Dodaj do ulubionych

Korea zarobiła miliardy na błędzie programistów

08.09.07, 11:57
To może my też nie mamy deficytu?
Obserwuj wątek
    • agg Re: Korea zarobiła miliardy na błędzie programist 08.09.07, 12:07
      nie u nas deficyt bylby wiekszym szczegolnie jesli program
      uwzglednilby zamiatanie pod dywan.
      • Gość: ajmax Po wykryciu błędu w Polsce... IP: *.aster.pl 08.09.07, 12:15
        ...okazało się, że deficyt jest szesnaście razy większy.
        • Gość: aaa Re: Po wykryciu błędu w Polsce... IP: *.icm.edu.pl 08.09.07, 13:49
          jest więc duża szansa na to, że deficyt okazałby się większy, bo komputery i ogólnie systemy informatyczne z odpowiednim oprogramowaniem rzecz jasna, potrafiłby pewnie uwględniłby także wydatki, które bez tego systemu mogą choćby nie zostać wykazane, bynajmniej nie specjalnie. dzięki odpowiedniemu systemowi informatycznemu szybciej można by też dokonywać korekt wydatków w budżecie. troszkę o systemach informatycznych mam nadzieję, że wkrótce znajdzie się w tarczaantyrakietowa.com/informatyka-komputery-090.htm a więcej bardziej ogólnych informacji w tarczaantyrakietowa.com/ również inne dziedziny życia.
          • Gość: programista po pierwszy półroczu mamy przecież 700mln zł IP: *.rene.com.pl 08.09.07, 18:13
            nadwyżki, czy to błąd?
            dywersja układu - prokomu?
            • tetlian Re: po pierwszy półroczu mamy przecież 700mln zł 08.09.07, 23:52
              I że też nikt się odrazu nie kapnęł.
              • aplus Krauze znowu zle napisal program dlatego nie wraca 09.09.07, 12:15
    • Gość: socjalista z LSD Ja to dałbym im medal - programistom oczywiście. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.07, 12:23
      • Gość: manhu Re: Ja to dałbym im medal - programistom oczywiśc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.07, 14:34
        Ty byś dał a oni raczej myślą o karze śmierci za to, bo AŻ tyle nie dało się rozkraść/rozdać na różne pomysły sojalne.
        • Gość: asd Czy Prokom pisze też programy dla Korei? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.07, 09:55
    • wyksztalciuch_pl Że te polscy programiśi nie potrafią robić błędów! 08.09.07, 12:24

• Gość: bolo_one Re: Że te polscy programiśi nie potrafią robić bł IP: *.dsl.bell.ca 08.09.07, 12:54
        Potrfią, potrafią... :))))
    • Gość: kmo Re: Korea zarobiła miliardy na błędzie programistó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.07, 13:47
      hmmm, czyli jeżeli policze kase w portwelu i wyjdzie że mam w nim 20 zł, a na drugi dzień przelicze jeszcze raz i okaże się że mam jednak 30 zł a nie 20, bo popełniłem błąd w liczeniu, to będe mógł się cieszyć, że dzięki błędowi zarobiłem 10 zł? w jaki sposób mam rozliczyć sie ze skarbówka od tych zarobionych 10 zł?
      • Gość: zaqq26 Re: Korea zarobiła miliardy na błędzie programist IP: *.madcomputers.pl 09.09.07, 00:40
        Nie musisz. taki gó..any "zarobek" nie podlega opodatkowaniu.
      • Gość: kaczor Re: Korea zarobiła miliardy na błędzie programist IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.07, 10:02
        ktos chyba przesadzil w tytule. powinno chyba byc korea zaoszczedzila miliardy a
        nie zarobila.
        • Gość: ksiegowy Re: Korea zarobiła miliardy na błędzie programist IP: *.chello.pl 09.09.07, 10:56
          Też nie. Powinno być, że zgubiła kilkanaście milliardów dolarów przez błąd programistów, oczywiście jest to zguba tylko księgowa, a nowocześniej powiedziawszy - wirtualna.
    • Gość: Pim Która Korea, hm? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.09.07, 14:03
      jw.
      • Gość: fjakls Re: Która Korea, hm? IP: *.aster.pl 08.09.07, 14:45
        jak seul to pewnie południowa...
        • Gość: pjonggang Re: Która Korea, hm? IP: 195.90.102.* 10.09.07, 18:42
          bo w polnocnej uzywaja liczydel a nie komputerow
    • Gość: ośćg Korea zarobiła miliardy na błędzie programistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.07, 14:09
      ale która KOREA bo 'słyszałem' że są 2, no ale Ameryka też by mi
      dużo mówił gdyby mowa była np o CHILE
    • Gość: shr Niech rząd kupi ten program... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.07, 14:57
      ...wreszcie będzie na bajoro dla kaczek, żeby nie kłapały bezpłodnie dziobami w
      polityce i wyjadały zielsko z niego, a nie z naszego wspólnego trawniczka.
    • Gość: jabaduba Jak za gierka, gomółki i kaczki. To się wytnie. IP: *.multimo.gtsenergis.pl 08.09.07, 17:44
      Ten mądry inaczej kuburski wczoraj przemawiał jak Honneker na
      miesiąc przed zburzeniem muru berlińskiego. Kraina miodem i mlekiem
      płynaca. Tylko adresu nie podał aby mozna było zobaczyc ten raj na
      własne oczy.
    • Gość: Ekonomistyk Korea zarobiła miliardy na błędzie programistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.07, 18:02
      Wysłać do nich na przeszkolenie panią, która za dużo używała
      kropelek C2H5OH, za co ją wyrzucił z PO wnuk co dziadka miał w
      Wermachcie.
    • Gość: mloop Ja p... jaki burdel... IP: *.lutn.cable.ntl.com 08.09.07, 19:31
      Ciekawe o ile u nas sie kazdego roku walą i gdzie ta kasa idzie... Najlepsze
      rozwiazanie - zlikwidowac koryto - tylko UPR
      • ffamousffatman Re: Ja p... jaki burdel... 09.09.07, 00:38
        upr - a cio to?
        • Gość: Jana Re: Ja p... jaki burdel... IP: *.adsl.elcuk.pl 09.09.07, 10:41
          Tylko UPR powiadasz - no to tu -
          wiadomosci.onet.pl/1602506,11,item.html sobie
          luknij hehehehehehe.....
      • Gość: Jana Re: Ja p... jaki burdel... IP: *.adsl.elcuk.pl 09.09.07, 10:36
        Tylko UPR powiadasz - no to
        [url=wiadomosci.onet.pl/1602506,11,item.html]tu[/url] sobie
        luknij hehehehehehe.....
    • Gość: pussy cat Korea zarobiła miliardy na błędzie programist IP: *.gdynia.mm.pl 08.09.07, 22:22
      A h.. nas to obchodzi, chyba że wreszcie spłacą FSO!
    • Gość: aqq Re: Korea zarobiła miliardy na błędzie programist IP: *.wro.vectranet.pl 09.09.07, 00:20
      Nie da rady.
      Prokom się tak nie myli ;)
    • Gość: ps Korea zarobiła miliardy na błędzie programistów IP: *.net.autocom.pl 09.09.07, 01:00
      "Projektanci systemu według Kima przeszacowali wydatki państwa na płace."

Chyba nie na bledzie programistow, a raczej na bledzie osob ktore wprowadzaly
      dane. G*niany 'njus', jakas papka dla zapchania szpalty.
    • Gość: Majty w kratę Korea zarobiła miliardy na błędzie programistów IP: *.adsl.elcuk.pl 09.09.07, 10:43
      [url=wiadomosci.onet.pl/1602506,11,item.html]tu[/url]
    • Gość: ja a bo kto Korea zarobiła miliardy na błędzie programistów IP: *.chello.pl 09.09.07, 11:50
      z treści artykułu wcale nie wynika tytuł. To ze źle policzono, mógł to być błąd
      odbiorcy systemu, analityków itp. Programista(koder) ma przepisać do kodu to co
      od niego chce analityk, więc błąd mógł być w zupełnie innym miejscu. równie
      dobrze ktoś z rządu mógł dać złe oprocentowanie itp, wtedy wszystko ok, a
      później nic się nie zgadza
    • Gość: maciej ...Z.a.r.o.b.i.ł.a??????????????? IP: 217.97.182.* 09.09.07, 12:20
      Dlaczego Korea ......ZAROBIŁA???????
      Programy -programami, ale ministerstwu finansów +/- 25 miliardów
      powinno się chyba jakoś bilansować. A może tak się właśnie wszędzie
      rządzi...politycy gadają ,gadają ,...a gospodarka sama: z nimi lub
      bez nich jakoś sobie radzi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: maciej ...Z.a.r.o.b.i.ł.a??????????????? IP: 217.97.182.* 09.09.07, 12:20
      Dlaczego Korea ......ZAROBIŁA???????
      Programy -programami, ale ministerstwu finansów +/- 25 miliardów
      powinno się chyba jakoś bilansować. A może tak się właśnie wszędzie
      rządzi...politycy gadają ,gadają ,...a gospodarka sama: z nimi lub
      bez nich jakoś sobie radzi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Tom Gazeta = Fakt Następny populistyczny artykół IP: *.brig.cable.ntl.com 09.09.07, 12:43
      Jak można dawać taki tytuł do artykułu?? I jeszcze nikt sie pod nim nie
      podpisał!! Paranoja przecież tu nie chodzi o to, że Korea zarobiła tą kasę tylko
      źle oszacowała wydatki.
      Jesteście:
      KŁAMCY KŁAMCY i POPULIŚCI

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka