Gość: gość IP: 213.241.46.* 17.12.06, 23:00 Szczególnie interesuje mnie ten klient co kupił 5 zegarków za ponad 400tyś zł.Niezła bujda.Ciekawe czym płacił.Kartą kredytową nie mógł,bo za duża kwota.Pewnie pieniądze przyniósł w walizce. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grzybpsi Pięć zegarków? 17.12.06, 23:43 > 5 zegarków za ponad 400 tyś zł. > Niezła bujda. Ciekawe czym płacił. :))) Wystarczyło, że miał przy sobie gnata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roger45 Czy kiedys probowaleś sprzedać brylant ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.06, 10:34 czytalem kiedys amerykanski artykul o napompowanym sztucznie rynku diamentow. Kupujesz diament a na drugi dzien nie sprzedasz go sprzedawcy nawet za pół ceny. Nie mam tu doswiadczen, ale moze ktos ma ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrrr Re: Czy kiedys probowaleś sprzedać brylant ? IP: *.ch.uj.edu.pl 18.12.06, 11:34 Mozesz sprzedac kamien np. gemmologowi (niektorzy posrednicza w obrocie). Ceny w obrocie wtornym okolo 80-90% wartosci nominalnej wg cennika Rapaport. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dupa Apart, Kruk = drogo i przeciętnie IP: *.chello.pl 18.12.06, 00:08 trzeciego producenta nie znam. Pozostali dwaj za przeciętne produkty - i jakościowo i przede wszystkim jeśli chodzi o kwestie materiałowe, biorą ogromne pieniądze. Za te same u sprawdzonego jubilera można dostać lepszy produkt- przede wszystkim jeśli chodzi np o klasę i wielkość kamienia czy też próbę kruszcu. Odpowiedz Link Zgłoś
2paco Re: Olbrzymie świąteczne zarobki jubilerów 18.12.06, 00:19 nie kupujesz takich rzeczy, więc nie wiesz jak to wygląda. a tą "bujdą" to mnie nieźle rozbawiłeś/aś, dzięki :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gb Re: Olbrzymie świąteczne zarobki jubilerów IP: *.icpnet.pl 18.12.06, 01:39 wlasnie chcialem mamie kupic broszke na gwiazdke - kruk - sredni wybor, yes-troche lepiej, kupilem w aparcie i jestem zadowolony. milo ze wszystkie firmy sa z poznania:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojt Olbrzymie świąteczne zarobki jubilerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 06:06 to pralnia b pieniedzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: za jaja kaczory dynamiczni klijenci? IP: *.hsd1.or.comcast.net 18.12.06, 06:45 jeszcze nie slyszalem o mlodych dynamicznych klijentach, co za pie..ny belkot pismaka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yuppi Wchodzi ,kupuje,wychodzi = dynamiczny n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 07:13 Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Wchodzi ,kupuje,wychodzi = dynamiczny n/t 18.12.06, 10:01 apart, kruk i yes ? przewaznie nudne, sztampowe, tasmowe wyroby. bizuterie niepowtarzalna, naprawde artystyczna kupuje u kilku sprawdzonych jubilerow.wtedy przynajmniej wiem, ze mam cos oryginalnego i nie zobacze tego u innej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nata Re: dynamiczni klijenci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 10:49 Może i bełkot, ale pismak zna chociaż zasady pisowni - ty nie - KLIENCIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klientka "GRAN" Olbrzymie świąteczne zarobki jubilerów IP: *.um.warszawa.pl 18.12.06, 10:27 najlepszy jubiler to "GRAN" na Saskiej Kępie. Mają tylko ręcznie robione wyroby o niesamowitej jakości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DO Re: Olbrzymie świąteczne zarobki jubilerów IP: 193.110.99.* 18.12.06, 10:52 Oczywiście - tylko swoje!!! Bzdura!! Z hurtowni - włoskie, niemieckie!!! Zgadzam się z opinią, że większośc wyrobów z wielkich sieci, jest spod sztancy, jednakowej,źle wykończone odlewy, w nie oprawionymi ale wklejonymi kamieniami 0 zwłaszcza w srebrze! Proponuję brać na zakupy lupkę, lub poprosić sprzedawcę o lupę!Ale to i dobrze, bo mój małżonek ma co robić w pracowni! Poprawia po jubilerach Tych Panów! Poza tym w żadnej z tych sieci - no może gdzieś, ale nie w W-wie nie dopasują od ręki rozmiaru pierścionka ! W małej pracowni robi się pod klienta, dla klienta, z wzoru klienta, do kamienia po babci, przerabia po mamie. NO I PODSTAWA - CENA!!! Mały rzemieślnik to zwykle firma jednoosobowa lub rodzinna, więc i cena niższa. Przecież połowa ceny to czynsz za lokal, zarobki pracowników, no i za markę! A skoro do męża przyjeżdżają klienci w drugiego końca W-wy i spod W-wy to chyba coś znaczy. A jeszcze jedno! Nie wiem jak udało sie 160 lat prywatnej firmie z tej branży uchować za komuny!! Męża dziadek miał UBeków na głowie raz w miesiącu! Sprawdzali czy nie ma za dużo. Nie miał domu, mieszkania! Nie mógł mieć nic!!! Tylko narzędzia! Pozdrawiam wszystkich uczciwych, pracowitych i wcale nie bogatych rzemieślników! Odpowiedz Link Zgłoś
bbastek13 Re: Olbrzymie świąteczne zarobki jubilerów 18.12.06, 11:16 Gość portalu: gość napisał(a): > Szczególnie interesuje mnie ten klient co kupił 5 zegarków za ponad 400tyś > zł.Niezła bujda.Ciekawe czym płacił.Kartą kredytową nie mógł,bo za duża > kwota.Pewnie pieniądze przyniósł w walizce. zapłacił kartą kredytową Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koneser566 jesli Bretling, Maurice Lacroix czy Omega to Kruk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 12:00 mowiac wprost cena z metki to bujda, mozna spokojnie wynegocjowac 30% oprocz modeli w stylu pic na wode jak James Bond Edition czy R. Kubia Limited ktorego musialem przez allegro kupowac :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Sprostowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 12:57 <Szczególnie interesuje mnie ten klient co kupił 5 zegarków za ponad 400tyś > zł. Ja kupiłem nie 5 szt ale kilogram zegarków. Gazeta kłamie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja a ja kupuję w lombardzie i mam piękne rzeczy IP: *.centertel.pl 18.12.06, 19:22 za 1/3 co w KRUKU !!! Odpowiedz Link Zgłoś