rydzyk_fizyk 10.05.07, 14:50 Halo czy to CBA... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: premier_mlaskmlask cyniczny d**ek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 15:30 mowiac w ten sam sposob, byle TW molgby powiedziec "ja nei wspolpracowalem z SB, ja tylko zylem w polsce w latach 1950-1989" cyniczny dupek pisze ustawe pod siebie i smieje nam sie w twarz tylko dlateo, ze pis niczym sie nie rozni od sld i aws Odpowiedz Link Zgłoś
hektor01 to nie markety sa problemem tylko handel uliczny 10.05.07, 15:48 Uczciwy chleb drobnym kupcom odbieraja nie supermarkety, które mieszczą sie zazwyczaj poza centrum. Które duzo inwestuja i płaca uczciwe podatki, ale uliczni kupcy oblegajacy wszystkie skrzyzowania, przystanki. Nie dosc, że nie płacą zadnych czynszów, zadnych podatków, to jeszcze śmiecą, utrudniaja ruch pieszy i po prostu zabałaganiaja i tak chaotyczne miasta. Zadna wladza nie potrafi sobie z tym poradzic. Straz miejska, policja przymykaja oko. Na ulicy mozna juz kupic wszystko. Jak drobny sklepikarz moze konkurowac z handlazem, który rozbija swoj straga tuz przed jego sklepem? Odpowiedz Link Zgłoś
lobo13 Czym się to różni od afery Rywina? 10.05.07, 16:08 Moim zdaniem niczym. No, może tym, że za czasów SLD, aby można było robić przekręty, trzeba było łamać prawo. Za czasów PiS, łamać prawa nie trzeba. Tutaj korupcja, kolesiostwo i szkodliwe monopole powstają zgodnie z prawem, które tworzone jest własnie na zamówienie układu. P.S. Może autor ustawy uściśni, na czym szkodliwość sklepów wielkopowierzchniowych polega, bo ja jakoś tej szkodliwości nie dostrzegam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Nowakowski: Nie jestem lobbystą, ale znam pro IP: *.ipslin.dsl-w.verizon.net 10.05.07, 21:28 Najgorsze, że wielu ludzi wypowiada się z *poparciem* dla tego "pomysłu". Ludziom można wmówić, że wszystko jest dla ich dobra. Jeśli zaś pomysł jest rzeczywiści dobry, jak wielu uważa, to nie widzę problemu z lobbingiem - pan poseł skorzysta, ludzie skorzystają... Odpowiedz Link Zgłoś