Dodaj do ulubionych

Będą zapomogi dla emerytów

16.02.07, 22:16
Niech ta idiotka Kalata weżmie sobie z przeznaczeniem na higienę miejsc
intymnych.Gnoiki.Niech dadzą Rydzykowi na dogrzewanie cel zakonnych ,na
budowę świątyni już dali z pieniędzy ZUSowskich.Kacze fekalja nie mają za
grosz wstydu.Psychole.
Obserwuj wątek
    • Gość: tv Re: Będą zapomogi dla emerytów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 22:41
      KOlejne obietnice diabli wzieli.Gratulacje dla PANOW posłow.
      • rys87 Ci ludzie zapracowali sobie na swe emerytury i 16.02.07, 23:04
        te pieniądze należą im się jak psu kość!!! Zapomogi??? Skandal!!!
        • Gość: Emeryt 6 Re: Ci ludzie zapracowali sobie na swe emerytury IP: 82.146.248.* 17.02.07, 07:48
          Taką dobroć dla emerytów zafundowali "obrońcy" biednych.W 1992r jedni z
          naczelnych styropianowców i solidaruchów Jacek Kuron (KOR) min.pracy i
          parafianka-premier Suchocka obniżając kwotę bazową oblicz.emerytury do 91
          %.Niesprawiedliwość ta ciągnie się do chwili obecnej.Rząd AWS (krzykliwy
          obrońca biednych) z premierem p.Buzkiem (za plecami z Krzaklewskim) postanowił
          naprawić tę niesprawiedliwość i w ustawie z 17.12.1998r o emeryturach i rentach
          art.194a zarządził etapową likwidację zaniżonej kwoty bazowej w ten sposób,że
          urodzeni po 31.12.1929r będą mieli przeliczoną kwotę bazową do 100% w dniu
          01.03.2010r. czyli jak dożyją 80 lat.Srednia życia w Polsce to chyba 75 lat-czy
          to nie jest obłudą i drwiną ze starych ludzi.Bodajże w roku 1997 naczelny
          lewicowiec (obrońca biednych) Leszek Miller zamienił waloryzację emerytur z
          płacowej na cenową (z fałszywym uśmieszkiem ogłaszając,że to dla dobra
          emerytów).Operacja ta spowodowała ciągłe tworzenie się starego
          portfela.Wysokość emerytury przy tych samych wskażnikach:ta sama ilość lat
          pracy,ten sam % zarobków w stosunku do średniej krajowej zależy tylko kiedy
          odeszło się na emeryturę.Młodzi emeryci mają większą emeryturę bo obliczona
          jest od wyższej kwoty bazowej (obecnej) a starzy mają mniejszą emeryturę bo
          obliczoną od niższej kwoty bazowej (starej).A to wszystko przez p .L.Millera
          (pseudo lewicowca-brońcy biednych).Nożyce te ciągle się rozwierają i wysokość
          emerytury zależy tylko od daty przejścia na emeryturę.Następny obrońca biednych
          (lewicowiec SLD) p.Hausner (wicepremier) w r.2004 wprowadził waloryzację
          emerytur co 3 lata i to wszystko dla dobra emerytów.Emeryci przy wyborach
          pamiętajcie kto Was tak urządził i NIE wspomagajcie rząd czynem umierając przed
          terminem.
          • Gość: Pepe Ci ludzie zapracowali sobie na swe emerytury??? IP: *.wohnheime.ruhr-uni-bochum.de 17.02.07, 20:04
            To bardzo ciekawe.... Za komuny kazdy pracowal i kazdy otrzymywal srednia
            krajowa, i dzisiejsze emerytury wyliczane sa emerytom tak jakby dzis zarabiali
            dzisiaj po 2700 zlotych!!!! co daje 1200-1400 zlotych emerytury na osobe. I
            taka kwote otrzymuja byli spawacze, prasowaczki, szwaczki, sprzedawczynie.... .
            Jesli ktos otrzymuje nizsza, to znaczy ze ma malo lat pracy..... (ROBIC SIE MU
            NIE CHCIALO!!!). Nie mowie ile otrzymuja byli gornicy, dyrektorzy,
            urzednicy.... - znacznie wiecej!!! I prosze nie mowic ze pisze glupoty, tylko
            sprawdzic, taka jest prawda!!!.

Dodatkowo, emeryci jezdza za darmo komunikacja miejska, i czesto pociagami.
            Na emerytury 1 dzisiejszego emeryta z wyksztalceniem podstawowym musi sie
            skladac 2 a nieraz 3 po studiach, bo tacy zarabiaja po 1000-1500 zlotych i
            placa po 500 zlotych ZUSU, i apropo musza placic wygorowane ceny za bulety
            autobusowe i PKP!!!. A ILE JA DOSTANE EMERYTURY JAK ZARABIAM 1/2 sredmniej
            krajowej????? 700 zlotych????

MOZE KTOS W KONCU ZAINTERESUJE SIE MLODZIEZA, BO NAWET TA DOBRZE WYKSZTALCONA
            WOLI CZYSCIC KIBLE W ANGLI NIZ ROBIC NA PSEUDORENCISTOW, EMERYTOW I URZEDASOW W
            UKOCHANEJ OJCZYZNIE!!!!

• Gość: Emeryt 6 Re: Ci ludzie zapracowali sobie na swe emerytury? IP: 82.146.248.* 17.02.07, 20:20
              Pepe zapomniałeś o solidarności pokoleniowej.Dzisiejsi emeryci jak pracowali to
              zarabiali na utrzymanie poprzednich emerytów.Na utrzymanie obecnych emerytów
              pracują obecni pracownicy.A jak obecni pracownicy przejdą na emeryturę to będą
              na nich pracowali obecni małolaty jak dorosną.Każdy z obecnych i przyszłych
              emerytów płacił i płaci składki emerytalne czyli teoretycznie uzbierał sobie na
              swoją emeryturą i nikt mu łaski nie robi.Cały problem polega na sprawiedliwym
              podziale wypracowanej emerytury.
              • Gość: Pepe Re: Ci ludzie zapracowali sobie na swe emerytury? IP: *.wohnheime.ruhr-uni-bochum.de 17.02.07, 20:34
                Dzisiaj trzech po studiach pracuje na jednego przecietnego emeryta czy renciste
                i to jest ten sprawiedliwy podzial???

Denerwuja mnie tez wpisy ludzi, ktorzy pisza o 500 zlotych renty.

Moja Matka bez ukonczonej podstawowki cale zycie pracowala jako zwykla szwaczka
                i od osiagniecia 55 lat pobiera 1200 zlotych na reke,... i sie smieje, bo ma
                wiecej niz moi znajomi pracujacy po studiach!!!

Jezeli ktos dostaje 500 zlotych renty dzisiaj to jest to ktos nawet po 20-25
                latach pracy kto pobiera swoje pobory od powiedzmy 45 roku zycia, i pobiera je
                srednio duzo dluzej niz emeryt, ktory zaczyna brac emeryture w wieku 60-65 lat
                i bedzie ja bral srednio przez 15 lat, a nie jak 25 w przypadku rencisty.
                Dlatego ten drugi pobiera duzo nizsze uposazenie.

Druga Polska parodia to to, ze wiekszosc ludzi po 55 roku zycia w Polsce
                pobiera emerytury i renty (czesto zalatwiane na lewo!!!), gdy w krajach
                bogotych wiekszosc pracuje do 60-65 roku zycia.

PROSZE ZADBAC O GODNA PRACE DLA MLODZIEZY, BO TYLKO WOWCZAS ZNAJDA SIE
                PIENIADZE NA EMERYTURY I RENTY!!!!
                • rys87 Re: Ci ludzie zapracowali sobie na swe emerytury? 17.02.07, 22:50
                  Gdzie ona szyła w MO czy SB, a może tyrała 40-kilka lat???

Czynsz: 500 zł(oczywiście jakaś klita, ale emeryci więc lightowo)
                  Wyżywienie: 200zł
                  > Dzisiaj trzech po studiach pracuje na jednego przecietnego emeryta czy
                  renciste
                  > i to jest ten sprawiedliwy podzial???
                  >
                  > Denerwuja mnie tez wpisy ludzi, ktorzy pisza o 500 zlotych renty.
                  >
                  > Moja Matka bez ukonczonej podstawowki cale zycie pracowala jako zwykla
                  szwaczka
                  > i od osiagniecia 55 lat pobiera 1200 zlotych na reke,... i sie smieje, bo ma
                  > wiecej niz moi znajomi pracujacy po studiach!!!
                  >
                  > Jezeli ktos dostaje 500 zlotych renty dzisiaj to jest to ktos nawet po 20-25
                  > latach pracy kto pobiera swoje pobory od powiedzmy 45 roku zycia, i pobiera
                  je
                  > srednio duzo dluzej niz emeryt, ktory zaczyna brac emeryture w wieku 60-65
                  lat
                  > i bedzie ja bral srednio przez 15 lat, a nie jak 25 w przypadku rencisty.
                  > Dlatego ten drugi pobiera duzo nizsze uposazenie.
                  >
                  > Druga Polska parodia to to, ze wiekszosc ludzi po 55 roku zycia w Polsce
                  > pobiera emerytury i renty (czesto zalatwiane na lewo!!!), gdy w krajach
                  > bogotych wiekszosc pracuje do 60-65 roku zycia.
                  >
                  > PROSZE ZADBAC O GODNA PRACE DLA MLODZIEZY, BO TYLKO WOWCZAS ZNAJDA SIE
                  > PIENIADZE NA EMERYTURY I RENTY!!!!
                  • rys87 Re: Ci ludzie zapracowali sobie na swe emerytury? 17.02.07, 22:58
                    Gdzie ona szyła w MO czy SB, a może tyrała 40-kilka lat???
                    No widzisz chłopie mama bez szkoły zarobiła na twoje wychowanie i
                    wykształcenie, a ty po szkołach pracy nie możesz znaleźć.

Czynsz: 500 zł(oczywiście jakaś klita, ale emeryci więc lightowo)
                    Wyżywienie: 200zł
                    Zadowolony (acz ciamajdowaty) syn - dla mamy bezcenna sprawa.

Tylko mi nie mów że mamusia mieszka za free w piwnicy i je runo leśne, a
                    zaoszczędzoną kakę przeznaczza jak niemmieccy emeryci na wycieczki krajoznawcze
                    bo się wzruszę.

>>> A pamiętajmy, że średnia emerytura w Polsce wynosi 1200 zł brutto, a na
                    rękę – poniżej 1000 zł. A są i takie emerytury, które wynoszą jedynie 580 zł! W
                    Niemczech średnia emerytura wynosi ok. 1,5 tys. euro i nie jest to jedyne
                    źródło dochodów niemieckiego emeryta. <<<

> Dzisiaj trzech po studiach pracuje na jednego przecietnego emeryta czy
                    renciste
                    > i to jest ten sprawiedliwy podzial???
                    >
                    > Denerwuja mnie tez wpisy ludzi, ktorzy pisza o 500 zlotych renty.
                    >
                    > Moja Matka bez ukonczonej podstawowki cale zycie pracowala jako zwykla
                    szwaczka
                    > i od osiagniecia 55 lat pobiera 1200 zlotych na reke,... i sie smieje, bo ma
                    > wiecej niz moi znajomi pracujacy po studiach!!!
                    >
                    > Jezeli ktos dostaje 500 zlotych renty dzisiaj to jest to ktos nawet po 20-25
                    > latach pracy kto pobiera swoje pobory od powiedzmy 45 roku zycia, i pobiera
                    je
                    > srednio duzo dluzej niz emeryt, ktory zaczyna brac emeryture w wieku 60-65
                    lat
                    > i bedzie ja bral srednio przez 15 lat, a nie jak 25 w przypadku rencisty.
                    > Dlatego ten drugi pobiera duzo nizsze uposazenie.
                    >
                    > Druga Polska parodia to to, ze wiekszosc ludzi po 55 roku zycia w Polsce
                    > pobiera emerytury i renty (czesto zalatwiane na lewo!!!), gdy w krajach
                    > bogotych wiekszosc pracuje do 60-65 roku zycia.
                    >
                    > PROSZE ZADBAC O GODNA PRACE DLA MLODZIEZY, BO TYLKO WOWCZAS ZNAJDA SIE
                    > PIENIADZE NA EMERYTURY I RENTY!!!!
                • Gość: Emeryt 6 Re: Ci ludzie zapracowali sobie na swe emerytury? IP: 82.146.248.* 17.02.07, 22:58
                  Pepe-ale Ty jesteś zarozumiały wykształcony młody oszołom.Dur..u jeden ja też
                  mam wyższe wykształcenie i 42 lata pracy w ruchu ciągłym i zarabiałem grosze
                  żeby tacy jak Ty młodzi oszołomy mogli się wykształcić.Pracując nie plułem na
                  emerytów bo wiedziałem,że to są ludzie zasłużeni i jak ja byłem małolatem to
                  pracowali na to abym ja mógł się kształcić.A Ty łobu..e piszesz,że Ty wielce
                  wykształcony musisz pracować na emerytów.Poczekaj czas biegnie szybko i
                  będziesz emerytem jak dożyjesz i wtedy zobaczymy,tylko mnie nie będzie na
                  świecie.
            • Gość: Senior Re: Ci ludzie zapracowali sobie na swe emerytury? IP: *.aster.pl 17.02.07, 20:58
              Gość portalu: Pepe napisał(a):

> To bardzo ciekawe.... Za komuny kazdy pracowal i kazdy otrzymywal srednia
              > krajowa,i dzisiejsze emerytury wyliczane sa emerytom tak jakby dzis zarabiali
              > dzisiaj po 2700 zlotych!!!! co daje 1200-1400 zlotych emerytury na osobe. I
              > taka kwote otrzymuja byli spawacze,prasowaczki, szwaczki, sprzedawczynie.... .
              > Jesli ktos otrzymuje nizsza, to znaczy ze ma malo lat pracy.....(ROBIC SIE MU
              > NIE CHCIALO!!!). Nie mowie ile otrzymuja byli gornicy, dyrektorzy,
              > urzednicy.... - znacznie wiecej!!! I prosze nie mowic ze pisze glupoty, tylko
              > sprawdzic, taka jest prawda!!!.
              > Dodatkowo, emeryci jezdza za darmo komunikacja miejska, i czesto pociagami.
              > Na emerytury 1 dzisiejszego emeryta z wyksztalceniem podstawowym musi sie
              > skladac 2 a nieraz 3 po studiach, bo tacy zarabiaja po 1000-1500 zlotych i
              > placa po 500 zlotych ZUSU, i apropo musza placic wygorowane ceny za bulety
              > autobusowe i PKP!!!. A ILE JA DOSTANE EMERYTURY JAK ZARABIAM 1/2 sredmniej
              > krajowej????? 700 zlotych????
              > MOZE KTOS W KONCU ZAINTERESUJE SIE MLODZIEZA, BO NAWET TA DOBRZE WYKSZTALCONA
              > WOLI CZYSCIC KIBLE W ANGLI NIZ ROBIC NA PSEUDORENCISTOW,EMERYTOW I URZEDASOW W
              > UKOCHANEJ OJCZYZNIE!!!!

Kto ci tych bredni naopowiadał. Z głowy pewnie wziąłeś czyli z niczego.
              Nie masz najmniejszego pojęcia ani o sposobie obliczania emerytur ani tym
              bardziej o obecnych "przywilejach" emerytów i rencistów.
              Nie kompromituj sie zarozumiały cymbale. Przecież w internecie możesz to
              wszystko znaleźć bez trudu.
              • Gość: Pepe Re: Ci ludzie zapracowali sobie na swe emerytury? IP: *.wohnheime.ruhr-uni-bochum.de 18.02.07, 10:50
                Tu jest link, mozesz sobie policzyc:
                www.zus.pl/default.asp?p=4&id=391
                30 lat pracy za komuny, srednia krajowa wychodzi:
                24%*1977+1.3%*30*1977=1245 zlotych
                40 lat pracy, srednia krajowa: 1502 zlotych
                35 lat pracy 60% sredniej krajowej (co za komuny bylo rzadkoscia): 1014 zlotych

Oczywiscie jezeli ktos pracowal po 1990 roku, zarabial 1/2 krajowej to dostanie
                700, jak pisalem!!!

W wiekszosci krajow rozwinietych, jak USA, Europa zachodnia emerytura to
                srednio 40% pensji. Kazdy moze sobie policzyc na ile zapracowal.
                • Gość: Emeryt 6 Re: Ci ludzie zapracowali sobie na swe emerytury? IP: 82.146.248.* 18.02.07, 11:10
                  Pepe-ale głupoty wypisujesz.Od kiedy średnia krajowa = kwocie bazowej do
                  obliczania emerytury.Ja szedłem na emeryturę 01.01.1997r. i miałem wskażnik do
                  średniej krajowej 152,4%, 42 lata pracy i w owym czasie wskażnik bazowy do
                  obliczania emerytuty wynosił 840 zł.Te 1977 zł to nawet nie jest na dzień
                  dzisiejszy do obliczania emerytury,tylko troche mniej i w/g niego obliczane
                  bedą obecnie przechodzący na emeryture a nie ci co prześli 8 czy 10 lat temu.
                • Gość: Emeryt 6 Re: Ci ludzie zapracowali sobie na swe emerytury? IP: 82.146.248.* 18.02.07, 13:27
                  Pepe-odór czyszczonych kibli u niemiaszków całkowicie Ci pomieszał w
                  łepetynie.W swoich obliczeniach pomyliłeś lata z miesiącami,dzielenie z
                  mnożeniem,wskażnik średnich zarobków w stosunku do średniej krajowej z podstawą
                  do obliczenia kwoty bazowej,01.03.2007r to nie luty 2007r itp.wyjdż na zewnątrz
                  z tego kibla i szczotką palnij się w łe.
          • Gość: Senior Re: Ci ludzie zapracowali sobie na swe emerytury IP: *.aster.pl 17.02.07, 20:48
            Gość portalu: Emeryt 6 napisał(a):

> Taką dobroć dla emerytów zafundowali "obrońcy" biednych. (...)

Nie zauważyłeś pisiorkowy propagandysto że to wątek o bieżacym roku ? Co tu z
            histrią wyjeżdzasz. Kaczo-buraczana koalicja na czele z Palantami i Sqrwysynami
            (PiS) obiecywali jeszcze niedawno (po 100 dniach rządów) coroczną rewaloryzacje
            powiekszoną o 20 % wzrostu płac.
            • Gość: Emeryt 6 Re: Ci ludzie zapracowali sobie na swe emerytury IP: 82.146.248.* 17.02.07, 22:34
              Senior-wcale nie jestem pisiurkowym propangadzistom,jestem starym emerytą po 42
              latach pracy w ruchu ciągłym i to co pisuary proponowali coroczną waloryzację +
              20% wzrostu płac to jest i tak dyskryminowaniem emerytów i powoduje ciągłe
              rozwieranie nożyc przyznawanych emerytur.Przy tych samych wskażnikach obecnie
              przyznawane emerytury są o wiele wyższe niż przyznane poprzednio a to z powodu
              różnicy w kwocie bazowej.Waloryzacja emerytur musi być coroczna i równa
              wskażnikowi płac tak jak było przed 1997r aby nie tworzył się ciągle stary
              portfel.Ogólnie niezależnie od koloru ekipy rządzącej,emeryci dostają po tyłku
              bo nie podskoczą rządzącym którzy wiedzą,że emeryci nie przybędą do Wa-wy z
              kilofami i petardami.
      • aquarius43 Re: Będą zapomogi dla emerytów 17.02.07, 11:26
        Gość portalu: tv napisał(a):

> KOlejne obietnice diabli wzieli.Gratulacje dla PANOW posłow.
        Dla panów pOSŁÓW !
      • Gość: Terry Re: Będą zapomogi dla emerytów IP: *.pools.arcor-ip.net 17.02.07, 17:49
        Niech zyje socjalizm u haha u haha.
      • Gość: toscana Re: Będą zapomogi dla emerytów IP: *.bmj.net.pl 17.02.07, 19:21
        Teraz towarzysz Kiszczak będzie biadolił, że będzie musiał szukać jedzenia
        w śmietnikach.
    • halirod Będą zapomogi dla emerytów 16.02.07, 22:59
      Jestem zbulwersowana jak bardzo posłowie oderwali sie od zwykłych ludzi.Jak Wam
      nie wstyd.Dawać komuś zapomogę- jałmużnę zamiast waloryzacji.Chwalicie sie że
      tak dobrze dzieję się w gospodarce,że płace rosną. Niestety Ci co długie lata
      pracowali na to żebyście mieli teraz czym zarządzać nie mogą z tego
      skorzystać.Daje się im jakiś ochłap-zapomogę. Gratuluję dobrego samopoczucia.Ja
      swoją zapomogę odeślę do sejmu. Wstydzilibyścię się.
    • Gość: />>>/ Będą zapomogi dla emerytów IP: 82.160.17.* 16.02.07, 23:50
      Obiecanki , cacanki a głupiemu radość...
      • michal1229 Re: Będą zapomogi dla emerytów 17.02.07, 10:34
        Gość portalu: />>>/ napisał(a):

> Obiecanki , cacanki a głupiemu radość...
        • michal1229 Re: Będą zapomogi dla emerytów 17.02.07, 10:49
          michal1229 napisał:przez 40 lat pracy i odkładania na godną emeryturę,teraz mam
          upokarzającą zapłatę.Najgorzej nie mogę znieść kłamstwa w wykonaniu aktualnie
          rządzących
    • tessg Będą zapomogi dla emerytów 17.02.07, 00:11
      Niech sobie dołożą do swoich diet bo maja za mało.Jak ja mam 519 netto na
      miesiac emerytury to potrzebuję co miesiac , bo mi brakuje a nie psikną pare
      groszy jałmużny jednorazowo.Pracowałam w Mostostalu w dziale ekonomicznym i
      opłacałam składki,los dał mi cudownego syna ale niepelnosprawnego samodzielnie
      nie funkcjonujacego i zmuszona byłam dla jego dobra iść na emeryture po 20
      latach pracy.Nie oddalam go nigdzie , mąż mnie zostawił /nie płaci alimentów/ i
      mam 519 netto a syn 454 .J A K ŻYĆ niech mi poslowie i senatorowie wytlumaczą
      .Kaczorki w piekle wyladują za te obietnice i kłamstwa.Podobno sa wierzący??
      • Gość: Kamil Tak się traci władzę w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 00:38
        Moja mama ma 1240 zł emerytury po 35 latach pracy w szkolnictwie,co daje niecałe
        1000 zł ,dla PiS jest za bogata o 40 zł i dostanie figę z makiem.Co ciekawe
        nawet ludzie co dostaną te ochłapy są bardziej wkurzeni od tych co nie dostaną
        nic.Bezczelnosć każdej władzy w Polsce w stosunku do emerytów tej od lewa do
        prawa sięga szczytów.
        • v_w_v od razu wpłacić na konto Ojca Dyrektora 17.02.07, 00:49
          rozwiąże to problemy techniczne, zagrożenie napadem, prościej będzie
      • Gość: gosc Re: Będą zapomogi dla emerytów IP: *.wro.vectranet.pl 17.02.07, 10:20
        To sie ciesz ze wogole cos dostajesz!! Po 20 latach pracy to powinnas wogole nie
        miec emerytury! Cale szczescie ze dzis juz nie ma takich walow. Jak Ci nie
        starcza to odlacz net, bedziesz 50zl do przodu.
        • Gość: ita17 Re: Będą zapomogi dla emerytów IP: *.dyn.luxdsl.pt.lu 17.02.07, 17:21
          Gosc napisal: ...... To sie ciesz ze wogole cos dostajesz!! Po 20 latach pracy
          to powinnas wogole nie
          miec emerytury! Cale szczescie ze dzis juz nie ma takich walow. Jak Ci nie
          starcza to odlacz net, bedziesz 50zl do przodu

jestes skonczonym glupcem,o ograniczonym ptasim mozczku. We wszystkich krajach
          cywilizowanych jest tak ze jezeli pracowales i placiles skladke ,to zasluzyles
          sobie na wieksza lub mniejsza emeryture. Z takim podejsciem do zycia i ludzi nie
          licz na szacunek i litosc ,bo to jak w powiedzeniu....los nirychliwy, ale
          sprawiedliwy ... ,i odplaci ci wczesniej czy pozniej za twoj brak serca i rozumu
        • Gość: agnostyk Re: Będą zapomogi dla emerytów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 18:39
          Gość portalu: gosc napisał(a):

> To sie ciesz ze wogole cos dostajesz!! Po 20 latach pracy to powinnas wogole
          ni
          > e
          > miec emerytury! Cale szczescie ze dzis juz nie ma takich walow. Jak Ci nie
          > starcza to odlacz net, bedziesz 50zl do przodu.
          ----------
          Facio zapamiętaj raz na zawsze że: To czym obdarzasz swoich bliźnich, zawsze
          wraca do ciebie ZWIELOKROTNIONE!!!
        • pos3gacz Re: Będą zapomogi dla emerytów 18.02.07, 02:07
          "gościu" myślisz głową a może tylko łbem.Z twojej wypowiedzi wynika,że w czasie
          produkcji twojej osoby szanowny tatuś lenił się i nie dorobił ci mózgu.A może
          internet dla takiej osoby to jedyne okno na świat.Mając nascie lat nieładnie
          tak wyrazać się o drugiej osobie,też może kiedyś spotka cię jakieś nieszczeście
          wtedy przekonasz się na własnej skórze jak to smakuje.
      • Gość: chora Re: Będą zapomogi dla emerytów IP: 217.153.161.* 17.02.07, 12:22
        Jak masz 900 to niezle a ja 430
        i musze tez przezyc. To jest stres od miesiaca do miesiaca,walka o przetrwanie.
        • Gość: agnostyk Re: Będą zapomogi dla emerytów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 18:44
          Gość portalu: chora napisał(a):

> Jak masz 900 to niezle a ja 430
          > i musze tez przezyc. To jest stres od miesiaca do miesiaca,walka o przetrwanie
          > .
          ----------
          I jak tu nie wierzyć niektórym filozofom, co to twierdzą że: "Życie to walka".
        • zbud-2 Re: Będą zapomogi dla emerytów 17.02.07, 22:17
          ale kosztem innych ! Zrzutkę na tych nauboższych zrobili ci
          lepiej uposażeni a nie jakiś tam.....sejm. Mądrale swoich ruszyć
          nie dadzą -nawet na Opaczność !!!
      • Gość: gaz4 Re: Będą zapomogi dla emerytów IP: *.tpnet.pl 17.02.07, 15:21
        Dziwię się, że ekonomista nie potrafi liczyć ;) Ta jednorazowa zapomoga odpowiada waloryzacji najniższych emerytur o 35 zł/mc. Na tych zapomogach najbiedniejsi zyskają! Jeżeli nawet przyjmie się inflację na poziomie 5% (a była dużo niższa), to waloryzacja wyniosłaby 25zł przy 500zł emerytury! Tak naprawdę tracą tylko ci, co dostają powyżej 1000 zł.
        • Gość: Senior Re: Będą zapomogi dla emerytów IP: *.aster.pl 17.02.07, 21:20
          Gość portalu: gaz4 napisał(a):

> Dziwię się, że ekonomista nie potrafi liczyć ;) Ta jednorazowa zapomoga odpowi
          > ada waloryzacji najniższych emerytur o 35 zł/mc.Na tych zapomogach najbiedniej
          > si zyskają! Jeżeli nawet przyjmie się inflację na poziomie 5%(a była dużo niżs
          > za), to waloryzacja wyniosłaby 25zł przy 500zł emerytury!Tak naprawdę tracą ty
          > lko ci, co dostają powyżej 1000 zł.

Uważasz że ceny rosną tylko dla tych najbiedniejszych, nadęty "ekonomisto"?
          Nie odrózniasz swiatły "ekonomisto" jałmużny od rewaloryzacji ? Rewaloryzacja
          podwyższa ci co rok (czy inny okres) podstawę świadczenia, jednorazowa
          janosikowa jałmużna tej podstawy nie zmienia, ona ja zamraża. A już forma tej
          jałmuzny jest wyjatkowo niesprawiedliwa. Na przykład ci którzy mają świadczenia
          po 1201,- zł, nie dostaną NIC, ci którzy mają 1200,- dostaną po 120 ,- zł,
          czyli ich swidczenia wzrosną i przekroczą średnią tych poprzednich. Paranoja !
          • Gość: gaz4 Re: Będą zapomogi dla emerytów IP: *.tpnet.pl 18.02.07, 15:13
            Ależ nie. Po prostu uważam, że najbiedniejsi maja najgorzej. I ta jednorazowa zapomoga jest dla nich więcej warta od waloryzacji. I odpowiadałem na list kobiety mającej poniżej 500zł. Skoro była ona niezadowolona ze 100zł/ rok więcej, to trudno. A pan Senior pewnie ma powyżej 1200 że tak się bulwarsuje? Jeżeli tak, to proszę postawić się w sytuacji osoby żyjącej LATAMI za 500zł/mc. Te dodatkowe 100zł jest więcej warte od szczekania niezadowolonych z tej "jałumożny". Bo gdyby była noramalna waloryzacja, to ten rok musieliby przezyć za 100zł mniej!
    • Gość: les ziobro jestes nr.1 IP: *.dsl.mindspring.com 17.02.07, 03:36
      bardzo dobrze bo najbiedniejsi zyskaja a sb-eki -zlodzieje z sojuszu lewych
      dochodow co maja po 4000 i wiecej moga obejsc sie smakiem.
      • krzynia.c Zapomoga?o.Rydzyk liczył na stałą dotację 17.02.07, 05:29
        To ponury żart,ale skala problemu ogromna.Emerytów okrada państwo,okrada
        kościół,a w większości ci ludzie ciężko i uczciwie zapracowali na te pieniądze
        i nikt im nie powinien robić żadnej łaski.To państwo jest chore od pokoleń,a to
        co wyprawia obecny rząd nie mieści się w głowie.To rząd kompletnych idiotów.
      • Gość: Senior Re: ziobro jestes nr.1 IP: *.aster.pl 17.02.07, 21:25
        Gość portalu: les napisał(a):

> bardzo dobrze bo najbiedniejsi zyskaja a sb-eki -zlodzieje z sojuszu lewych
        > dochodow co maja po 4000 i wiecej moga obejsc sie smakiem.

Zpomniałeś pisiorkowy durniu o milionach tych uczciwych co pracowali najdłużej
        i dostaja powyżej 1200,-zł. Co ma do tego grupa paru tysiecy z 4000,- zł i
        powyżej. Zajżyj do statystyk i nie pleć.
        • Gość: gaz4 Re: ziobro jestes nr.1 IP: *.tpnet.pl 18.02.07, 15:21
          Trzeci post Seniora jaki czytam i nic poza inwektywami. Powiem jedno - spadaj dziadu, rozumiesz?
          A dla ludzi myślących - powinniście przeczytać posty Emeryta 6. Jest tam historia waloryzacji. Brak waloryzacji w tym roku zawdzięczamy głównie SLD! To oni ustalili obecne zasady. Gdyby się ich sztywno trzymać, to tej zapomogi też nie powinno być. Ale ja jestem tylko zaplutym pisiorkiem ;) Więc i tak każdy będzie pluł na PiS i pochwalał łgarstwa Jarugi Nowackiej z SLD (więc pewnie głosowała za obecnymi zasadami). Niestety, w Polsce obywatele mają "pamięć złotej rybki" i nie widzą żadnych związków przyczynowo-skutkowych.
    • Gość: Gość Będą zapomogi dla emerytów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 07:58
      To hańba, rząd dba o kościół, a emerytom daje zapomogę i to nie wszystkim! Bo
      to sposób na zaoszczędzenie pieniędzy na kolejne datki na budowę świątyni,
      kościołów, ogrzewanie uczelni Rydzyka. Czyżby teraz ZUS wypłacał zapomogi?
      Jeśli tak to należałoby sprawdzić warunki otrzymującego zapomogę. Ja mam
      emeryturę ponad 1200 zł, ale na utrzymaniu osobę bezrobotną bez żadnych środków
      do życia. Moja emerytura jest za prawie 40 lat pracy i posiadane wykształcenie.
      Czyżby teraz bardziej opłacało się obijać aby potem korzystać z zapomóg? Nie
      godzę się na to, aby wypracowana przeze mnie emerytura przeznaczana była na
      zapomogi.
    • gorkaz55 Będą zapomogi dla emerytów 17.02.07, 08:23
      To co robił rząd to rozbój w biały dzień a pani minister Pracy wybudziła się ze smu zimowego gdzie ona była jak Kleryckie dupki zabierali pieniądze emerytów na św OBŁUDY Pan Cymańskin to nie ekonomista , jest MOCHEROWYM KŁAMCĄ ale PiSowi to odpowiada ,tak jak Hitlerowi propaganda Gebelsa.Kłamstwo powtórzone 1000 razy staje się prawdą oto tajemnica PiS.
      • Gość: gandalf Re: Będą zapomogi dla emerytów IP: *.chello.pl 17.02.07, 08:41
        Wszystkim emerytom i rencistom - w szczegolnosci towarzystwu mohairowych
        beretow, dzieki ktorym tacy obludnicy i cynicy jak wymieniony wyzej posel
        Cymanski i caly PiS doszli do wladzy dedykuje piosenke (bardzo na czasie)
        Wojciecha Mlynarskiego : " ..No i masz, czegos chcial , no i masz czegos
        chcial, no i masz ,no i masz , no i masz, czegos chcial ...'!! " Niech sobie
        to zaspiewaja kazdego ranka i wieczora ,wznoszac modly za pomyslnosc ojca
        dyrektora.A potem niech sie drapia w glowe ,jak przezyc z glodowych emerytur i
        niech powtarzaja jak mantre zmodyfikowane nieco haslo , ukute jeszcze w czasach
        Gierka: "EMERYCI !!! Popierajac kaczki czynem , umierajcie przed
        terminem !!!!!". A jak przyjdzie im ochota zaglosowac jeszcze raz na PiS , to
        niech sobie odrazu zazyja trutke na szczury .
    • Gość: mundek Będą zapomogi dla emerytów IP: *.chello.pl 17.02.07, 09:42
      zamiast slowa zapomoga winna byc rewaloryzacja,proponuje wybudowac swiatynie
      glupoty dla poslow,to co sie wyprawia z emerytami to jest jawne sukinsynstwo
      niech was poslowie pieklo pochlonie
    • Gość: Mirko Będą zapomogi dla emerytów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.07, 09:50
      A ten Cymbalski to niech się walnie w swój głupi łeb, a nie w pulpit!
      • Gość: stan06 Re: Będą zapomogi dla emerytów IP: 80.48.86.* 17.02.07, 15:57
        Cymański jak zwykle mataczy i mąci ludziom w glowach twierdząc, że na tym
        posunięciu emeryci nie stracą bo zamiast 5 zł dostaną 20 zł.Otóż jest to
        kłamstwo ponieważ jest to dodatek jednorazowy i nie ma wpływu na kwotę bazową
        od której bedzie naliczana następna rewaloryzacja.
    • Gość: doral2 Re: Będą zapomogi dla emerytów IP: *.crowley.pl 17.02.07, 09:51
      to po to ludzie całe życie pracują, żeby na emeryturze dostawać ZAPOMOGI?????
      wstyd i skandal!!!
    • Gość: markiz de sade Re: Będą zapomogi dla emerytów IP: *.brutele.be 17.02.07, 09:57
      hahahaha!!

400zl? Dwa razy tyle przesylam schorowanej mamie co miesiac jako pomoc...

oczywiscie emerytki. gdyby miala liczyc na ZUS nie byloby ja stac na leki na
      osteoporoze, na okulary, na wizyty u lekarzy... nawet na durny telefon.
      • Gość: wk Re: Będą zapomogi dla emerytów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.07, 10:13
        szlak mnie trafia.
    • Gość: emeryt Będą zapomogi dla emerytów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 10:15
      Niech te zapomogę w d... wsadzi , domagam się normalnej waloryzacji
      emerytury.Zapomogę jednorazową to moze dziadom dawać i Rydzykowi, Glempowi .
      • Gość: wk Re: Będą zapomogi dla emerytów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.07, 10:33
        to się emerytom należy,ani zapomoga
        • Gość: wk Re: Będą zapomogi dla emerytów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.07, 10:34
          w sumie nic się nie zmieniło od Rządów komunistów, biedota zawsze będzie
          biedotą.
          Biednemu zawsze będzie wiał wiatr w oczy, nikt nie stanie w jego obronie.
          • michal1229 Re: Będą zapomogi dla emerytów 17.02.07, 10:40
            Gość portalu: wk napisał(a):

> w sumie nic się nie zmieniło od Rządów komunistów, biedota zawsze będzie
            > biedotą.
            > Biednemu zawsze będzie wiał wiatr w oczy, nikt nie stanie w jego obronie.
            > jak długo mogą czekać ci, którzy w niedługim czasie odejdą!!!!
      • Gość: uck off polish poo Komunistczno-ateistyczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.07, 16:05
        kłapiąca mordą po polsku świnia..a może inflacja+urwiel%. A młodzież już zawsze
        sie pochlasta. Tak, trzeba wdeptać młode pokolenie w ziemię-to jest przyszłość
        polski. Wszystko dzięki budżetówce z emeryturka.
      • Gość: agnostyk Re: Będą zapomogi dla emerytów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 18:55
        Gość portalu: emeryt napisał(a):

> Niech te zapomogę w d... wsadzi , domagam się normalnej waloryzacji
        > emerytury.Zapomogę jednorazową to moze dziadom dawać i Rydzykowi, Glempowi .
        ------------
        Tylko nie przyrównuj rydzyka do dziadów, bo zaraz będzie "obraza uczuć
        religijnych".
    • Gość: marystuart Re: Będą zapomogi dla emerytów IP: *.215.219.81.static.kielce.msk.pl 17.02.07, 11:05
      zapomogi sa netto czy brutto, bo tu jakia galimatias?
      raz netto raz brutto
    • aquarius43 Będą zapomogi dla emerytów 17.02.07, 11:24
      Czy ta "zapomoga" dotyczy też pobierających świadczenie przedemerytalne?
      • Gość: wk Re: Będą zapomogi dla emerytów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.07, 11:30
        zapomnieli pewnie o tych, myślą tylko o jakiś tam WSI, a mi to jest nie
        potrzebne, ja chcę jako emerytka nie płacić podatku, bo sie juz napłaciłam
        przez 35 lat.
        Wychowałam dwóch synów, którzy za chlebem wyjechały za granicę.
    • Gość: Grześ Będą zapomogi dla emerytów IP: *.59.jawnet.pl 17.02.07, 11:42
      Pan Cymański ma rocznie około 150 tys.zł,może by tak odstapił z 50 tys na
      biednych nierobów?
    • alojz Eutanazja finansowa 17.02.07, 11:46
      Nie ma co ukrywac, ze to co sie wyprawia z ta grupa spoleczna to wlasnie
      odlanczanie ich od srodkow podtrzymujacych zycie. Maszynki do glosowania zrobily
      swoje wiec moza sie juz ich pozbyc
    • Gość: FreakyMisfit Emeryci to mają zayebiście w Polsce. IP: *.lubin.dialog.net.pl 17.02.07, 12:01
      Emeryci to mają zayebiście w Polsce. Znaczna siła, spory elektorat, politycy tańczą wokół nich... nie to, co ludzie pracujący, na co komu tacy?
      • Gość: biały bear Re: Emeryci to mają zayebiście w Polsce. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.07, 16:12
        Dla tego kasa w dziurę i sza..nawet na harytatywnwe bo nie warto(?).
      • Gość: Senior Ćpuny to mają zayebiście w Polsce. IP: *.aster.pl 17.02.07, 21:34
        Gość portalu: FreakyMisfit napisał(a):

> Emeryci to mają zayebiście w Polsce. Znaczna siła, spory elektorat,politycy ta
        > ńczą wokół nich... nie to, co ludzie pracujący, na co komu tacy?

Jesteś pewien że wiesz o co chodzi w tym wątku ? Może jednak lepiej jak byś
        wytrzeźwiał.
    • Gość: rencistka Będą zapomogi dla emerytów IP: 217.153.161.* 17.02.07, 12:17
      DZIEKI ja jestem za wyplata jednorazowa
      Mam po 29 latach pracy 430 zl renty netto. Gdy otrzymuje te pieniadze nie wiem
      co najpierw mam zaplacic bo tyle mam dlugow .ciagle za malo jest tych pieniedzy,
      Nie stac mnie sie leczyc ,bo na leki juz nie wystarcza a gdy nawet je kupie to
      na chleb nie mam. Wypada po smietnikach zbierac, I taka jest prawda ze bida z
      nedza po tylu latach pracy, Plakac sie chce i tyle. Pozdrawiam wszystkich takich
      jak ja bidnych rencistow i emerytow
      • moherfucker1 Re: Będą zapomogi dla emerytów 17.02.07, 12:49
        Ale pierniczysz! A na internet Cie stac??? Za te 400 zl?

Az sie czytac nie chce glupot, jakie mlodzi internauci pod pseudo "rencistka",
        "emeryt" na forum wypisuja.

Polska to nie Holandia, gdzie emeryci w necie siedza! Nasze moherki raczej
        radyja sluchaja.

A wy skonczcie pierd.ol.ic
        • pos3gacz Re: Będą zapomogi dla emerytów 18.02.07, 02:24
          A wiesz,że głupich nie sieją tylko sami się rodzą.Tatuś nierób to i mózgu nie
          dorobił dziecku.
      • Gość: Senior Re: Będą zapomogi dla emerytów IP: *.aster.pl 17.02.07, 21:41
        Gość portalu: rencistka napisał(a):

> DZIEKI ja jestem za wyplata jednorazowa
        > Mam po 29 latach pracy 430 zl renty netto. Gdy otrzymuje te pieniadze nie wiem
        > co najpierw mam zaplacic bo tyle mam dlugow.ciagle za malo jest tych pieniedzy
        > Nie stac mnie sie leczyc ,bo na leki juz nie wystarcza a gdy nawet je kupie to
        > na chleb nie mam. Wypada po smietnikach zbierac, I taka jest prawda ze bida z
        > nedza po tylu latach pracy,Plakac sie chce i tyle.Pozdrawiam wszystkich takich
        > jak ja bidnych rencistow i emerytow

Nie kłam. Gdybyś miała taki staż to kwalifikowałabyś się na emeryturę, jako
        rencistka z ponad 25 letnim stażem.
        Wszystkie menele z 5-letnim stażem maja takie (najnizsze) renty.
        • pos3gacz Re: Będą zapomogi dla emerytów 18.02.07, 02:27
          A nie pomyślałeś czasem,że może nie mieć minimum 55 lat.
    • Gość: rencistka Będą zapomogi dla emerytów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 12:52
      Panie Cymanski,sprawiliście,że zaczynam czuc sie w moim kraju jak żebrak,jak
      ktoś gorszy bo dajecie mi ZAPOMOGĘ.Też skonczyłam studia
      jedne,drugie,podyplomowe,pochodzenie mam dobre i to normalne i to zdefiniowane
      przez posła Suskiego.Niestety zachorowałam i jestem całkowicie niezdolna do
      pracy.W zwiazku z tym moja renta jest niska.Rewaloryzujac mi rentę czułabym sie
      psychicznie dużo lepiej,czułabym się tak jak kazdy pracownik dostający podwyżke
      (oczywiście nie porównuje kwot).Dostając zapomogę czuje sie...poniżona.I tyle.
      • Gość: rencistka2 Re: Będą zapomogi dla emerytów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 13:01
        sorry,nie zauwazyłam,że przede mną wpisała sie osoba o nicku rencistka.To ja
        będe rencistka2
      • moherfucker1 Re: Będą zapomogi dla emerytów 17.02.07, 13:06
        to zrezygnuj z neo. bedziesz stowke do przodu ...

Jak ja nie ciepie falszywych emerytko/rencistek
        ----------
        • Gość: rencistka2 Re: Będą zapomogi dla emerytów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 13:46
          nie skarze sie,że brakuje mi pieniędzy a jedynie na to,że robią ze mnie
          żebraczkę.
        • Gość: gauche Re: Będą zapomogi dla emerytów IP: *.ztpnet.pl 17.02.07, 15:37
          Według Ciebie każdy kto używa internetu musi płacić za niego? Można za darmo skorzystać u rodziny czy w innych miejscach. Życzę Ci przede wszystkim zdrowia, bo w razie poważnej choroby zostaniesz z rentą 415 zł na miesiąc.
        • pos3gacz Re: Będą zapomogi dla emerytów 18.02.07, 02:30
          Zjeżdżaj gó..arzu i nie zatruwaj powietrza.
    • Gość: mich. Re: Czas najwyższy uporządkować ten bajzel! IP: *.chello.pl 17.02.07, 12:55
      Dotychczasowy system rewaloryzacji emerytur i rent wskażnikiem procentowym był idiotyczny.Powodował systematyczną pauperyzację najniżej uposażonych a jednocześnie w sposób niezrozumiały bogacił "kominiarzy".Składka na ZUS w minionym okresie była de facto jednym z podatków a wypłacane świadczenia to po prostu socjal.Nie może być mowy o tak dużej rozpiętości kwot,że uprzywilejowani dostają nawet 20 razy wiecej od najniżej uposażonych.Obecnie najbardziej pyszczą ci,którzy dotychczas najwięcej korzystali.
      • Gość: terorysta Do tych co kożystają IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.07, 15:58
        To ci daleko do nich synu-bo oni robia papu dla was komuszki okichane
        • Gość: pissed driver A do tego światełka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.07, 16:08
          do.ebali i to z PO cieniasy
          • Gość: Senior Re: A do tego światełka IP: *.aster.pl 17.02.07, 21:45
            Gość portalu: pissed driver napisał(a):

> do.ebali i to z PO cieniasy

Znów się naćpałeś i nie wiesz o co chodzi.
        • pos3gacz Re: Do tych co kożystają 18.02.07, 02:34
          Gość portalu: terorysta napisał(a):

> To ci daleko do nich synu-bo oni robia papu dla was komuszki okichane
          >>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<,
          Naucz się baranie poprawnie pisać i dopiero wchodż na forum.
    • bibbi5 to dużo za mało, zważywszy jakie mamy ceny 17.02.07, 14:35
      a nasze państwo bogate!!!, posłowie i radni to najbardziej uprzywilejowana
      kasta społeczeństwa. Te dodatki dla emerytów stanowią dla parlamentarzystów i
      radnych jedynie małe kieszonkowe, hehehe. Któżby z nich wyżył za takie
      emerytury?????????????????????????????????????????????????????????????
    • Gość: wydupczonymłodzian Dla mnie wszystko... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.07, 15:54
      mówi na temat tej sytuacji reklama Coca-Coli z dziadkiem zgarniającym łapczywię
      bytelkę coli ze stołu.
    • Gość: rys IV RP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 16:49
      a jeśli ktoś ma dwójkę dzieci i dochód 500 złotych na osobę netto to ile
      dostanie ? , nawet mu się zasaiłek rodzinny nie należy ... niech ktoś w końcu
      powie , że emeryci to najbogatsi ludzie w IV RP , Dyrektor to się
      cieszy...moherówki Ojcu odpiszą w darowiznie cosik na rozgłośnię...
      • Gość: Kas Re: IV RP IP: *.lubin.dialog.net.pl 18.02.07, 09:40
        Zgadzam się, co z ludźmi którzy zarabiają poniżej 1000zł i mają na utrzymaniu
        rodzinę, chcą założyć rodzinę? Dlaczego im się nic nie należy? Emeryt ma tylko
        siebie na utrzymaniu a i tak pół emerytury oddaje księdzu. Wkurzę się i wyjadę i
        sami sobie będziecie płacić emeryci, my młodzi was utrzymujemy.
        • Gość: anty,anty Re: IV RP IP: 82.146.248.* 18.02.07, 10:31
          Kas-żyj tak jak Twoi rodzice gdy Cię wychowywali i zanim prześli na
          emeryturę.Oni mieli znacznie gorzej w Twoim wieku niż Ty masz obecnie.
    • profes79 Re: Będą zapomogi dla emerytów 17.02.07, 17:09
      Oczywiscie standard - emeryt ktory ma 900 brt emerytury dostanie dodatek a
      czlowiek ktory za 900 brt pracuje moze co najwyzej dostac kopa w d...
      No ale przeciez niektorym sie nalezy!
      Co do tak tepionej waloryzacji co trzy lata - przy obecnej skali inflacji
      waloryzacja co roku o pare groszy powodowalaby wieksze koszty obslugi tej
      waloryzacji niz koszty tych dodatkowych pieniedzy.
      BTW - moze wzorerm UK w POlsce wprowadzic obowiazkowa waloryzacje pensji o
      wskaznik inflacji? Ale o tym juz jakos nikt nie pomysli.
      • Gość: Emeryt 6 Re: Będą zapomogi dla emerytów IP: 82.146.248.* 17.02.07, 18:30
        Ty młody oszołomie o emeryturach możesz zabierać głoś jak będziesz miał min. 40
        lat stażu pracy.A teraz bierz się do roboty bo na starosć nie dostaniesz
        nic.Obecni starzy emeryci pracowali w latach 1945-1955 przy odbudowie Polski ze
        zgliszcz wojennych za kilka kromek chleba i menażkę zupy a nie jak Ty młody
        oszołomie obecnie za 900 zł a chciałyś odrazu dostawać około 2000 zł na rękę.
        • profes79 Re: Będą zapomogi dla emerytów 17.02.07, 20:45
          Jako mlody oszolom majacy dosyc ciaglego zabierania z moich pieniedzy aby dac
          innym wyemigrowalem i place podatki i ubezpieczenia w innym kraju. I w
          przeciwienstwie do Polski jestem w stanie z wlasnej i samodzielnej pracy
          calkowicie samodzielnie sie utrzymac. A pieniadze z tejze samodzielnej pracy
          moge sobie odkladac gdzie chce i w jaki sposob chce. Nie odloze? Bede mial
          cienka emeryturke. Odloze? To bede mial po skonczeniu pracy z czego zyc na
          dobrym poziomie.
          Nie musze dostawac 2000 na reke. Ale chcialbym dostac chociaz te 1500. Jak tak
          to sie placze, ze przyrost naturalny leci w dol. Ale zeby zrobic cos zeby mlody
          czlowiek mial szanse utrzymac rodzine to juz po co. 900 zeta, czworka dzieci i
          nie zapominajmy - matka nie ma prawa pracowac bo ma siedziec w domu (Swiat wg
          PiS + LPR).Na co mam placic skladki? Na Swiatynie Opatrznosci Bozej?

Do roboty mnie gonic nie trzeba. Nie musze wyciagac reki po cudze. A obecne
          rozdawnictwo to nic innego jak zabranie tym co maja wiecej i danie tym co maja
          mniej. Nowy Robin Hood?
        • Gość: Dowidzenia KONIEC. Wystarczy sie spakowac. IP: *.tkdami.net 18.02.07, 10:47
          > Ty młody oszołomie o emeryturach możesz zabierać głoś jak będziesz miał min. 40
          >
          > lat stażu pracy.A teraz bierz się do roboty bo na starosć nie dostaniesz
          > nic.Obecni starzy emeryci pracowali w latach 1945-1955 przy odbudowie Polski ze
          >
          > zgliszcz wojennych za kilka kromek chleba i menażkę zupy a nie jak Ty młody
          > oszołomie obecnie za 900 zł a chciałyś odrazu dostawać około 2000 zł na rękę.

1.czasy 1945-55 to przeslosc , HALO mamy 2007 obecnie i to co dzialo sie wtedy
          mnie nie interesuje bo bardziej mnie obchodzi to co wklaam do garczka.
          A jezeli juz taki z ciebie historyk to spojrz na obecna historie - rok 2005
          koalicja z kryminalistami , zlodziejami i faszystami !!!! mimo zaklinania sie
          prezia ze nie bedzie z kryminalistami z SO to jednak sie z endrjiu zbratal.
          2.Gdyby nie mlodzi to skadby ZUS oplacal NFZ-owi twoje czeste wizyty u lekarza ?
          bo nie powiesz mi ze my mlodzi czesto chodzimy do lekarza , to my przewaznie
          placimy za wasze wizyty!! A jak ja potrzebuje lekarza i potrzebuje wyzdrowiec bo
          do pracy trzeba wrocic to musze miesiacami czekac !!! Gdyby nie my to co
          najwyzej moglbys pojsc do ksiedza sie pospowiadac a nie do lekarza na wizyte.
          3.mam dosc marnowania moich podatkow i skladek (czyt. podgrzewany chodnik pod
          palacem prezia bo jedna niemota nie umie chodzic i raczke zlamala , koszt
          podgrzewania to 500 zl za godzine , albo
          dotacja dla prywatnej szkoly Rydza , albo 20 dużych baniek na Swiatynie , i komu
          to potrzebne ? wystrczy spojzec na ostatni spis wiernych w Polsce :D
          4. Mialobyć TANIE PANSTWO - jest odwrotnie , zaden pastwowy kurort nie zostal
          sprzedany a mieli sie ich pozbywac , zamiast tego je remontuja (czyt. wydaja
          nasze pieniadze) , drogi jak byly kiepskie tak pozostały i nic się nie zmieni ,
          swiatynie chce sie budowac a co z dojazdem do swiatyni ? juz widze te korki .

5. Ja juz swoj bilet kupilem na samolot. Od kwietnia ZUS nie bedzie dostawal juz
          w ogole mojej skladki jak i moich znajomych. Juz wole za 10 funtow na godzine
          ukladac butelki na tasme w mleczarni za granica niz zyc w Polsce za 50 zl
          dziennie jako informatyk. Dodam ze Polska ma jedne z najwyzszych podatkow i
          skladek w Europie. Wiec niedosc ze wiecej zarobie za granica to jeszcze panstwo
          mi mniej zabierze.

Bilet na wyspy tylko 200 zł , a jaka ulga na duszy.

żegnam
          • Gość: Emeryt 6 Re: KONIEC. Wystarczy sie spakowac. IP: 82.146.248.* 18.02.07, 11:18
            Dowidzenia-jeszcze raz powtarzam,że jesteś młody oszołom bez serca.Dla ciebie
            lata 1945-1955 to historia i przeszłoś a dla mnie nie bo ja w tamtych latach
            zaczynałem pracę i żyłem za przysłowioną kromkę chleba aby ciebie młody durn.u
            wychować (co jak widać słabo się udało) i abyś obecnie nie pluł na mnie.Nie
            wiem w jakim wieku masz rodziców,czy też plujesz na nich?
      • Gość: Senior Re: Będą zapomogi dla emerytów IP: *.aster.pl 17.02.07, 21:56
        profes79 napisał:

> Oczywiscie standard - emeryt ktory ma 900 brt emerytury dostanie dodatek a
        > czlowiek ktory za 900 brt pracuje moze co najwyzej dostac kopa w d...
        > No ale przeciez niektorym sie nalezy!
        > Co do tak tepionej waloryzacji co trzy lata - przy obecnej skali inflacji
        > waloryzacja co roku o pare groszy powodowalaby wieksze koszty obslugi tej
        > waloryzacji niz koszty tych dodatkowych pieniedzy.
        > BTW - moze wzorerm UK w POlsce wprowadzic obowiazkowa waloryzacje pensji o
        > wskaznik inflacji? Ale o tym juz jakos nikt nie pomysli.

Wszystko ci sie popie..ło. Jak ci za mało w pracy to sobie zmień na lepszą.
        Emeryt czy rencista tego nie może zrobić. Chwytasz ?
        Twoje rozumowanie a la Hausner demaskuje cię. To bzdura z tymi kosztami.
        Zresztą w tym watku chodzi o to że kaczo-buraczana banda jeszcze niedawno (po
        100 dniach rzadzenia) rewaloryzacje obiecywała. Chwytasz ?
        • profes79 Re: Będą zapomogi dla emerytów 18.02.07, 02:04
          Jak juz pisalem w poprzednim poscie: zmienilem :)
          • Gość: W.I.LENIN Re: Będą zapomogi dla emerytów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 10:26
            ty baranie,gdyby nie strajki w latach 80-tych dzisiejszych emerytów to
            zarabiałbyś na Syberii a nie w Anglii.
            • Gość: agnostyk Re: Będą zapomogi dla emerytów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 11:26
              Gość portalu: W.I.LENIN napisał(a):

> ty baranie,gdyby nie strajki w latach 80-tych dzisiejszych emerytów to
              > zarabiałbyś na Syberii a nie w Anglii.
              -----------
              Towarzyszu W.I.LENIN te twoje strajki (wylegiwanie się na styropianie),
              jedynie spotęgowały biedę z nędzą.
              doskonale pamiętam, kto brał czynny udział w tych tzw. strajkach, głównie byli
              to ORMO-wcy, różnej maści kapusie, którzy do tej pory figurują na liście
              Wildsteina, no i oczywiści tzw. "Działacze ruchu robotniczego".
              Teraz dopiero po tylu latach widać i słychać jak to te męty społeczne dzielnie
              walczyli.
              Gdyby nie prezydent Gorbaczow, który to wszystkim krajom tzw. Demokracji
              Ludowej a nawet byłym republikom dawnego ZSSR zalecił(polecił) przjść na swoje
              utrzymanie, to do tej pory byłoby tak jak było, czyli polski marazm.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka