. Odwoluja loty bez uprzedzenia (albo przesuwaja je do woli - np. o pol dnia wczesniej). Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
esmeralda_pl Re: LOT i Centralwings: Tanie loty bardzo drogie 30.11.06, 15:03 często latam Centralwings... nigdy nie było większych problemów... szkoda tylko, że zlikwidowali jedyne bezpośrednie polączenie do Lizbony z Polski... zamiast tego są loty z Łodzi do Włoch... cóż, jakoś tania siła robocza musi się dostać na plantacje pomidorów... turyści nie są tak dochodowi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kabron Re: LOT i Centralwings: Tanie loty bardzo drogie 30.11.06, 15:13 nie ma już lotu do lizbony? Wielka szkoda. Byłem tam na wakacjach rok temu. Obsługa i generalnie lot nie odbiegał od standardu, wszystko było ok. No ale CW leciałem tylko raz (w 2 strony), może trafiłem na ich dobry dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
puba niskokosztowe:) loł czy nie loł? 30.11.06, 15:16 Centralwings odpiera ten zarzut, twierdząc, że "to wypieranie postępowałoby wskutek działalności innych przewoźników niskobudżetowych, a jednym z celów strategicznych Centralwings było podjęcie walki w sektorze lowcostowym". lołkostowe:) to ja nie dla was jestem targetem klirlengłydżowcy wasz, frimajnder Odpowiedz Link Zgłoś
krasnov No tak, czego się spodziewać po zarządzaniu przez… 30.11.06, 20:43 upchniętych na posadkach "krewnych i znajomych królika"… Pardon, kartofla. __________ Ogród Jane Austen - nieco łagodniejszy świat. Odpowiedz Link Zgłoś
robinson65 Re: LOT i Centralwings: Tanie loty bardzo drogie 30.11.06, 15:36 generalnie to niewiadomo, która z tych linii jest lowcost'owa. Np. chcą lecieć 19 grudnia do Londynu, taniej wychodzi LOT-em ;-) Sprawdzilem Lisbonę, ostatni lot na samym poczatku stycznia, szkoda. W ub roku tez tam sie przelecialem za nieduze pieniądze jak na podroz na drugi koniec Europy. A tak patrząc w malejąca liczbę rejsów w rozkładzie CW i brak w ofercie lotów wiosennych czuje, że za kilka miesięcy będziemy mogli tylko wspominać CW. PZdr. RObinson PS. Kilka razy w sumie latalem CW, nie pamiętam spóźnień (poza jednym czarterem z Burgas) i potwierdzam, iż personel pokładowy o niebo lepszy niż w Locie. Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: LOT i Centralwings: Tanie loty bardzo drogie 30.11.06, 18:45 Tak kończą wszystkie firmy zarządzane przez kolesiów z rozdzielnika partyjnego. Potrafili nawet zarżnąć tanią linię lotniczą w okresie największego boomu na latanie. Może szybko zamienić tych teraz, na gości którzy przynajmniej w hurtowni pracowali, więc dodawać umieją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobo Re: LOT i Centralwings: Tanie loty bardzo drogie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 01:32 sprawdz Wizza Odpowiedz Link Zgłoś
pospieszalski Re: LOT i Centralwings: Tanie loty bardzo drogie 30.11.06, 16:20 Esmeraldo, Esmeraldo, samolotami low budget lata tak samo tania sila robocza jak i informatycy, lekarze i studenci. Do Portugalii potrzebne sa loty czarterowe w okresie wakacyjnym. Co do Centralwings to istotnie jakosc ich uslug jest na niskim poziomie. Zdarzyly mi sie 1,5 h opoznienia, gdzie kapitan samolotu nie przepraszal za nie pasazerow. Wital za to podroznych slowami: "wita panstwa kapitan X na pokladzie samolotu PLL LOT ! ... Takie absurdalne projekty jak Centralwings nie maja po prostu racji bytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: LOT i Centralwings: Tanie loty bardzo drogie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.11.06, 16:41 Sam często latałem liniami Centralwigs do Włoch jak i innych krajów Europejskich (do Portugalii również), muszę powiedzieć, że do/z Włoch latało wielu turystów, biznesmenów tak narodowości włoskiej jak i polskiej, tak się składa, że o wiele Włochy były są i najprawdopodobniej będą jednym z najbardziej obleganym kierunkiem poza Anglią i Irlandią. Loty do Włoch z Polski odbywają się do Rzymu, Bolonii i Mediolanu czyli miast jeśli nie turystycznych to biznesowych, a plantacje na które się powołujesz mieszczą się na głębokim południu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin Re: LOT i Centralwings: Tanie loty bardzo drogie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 17:31 No to jeśli Ty nie jesteś tanią siłą roboczą to lataj LOTem a nie CW... I bardzo dobrze, że utworzyli te połączenia. Na pewno skorzysta z nich więcej osób niż z zapchanego Okęcia, żałosny warszawianinie... A poza tym loty do Lizbony nie są zlikwdowane... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianin Re: LOT i Centralwings: Tanie loty bardzo drogie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 17:33 No to jeśli Ty nie jesteś tanią siłą roboczą to lataj LOTem a nie CW... I bardzo dobrze, że utworzyli te połączenia. Na pewno skorzysta z nich więcej osób niż z zapchanego Okęcia, żałosny warszawianinie... A poza tym loty do Lizbony nie są zlikwdowane... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregorion Re: LOT i Centralwings: Tanie loty bardzo drogie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 17:42 Sloma Ci z butow wychodzi "turystko" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielkiboss Re: LOT i Centralwings: Tanie loty bardzo drogie IP: 86.40.197.* 30.11.06, 15:06 wszystkie tanie linie tak robią, a tu do nadwagi bagazu nikt sie nie czepia i jaka mila atmosfera w samolocie i jakia obsluga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.A.Noakowski IV LOT i Centralwings: Tanie loty bardzo drogie IP: *.cityofclarksville.com 30.11.06, 15:11 Szanowny panie Dziedzic, co to jest "sektor lowcostowy"? Jeszcze jeden dziwolag w zasmieconym jezyku polskim. A propos, a jak sie to czyta? Litera "w" po polsku czy tez po angielsku? Jesli uzywac obca terminologie to w formie cytatu i bez polskiego przyrostka. Czysty przyklad snobizmu literackiego. Wstyd, ze polski jezyk staje mieszanka zapozyczonych obcych slow gdy wiekszosc z nich ma swoje odpowiedniki. Mikolaj Rej wypowiedzial sie kiedys na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasazer problem Centralwings jest iendtyczny do.. IP: *.adsl.inetia.pl 30.11.06, 15:32 problemu (swietej pamieci) linii: AIR POLONIA. banda nieudacznikow z nadania partyjnego zasiadajaca w zarzadach, radach i na fotelu prezesa LOT oczekiwala latwych i szybkich pieniedzy z Tanich Linii.. myslac ze biznes bedzie sie krecil bez biznesplanu. polozyli Air Polonia (ktora juz wowczas miala okropna opinie na rynku) teraz poloza Centralwings (takoz sama kiepska opinia, wcale nie niskie ceny..) nie zdziwilbym sie gdyby w CW siedzieli ci sami ludzie co w Air Polonia. a i samoloty pewnie tylko przemalowali.. podsumowujac: zarowno AP jak i CW sa przykladami nieudacznosci polskich 'byznesmenow'. ich kompletnego braku kompetencji, zmyslu i pomyslu na biznes. pozostaje sie cieszyc ze mamy inne linie (tacy Slowacy z Sky Europe czy Wegrzy z WizzAir radza sobie swietnie) i liczyc ze Ci ludzie ktorzy tak nieudacznie zarzadzaja polskimi tanimi liniami, juz nigdy sie tym zajmowac nie beda. choc to pewnie pobozne zyczenia. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berg Re: problem Centralwings jest iendtyczny do.. IP: *.range217-44.btcentralplus.com 30.11.06, 17:32 Czytam te Wasze posty i niby wszystko ok. Tanie linie jak to tanie linie. Jedzenie mozna co najwyzej kupic to samo dotyczy napojow. Ale jest to jak najbardziej zrozumiale. Wszak na czyms trzeba oszczedzic. Jednak zastanawia mnie jedna rzecz. Wielu z Was mowi tutaj o jakims "komforcie". Np. "centralwings jest malo komfortowy", "najmniej komfortowe linie", "komfort na niskim poziomie". Zo to u diaska oznacza?! Jaki KOMFORT? Czym sie rozni 737 CW od 737 BA? Jest jednakowo komfortowy. Te same fotele. Personel pokladowy tez jest. Piloci tez raczej leca i wykonuja swoja prace dobrze. O jaki wiec komfort chodzi? Ze jedzenia nie ma w cenie biletu? Picia? Nie ma tv w zaglowkach? Jest na to prosta rada. Nalezy wybrac linie lotnicze inne niz "tanie" LOT, BA, LUFTHANSA. Wybor jest szeroki. Zawsze wszyscy jada na low costy. Prawda jest taka ze niektorzy (specyficzni)Polacy odrobine za duzo wymagaja. Placa mniej ale chcieli by miec to samo co w liniach 2 razy drozszych. Inna sprawa ze low costy pozwolily niektorym w ogole odbyc podroz w powietrzu. Brak porownania z normalnymi liniami rodzi te zbyt wysokie wymagania. LUDZIE TROCHE ZROZUMIENIA DLA TEGO CO NORMALNE ! Odpowiedz Link Zgłoś
elpooho Re: problem Centralwings jest iendtyczny do.. 30.11.06, 18:45 Jednak o komforcie można mówić. Latam co miesiąc z Londynu do Warszawy Centralwings, easyJetem albo Wizzair. Zauważyłem, że np. Wizz ma najciaśniej poustawiane fotele, aż chwilami nie wiadomo co zrobić z nogami. Z kolei w Centralwings przyjemne jest to, że miejsca są numerowane a lata się z normalnego terminalu a nie żałosnej Etiudy. Zaś w easyJet w porównaniu z Wizz panuje zwykle większy porządek przy bramce, bardziej przestrzegają podziałów biletów wg. czasu odprawy. Niemiłosiernie mnie za to wkurza w Centralu dodawanie opłaty za bilet online w wysokości bodajże 60zł, podczas gdy easy chce za to chyba tylko funta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj central wings???ok IP: *.bulldogdsl.com 30.11.06, 15:33 na moje ok.spoko obsluga i fajne stewardessy ;) nie to co w rajanie-srajanie tylko fak faktem, bilety maja troche drogie.... ale wg mnie to najbardzije komfortowa tania linia.no moze z easyjetem konkurowac Odpowiedz Link Zgłoś
renyaszalupenko Re: central wings???ok 30.11.06, 16:04 > ale wg mnie to najbardzije komfortowa tania linia.no moze z easyjetem konkurowac Mialam przyjemnosc leciec tylko easyjetem jak na razie i komfort oceniam jako taki sobie. Czy inne tanie linie sa jeszcze mniej komfortowe???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej LOT i Centralwings: Tanie loty bardzo drogie IP: 83.71.162.* 30.11.06, 15:40 Ja latam co miesiac-dwa Centralwingsem do Dublina i jestem generalnie zadowolony. Wprawdzie zmieniaja godziny lotow ale: - informuja o tym - nie zwracaja pieniedzy jak Ryan tylko pozwalaja zmienic na dowolny inny termin Poza tym cenie sobie Centralwings za: - bardzo mila, polska obsluge - dbalosc o pasazerow - wyjatkowe dla tanich linii. - dogodne terminy Zawsze gdy moge wybierac pomiedzy liniami lotniczymi wybieram Central'a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yuss LOT i Centralwings: Tanie loty bardzo drogie IP: *.ifd.uni.wroc.pl 30.11.06, 15:59 Nie wiedza co robic. A mogliby rozwina polaczenia lokalne w Polsce. Wciaz 10 razy taniej mozna poleciec do Londynu niz do Warszawy. LOT jednak chce byc monopolista na lotniskach i nie pozwala na otwieranie takich polaczen. Glupota czy szkodzenie wlasnej firmie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luk-HD centralwings-kolejna porazka LOTu IP: *.dip.t-dialin.net 30.11.06, 18:07 Centralwings....bez komentarza! Air Berlin czy tez Germanwings to sa linie na poziomie!od check-in do momentu opuszczenia samolotu!!!bez zadnych zarzutow! Pozdrawiam Lukasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papież LOT i Centralwings: Tanie loty bardzo drogie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 16:08 LOT = tak Cię wydupczymy, że za twój bilet płacić będą jeszcze twoje wnuki.......głupcze!!! Takie było motto przewodnie LOT przez kilkadziesiąt lat. Czyżby tęsknona za dobrymi tłustymi latami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zKanady LOT i Centralwings: Tanie loty bardzo drogie IP: 209.82.98.* 30.11.06, 16:14 Jakiego zaufania?! Po zeszlorocznych koszmarach na Okeciu i uslyszeniu dziesiatek jeszcze gorszych historii obiecalem sobie ze nigdy wiecej! Duzo latwiej, wygodniej, punktualniej, bezpieczniej lata sie do Niemiec. A dojazd z Berlina do granicy zajmuje tyla samo co z Okecia do centrum Warszawy! Latania LOTem przez ocean nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
perculator Re: LOT i Centralwings: Tanie loty bardzo drogie 30.11.06, 18:26 Nie przesadzaj. LOT przez ocean zawsze byl super i tylko jedyny non-stop z Warszawy. Ostatnio posula sie i obsluga i wyposazenie. Central Wings byl bledem, ale jezeli bierze sie profesorow politykow do decydowania o przyszlosci firmy to takie sa rezultaty. LOT byl bardzo dochodowa spolka panstwowa z najnowoczesniejszymi maszynami na swiecie. Wystarczylo konkurowac wieksza iloscia lotow za ocean, zawsze byly przepelnione i tu bylo pole do popisu, a nie na jakies tanie krotkie loty. To jak konkurencja majestycznego lwa z szara myszka, albo labedzia z kura. Celowe poglebianie w klopoty finansowe blednymi decyzjami podobnymi do decyzji p. Gronkiewicz o oddanie polskich bankow w rece zagraniczne. Tzw. "prywatyzacja" Szkoda wielka. Widac Polacy nie chca miec nic swojego dochodowego. A jak jest, to musza zniszczyc. Transport, komunikacja, bankowosc, srodki masowego przekazu, energetyka to podstawy panstwa. Jak mozna celowo oddawac w zagraniczne wladanie i mamic narod tylko po to by ktos tam "zarobil" swoja prowizje na kazdej sprzedazy. I juz nie ma co sprzedac, a dlug panstwa sie ciagnie, ale to inny temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shpinak Re: LOT i Centralwings: Tanie loty bardzo drogie IP: *.brnt.cable.ntl.com 30.11.06, 16:25 korzystalem z CW czterokrotnie - waw-lgw - ostatni lot byl opozniony 5 godzin, przedostatni 6 godzin - dziekuje CW za dotychczasowa wspolprace, od kiedy BA zeszlo z cenami szkoda sobie zawracac glowe zarowno CW jak i lotem przynalmniej przy poaczeniach z Wyspami - powodzenia specjalisci biznesowi z lotu:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa "w sektorze lowcostowym"??? >>szambo językowe... IP: *.dsl.look.ca 30.11.06, 16:31 Kto takie rzeczy drukuje? Aaaaaa, gazeta koszerna....niedługo wszystko będzie po hebrajsku... Powoli tzw. dziennikarze zatracają umiejętwność pisania w języku polskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek To jest wlasnie przyklad !!! IP: *.magma-net.pl 30.11.06, 16:40 jak dziala firma panstwowa na rynku w pelni otwartym. Konkurencyjnosc na poziomie bliskim zeru. Sprzedac to !!! i im wczesniej to zrobia tym lepiej dla LOT-u i budzetu panstwa. Takie pgnig i orleny tylko pozycja monopolisty na rynku jest dla nich gwarantem rentownosci operacyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andro Re: LOT i Centralwings: Tanie loty bardzo drogie IP: *.bulldogdsl.com 30.11.06, 16:44 Latam CW dosc czesto na zmiane z Ryanair i nigdy nie mialem problemow z CW. Lataja o sensownych godzinach, gdzie nie trzeba sie zrywac w srodku nocy na samolot, i ceny tez sa zawsze w dwojce najnizszych. Najwiekszy plus CW dla mnie to numerowane miejsca, czego nie ma w innych tanich liniach. Easyjet oferuje zawsze najwyzsze ceny, tak ze nawet nie chce mi sie ich sprawdzac. Poza tym moja zona leciala kiedys z Easyjet i szkoda mowic o jakosci uslug. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal LOT i Centralwings: Tanie loty bardzo drogie IP: *.kredytbank.pl 30.11.06, 16:45 Szanowny Panie Ekspercie, Nigdy zadne spolki panstwowe /badz zarzadzane/ w sposob panstwowy nie moga przyniesc oczekiwanych korzysci. Ws woim raporcie poddaje pan w watpliwosc zarabiania pniedzy na czyms na czym iny zarabiaja miliony!!, Gratuluje! Dlaczego nie widzi Pan problemu w braku misji, strategi, celow, i konsekwentnej realizacji, wie Pan dlaczego ?, Bo walka o stolki, przepychanki, kontrakty menedzarskie, rodzinne uklady!!! i klany rzadza LOTem. Prosze zatrudnic mnie na 2 lata a bedzie Pan mial przychody na poziomie operacyjnym pozwalajace na odsluge dodatkowego zadluzenia. Z niepokojem sledze tego typu raporty poraz kolejny dowodzące, ze blizej nam do Wlochow niz Niemcow ..... ni epopisal sie pan raportem, szkoda tylko ze kto smoze na jego podstawie podjac decyzje.!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blitzmózg lowcostowym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 17:02 po jakiemu to? lewo coś tam? czy jak? kilka sekund zajęło mi rozgryzienie tego wyrazu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diwadlo Jak na Puls Biznesu, to wyjatkowy belkot! IP: *.adsl.inetia.pl 30.11.06, 17:05 SPONSORING RYAN'A az kluje w oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozolenufo ciekawe co ci "specjalisci" z Pulsu maja w kuchni IP: *.adsl.inetia.pl 30.11.06, 17:08 i w swojej sypialni. Bo az boli jak sie to czyta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: LOT i Centralwings: Tanie loty bardzo drogie IP: *.devs.futuro.pl 30.11.06, 17:18 Też bardzo lubie Centrala, bo: -jest miła obsługa -odlot jest z głównego terminalu -miał bezpośrednie połączenie do Lizbony, Jedynie co mu brakuje, to agresywnej polityki przelotów i bardziej interesujacych kierunków lotu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sw.Patryk Re: LOT i Centralwings: Tanie loty bardzo drogie IP: 194.168.231.* 30.11.06, 18:06 Boze chron Centralwings! Lataja nienajgorzej, nienajdrozej ,maja mile dziewczyny , No i co najwzniejsze lataja z Dublina do Gdanska BEZPOSREDNIO Mam nadzieje , ze nei upadna, bo nigdy nie sa puste , a powiedzialbym ,ze wrecz przeciwnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sw.Patryk Re: LOT i Centralwings: Tanie loty bardzo drogie IP: 194.168.231.* 30.11.06, 18:06 Boze chron Centralwings! Lataja nienajgorzej, nienajdrozej ,maja mile dziewczyny , No i co najwzniejsze lataja z Dublina do Gdanska BEZPOSREDNIO Mam nadzieje , ze nei upadna, bo nigdy nie sa puste , a powiedzialbym ,ze wrecz przeciwnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yello Regularne spoznienia IP: *.smithgroup.co.uk 30.11.06, 17:50 Latam Centralem dosc regularnie, pracuje na kontrakcie i potrzebuje sie dostac w niedziele/poniedzialek do pracy w piatek do domu. Otoz na przelecianych 50 tyg w zasadzie wylot ZAWSZE byl spozniony. Oczywiscie spoznienia sa rozne, jezeli jest to 1h jest to umowmy sie do przezycia, natomiast w sezonie wakacyjnym i wczesno jesiennym wylot byl opozniony regularnie o 2-3h. Zdarzaly sie takie numery ze nie oglaszajac nic samolot byl opozniony o 7-8h, co gorsza trzeba bylo regularnie spogladac na monitor zeby nie przeoczyc kiedy napis laskawie z Delayed zmieni sie na Boarding. Rekordowe spoznienie jakie zaliczylem na tej lini to 17h! Oczywiscie musieli tutaj zapewnic hotel, choc na drugi dzien i tak zapowiadany wylot na 7.00 rano (mial odleciec o 20.00) byl opozniony do 13.00. Na tle innych tanich lini Central wypada bardzo slabo. Widac ewidentny brak organizacji, brak umiejetnosci przewidywania (wylot opozniony poniewaz samolot przylecial spozniony z poprzedniego rejsu - rozumiem tylko nie regularne 10 tyg pod rzad). Latalem sporo Wizzairem, Easyjetem czy Rayanair. Tam jakos spoznienia sie nie zdarzaja. Mimo to decniam fakt ze jako tania linia lataja z normalnego lotniska, nie trzeba sie sciskac w tej puszcze (jak w ogole mozna bylo cos takiego zbudowac jak ta Etiuda ale to juz oddzielny temat). Dwa to tez spory wybor przelotow, tak wiec szkoda by bylo gdyby spolka jednak zniknela. Trzy to mila obsluga, mimo tych spoznien Ci ludzie jakos staraja sie to wszystko pomoc przezyc, a wierzcie mi ze nie jest latwo dogodzic 100 pasazerom na pokladzie gdy samolot byl spozniony 5-6h. Jednak jezeli nie zapowiada sie ze bedzie dochodowa to faktycznie trzeba zamknac i to jak najszybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
atur22 Re: Regularne spoznienia 30.11.06, 18:27 Regolarlne spoznienia to niestety powszednosc w CW. Przekladanie i odwolywanie lotow tez duzo powyzej europejskiej przecietnej. Raz zaryzykowalem lot CW i niestety nie pokusze sie juz o wiecej. To prawda ze lataja o dogodnych porach i na wieksze lotniska (Edinburgh zamiast Glasgow Prestwick). Niestety ceny nieporownywalnie wyzsze niz u Easy Jeta, Ryanaira. Nawet porownujac swiateczna oferte BA czy KLM do Polski CW ma wyzsze ceny!!! Pazernosc czy kompletny brak profesjonalizmu??? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cachotterie Re: LOT i Centralwings: Tanie loty bardzo drogie IP: *.icpnet.pl 30.11.06, 18:05 Nie wiem czy najgorsze w Europie, ale faktem jest że ani oni tani, ani na poziomie. Moja przyjaciółka o tym, że odwołują jej lot do Lizbony (i wszystkie w całym miesiącu) dowiedziała się 1.5 tygodnia przed wylotem. "Trochę" ją kosztowało znalezienie w takim czasie alternatywnego lotu i jakoś nie wierzę, że tak późno się o tym CW dowiedziało - po prostu mają klientów w d... Jak ja leciałam do Lizbony to wylot opóźnił się o 1.5h i też oczywiście nikt nie raczył nawet przeprosić i wyjaśnić powodu spóźnienia. Podejście na zasadzie "cieszcie się że w ogóle lecicie". A ich ceny też wcale nie są takie konkurencyjne - wiadomo, że bilet rezerwowany później kosztuje znacznie więcej niż jak masz 3 miesiące wyprzedzenia i to rozumiem, ale żeby na 2 czy 3 tygodnie przed wylotem bilet CW był droższy niż LOTu (albo innych "normalnych" linii) to już lekka paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
elamartyna LOT i Centralwings: Tanie loty bardzo drogie 30.11.06, 19:13 Centralwings wykorzystuje to , iż tyle Narodu podróżuje i ceny nie są wcale tak małe , jak to było nawet 1 rok wczesniej . Poza tym nie za bardzo dbają o pasażera . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Italia LOT i Centralwings: Tanie loty bardzo drogie IP: *.chello.pl 30.11.06, 19:24 Witam, latam od dwóch lat na trasie Wawa-Bolonia i niegdy nie zdarzyło mi się zapłacić więcej niż 350 zł w dwie strony, a moi włoscy znajomi oszczędzają min. 250 euro latając Centralem. Nie przypominam sobie jakiegoś poważniejszego spóźnienia. Mam nadzieję że się Central sie nie wysypie bo kupiłem kilka biletów do Dublina z Katowic a planuje na majowy weekend zbadać połączenie do Rzymu z Łodzi. Saluti Odpowiedz Link Zgłoś
antarxis LOT i Centralwings: Tanie loty bardzo drogie 30.11.06, 20:59 CW to dno, moga upasc, niekt nie bedzie zalowal a miejsce szybko ktos zajmie. Poza nimi latalem WizzAir (ok, poza tym ze z nienumerowanymi miejscami robi sie burdel i łatwo o sprzeczke ze stewardessa) i Norwegian (wszystko ok). ale mialo byc o CW: Kierunek: Lizbona Miejsce: Lotnisko Okęcie, Terminal 1 Czas: 19.00 - check in, planowy start 21.00 Osoby: grupa, w tym kobieta w ciąży (trymestr pozwalający na latanie, po konsultacji medycznej) Sytuacja: opóźnienie, ot zdarza sie, siedzimy w coffee heaven. szkoda, ze nikt nic nie wie - jak zwykle w takich sytuacjach. niby ma być 1-2h, potem okazuje się że północ. grupa jak to grupa - jakaś integracja itp., gorzej z kobietą w ciąży. myśłicie, że ktoś z obsługi (to może akurat nie CW a PPL) się zainteresował? nic, z nudów idę do baltony, kasa, karta pokładowa i dialog: - [kasjerka] cooo, lizbona..? - [ja] tak, a dlaczego? - opóźniony? - owszem - zawsze tak robią, maja 2 samoloty i nie nadazaja z obsługa tras - ta lizbona leci teraz z bolonii, start bedzie ok. 1.00 - coooo???? - zobaczy pan. specjalnie nie robia lotu o 1.00 bo na 21.00 łatwiej sprzedać bilety. żerują na tym, że nikt nie lata codziennie to nie wie, że to reguła... start nastapil kilka minut przed 1.00. pilot przeprosił: opoznienie wynikło z opóźnienia wcześńiejszego lotu. bla bla bla. 5h w uroczym terminalu 1. w tym kobieta w ciąży. bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elibre Re: LOT i Centralwings: Tanie loty bardzo drogie IP: *.eth0.raptor-cl-gliniana29.lubman.net.pl 01.12.06, 23:26 wlasnie wsypales pania kasjerke :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek z USA LOT i Centralwings: Tanie loty bardzo drogie IP: *.boeing.com 30.11.06, 22:38 Zeby sie oplacalo musi byc tani sprawdzony sprzet - ruskie An-24 i Tu-154, bedace (dawniej) pelna wlasnoscia LOTu moglyby sie oplacac na takie przedsiewziecie, szczegolnie na krotkich trasach; ponad 50% ceny biletu to splata hipoteki, szkoda ze nikt o tym nie pomyslal zanim sie ich pozbyto. Madry Polak po szkodzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: es Re: LOT i Centralwings: Tanie loty bardzo drogie IP: *.icm.edu.pl 30.11.06, 23:40 Gość portalu: Tomek z USA napisał(a): > Zeby sie oplacalo musi byc tani sprawdzony sprzet - ruskie An-24 i Tu-154, > bedace (dawniej) pelna wlasnoscia LOTu moglyby sie oplacac na takie > przedsiewziecie, szczegolnie na krotkich trasach; ponad 50% ceny biletu to > splata hipoteki, szkoda ze nikt o tym nie pomyslal zanim sie ich pozbyto. > Madry Polak po szkodzie.. Ano, i jeszcze by oszczędzali na opłatach lotniskowych, szczególnie tych za lądowanie... Odpowiedz Link Zgłoś