rydzyk_fizyk 04.05.07, 21:52 Są najbardziej punktualni jeśli uda im się wystartować? :> Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bwv1004 Re: Reklamowe sztuczki Ryanaira 04.05.07, 23:50 Przepraszam, KLM nie jest "major"? "KLM, KLM... jakiś południowo-włoski lokalny przewoźnik z dwoma samolotami? Ach, KLM, no tak, duży jest, pomylilismy się" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iksa Re: Reklamowe sztuczki Ryanaira IP: *.upc-g.chello.nl 06.05.07, 15:13 a ja i tak KLM'em polece. Moze ciut drozej ale jakos pewniej i punktualniej ;) chociaz raz zdarzylo mi sie leciec Ryanem z Dublina - nie bylo zle ale zostane przy "tradycyjnych" liniach. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj.plank Re: Reklamowe sztuczki Ryanaira 05.05.07, 09:30 Jaki PR !!?? PR to nie jest oszustwo. To między innymi przez polityków PR kojarzy się z pajacowatymi sztuczkami kamińskiego i bielana - radzę poczytać co nieco :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: Reklamowe sztuczki Ryanaira IP: *.e-wro.net.pl 05.05.07, 11:37 PR to Public Relation czyli budowa wizerunku w oczach klientów. Wystarczy zmanipulować dane i zbudować sobie pozytywny Public Relation mimo że jest sie badziewną firemką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziz7 Re: Reklamowe sztuczki Ryanaira IP: *.hers.adsl.virgin.net 05.05.07, 00:27 CO ZA TUPET!! Przecież to jest jawna manipulacja. Ten pan K. potwierdza tylko, że wygadywanie bzdur i formowanie kłamliwych oświadczeń jest jego domeną. Niedługo pojawi się zestawienie gdzie Rayanair będzie najbardziej luksusowa linią. Czekam na kolejne wypociny małego krętacza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolek kołakowskiego tępe nieuctwo.......... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.07, 08:03 ...........pewnikiem matoł skończył jakąś powiatową wyższą szkołę marketingu w trybie wieczorowym, dorabiając do studiów jako akwizytor parkingowy. Nie mniej dziękuję Ci tępoto, żeś Malev zaliczył do grona tych największych. P.S. Wyznaję zasadę, że nazwiska totalnych osłów piszę z małej litery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Reklamowe sztuczki przeciwników Ryanaira IP: *.aster.pl 05.05.07, 08:17 Ryanair po prostu nie dał "w łape" komu trzeba i teraz ma kłopoty. Jak się trzyma z "odpowiednimi" ludzmi (i oddaje odpowiednią działkę) to można wszystko, jak nie - to nagle, przypadkiem pojawiają się różne rewelacje(przypominam, że to nie pierwszy artykuł w tym tonie). Rozumiem, że wszystkie inne firmy nie zniżają się do tak odrażaących praktyk, a ich nawiększe przewinienia są niewspółmiern (np. nie mówią głośno pasażerom "dień dobry"). Wg mnie ten artykuł jest tendencyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
news4us Reklamowe sztuczki Ryanaira 05.05.07, 08:46 belkot ryJana mnie nie rusza, to dziala na prostakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Kołakowski IP: *.tukw.qwest.net 05.05.07, 09:07 A ja tam lubie Ryanair'a. Latam z nimi z Liverpoolu do Polski i na wypady po calej Europie i jest zawsze tanio i punktualnie. Nie ma co robic wielkiej afery - sa czy nie sa najbardziej punktualni. Wazne ze sa. Poza tym warto poczytac magazyny pokladowe "major" linii lotniczych... Kazda jest w czyms najlepsza i porownuje sie do innych linii wskazujac na swoja przewage oczywiscie. Wszystko to - to tylko PR... I faktycznie dziwne, ze nagle przyczepili sie dziennikarze do Ryanair'a... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxi Re: Kołakowski IP: *.merinet.pl 05.05.07, 09:46 Moralność tego Kołakowskiego i tej jego firmy - dno. A teraz do autora artykułu: naucz się Pan pisać poprawnie, bo mnie skręca jak czytam: a) Lufthansę nie Lufthanse b) "Przyznaję" nie "Przyznaje", bo I os. nie III c) po nr nie daje się matole w języku polskim kropki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: Kołakowski 05.05.07, 09:59 Ponadto w tekście p.Kułakowski zmienia się w Kołakowskiego by znów stać się Kułakowskim. Czy tam nie ma już recenzenta?? Oj GW ma coraz więcej literówek na internetowym wydaniu, chociaż raz jedną widziałem w papierowej wersji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zen Re: Kołakowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.07, 10:05 "c) po nr nie daje się matole w języku polskim kropki!!!" He, he. teraz to troche Ty zachowałeś się jak matoł. Bo jakkolwiek - tak dla przykładu - po skrócie nr od słowa "numer" nie pisze sie kropki, to juz po skrócie nr. od słowa "numerem" jak najbardziej. Przeczytaj uważniej tekst. Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
svetomir Re: Kołakowski 05.05.07, 10:07 Z tym numerem nie masz racji. W przypadkach zależnych pisze się z kropką, a tu jest celownik. Tylko w mianowniku jest bez kropki. Jeszcze dodam, że są dwie dopuszczalne formy pisania takich skrótów. Można pisać nr. albo nrem. Według mnie i jak widać, również według redaktorów GW pierwsza forma jest bardziej elegancka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: Reklamowe sztuczki Ryanaira IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.05.07, 09:46 a ja mam gdzieś jak sie reklamują i czy są na pierwszym miejscu pod względem punktualności, czy na piątym, grunt że w Londynie byłem za 78 zł w obie strony, a we frankfurcie za 48 zł (równiez w obie strony), jak ktoś chce tanio spedzić 2-3 dni gdzieś w Europie to polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rusek Re: Reklamowe sztuczki Ryanaira IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.07, 10:36 -A krzesełko pan ma? -To myśmy mieli krzesełka jeszcze wziąć?! -A przepraszam, na czym pan chciał siedieć? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: Reklamowe sztuczki Ryanaira IP: *.e-wro.net.pl 05.05.07, 11:47 A ile jeszcze dodatkowo opłat lotniskowych, a ile jechałeś do Londynu autokarem bo Ryanair nie ląduje na głównym lotnisku w samym Londynie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: Reklamowe sztuczki Ryanaira IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.05.07, 15:27 żadnych dodatkowych opłat juz nie było, podałem całkowite kwoty jakie wydałem na przeloty ( byłem tylko z bagażem podręcznym , limit 10 kg ), natomiast dojazd do centrum Londyny kosztuje sporo biorąc pod uwagę cenę biletu na samolot, jeśli dobrze pamiętam 8 funtów w jedną stronę, ale w Londynie wszystko kosztuje sporo jeśli zarabiasz w złotówkach Odpowiedz Link Zgłoś
metastasis Reklamowe sztuczki Ryanaira 05.05.07, 10:06 Kto raz się przeleciał (czy raczej spróbował przelecieć) Centralwingsem nigdy nie będzie psioczył na Ryanair'a :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meiga Re: Reklamowe sztuczki Ryanaira IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 10:42 Wykorzystanie takiej "interpretacji" danych przez Ryanaira w reklamie wydaje mi się czymś bardzo prymitywnym. Jednak, leciałam tymi liniami kilkanaście razy i, rzeczywiście samolot przylatywał/wylatywał o czasie (+/- 5-10 minut), podczas gdy zdarzało mi sie też latać "nie tanimi" liniami, które się spóźniały. Mimo to jeden incydent zmienił moje zdanie o linii rlandzkiej: w lutym poodwoływali część lotów, a części pozmieniali dramatycznie godziny, z powodu rzekomego pojawienia się na płycie lotniska w Krakowie jeleni. Dodam, że żaden z ponad 10 przewoźników, którzy korzystają z tego lotiniska, nie zachował się w ten sposób. To tylko Ryanair chciał wynegocjować z zarządcami lotniska korzystniejsze dla siebie warunki finansowe. Dużo przez ten incydent straciłam czasu i nerwów (no bo oczywiście do Ryana nie można było się dodzwonić w celu zmiany lotu, ani zrobić tego poprzez ich stronę, bo system padł), no i zero skruchy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1spag Re: Reklamowe sztuczki Ryanaira IP: *.cable.ubr09.croy.blueyonder.co.uk 05.05.07, 11:31 polecam artykul :)) www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/news/news.html?in_article_id=449790&in_page_id=1770 jak dla mnie R to dziadostwo niby najtansi ale jak sie przelicza te ich oplaty za bagaz czy nadbagaz poza tym do tej ich bazy na london stansted to najlepiej i najszybciej jedzie sie expresem wiec koszt tyle co czasem przelotu (przynajmniej dla mnie) do tego obsluga ktora lazi jak na targu sprzedajac co chwile rozne pierdoly ze czlowiek nie moze usanc nawet na chwile, nie mowiac juz o ladowaniach na innych lotniskach (byl artykul cos z tytulem Ryanywhere) niby mgly za czesto nad krakowem etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KulakowskiCHWDP nie ma wiekszego g od Ryn, a Kułakowski to szmata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 10:59 wielki rzecznik, po nieodbytymn locie potrafi wyslac klientom pismo ze zwroci tylko za bilet bo wybierajac Ryn 3ba byc swiadomym ze lot moze nie dojsc do skutku. SCIERWO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kemot97 Re: Reklamowe sztuczki Ryanaira IP: *.mynow.co.uk 05.05.07, 11:19 a ja ile razy lece Ryanem to zawsze jest spozniony - i to nie 5-10 minut. Pol godziny, godzine.... nie wiem skad te dane. Nie zdazrylo mi sie leciec "punktualnym" lotem Ryanair. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Z tymi oszustami nie latam IP: *.range86-141.btcentralplus.com 05.05.07, 11:30 Najgorsza tania linia jaka istnieje . Oszukuja na cenach biletow w internecie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: Z tymi oszustami nie latam IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.05.07, 15:29 a jak oszukują jeśli można wiedzieć ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Zastanawiam się IP: *.e-wro.net.pl 05.05.07, 11:34 Zastanawiam się czy=y nadal isnieją frajerzy wierzący w takie "niezależne" opracowania robione przez samego producenta, przewoźnika itp. W ten sposób można by tak zmanipulować dane że np,. Dacia Logan okazała by sie o niebo lepsza niż np. Honda Accord a całe porównanie można by oprzeć jedynie na tym że Dacia jest tańsza. Nigdy nie czytam takich opracować dostarczanych przez samych producentów danego produktu czy usługi. Zawsze szukam opracowań faktycznie niezależnych. No bo jeśli według samego Ryanair jest to tak cudowny przewoźnik to dlaczego jeszcze nigdy nie znalazłem na forach w internecie nawet jednej pozytywnej opinii o nich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal prymusowi zawsze sie dostaje IP: 85.134.166.* 05.05.07, 11:56 to dlaczego ryanair odniosl taki sukces jak jest tak chu..owy? tak to jest ze jak sie wybijasz z rzedu to inni probuje cie palka przywolac do porzadk, tak samo jest np z chirurgiem plastycznym, najlepsi w polsce tez maja chu..owe opinie w internecie a czeka sie do nich po rok czasu, jeszcze sie taki nie urodzil co by wszystkim dogodzil, jestem fanem ryana bo jestem liberalem!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: prymusowi zawsze sie dostaje IP: *.e-wro.net.pl 05.05.07, 12:09 No teraz to akurat pieprzysz. Jest to tańsza linia lotnicza więc ludzie na głupiego się tam pchają, potem tego żałują ale ci, którzy jeszcze sie sparzyli tez się tam garną. To jak z zakupem chińskich wyrobów, które są tanie. Wielu naiwniaków je kupuje a potem płacze że po jednym użyciu się rozpadły. Ci ludzie już tego nie kupią ale ci, którzy jeszcze nie doświadczyli "taniochy" dadzą się nabrać. Do tego niektórzy nie mają innej możliwości niż loty tanimi liniami, więc latają, zgrzytają zębami ale latają. Moje pytanie z poprzedniej wypowiedzi brzmiało: "czy są naiwniacy wierzący w doskonałość Ryanair?". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzes z Irlandii Re: Zastanawiam się IP: *.mysmart.ie 05.05.07, 15:07 Pozytywna opinia o Ryanair. Latam czesto i musze poweidziec ze na mojej trasie sa bardzo punktualni. Poza tym punktualnosc nie zalezy tylko od nich, ale warunkow pogodowych itp itd. Centralwing przy nich wysiada(tez latalem). Podejtrzewam ze wiekszosc osob wypowiadajachy sie nigdy nie latalo a swoje opinie bierze z gazet. A tam nie napisza o tym ze jest OK, tylko wyciagaja jakis przypadek (jednorazowy) i z igly robia widly... RYANAIR JEST OK, Znajdzcie tansza linie poza sezonem wakacyjnym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Reklamowe sztuczki Ryanaira IP: *.ols.vectranet.pl 05.05.07, 11:43 4 razy lecialem ryanairem i 4 razy bylem przed czasem na lotnisku docelowym, wiec potwierdzam: ryanair najbardziej punktualna linia lotnicza jest :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uli Re: Reklamowe sztuczki Ryanaira IP: 192.92.94.* 05.05.07, 12:12 To dlatego ze nie serwisuja samolotow na lotnisku ;) Oszczedzaja czas na przegladach. Kiedys latalem z nimi do dublina ale samolot planowo 9.30 z Luton odlatywal o 11:00 a 19:10 z Dublina byl o 21:00. Po trzech razach przesiadlem sie do Air Lingusa /BA. To tyle moich doswiadczen z ich 'punktualnoscia'. Odpowiedz Link Zgłoś
olias to znani oszuści i hopsztaplerzy 05.05.07, 12:00 urodzili się z kłamstwem. Przez dwa lata zwodzili rzeszów i Rygę mirazem wielkiej bazy remontowej. Na końcu okazało się że żadnej bazy nie będzie, firma z singapuru była papierowa, zaś oszustom chodziło tylko o dostanie się na lotnisko warszawskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Reklamowe sztuczki Ryanaira IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 12:12 Najbardziej punktualni? Niespełna 3 miesiące temu mój lot z Frankfurtu do Krakowa miał rozpocząć się o godzinie 10:00, rozpoczął się po 14:00... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel-Irlandia Reklamowe sztuczki Ryanaira IP: *.filter.imagine.ie 05.05.07, 12:17 Sorry,latalem razem z moja dziewczyna juz kilka razy "po Europie" ta "WSPANIALA" linia-twarde siedzenia,malo miejsca na nogi itd.Tylko raz wyladowalismy punktualnie!!! te linie to kupa g...reszta dziada!!!Unikajcie jak mozecie.OCZYWISCIE CENA KUSI,ALE... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: des Re: Reklamowe sztuczki Ryanaira IP: 89.19.73.* 05.05.07, 14:01 Latam ryanair dosc sporo, i chociaz aer lingus bardziej mi sie podoba, to nie mam zastrzezen do ryanair'a. sa tani, tansi niz centralwings, dobra obsluga, i nie zdazylo mi sie na jakies 15 lotow spoznic ani razu. Co do twardych sidzeni miejsc na nogi... hmmm, no tak samo jest w azdej chyba z tanich lini lotniczeych - od centralwings, do przez wizzair, do ryanair'a. jak chcesz podrozowac w warunkach klasy biznesowej, to nie za 100 zlotych:) Odpowiedz Link Zgłoś
hannah24 Re: Reklamowe sztuczki Ryanaira 06.05.07, 08:47 No i latają za złotówkę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haiku Re: Reklamowe sztuczki Ryanaira IP: *.toya.net.pl 06.05.07, 12:28 Kiedyś chciałam lecieć do Dublina- pech chciał, że loty zostały przeniesione z Łodzi do Poznania i ani mnie ani kilkunastu innych pasażerów nikt nie raczył o tym poinformować. Żadnego e-maila, sms-a -nic!!! Ale poza tym są podobno punktualni.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haiku Re: Reklamowe sztuczki Ryanaira IP: *.toya.net.pl 06.05.07, 12:29 Ale poza tym latam czesto i poza tym jednym przypadkiem sa ok...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Reklamowe sztuczki Ryanaira IP: *.serv-net.pl 06.05.07, 12:38 A o tych reklamowych sztuczkach piszą w miejscu, w którym parę dni temu wstawiono informację, że Ryanair jest najbardziej punktualny (nawet na głównej był link). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikroos Reklamowe sztuczki Ryanaira IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.07, 12:38 Widziałem podobny numer w Polsce, jak J. Kaczyński mówił, że to najlepszy rok w historii wolnej Polski - łudząco podobne zagranie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Markus Reklamowe sztuczki Ryanaira IP: 86.42.16.* 06.05.07, 13:00 Shannon Londyn opoznienie 1.20 minut mój powrót z Londynu do Shanon opóznienie 2.15 minut. Następne loty Shanon do Roma opóznienie 40 minut, Tylko jeden lot miałem zgodnie z planem,ponad to zniszczyli mi bagaż i odmówili odszkodowania. Dlatego polecam Polakom zdecydowanie inne linie lotnicze .Nigdy nie zawiodlem się na Centralwingsie mają naprawde profesjonalną i miłą obslugę. Odpowiedz Link Zgłoś
michust Re: Reklamowe sztuczki Ryanaira 06.05.07, 13:25 a ja latam ryan air z shanon do wroc i odwrotnie niczym innym nie lecialem bo takie polaczenie mi najlepiej odpowiada co do punktualnosci no to zawsze cos ale nie jest az tak zle chociaż ceny czasami powalaja i skacza gora dol no coz jak ktos decyduje sie na ryan musi sie liczyc z tym ze im wiecej ludzi tym wiekszy balagan i gdy placimy malo nie wymagajmy zbyt wiele na koniec dodam ze pamietam czasy gdy pociag pospieszny z wroclawia do rzeszowa jechal nawet 12 - 14 godzin a godzina stracona na rzecz ryana przy okolo 3 tys km to niewiele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trajan Reklamowe sztuczki Ryanaira IP: *.range81-151.btcentralplus.com 06.05.07, 14:57 prosty przyklad, a moze dwa...lecialem z londynu do krakowa w marcu biezacego roku.najbardziej punktualna linia na swiecie miala spoznienie 2 godz.przy powrocie 11 dni pozniej odlot byl opozniony 40 min.ale najciekawszy jest fakt, ze 2 tygodnie pozniej lecialem(czyt. planowalem leciec znow do krakowa),dzien wczesniej sprawdzajac na stronie intenetowej loty oraz na skrzynce mailowej, na lotnisku dowiedzialem sie, ze moj odlot zostal przesuniety o 6 godz, nie powiadamiajac mnie i z koniecznosci musialem leciec do lodzi.gdzie lodz a gdzie krakow?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kato28 Re: Reklamowe sztuczki Ryanaira IP: *.chello.pl 07.05.07, 00:29 W ogóle komunikaty prasowe na polskiej stronie Ryana są żenujące! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf Przyznaję pięć gwiazdek zelmera. IP: *.allegro.pl 07.05.07, 11:41 b.t. Odpowiedz Link Zgłoś