Dodaj do ulubionych

Nowakowski: Nie jestem lobbystą, ale znam probl...

10.05.07, 14:50
Halo czy to CBA...
Obserwuj wątek
    • Gość: premier_mlaskmlask cyniczny d**ek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 15:30
      mowiac w ten sam sposob, byle TW molgby powiedziec
      "ja nei wspolpracowalem z SB, ja tylko zylem w polsce w latach 1950-1989"

cyniczny dupek
      pisze ustawe pod siebie i smieje nam sie w twarz tylko dlateo, ze pis niczym sie
      nie rozni od sld i aws

• hektor01 to nie markety sa problemem tylko handel uliczny 10.05.07, 15:48
      Uczciwy chleb drobnym kupcom odbieraja nie supermarkety, które mieszczą sie
      zazwyczaj poza centrum. Które duzo inwestuja i płaca uczciwe podatki, ale
      uliczni kupcy oblegajacy wszystkie skrzyzowania, przystanki. Nie dosc, że nie
      płacą zadnych czynszów, zadnych podatków, to jeszcze śmiecą, utrudniaja ruch
      pieszy i po prostu zabałaganiaja i tak chaotyczne miasta. Zadna wladza nie
      potrafi sobie z tym poradzic. Straz miejska, policja przymykaja oko. Na ulicy
      mozna juz kupic wszystko. Jak drobny sklepikarz moze konkurowac z handlazem,
      który rozbija swoj straga tuz przed jego sklepem?
    • lobo13 Czym się to różni od afery Rywina? 10.05.07, 16:08
      Moim zdaniem niczym. No, może tym, że za czasów SLD, aby można było robić
      przekręty, trzeba było łamać prawo. Za czasów PiS, łamać prawa nie trzeba.
      Tutaj korupcja, kolesiostwo i szkodliwe monopole powstają zgodnie z prawem,
      które tworzone jest własnie na zamówienie układu.

P.S. Może autor ustawy uściśni, na czym szkodliwość sklepów
      wielkopowierzchniowych polega, bo ja jakoś tej szkodliwości nie dostrzegam.
    • Gość: Tomek Re: Nowakowski: Nie jestem lobbystą, ale znam pro IP: *.ipslin.dsl-w.verizon.net 10.05.07, 21:28
      Najgorsze, że wielu ludzi wypowiada się z *poparciem* dla tego "pomysłu".
      Ludziom można wmówić, że wszystko jest dla ich dobra.

Jeśli zaś pomysł jest rzeczywiści dobry, jak wielu uważa, to nie widzę problemu
      z lobbingiem - pan poseł skorzysta, ludzie skorzystają...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka