Dodaj do ulubionych

Kolejarze chcą takich samych emerytur jak górnicy

14.12.06, 20:21
Za przywileje niech placi pracodawca ...

A nie budzet ... Wtedy wyjdzie ze sie nam zupelnie nie oplaca ani kopac
wegla ani utrzymywac darmozjadow z PKP ...
Obserwuj wątek
    • t324911 Kolejarze chcą takich samych emerytur jak górnicy 14.12.06, 21:30
      Rozgonic bande , zlikwidowac firme i zaczac od nowa . To co jest , jest
      niereformowalne .
      • zen83 Ja również żądam specjalnych przywilejów. Najlepie 14.12.06, 22:43
        Ja również żądam specjalnych przywilejów. Najlepiej dożywotnie świadczenie, w
        wysokości średniej krajowej, za to że łaskawie jestem obywatelem tego chorego
        kraju. Mało tego mi się to należy!!! Należy, bo…, ponieważ…,
        dajcie mi trochę czasu to wymyślę jakiś powód.
        • 2paco Re: Ja również żądam specjalnych przywilejów. Naj 15.12.06, 04:27
          a ja się cieszę, że tym baranom kolejarze taki sajgon chcą urządzić. wiadomo
          było ze łapy po kasę wyciągnę, ciekawe jak sobie z tym problemem teraz poradzą
          te pisiory..
          na szczęście efekty ich pracy będę już z innego kraju obserwował. bilet kupiłem,
          i spory w tym udział obecnej ekipy.
          • chudymisio zlicytowanie PKP 15.12.06, 04:51
            A co myślicie o zlicytowaniu PKP. Wykupi jakaś prywatna firma i PKP nie bedzie w
            koncu obciazac budzetu. A na dodatek, beda pieniazki na jakieś sensowne reformy
            fiskalne. Dobry pomysł?
            • pateko7 jakie szkodliwe warunki pracy darmozjady? 15.12.06, 08:25
              porównanie z górnikami to przegięcie pały, jak cięzka i niezbezpeiczna jest
              praca górnika to było widać chyb ostatnio (zagorżenie maetanowe, pożarowe,
              tąpnięcia, zawału, gó..ana robota na dole w gównaianych warunkach), a
              kolejarz - jakei ma cięzkie warunki??? jakie qrwa???
              dawno już trzeba było ten burdel sprywatyzować, ale nie bo związkowcy...
              • adas313 Tak jak górnicy? 15.12.06, 08:44
                Czyli co, palenie opon i rzucanie płytami chodnikowymi?

Mam nadzieję że Dorn pokaże, że prewencja pod jego rządami jest sprawna oraz
                skuteczna.
                • king-dong dwa razy więcej niż górnicy!!! Należy im się za br 15.12.06, 09:03
                  za brudne kible i punktualność na torach
                  • jimmyjazz Załatwią sobie przed wyborami 15.12.06, 11:09
                    Teraz to ich pisorki spuszczą ale przed kolejnymi wyborami jak się zgłoszą z
                    pomysłem to się sprawę załatwi w tempie ekspresowym tak gdzieś na tydzień przed
                    wyborami. Zakład?
                • mikrobyznesmen Górnicy to betka... 15.12.06, 11:42
                  adas313 napisał:

> Czyli co, palenie opon i rzucanie płytami chodnikowymi?

To tylko na początek. Potem - przejazd oflagowanych lokomotyw pod Kancelarię
                  Premiera :))
            • Gość: grzes1966 Re: zlicytowanie PKP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 08:41
              chudymisio napisał:

> A co myślicie o zlicytowaniu PKP. Wykupi jakaś prywatna firma i PKP nie
              bedzie
              > w
              > koncu obciazac budzetu. A na dodatek, beda pieniazki na jakieś sensowne
              reformy
              > fiskalne. Dobry pomysł?
              rewelacyjny, ale w ustroju bolszewickim absolutnie nierealny
            • adas313 Inaczej: 15.12.06, 08:48
              - Przewozy Regionalne oddać samorządom.
              - Przewozy międzymiastowe spółce Intercity (i od razu na GPW z nią).

A żądania emerytalne oczywiście olać.
              • kolargolo CIekawe co o tym sadza zwolennicy PiS 15.12.06, 09:07
                pewnie poczekaja co powie wielki wodz.
              • Gość: kde4 Re: Inaczej: IP: *.ikatel.pl 15.12.06, 09:09
                taaaa... a w jaki sposób chciałbyś to przeprowadzić, skoro związki zawodowe w
                ogóle nie życzą sobie "monitorowania sytuacji" w kolejach mazowieckich,
                zarządzanych przez samorząd? Nie chcieli monitorowania tej sytuacji, więc
                wykreślono taki zapis z porozumienia przy ostatnim strajku. Przypominam Ci, że
                na samym końcu cały spór i cały protest szedł już tylko o ten punkt! Oni wiedzą,
                że to dla nich byłaby katastrofa (trudno mi to pojąć, bo dla firmy to byłby
                ratunek...) i nigdy się na to nie zgodzą. A nikt nie zrobi tego bez zgody setek
                kolejarskich związków zawodowych.
                • adas313 Re: Inaczej: 15.12.06, 09:12
                  Zwróć uwagę, że wszelkie dyskusje pt. "co zrobić z PKP?" mają charakter CZYSTO
                  utopijny przez związki zawodowe właśnie :o))))))
                  • Gość: kde4 Re: Inaczej: IP: *.ikatel.pl 15.12.06, 09:17
                    no tak :)
                    ale czasem przyjemnie dać upust złym emocjom i coś napisać... :)
                    mi najbardziej się jednak marzy wejście na rynek przewozów regionalnych
                    konkurencji zza zachodniej granicy. może być oczywiście też zza południowej, od
                    nich też nas dzieli już cywilizacyjna przepaść. Tylko żeby pracowników też
                    swoich przywieźli... Może to nei jest aż tak nieprawdopodobne jak przejęcie pkp
                    pr przez samorządy?
              • Gość: s Re: Inaczej: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 10:24
                achciałnym zobaczyć twoją minę jak bedziesz jechał pociągiem i zobaczysz 65
                letniego niedowidzącego,głuchawego maszyniste który poprowadzi twój pociąg ale
                nie wiadomo do jakiego celu do dyżurni ruchu teżwtym samym wieku-życzę szczęścia
                • adas313 Re: Inaczej: 15.12.06, 10:27
                  1. W wieku 65 lat ludzie bywają jeszcze całkiem sprawni.
                  2. O czymś takim jak badania okresowe nie słyszałeś?
                  3. To że ktoś pracuje na kolei nie oznacza że musi byc maszynistą.
                • Gość: kdh Re: Inaczej: IP: *.e-wro.net.pl 15.12.06, 10:44
                  w każdej pracy trzeba spełniać pewne minima zdrowotne - tak jak nie zobaczysz ślepego, zawodowego kierowcy, niezależnie od wieku, tak i maszynista, który jest głuchy i ślepy nie może pracować na tym stanowisku - nie ma to jednak żadnego związku z wiekiem czy też wcześniejszą emeryturą dla KAŻDEGO kolejarza, ba, do tego mają to byc pieniądze wypłacone z kieszeni każdego podatnika. Głupie, irytujące gadanie - to samo mogę powiedzieć o dowolnym fachu, w pewnych sytuacjach wykluczona jest część dziedzin ze względów zdrowotnych - wracając jednak do tego biednego maszynisty - nie może byc maszynistą? - proszę bardzo, może wciąz pracować na innym stanowisku. Nie może pracować na absolutnie żadnym ze względów zdrowotnych? - wtedy renta.
                  A aprop wieku? - uważasz że każdy 65-latek to człowiek nie potrafiący niczego zrobić? Może zwróć się z tym do naszych drogich władz, może czas obniżyć wiek emerytalny do 42 lat, skoro 65 to twoim zdaniem tak strasznie zaawansowany wiek, uniemożliwiający jakąkolwiek pracę zawodową.
                  • Gość: biurwa Różnie to w życiu bywa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 11:39
                    Gość portalu: kdh napisał(a):

> w każdej pracy trzeba spełniać pewne minima zdrowotne - tak jak nie zobaczysz ś
                    > lepego, zawodowego kierowcy,

Różnie to bywa... W pewnej firmie, w której pracowałam kilka lat temu,
                    zatrudniono na stanowisko kierowcy gościa sprawnego i widzącego, ale za to bez
                    prawa jazdy. Jakoś tak nikt go o nie nie zapytał podczas "procesu
                    rekrutacyjnego"... Jak się pan prezes o tym dowiedział, to krzesła fruwały. No i
                    potem pare osób mocno główkowało jak gościa zwolnić w miarę tanio...
                • druop22 Re: Inaczej: 15.12.06, 11:10
                  z artykulu wynika ze te ekstra emerytury dotyczylyby 95% pracownikow PKP,
                  mam wnioskowac ze na koleji 95% ludzi to maszynisci ????
                  • hecer Re: Inaczej: 15.12.06, 11:44
                    Nieee...Masz wnioskowac ze 95% to uzbrojeni w plyty chodnikowe kolejarze...

To zreszta juz ich ostatni taki zryw bo wkrotce beda miec 40stke na karku i
                    wtedy juz ani be ani me, do niczego sie biedactwa nadawac nie beda.. Wtedy juz
                    tylko na zasluzona emeryture beda mogli pojsc..a jak bardzo sobie na nia
                    zasluzyli zobaczymy wkrotce w Warszawie jak przyjada na strajk. I pewnie
                    wszystkie pociagi na ten czas stana..
                    • hecer Re: Inaczej: 15.12.06, 11:47
                      ..a swoja droga kim jest te pozostale 5%...pewnie dyrekcja:))))))
                • yuki93 Re: Inaczej: 15.12.06, 11:55
                  skoro maszynista nie dowidzi moze byc konduktorem, ukladac szyny - albo isc na
                  rente, ale dlaczego odrazu emerytura

nawet jak przyznac to nie wszystkim pracownikom pkp( ciekawe jakie zagrozenie
                  moze powodowac sprzataczka (z toalet na pkp raczej kozysta sie tylko w naglych
                  wypadkach :( )
        • Gość: gg Re: Ja również żądam specjalnych przywilejów. Naj IP: 80.51.194.* 15.12.06, 12:15
          Ja też chcę.
      • Gość: Ch... Sku..syny czelność mają, a Kogut się dorabia, co? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 09:46
        Banda kmiotów kręconych przez związki i cwaniaka Koguta. Zresztą to samo jest w
        górnictwie - związkowi złodzieje się bogacą na naiwności "kolegów" z pracy.
        Żeby wymagać, trzeba coś dać od siebie. A na razie PKP (więc także ich
        pracownicy) oferują żenująco słabą usługę o niesłychanie niskiej wartości. O
        usługach dodanych (lub tzw. wartości dodanej) nie wspomnę, bo to nie istnieje.
        Każdy średnio znający się na marketingu wie, co musi się stać z taką firmą. Ale
        jak się pompuje nasze pieniądze i NIC się nie ulepsza (tylko przeżera), to co
        to ma być? W d... z tą koleją - znowu kogut poblokuje tory, a jak dostanie
        wpie..od smutnych panów to im się odechce wszystkiego i taki będzie finał.
    • Gość: Heraldek Niech strajkuja, zlodzieja rozbiora tory i trakcje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 23:18
      .....i na starosc beda wozili rykszami.........
    • Gość: :))) Kolejarze chcą takich samych emerytur jak górnicy IP: *.acn.waw.pl 15.12.06, 02:39
      Wszystkim nam się należy "szkodliwe" za fakt życia w tym melanżu socjalizmu z
      fanatycznym średniowieczem umysłowym. Tylko kto na to zarobi, jak młodzież
      spieprza drzwiami i oknami? Ja już nie jestem tak młody, ale też szykuję sobie
      gniazdko w EU. Następny rozbiór będę obserwował z normalności.
    • Gość: YaBol Żądam odszkodowania, wszcześniejszej emerytury... IP: *.as.kn.pl 15.12.06, 03:35
      ... za straty poniesione wskutek wysłuchiwania bandy Lepperków w Sejmie. Żądam wprowadzenia
      zakazu wsystępowania idiotów w mediach, oraz zmniejszenia ilości posłów do 2-3 z każdego
      województwa. Po jaką cholerę ma być więcej? Domagam się zdelegalizowania Samoobrony i LPR, oraz
      skutecznego ścigania polityków zamieszanych w sprawy korupcyjne, bez oglądania się na "dobro
      koalicji". A kolejarzy pozwalniać - jak będzie połowa to i zarobki wzrosną tym co zostaną. Może wtedy
      da się zreformować ten bastion komunizmu, chociaż wątpię - świnie przy koryycie się pasą i mają w
      d*ie reformy, tak jak na Poczcie Polskiej. Wpuścić konkurencję, to jedyna szansa na poprawę sytuacji.
      Inaczej te molochy obiboków będą dreptać w miesjcu jak do tej pory i stawiać absurdalne żądania.
      Basta! Dość płacenia nieudacznikom.
    • Gość: Tomek Re: Kolejarze chcą takich samych emerytur jak gór IP: *.lei3.cable.ntl.com 15.12.06, 04:16
      Kontroler, kontroler kontlorera, kontroler kontlorera kontlorera, kierownik pociagu, maszynista... emerytry dla wszystkich.
      Ja na to wszystko nie place, ucieklem z kraju... ;)
      www.nie-poprawny.blogspot.com/
    • Gość: Jaaja Re: Kolejarze chcą takich samych emerytur jak gór IP: *.grs-k0.g1.pl 15.12.06, 06:34
      W dupach się poprzewracało!

pozdrawiam.
      • jondan Re: Kolejarze chcą takich samych emerytur jak gór 15.12.06, 07:20
        wszyscy niech dostaną super emerytury i to już po szkole,a co będziemy sobie żałować!!!

• olias Re: Kolejarze chcą 15.12.06, 07:52
          a ja? co ze mną?
          przedszkolak.
          • Gość: ef14 Re: Kolejarze chcą IP: 157.25.155.* 15.12.06, 11:36
            a to jeszcze za wcześnie, chyba że wybrałeś już przyszły zawód. jeśli chcesz być
            górnikiem albo kolejarzem to należy Ci się przedemerytalne świadczenie w
            wysokości dwóch średnich krajowych i deputat. dorzucimy jeszcze dozywotni
            bezpłatny przejazd koleją. podoba się? jak się nie podoba, to wybierz inny zawód
            i zarabiaj na kolejarzy i górników.... :)
          • Gość: biurwa Re: Kolejarze chcą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 11:40
            olias napisał:

> a ja? co ze mną?
            > przedszkolak.

Chciałbyś... Poczekaj choć do podstawówki, leserze :))
    • Gość: asfalt a moze wykorzystac, ze beda strajkowac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 07:01
      a moze wykorzystac, ze beda strajkowac i zalac tory asfaltem - ale mialbym
      prosta droge do roboty :-D
    • Gość: mee PiS po objeciu wladzy rozdal rmldy zlotych podatni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 07:09
      ow wycofujac ustawe emerytalna z TK, byle pokazac jak wyglada panstwo solidarne
      jako opozycja do panstwa liberalnego w ktorym przede wszystkim obywatel dba o
      siebie. PiS wykonyje tak "szczytna" prace na rzecz panstwa, ze ma moralne prawo
      do jego psucia. Nie dziwie sie kolejarzom, ale nieudolnemu PiS-owi - tak, udaja
      dobrych wladcow kosztem podatnikow i marnowania ich pieniedzy, ten kraj schodzi
      na kartofle, czyli PRL-bis.
      • Gość: gosc NSA Re: PiS po objeciu wladzy rozdal rmldy zlotych po IP: *.socal.res.rr.com 15.12.06, 07:34
        polska powinna cala zastrajkowac, najlepiej glodowo i na koncu unia sie zlituje
        i podzieli ja miedzy soba
    • alex-alexander Kolejarze chcą takich samych emerytur jak górnicy 15.12.06, 07:47
      Polacy nadal strajkuja. To co osiagnela "Solidarnosc"??? 17 lat bajzlu.
    • olias Kolejarze chcą takich samych emerytur jak górnicy 15.12.06, 07:48
      Ja będe zapieprzał do starości (65 lat) bo im się nie chce pracować. Kolejna
      ekipa do MOICH pieniędzy. Won, wypad na drzewa, łapy przy sobie. jak chcą to
      niech sobie składają na emeryturę. W III filarze mogą się umawiać jak chcą.
      • Gość: swoboda_t Re: Kolejarze chcą takich samych emerytur jak gór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 10:16
        Ale dlaczego się burzysz?? Przecież to Twoja ekipa spod znaku Pis-SO-LPR
        poparła wespół z SLD ustawę górniczą, a potem PiS wycofał ją z TK. Bylo do
        przewidzenia, że kolejne duże grupy zawodowe upomną się o podobne przywileje.
        Dziękujemy katocosjalistom!
    • pitrusza I może jeszcze kierowcy tirów? I kto jeszcze? 15.12.06, 07:50
      No bez przesady, też sobie nie wyobrażam 65 letniego kierowcy cysterny z gazem
      itp.
      • ezavv Re: I może jeszcze kierowcy tirów? I kto jeszcze? 15.12.06, 08:04
        Witam,
        nie dajmy się zwariować nie może być tak, że uprzywilejowana jest tylko jedna
        grupa - górnicy. Praktycznie nigdzie na świecie nie ma takiego miodzio, jak w
        Polsce. Mają dobre lobby, w przeciwieństwie do całego społeczeństwa (mówimy o
        Ślonzakach) i mają się i mieli dobrze. Jest szereg zawodów, gdzie praca jest
        ciężka - fakt skrajne warunki są makabryczne, jednakże każda profesja ma swe
        dobre i złe strony. Dlaczego nie szanujemy ludzi nauki. Dlaczego pracujący w
        innych zawodach nielobbujących jest taka mizeria - nie krzyczą, nie walą
        sztylami. Może czas skończyć z chamstwem politycznym (przykład angielski) i
        zacząć godziwie płacić wszystkim emerytom (...). Specjalne emerytury dla
        wszystkich profesji.
        • Gość: kde4 Re: I może jeszcze kierowcy tirów? I kto jeszcze? IP: *.ikatel.pl 15.12.06, 08:34
          wtedy te emerytury nie byłyby już specjalne, co spowodowałoby, że niektóre grupy
          zawodowe, szczególne i wyjątkowe, czułyby się dyskryminowane i trzeba byłoby
          zrobić specjalne ekstra emerytury. A potem super specjalne ekstra itd.
        • Gość: hrrr Re: I może jeszcze kierowcy tirów? I kto jeszcze? IP: *.futuro.pl 15.12.06, 08:49
          K***a, ch*j, ja pier**le - ilu jeszcze?!?!?!

Sa jeszcze w kraju firmy co pare-, parenascie tysiecy zatrudniaja, to co - oni tez zrobia skok na Warszawe?!?!

Trzeba chyba bedzie zorganizaowac manifestacje NORMALNYCH ludz, ktora ich powstrzyma daleko od sejmu, bo jak ich poslowie zobacza, to ze strachu wszystko im uchwala...

Jak im tak zle w PKP to niech sie biora za wlasny biznes - niech pokarza na co ich stac madrali. Tu sobie sami moga decycowac kiedy isc na emeryture - chocby od zaraz.
    • Gość: szwedacz Re: Kolejarze chcą takich samych emerytur jak gór IP: *.server.ntli.net 15.12.06, 08:09
      A ja glupi sie jeszcze czasem zastanawiam czy po 5 latach wracac do PL....
    • jacek.69 Mają przerost zatrudnienia. 15.12.06, 08:14
      Masę połączeń zlikwidowano, a kolejarzy dalej całe mnóstwo. Niech strajkują,
      wtedy wszyscy przesiądziemy się na transport kołowy i kolej będzie miała figę, a
      nie dochody.
    • Gość: tja Kolejarze chcą takich samych emerytur jak górnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 08:16
      no nie przesadzajmy... jakie szkodliwe warunki maja kolejarze? siedza w
      lokomowtywie? sprzataja wagony? sprawdzaja bilety? cos im sie porabalo? moze
      jeszcze chca emerytury do 30 roku zycia? najlepiej prezydenckiej?
    • Gość: Jerzy Kolejarze powinni pracować 25 lat pod ziemią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 08:17
      Niech każdy z nich przez 6 miesięcy popracuje na dole a potem można ich pytac
      czy chcą pracować tak przez następne 25 lat czy rezygnuja z górniczych emerytur.
      90% kolejarzy natychmiast zrezygnuje z górniczych emerytur.
      Ten kto podpuszcza kolejarzy jest osobą o której można mieć tylko Bardzo
      Negatywne zdanie. Chce na plecach kolejarzy wypłynąć. Kolejny Lepper.
    • Gość: tja Kolejarze chcą takich samych emerytur jak górnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 08:20
      > cytat z artykulu: "Ponadto chcą specjalnych praw dla swoich kolegów
      pracujących w trudnych warunkach (np. maszynistów)."

moja wyobraznia jest zbyt slaba... to moze sprzedawcy z monopolowego tez powinni
      miec wczesniejsza emeryture, bo tez maja szkodliwe warunki pracy.

> cytat: - "Nie chcemy doprowadzić do sytuacji, w której 65-letni kolejarz
      prowadzi w pojedynkę pociąg pełen podróżnych. Takie sytuacje nie sprzyjają
      poprawie bezpieczeństwa na kolei - twierdzi Leszek Miętek, szef Związku
      Zawodowego Maszynistów Kolejowych w Polsce, jeden ze współorganizatorów
      wyznaczonego na 19 grudnia protestu."

to niech sprzedaje bilety albo sprzata wagony

dlaczego polska rzadzi ulica???
    • Gość: Paprykarz prykasz "Kolejarze chcą..." - a kto by nie chciał ? b/t IP: *.magma-net.pl 15.12.06, 08:21
      • Gość: lacjo Re: "Kolejarze chcą..." - a kto by nie chciał ? b IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 08:30
        co jeszcze wymysla .darmowe przejazdy dla rodziny,wycieczki po calym kraju iza
        granice za friko paczki dla dziecipo 150zl,sobie swiateczne 200zl.co to
        jestnastepni wybrancy narodu.poszli w szmaty.zobaczcie jak zyja ci biedni
        kolejarze w m.granicznych.
        • Gość: kde4 Re: "Kolejarze chcą..." - a kto by nie chciał ? b IP: *.ikatel.pl 15.12.06, 08:38
          przyznać trzeba, że konduktorzy na przykład, w naprawdę ciężkich warunkach
          pracują: brudno, zimno, śmierdzi, dojazd do pracy nieprzyjemny (bo pociągiem),
          czytać muszą w pracy, myśleć czy bilet dobrze wypisany i czy do jakiejś
          pieczątki przyczepić by się nie można... ogólnie rzecz biorąc - ciężka harówa.
          Ile trzeba mieć sił psychicznych żeby znieść coś takiego?
        • Gość: Aga Re: "Kolejarze chcą..." - a kto by nie chciał ? b IP: *.crowley.pl 15.12.06, 08:38
          Górnicy , kolejarz, wojskowi, policjanci ( nie płacą zusu)wszystkich będziemy
          utrzymywać a jak przyjdzie nam 20-30 letnim pujść na emerytury to kto nam da
          tak jak my musimy im dawać. To chore jest. Ale tu wszystko jest chore.
          • szarak54 Re: "Kolejarze chcą..." - a kto by nie chciał ? b 15.12.06, 08:44
            Jak ja lubie takich wszystko wiedzących. Otóz zapewniam cię ,ze kolejarze płacą
            ZUS.Ale nie wiadomo czy od tych marnych groszy kltóre obecnie zarabiają będą w
            ogóle mieli emeryturę,która pozwoli przewegetować od 1 do 1.
            • Gość: kde4 Re: "Kolejarze chcą..." - a kto by nie chciał ? b IP: *.ikatel.pl 15.12.06, 08:49
              oj biedacy, aż mi się łezka w oku zakręciła...
              od kiedy pkp nie ma zadłużenia w zus? i do kiedy? płaci chyba tylko wtedy, gdy
              budżet wykroi środki na oddłużenie pkp. Jeśli w tej chwili nie ma zadłużenia, to
              chyba całkiem niedawno było oddłużenie, nie?
              • adas313 Re: "Kolejarze chcą..." - a kto by nie chciał ? b 15.12.06, 08:50
                Jak nie w ZUS to zakładach energetycznych...

O prywatnych firmach robiących dla PKP rzeczy "drobniejsze" nie wspominając.
                • vazz Przywilejów?? Za co?! 15.12.06, 09:05
                  Niech ktoś napisze sensowny powód dlaczego?!
        • Gość: wd40 Wiem skąd wziąć pieniądze! IP: *.kalisz.mm.pl 15.12.06, 08:47
          Należy oddać szyny, elementy trakcji, lokomotywy i wagony na złom, po 40gr/kg.
          Pi razy drzwi jedna lokomotywa o masie 82t po odjęciu elementów niemetalowych w
          skupie powinna być warta około 30000zł
    • kiszuriwalilibori Re: Kolejarze chcą takich samych emerytur jak gór 15.12.06, 08:42
      Proponuje nadać polskie obywatelstwo Małgośce Thatcher i niech zrobi tu porządek
    • Gość: mowika Re: Kolejarze chcą takich samych emerytur jak gór IP: *.zabki.net.pl 15.12.06, 08:45
      "...o przywrócenie kolejarzom godnych warunków odejścia na zasłużony odpoczynek
      po wielu latach pracy"

Uch, ach, och, zaraz się #$^$^%#@ POPŁACZĘ!!! Jacy Wy biedni!!! I #%$#^#
      uciśnieni!!! Rząd Wam nie chce sypnąć kilkudzięsięcioma miliardami wyrwanymi z
      kieszeni nas wszystkich. A potem człowiek się dziwi, że kradną nam z pensji
      30-40% na takie darmozjady. Jeśli ksero kurduplo directore i ta cała sejmowa
      banda się ich wystraszy, to chyba nie pozostanie nic innego, jak tylko popełnić
      sepuku o monitor...

P.S. Wszyscy przechodząc na emeryturę mają prawo do godnych warunków odejścia na
      zasłużony odpoczynek po wielu latach pracy!!! A wy wszyscy z waszymi sufitowymi
      roszczeniami i tupaniem nóżkami jak rozwydrzony bachor uniemożliwiacie to całej
      reszcie społeczeństwa!
      • Gość: swoboda_t Re: Kolejarze chcą takich samych emerytur jak gór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 10:20
        Poprawka - z typowej pensji państwo kradnie ok. 45% w postaci ZUS, PIT i NFZ.
        Oczywiście później płącimy kolejne podatki na każdym kroku.
    • pfg Kolejarze chcą takich samych emerytur jak górnicy 15.12.06, 08:46
      Niech strajkują. Niech strajkują cały rok, ale specjalnych emerytur im dać
      NIE WOLNO, bo za kilkanaście lat, gdy system emerytalny zbankrutuje,
      i "obdarowani", i zwykli frajerzy, pracujący na obdarowanych, będą żyć
      w prawdziwej biedzie.

A górnikom specjalne emerytury trzeba odebrać.
    • 314the Kolejarze chcą takich samych emerytur jak górnicy 15.12.06, 08:47
      Ja też chcę taką emeryture jak górnik. Jutro idę pod Sejm. A co!
    • Gość: wacek Informatycy chcą też takich przywilejów !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 08:47
      Informatycy chcą też takich przywilejów !!!
      • Gość: Empel Re: Informatycy chcą też takich przywilejów !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 08:59
        A jak nam nie dadza, to przestana dzialac wszystkie systemy informatyczne i IV
        RP padnie! Taka jest nasza bzdurna argumentacja, nie glupsza niz kolejarzy.
    • herrdocent w takim razie zniesc przywileje 15.12.06, 08:48
      darmowe przejazdy dla siebie i rodziny itd.
    • Gość: Jasio Kolejarze chcą takich samych emerytur jak górnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 08:49
      Ani ten, bardzo słaby rząd, ani żaden inny w Polsce nie jest w stanie oprzeć
      się takim żądaniom. Czyli kolejarze już mają zapewnione emerytury. Teraz tylko
      kwestią czasu jest wystąpienie innej grupy zawodowej, dostatecznie mocnej w
      demonstrowaniu. Spokój będzie tylko wówczas, gdy każde zwycięstwo jakiejś grupy
      zawodowej będzie automatycznie rozciągane na wszystkich pracujących, na
      wszystkie inne grupy. Nie widzę powodu, dla którego np. nauczyciele czy lekarze
      mają mieć gorzej... Jeżeli to nie nastąpi, to zdolni i pracowici "jajogłowi"
      znajdą pracę za granicą i nie będą musieli pracować na mocniejszych fizycznie.
      Państwo ma Wytwórnię Papierów Wartościowych i Mennicę, nie jest więc bezradne.
      Lud będzie się cieszył ogromnymi zarobkami, po dłuższym czasie zrozumie co to
      inflacja, a potem nie będzie uprzywilejowanych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka