eva15 21.08.07, 14:07 To ten sam S&P, który dawał Enronowi, czy dzisíejszym bankomi funduszom hipotecznym AAAAAAAAAAAAAAAAAAA Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
scibor3 Re: Białoruś dostała rating od S&P 21.08.07, 16:21 Jak słyszę o takich firmach jak S&P to zawsze przypomina mi sie dowcip: Dawno, dawno temu był sobie pasterz, który pasł swoje owce obok starej, pustynnej drogi. Nagle podjechał i zatrzymał się przy nim nowy Jeep Cherokee. Kierowca-młody, elegancko ubrany mężczyzna - wysiadł i zapytał pasterza: - Jeśli zgadnę, ile dokładnie masz owiec, czy dasz mi jedną znich? Pasterz spojrzał na młodzieńca, potem na kłębiące się stado owiec i powiedział: - Niech tak będzie. Młodzieniec zaparkował samochód, podłączył notebooka i telefon komórkowy, wszedł na stronę NASA, przeskanował teren używając swojego GPS-a, otworzył bazę danych oraz 60 skoroszytów Excela wypełnionych algorytmami, potem wydrukował 150-cio stronicowy raport na swojej super nowoczesnej mini-drukarce. Następnie odwrócił się do pasterza i powiedział: - Masz tu dokładnie 1586 owiec. Na to pasterz: - Masz racje, możesz wziąć swoją owcę. - Przybysz wziął owcę i umieścił ja na tyle swego samochodu. Pasterz popatrzył na niego i zapytał: - Jeśli zgadnę, jaki jest twój zawód, czy zwrócisz mi moją owcę? - Czemu nie? - odrzekł młodzieniec. Pasterz powiedział pewnym głosem: - Jesteś konsultantem z firmy Artur Andersen. - Skąd wiedziałeś? - odparł zaskoczony młodzieniec. - To bardzo proste - odpowiedział pasterz i dodał: - Po pierwsze, przybyłeś tu chociaż cię nie wzywałem. Po drugie, wziąłeś moją owce jako zapłatę za to, że powiedziałeś mi coś co i tak już wiedziałem. Po trzecie, nie znasz się w ogóle na mojej pracy, ponieważ wziąłeś mojego psa zamiast owcy... Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Białoruś dostała rating od S&P 21.08.07, 16:29 Swietne. Właśnie pyszałkowaty A. Anderson po wpadkach z Enronem zmienił nazwę na Accenture i udaje Greka. Zabawa od nowa - kogo by tu jeszcze wycenić/ocenić. Głupi Łuka, ma chyba za dużo kasy. Choć niestety właśnie, że nie, ma za mało. A bez dania zarobić kolesiom ze S&P, nikt mu na Zachodzie kasy nie pożyczy - ręka rękę myje i tego nikt nie przeskoczy. Odpowiedz Link Zgłoś