Dodaj do ulubionych

Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia

23.03.16, 16:15
Nie, nie wymieniam wszystkich ze sobą powiązanych spółek. Zaczęło się bowiem od Wisalii, i handlu perfumami. A że na perfumach trudno zarobić dużą kasę (nawet nie wysyłając ich do klienta), to sprytny właściciel z Boguszowa- Gorców wpadł na pomysł wejścia w branżę elektroniczną. I posypało się jak z rękawa- Androsat, lowbuy, etanto (oj, to był duuuuży strzał, duży), fleszpix. Niedawno fajnie dawał zarobić Audiocomp24, no ale został zawieszony, i teraz wszystkie siły zostały przerzucone na Mactronik.com. Uwaga- nie mylić z bardzo porządnym producentem latarek, który nie ma nic wspólnego z Boguszowem. Tak więc jeśli ktoś będzie szukał informacji o Mactronik.com- żeby nie było, że nie ostrzegałem.
Obserwuj wątek
    • Gość: JaMa Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia IP: *.warszawa.vectranet.pl 23.03.16, 19:36
      Potwierdzam, ja także dałem się oszukać na kilka tysięcy przez Audiocomp24, obecnie sklep już nie istnieje jednak życie nie znosi pustki i powstał Mactronik.com działający takim samym schematem. Stanowczo odradzam zakupy w Mactronik.com jeżeli nie chcecie stracić swoich pieniędzy.
      • Gość: grzegorz-66 Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.16, 21:01
        eurmarkt.pl - ten jest "lepszy" www.opineo.pl/opinie/eurmarkt-pl
    • stalowyszczur Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 24.03.16, 13:50
      Hm.... chyba były tu trzy wpisy.... No nic. Tytułem wyjaśnienia- może w takim razie ktoś podzieli się wspomnieniami i poda jakieś szczegóły- która ze spółek (Audiocomp24, Fleszpix, etanto, lowbuy, androsat, Wisalia) zrobiła mu tę przykrość? No i czy wie ktoś, co złego działo się ze spółką DUO P (która wystawiała faktury dla podmiotów które nie miały siedziby w Polsce)- (...)W CELU REPREZENTOWANIA SPÓŁKI DUO.P. -SPÓŁKA Z O.O. W BOGUSZOWIE - GORCACH W POSTĘPOWANIU PODATKOWYM PIERWSZEJ I DRUGIEJ INSTANCJI W ZAKRESIE PODATKU VAT ZA OKRES OD DNIA 01.01.2013 R. DO DNIA 31.08.2013 R. ORAZ W TOKU KONTROLI PODATKOWEJ I POSTĘPOWANIA PODATKOWEGO WOBEC SPÓŁKI DUO.P. - SPÓŁKA Z O.O. W BOGUSZOWIE - GORCACH". I przy okazji- zapraszam na www.facebook.com/stopaudiocomp/
    • oszukany_audiocomp24 Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 24.03.16, 14:35
      Ja wpłaciłem w grudniu 1500zł na konto firmy audiocomp24.pl i do chwili obecnej nie mam ani zakupionego towaru, ani zwrotu pieniędzy. Mam za to toczące się postępowanie pod nadzorem Prokuratury Rejonowej Mokotów w Warszawie, art. 286 par. 1kk

Zgłaszajcie swoje sprawy na policję, musi być nas jak najwięcej, aby zakończyć ten proceder.

U mnie było to "tylko" 1500zł, ale wiem, że ludzie zostali oszukani na kilka, kilkanaście tysięcy, co przy wieloletniej działalności Andrzeja M. z Boguszów-Gorce (firma Wisalia powstała chyba w 2007 roku - dane internetowe), setkach już pewnie oszukanych osób, daje miliony złotych ukradzione Polakom.

Gdzie był przez te lata i gdzie jest teraz wymiar sprawiedliwości???
    • oszukany_audiocomp24 Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 24.03.16, 14:38
      Opinie o działalności Andrzeja M. i jego firmie audiocomp24.pl (jeden z portali).
      www.opineo.pl/opinie/audiocomp24-pl
    • Gość: mactronik Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia IP: *.212-91-26-0.dynamic.chello.pl 24.03.16, 16:01
      Ne mamy nic wspólnego z wątkiem przedstawionym w tym miejscu. Poprosiliśmy administratora o usunięcie całości. Jeśli to się nie stanie wystąpimy na drogę prawną. Biznes Global Ltd właściciel sklepu internetowego Mactronik.com.
      • stalowyszczur Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 24.03.16, 16:49
        ....a tak między nami mówiąc, to gdzie teraz Mactronik ma siedzibę? W Opolu, Szczecinie, czy Kołobrzegu? Jak na firmę z trzymiesięcznym stażem to całkiem ładny przebieg. I ładnie tak zmieniać co miesiąc? I gdzie płacicie podatki? I na co wystawiacie faktury? Dalej na DUO P?
        • unhappy Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 25.03.16, 11:27
          Rząd Jej Królewskiej Mości podaje takie informacje:
          beta.companieshouse.gov.uk/company/09096854/officers.

Swoją drogą podziwiam ludzi, którzy nie weryfikują sprzedawcy w podstawowym zakresie - jak długo działa, czy można ustalić osobę odpowiedzialną i jakie będą nasze szanse w przypadku konieczności angażowania organów wymiaru sprawiedliwości.
          • stalowyszczur Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 06.04.16, 11:18
            "This page cannot be found "
            • stalowyszczur Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 06.04.16, 11:29
              ...ale na razie wynika, że pojawiła się nowa krew- p. Tomasz Długosz. Witam na pokładzie :-)
            • unhappy Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 07.04.16, 13:51
              Tak... trzeba sobie znaleźć po numerze, co jak widzę się udało.

Ogólnie, to chyba taki link zadziała:

beta.companieshouse.gov.uk/company/09096854 (tobie się udało, ale może ktoś po zobaczeniu, że strony nie ma zrezygnował, albo co gorsza się ucieszył).
      • stalowy_szczur1 Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 28.03.16, 18:08
        Mam wrażenie, że źle zaczęliśmy- bardzo przepraszam. Może umówmy się, że zaczniemy jeszcze raz- ja powiem nieco faktów, a Państwo powiecie co jest zgodne z prawdą.
        Zacznijmy zatem od początku. Jest pewien człowiek- nazwijmy go może Krzyś (chociaż nie powiedziałem że to jego prawdziwe imię), Krzyś to niezły miglanc, mimo że całkiem lebski facet z niego. Nawet kiedyś rozważał karierę naukową, ale pociągnęło go dobro Ojczyzny, i rzucił się w politykę. Fakt- ostatnio nieco wystawił kolegów ze swojej byłej parti, no ale tylko głupek trwałby teraz przy PO. A mówiłem, że Krzyś jest łebskim facetem. Dzięki czemu ma teraz całkiem eksponowane stanowisko w administracji publicznej, dzięki czemu mógł rzucić wideofilmowanie. I pizzerie. Bo od niej się zaczęło. Bo gdy miał pizzerie, to po sąsiedzku wpadali do niego szanowani biznesmeni lokalni. Nazwijmy ich roboczo Andrzej i Zdzichu. Panowie stateczni, każdy z nich mógł być ojcem Krzysia. Pracy się nie lękali- a to drukarnia, a to firma transportowa, aż wreszcie- perfumeria. Ale nie taka gdzie plebs mógł zapachy wąchać za darmo, ale internetowa. Z nią uciechy mieli co niemiara. Co pewien czas robili szast- prast, czyli zbierali kasę a nie wysyłali perfum. I po chwili otwierali nową działalność- właściwie po tym samym adresem, tylko wywieszkę zmieniali. Krzysiowi imponowała taka obrotność Andrzeja i Zdzicha. Po pewnym czasie starsi panowie przerzucili się na elektronikę- roboty tyle samo (no bo tyle samo kosztuje niewysłanie telewizora, co nie wysłanie paczki Lałry Biadżotti- żartował Zdzichu), a przychody większe. No ale takie użeranie się z tymi ZUS-ami, US-ami? a tu jeszcze czasami bezczelne łobuzy jeszcze faktur się domagali, i trzeba było albo na drukarnie wystawiać, albo się męczyć i wymyślać jakieś lewe dane...No i panowie języka zasięgnęli, i wyszło im że ze śmieszne pieniądze można w takim Wyoming założyć spółkę, a żeby nikt się nie czepiał- w Polsce wynająć biuro wirtualne gdzie listy przychodzą- i już. No i tu już Krzysiowi szczęka opadła. Zaczął kombinować, jak do chudej administracyjnej pensji dorobić, bo wstyd tak najpierw ważne decyzje w sprawach powiatu podejmować, a potem uciekać żeby hawajską na cienkim jakiemuś grubasowi podawać. No i Krzyś wykminił- a po co Wyoming, przecież Londyn (a nie Lądek Zdrój- ha ha ha?. Do Lądka to Krzyś na wagary PKS-em jeździł ha ha ha?.) jest. I tam można spółeczkę za grosze kupić (fakt, po tym samym adresem są też firmy handlujące też specyfikami na ?. no wiecie? męskie sprawy, i czasami listy do nich trafiały do Krzysia. Ale śmiechu było jak czytali? że wiecie? konar nie zapłonął. No jak miał zapłonąć, jak tam sąsiad aspirynę i cukier- puder mieszał i sprzedawał jako ?suplement diety?). No i Krzyś londyński adres załatwił, a przy okazji doszedł do wniosku, że on może na fali patriotyzmu rodakom gnębionym przez aparat ucisku skarbowego pomóc. I został ?optymalizatorem?- czyli takim który pozwoli Andrzejowi i Zdzichowi załatwić nowe papiery w try miga?.Fun Fact- ciekaw jestem czy Krzyś jest świadom tego, że jego administracyjna pensyjka płacona jest z podatków, tych podatków których pozwala unikać. No, ale Krzyś nie jest przecież prawnikiem (zastanawiał się, jak to napisać, i postanowił pokazać to jako zaletę- że skupia się tylko na optymalizacji, a nie jak konkurenci- przy okazji spraw rozwodowych).
        Ale do rzeczy. Andrzej przekazał Krzysiowi know- how, włącznie ze sklepem (całym projektem, tylko trzeba było nieco odświeżyć). Na razie słabo chyba wyszło, bo nowy sklep już dwa negatywy załapał (a opór portali żeby wystawiać negatywy jest duży, oj duży). Pewnie w know- how też jest jak traktować pyskatych klientów (nigdy nie mów że klient ma rację. Nigdy. Zawsze niech będzie że się rozmyślił, nie podał, dostał. Zawsze to wina tych kretynów, zawsze). Z formalnego punktu widzenia, firma Krzysia nie ma nic wspólnego z firmami Andrzeja. Oczywiście jest też możliwość, że Krzyś jest zwykłym słupem (no może nie takim zwykłym- w końcu się znają), ale przecież Krzyś jest łebskim facetem, i raczej zauważyłby to. Czyli Krzyś jest chyba świadom, że stawia piramidę finansową. I jeszcze jedno. Ciekaw jestem jak na całą sprawę zapatruje się pewien szanowany producent latarek, który ma nazwę łudząco podobną (właściwie to firma Krzysia ma nazwę podobną do producenta latarek).
        Oczywiście to co napisałem wyżej może nie mieć żadnego związku z rzeczywistością. Tak więc byłbym wdzięczny gdyby nie straszyć biednych adminów, nie dokładać pracy kancelarii prawnej obsługującej Andrzejka- właściciel powinien już dawno wypoczywać na emeryturze i wnuki bawić, a nie tarabanić się np. do takiego Wałbrzycha i wysłuchiwać jakichś pieniaczy.
        Po prostu proszę napisać co jest w tej całej opowieści prawdą (jak trzeba- mogę podać źródła), a ja wprowadzę odpowiednie poprawki.
      • Gość: Pampalini Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia IP: 178.250.179.* 31.03.16, 17:50
        Doskonale wiemy, że to ty, Krzysiu... Grubasku z wąsikiem. I taki z ciebie Biznes Global jak z koziej d* trąbka...
      • stalowyszczur Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 04.04.16, 18:17
        Mam dużą prośbę. Możecie Państwo zdradzić, jaki jest właściwy Urząd Skarbowy dla was? Koszalin? Szczecin? Opole? Wałbrzych, Boguszów- Gorce? Bo bardzo chętnie sprawdzilibyśmy czy aby podatki płacicie.....
    • Gość: Bunny Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia IP: *.internetia.net.pl 29.03.16, 15:23
      Właśnie zamówiłem sprzęt na wartość ponad 2000zł, podkuszony faktem iż na stronie znalazłem przedmiot którego nie ma ŻADEN INNY POLSKI SKLEP!
      Jaki ja głupi byłem te pare dni temu...

Mam nadzieję że dostanę swój zakup gdyż poza potwierdzeniem wpłaty od systemu płatności Dotpay nie dostałem nawet źdźbła informacji o tym co stało się z moimi pieniędzmi.
      • stalowy_szczur1 Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 29.03.16, 20:57
        Na razie masz szansę- trwa bowiem zbieranie pozytywnych opinii. Natomiast gdy dostaniesz, proszę poproś o fakturę VAT, i podziel się ze społeczeństwem danymi spółki. Nie zapominaj bowiem, że to na sprzedawcy ciąży obowiązek rękojmi. Czyli jak coś nie będzie działać... musisz wysłać do UK....Co jest oczywiście ściemą, i twój zakup wyląduje u sprzedawców leków na potencje (sąsiednia przegródka na listy)
        • Gość: Bunny Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia IP: *.internetia.net.pl 29.03.16, 21:08
          Mam nadzieję. Zamówienie jest nowiutkie. Nie dostałem na razie żadnej informacji.
          Jestem przerażony...
      • stalowy_szczur1 Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 30.03.16, 19:50
        ..jak masz papier z Dotpaya, toś spokojny. Znaczy kasę zwrócą. Bać się powinni Ci, którzy płacą przelewem. Ciekawe czemu nie da się płacić kartą :-) (żart taki). No, ale oczywiście może też się zdarzyć, że dostaniesz zakup- na razie zależy im na pozytywach...
        • Gość: Śmigło Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia IP: *.play-internet.pl 30.03.16, 21:21
          Ja również złożyłem zamówienie i przeraziłem się faktem, że potwierdzenie dostałem tylko od DotPay.
          Najszybciej jak się dało wysłałem wiadomość na ich maila i bodajże następnego dnia dostałem telefon, że wszystko jest w porzadku, tylko nie mają jednego przedmiotu na stanie, zwrócą za niego pieniazki, a reszte przesla.

Najlepsze było jak dostałem następny telefon w sprawie, czy to ja nie pisze tutaj komentarzy podpisany jako powyższy "Bunny" :D

Na razie dałem kredyt zaufania. Wysłałem wiadomość do dotpay z zapytaniem jak wygląda w razie co taka procedura, ale mam nadzieje, że po paru telefonach i wiadomościach mailowych mogę się zbytnio nie martwic.

Na wszelki wypadek, póki mactronik.com nie wprowadzi systemu rejestracji i potwierdzeń mailowych (najlepiej jeszcze faktur elektronicznych), to wstrzymać się z zakupem.

Jako iż osoba która rozmawiała ze mną w imieniu mactronik.com sama nakierowała mnie na tą "Gazetę" (kto nazywa tak portal internetowy...) to będę na bierząco informował tutaj o stanie mojego zamowienia.
          • Gość: Śmiglo Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia IP: *.play-internet.pl 31.03.16, 10:01
            Zostałem właśnie poinformowany, że zwrot za przedmioty niedostępne został zgłoszony do dotpay, z ciekawości sprawdziłem czy maja taką opcję i nic nie wyczytałem :( A nawet jezeli, to dotpay jest systemem płatności internetowej, a nie bankiem więc zlecenie powinno być natychmiastowe.
            Czekam.

Przesyłka procesora ma być zlecona w poniedzialek.
            Również czekam z niecierpliwoscia.
            • Gość: Śmigło Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia IP: *.play-internet.pl 31.03.16, 11:43
              Firma dla której złożone było zamówienie poinformowała mnie o pogróżkach ze strony mactronik.

Dokument potwierdzający zwrot środków poprzez DotPay został potwierdzony przez pośrednika jako falszywy.
              • stalowyszczur Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 31.03.16, 15:30
                ...zaraz zaraz...żebym miał jasność...Chciałeś kupić produkt f-my X. I teraz firma X twierdzi, że Mactronik jej groził?
                I Dotpay twierdzi, że dokument zwrotu pieniędzy jest FAŁSZYWY? Dobrze rozumiem?
                • Gość: Śmigło Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia IP: *.play-internet.pl 03.04.16, 10:23
                  Produkt był kupowany DLA firmy X.

DotPay stwierdził iż nie wystawia takich dokumentów, lecz pieniądze faktycznie dostałem. Wysłałem ponowną wiadomość do DotPay w tej sprawie.

Reszta zamówienia przyszła dziś, jestem bardzo zadowolony. Przesyłka ekspresowa, przyszła w sobotę. Wyszło szybciej niż sam
                  • Gość: Śmiglo Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia IP: *.play-internet.pl 03.04.16, 10:25
                    Coś ucięło.
                    Wyszło szybciej niż samo przetworzenie zamówienia z komputronik.pl. Nie wiem czemu są tacy powolni.
                    • stalowy_szczur1 Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 03.04.16, 13:03
                      ...no to tera trzymaj kciuki za to, żebyś nie musiał skorzystać z gwarancji (bo takową świadczy dostawca). Pytania natury technicznej- skąd przyszła przesyłka? Co jest na pudełku? No i czy możesz poprosić o fakturę VAT? A! i czy jest jakikolwiek paragon? jeśli tak, to kto go wystawił.
                      • Gość: Smiglo Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia IP: *.play-internet.pl 03.04.16, 20:49
                        Zapłaciłem za procesor 100zł mniej niż w jakimkolwiek innym sklepie, więc jakoś mnie ten problem z gwarancją nie boli. Mam wrazie czego nadzieję, że producent nie będzie miał nic przeciwko jeżeli odezwę się do nich.

Fakturkę otrzymałem z Koszalina.
                        Co ciekawe, NIP ma 8 znaków, zamiast pełnego 10.

Szczecińska 44 75-137 Koszalin NIP: 09096854
                      • Gość: Śmiglo Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia IP: *.play-internet.pl 03.04.16, 20:54
                        Adres należy do firmy 4Tech XD
                        Nie mogę wytrzymać ze śmiechu XD
                      • Gość: Smiglo Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia IP: *.play-internet.pl 03.04.16, 20:59
                        Widzę że na jednym adresie zarejestrowana jest nie jedna firma.
                        Znalazłem m.in. Drewexim, 4Tech, intymna.pl (XD), ramirent.
                        Co to w ogóle jest? Jak to w ogóle działa :D
                        • stalowyszczur Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 04.04.16, 13:23
                          To jest tzw. biuro wirtualne.
                          www.biurowiec-koszalin.pl/uslugi/wirtualne-biuro.html
                          Na podobnej zasadzie zarejestrowana jest działalność w UK. Tam jest lepiej, bo pod tym samym adresem jest firma handlująca środkami na potencję :-)
                          • stalowyszczur Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 04.04.16, 13:25
                            ...jeszcze jedno- skąd była wysłana paczka? Bo na pewno nie z Koszalina, ani tym bardziej z UK :-). Stawiam na Wałbrzych, który jak wszyscy wiedzą jest dzielnicą Koszalina :-)
              • Gość: Bunny Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia IP: *.internetia.net.pl 02.04.16, 16:54
                Masz chłopie przesrane :D
                Ja na szczęście zdążyłem wycofać przekaz w DotPay zanim został przekazany mactronik :v
    • Gość: cbniki Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia IP: *.umradom.pl 11.04.16, 20:27
      Ja dałem się oszukać "tylko" :) na 800 pln przez AudioComp24.pl, dostałem wadliwy skaner od pana o nazwisku Marcin Marzec, skaner nie działał, w otwartej paczce i bez faktury, zwróciłem go, został odebrany przez tegoż pana, od DPD (dostałem potwierdzenie), pieniędzy do tej pory nie zwrócił. Będzie pozew z powództwa cywilnego.
    • piryc Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 16.04.16, 15:01
      Mnie audiocomp24 okradł na ponad 9 tysięcy złotych. W grudniu 2015 zamówiliśmy z żoną aparat, do tej pory nie mamy ani pieniędzy ani sprzętu. Sprawą zajmuje się prokuratura.
      • mactronik.com Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 11.05.16, 16:56
        Ponownie informujemy,że nie mamy nic wspólnego z wątkiem tu prezentowanym. Nadużyciem ze strony właściciela domeny jest umożliwienie prezentacji wpisów które dotyczą zdarzeń dotyczących sklepu audiocomp24 w powiązaniu z naszym sklepem. Albo to jest brak jakiejkolwiek kontroli właścicielskiej ze strony gazeta.pl albo współuczestniczenie w obrzydliwym hejcie.
        Biznes Global Ltd właściciel sklepu internetowego Mactronik.com.
        • unhappy Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 11.05.16, 19:08
          Poza brakiem kontroli właścicielskiej i współuczestniczeniem w obrzydliwym hejcie (ROTFL) jest też 3 opcja: macie nikłe pojęcie jak funkcjonują fora dyskusyjne.

Możecie wysłać swoje gorzkie żale na adres forum@agora.pl z zaznaczeniem, które posty powinny być skasowane i dlaczego. Jeśli wasze zgłoszenie będzie wiarygodne i będzie miało jakiś sens (pomijając ogólnie niezadowolenie oczywiście) to administracja pewnie wskazane posty usunie.
          • mactronik.com Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 12.05.16, 09:29
            Ponownie informujemy,że nie mamy nic wspólnego z wątkiem tu prezentowanym. Nadużyciem ze strony właściciela domeny jest umożliwienie prezentacji wpisów które dotyczą zdarzeń dotyczących sklepu audiocomp24 w powiązaniu z naszym sklepem. Albo to jest brak jakiejkolwiek kontroli właścicielskiej ze strony gazeta.pl albo współuczestniczenie w obrzydliwym hejcie.
            • unhappy Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 12.05.16, 10:47
              Nie ma tu żadnego nadużycia. Właściciel portalu nie jest obowiązany śledzić wpisów - procedurę podałem w ostatnim poście. I nie wpisujcie postów tylko po to żeby wasz był ostatni - takie zachowanie jest tępione.
              • oszukany_audiocomp24 Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 12.05.16, 16:13
                Hehehe, ciekawe dlaczego na okazje.info jest tyle negatywnych komentarzy, a ceneo.pl wstrzymało definitywnie współpracę ze sklepem.
                Opineo.pl umożliwia oszustom okradanie ludzi poprzez ukrywanie negatywnych komentarzy, więc nie ma co się sugerować tym portalem.
                Ciekawe jest również to, że Wasze odpowiedzi na komentarze są pisane w ten sam arogancki sposób z jakim mieliśmy do czynienia w przypadku audiocomp24.pl i spółki.
                • mactronik.com Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 14.05.16, 09:49
      • oszukany_audiocomp24 Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 16.05.16, 12:43
        Po wpisaniu hasła "mactronik.com opinie" Google informuje, iż na Opineo mactronik.com ma 40 opinii. Na stronie Opineo wyświetla się 15. Jak myślicie, dlaczego? Pytanie skierowane do stałych bywalców tego forum i nieistniejącego wątku na PC Lab.
        • unhappy Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 16.05.16, 12:49
          Cache gugla jeszcze przechowuje kopie: webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:7gdJNp9VxmkJ:www.opineo.pl/opinie/mactronik-com+&cd=3&hl=pl&ct=clnk&gl=pl&client=firefox-b-ab

Podejrzewam, że opinie zostały usunięte ze względu na zbyt małą wiarygodność, ale były pozytywne. Cache pokazuje, że negatywna była jedna.
          • oszukany_audiocomp24 Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 16.05.16, 18:22
            A już myślałem, ze 14 pozytywnych, 1 negatywna i pozostałe 25 negatywnych oczekujących, aż Opineo łaskawie pokaże je światu. Tak niestety działało to w przypadku audiocomp24.pl, gdzie opinie negatywne wstrzymywane były tygodniami.
            Niestety są już pierwsze sygnały, że mactronik.com idzie w tę samą stronę co audiocomp24.pl.
    • guciors [...] 16.05.16, 10:15
      Treść postu jest niedostępna.
      • oszukany_audiocomp24 Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 16.05.16, 12:38
        gdzie kupowałeś?
      • guciors Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 17.05.16, 16:12
        przepraszam wprowadziłem w błąd to pomyłka
    • Gość: Radomiak Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.16, 13:52
      No właśnie przeszedłem polligon z tą firmą na niecałe 1000zł - chciałem zaoszczędzić 100zł na monitorze, na szczęście po długich bojach pieniądze ta złodziejska firma oddała
      Krzysztof
      • Gość: Karol Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia IP: *.static.customer.m-online.net 17.05.16, 16:12
        Mowisz o Mactronik? wlasnie chcialem tam kupic TV za 2600zl... to bym utopil...
        • mactronik.com Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 17.05.16, 21:16
          Całą tą pseudopolemikę animuje niejaki pan Krzysztof H. Próbował od nas wyłudzić 900 zł za zaprzestanie hejtu. Przelaliśmy te pieniądze na podane przez niego konto. Ten dowód nasi prawnicy dołączyli do pozwu sądowego z art. 212 kk. Drogo będzie pana Krzysia kosztowała chęć szybkiego wzbogacenia się i podszywanie się pod różnych internautów na tej stronie.
          • oszukany_audiocomp24 Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 18.05.16, 21:49
            Tere fere kuku baba strzela z łuku, Andrzej nie wygłupiaj się.
            Chyba, że to napisał pan Kwiecień, który zastąpił audiocomp'owego pana Marca.
            • mactronik.com Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 19.05.16, 11:12

Informację kierujemy przede wszystkim do Pana Krzysia, vel oszukany_audiocomp24 , vel unhappy, vel wisielia_kom, vel WarMir (jedna osoba w wielu odsłonach)
              • unhappy Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 19.05.16, 11:39
                mactronik.com napisał(a):

> Informację kierujemy przede wszystkim do Pana Krzysia, vel oszukany_audiocomp24
                > , vel unhappy, vel wisielia_kom, vel WarMir (jedna osoba w wielu odsłonach)

Tłumaczyłem już wam, złociutcy, że uporczywa emisja tego samego tekstu jest nie tylko nudna, ale przeciwskuteczna. Wątek ogólnie zaczyna robić się nudny i macie w tym swój udział. I oczywiście MACIE związek z tym wątkiem bo się w nim wypowiadacie lub ktoś się za was tutaj podszywa. Więc nie sadźcie głupot o "obrzydliwych hejtach" tylko piszcie do administracji.
                • mactronik.com Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 22.05.16, 11:10
                  Wystarczająco dobitnie udowodniliśmy co warte jest to forum. Panie (lub Pani) unhappy lub oszukany_audiocomp24 lub "inne dziwne stwory" (Shrek) ustępujemy wam pola (jako mą.....si) proszę dalej pouczać do kogo mamy pisać, raz podając się za unhappy innym razem za oszukany_audiocomp24.Każdy kto tu trafi oceni czym jest ten wątek. Przyjemnego hejtowania.
                  • unhappy Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 22.05.16, 13:43
                    Skoro już doszliście do tego, że każdy kto tu trafi oceni trafnie o czym jest ten wątek, to jak rozumiem nie będzie już problemu z powtórzonymi postami. To dobrze i dziękuję za tą nieco spóźnioną refleksję z waszej strony.
                  • oszukany_audiocomp24 Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 25.05.16, 23:38
                    Andrzej, nie wygłupiaj się. Te same teksty, ten sam arogancki sposób podejścia do klienta. Prędzej czy później będziesz oglądał świat zza ###
          • waw2016 Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 07.07.16, 16:08
            Mactronik.com nie pisz bzdur. Jesteś oszustem. Zapłaciłem przeszło 3000pln za laptop i nie dostałem sprzętu. Kontakt przez telefon to kabaret gość ktory odbiera te telefony udaje wciąż kogoś innego. Sprawa trafiła na policję
    • Gość: Grzegorz-66 Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.16, 20:53
      eurmarkt.pl - kolejny naciągacz
      webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:O9ythNQeF7AJ:www.skapiec.pl/site/cat/3319/comp/6746203+&cd=4&hl=pl&ct=clnk&gl=pl
      • mactronik.com Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 26.05.16, 18:02
        Do administratora forum: Ponieważ kompletnie nie interesujecie się tym wątkiem przez co wygląda on jak "kosz na śmieci" którego jednak nie można opróżnić zdecydowaliśmy o złożeniu pozwu.
        Zmuszeni jesteśmy to uczynić w związku z brakiem reakcji na nasze wcześniejsze kategoryczne żądania zdecydowanych działań związanych z falą hejtów, które pojawiły się na"łamach" Waszego forum i w sposób łamiący nie tylko dobre obyczaje ale również prawo szkodzą naszemu wizerunkowi. Coś co w Waszej ocenie jest li tylko dopuszczalną formą nieszkodliwej krytyki tak naprawdę służy w dużej mierze interesom nieuczciwej konkurencji oraz możliwości wyżycia się wszelkiej maści frustratom. Bardzo ciężko buduje się wizerunek firmy jest on zawsze narażony na duże turbulencje tym bardziej więc musimy dbać o jego bezpieczeństwo. Czy miło Wam będzie gdy przyłożycie rękę do jego zniszczenia? Ci sami hejterzy tworzyli takie same wątki na innych forach. Z podobną determinacją lali hektolitry mowy nienawiści, konfabulacji i zwykłych kłamstw. Większość administratorów podzieliła nasze racje i zamknęła te wątki. Właściciel domeny na której ukazują się niezgodne z prawem wpisy,  odpowiada na równi z tymi którzy te wpisy umieszczają ale o tym nie musimy chyba Państwa uprzedzać bo zapewne doskonale to wiecie. Reasumując łączenie naszej firmy i sklepu mactronik.com z wymienionymi na Waszym forum innymi podmiotami jest nieuprawnione. Sugerowanie jakobyśmy popełniali jakieś bezprawne czyny jest przestępstwem opisanym w art 212 kk. Treść pozwu jak i wyrok umieścimy w necie ku przestrodze dla innych tego typu pseudomediów.
        Zniesmaczony Zespół mactronik.com
        • unhappy Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 27.05.16, 11:11
          I od razu dzień jest weselszy :)

W pozwie nie zapomnijcie napisać czy do administratora zgłosiliście wpisy naruszające (waszym zdaniem) prawo :)

Przypomnę, że żaden właściciel forum nie ma obowiązku monitorować aktywności użytkowników, a ma obowiązek reagować wyłącznie na wiarygodne zgłoszenia. Adres do kontaktu z administratorem już wam podawałem.
    • gosc01n Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 13.06.16, 23:49
      UWAGA !
      Jestem osobą, która zakupiła w mactronik.com procesor widmo za 1621 zł. Co ciekawe, zanim kupiłem niedostarczony produkt, czytałem opinie o tym sklepie i większość była pozytywnych (tylko jedna negatywna, ale sensownie wytłumaczona), nie znalazłem wcześniej tej strony... Przestrzegam kolejnych kupujących przed tym "sklepem", omijajcie dużym łukiem. Po upływie 10 dni umówiliśmy się (kontakt, to gehenna) na zwrot pieniędzy, których też nie otrzymałem - minęło 21 dni i sprawę zgłosiłem na Policję.
      • mactronik.com Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 14.06.16, 13:15
        Zawsze sensownie wyjaśniamy problematyczne sprawy. Nie wiemy kim jest gosc01n. Jeśli się skontaktuje z nami to równie sensownie zadziałamy.
        sklep mactronik.com
        • gosc01n Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 14.06.16, 15:45
          Próbowałem wielokrotnie, ale niestety bez skutku - nr zamówienia 43225281, proszę sprawdzić moje maile do biura (i wszystkie dostępne na stronie).
          • gosc01n Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 07.07.16, 10:44
            Jest 45 dni od kiedy przelałem pieniądze na konto mactronik i 34 po tym jak chciałem zwrotu pieniędzy. W dalszym ciągu nie otrzymałem swoich pieniędzy... jestem zdeterminowany do działania, które zgodnie z prawem doprowadzi do zwrotu pieniędzy i zadośćuczyni straty.
            Ponownie PRZESTRZEGAM wszystkich przed dokonywaniem jakichkolwiek transakcji z tym "sklepem"
      • stalowyszczur Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 14.06.16, 15:12
        Zapraszam również do opisania sprawy na www.facebook.com/stopaudiocomp/. I proszę nie szczędzić szczegółów :-)
        • gosc01n Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 29.07.16, 09:43
          Sprawa po interwencji Policji z Warszawy - KRP1 i zgłoszeniu do prokuratury, zakończona sukcesem - otrzymałem zwrot gotówki po 48 dniach od kiedy zażądałem jej zwrotu - to była droga przez mękę, cała ekipa sklepu (3 osobowa "wielka firma") powinna ponieść konsekwencje prawne... Powtórzę się, !!! OMIJAJCIE TEN "SKLEP" DUŻYM ŁUKIEM !!!
          • stalowyszczur Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 04.08.16, 13:19
            ...to bardzo ciekawa historia- może Pan powiedzieć/napisać coś więcej? jakieś uzasadnienie, jak to się udało. Najczęściej jest "niewykrycie" sprawców. No i kto jest ową magiczną "ekipą sklepu"?
          • malarone123 Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 12.08.16, 13:20
            Jestem na podobnym etapie czyli sprawa zgłoszona do prokuratury a dokładnie wczoraj składałem zeznania na Policji we Wrocławiu. Panie Andrzeju M., może czas na opamiętanie i zwrot moich pieniędzy za niedostarczony TV Sony ?
    • klientka_sklepu_mactronik Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 15.06.16, 17:54
      Ja również zostałam oszukana przez mactronik. zapłaciłam prawie 3000 zł w ciemno nie sprawdzając wcześniej opinii o sklepie. mój błąd. czekam już trzeci tydzień. ani nie odbierają telefonów ani nie odpisują na maile. sprawę zgłosiłam na policję.
      • mactronik.com Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 15.06.16, 21:17
        Co jakiś czas wzmagają się hejty inspirowane przez naszą konkurencję. Jednoznacznie dementujemy zawarte w nich treści. Każdego zapraszamy do kontaktu chętnie szerzej przedstawimy swoje racje.
        Grupa mactronik.com
        • klientka_sklepu_mactronik Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 15.06.16, 21:40
          a jak się można z wami skontaktować skoro nie odpowiadacie a maile i nie odbieracie telefonów?? o realizacji zamówienia nie wspomnę!
          • mactronik.com Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 15.06.16, 23:58
            Co jakiś czas wzmagają się hejty inspirowane przez naszą konkurencję. Jednoznacznie dementujemy zawarte w nich treści. Każdego zapraszamy do kontaktu chętnie szerzej przedstawimy swoje racje.
            Grupa mactronik.com
            • klientka_sklepu_mactronik Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 16.06.16, 20:23
              no jedna wielka kpina!! teraz to się będzie kontaktował z wami mój prawnik i policja.
            • mactronik.com Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 17.06.16, 13:57
              Grupa mactronik.com
    • Gość: panicz Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia IP: 217.153.18.* 24.06.16, 22:50
      Ja również dołączam się do grona oszukanych przez mactronik.com
      Wszystkich poszkodowanych zachęcam do pozwu zbiorowego. Zgłosiłem sprawę na policje i okazało się że to nie jet pierwsze zgłoszenie dotyczące tego sklepu i Andrzeja M. z Boguzowa-Gorc. W całej Polsce prowadzone są postępowania przeciwko niemu. Im nas więcej tym szybciej pódzie siedzieć. Osoby poszkodowane proszę o kontakt: oszust_mactronik@o2.pl
      • mactronik.com Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 27.06.16, 11:37
        Co jakiś czas wzmagają się hejty inspirowane przez naszą konkurencję. Jednoznacznie dementujemy zawarte w nich treści a po takich "paniczach" nasi przodkowie przechodzili aby nie zamoczyć butów w kałuży.
        • stalowyszczur Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 29.06.16, 09:24
          ...skoro wasza konkurencja tak strasznie hejtuje.... możecie Państwo powiedzieć dlaczego nie macie już polskiego adresu? Adres ten był co prawda ściemą, ale był. A teraz jest TYLKO adres w UK. Coś się stało?
          • mactronik.com Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 29.06.16, 18:19
            Znowu się Pan uaktywnił? Nie może Pan żyć bez hejtowania i za pieniądze szkodzenia innym. Otrzymał Pan zwrot środków, potwierdził to Dotpay Będziemy zmuszeni skierować pozew z art. 212 kk przeciwko Panu. Wystąpimy też w pozwie o zgodę na ujawnienie Pańskich danych personalnych. Jak znajdzie się Pan w sytuacji takiej samej jak ci którym Pan szkodzi to może wreszcie zmądrzeje (choć tak do końca pewności nie ma).
            Zespół mactronik.com
    • Gość: Marcin086 Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia IP: *.dynamic.chello.pl 28.06.16, 16:58
      Szkoda, że wcześniej tego nie przeczytałem. Kupiłem synowi na dzień dziecka dysk w Mactronic.com. Na szczęście nie jest to duża kwota, ale po 3 tygodniach nadal nie ma towaru, a gdy wreszcie udało się dodzwonić, to okazuje się, że za wszystko jest winna firma DPD, która rzekomo nie dostarcza ich przesyłek. Oczywiście nie mogą podać numeru listu przewozowego, bo wysyłają setki przesyłek na zasadzie WZ, a w DPD nic nie można sprawdzić bez numeru. Pan, z którym rozmawiałem przedstawił się jako prokurent Mactronic - Marek Kwiecień praktycznie mnie zwyzywał od pieniaczy i pisowców !!! (chciałem się tylko dowiedzieć czegokolwiek o losach zakupionego i zapłaconego towaru) i stwierdził, że klient jest dla niego mało istotny i w ogóle nie ma obowiązku informować klientów o czymkolwiek !!!! Po prostu nie wierzę !!!
      • Gość: oszukany przez mac Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia IP: 217.153.18.* 28.06.16, 21:57
        zgłoś sprawę na policję. W Internecie znajdziesz jak na tacy kto jest właścicielem firmy Biznes Global. Tak się składa że właściciel jest z tej samej słynnej miejscowości co Andrzej M, który stoi za wieloma innymi sklepami, które oszukały klientów. Być może jest to jego wspólnik. Policja sobie z tym poradzi.
        • malarone123 Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 06.07.16, 14:53
          Czy znane są przypadki odzyskania pieniędzy po zgłoszeniu sprawy na policję ?
      • mactronik.com Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 29.06.16, 18:22
        Tak... z ilu adresów jeszcze Pan się odezwie?Co jakiś czas wzmagają się hejty inspirowane przez naszą konkurencję. Jednoznacznie dementujemy zawarte w nich treści.
        • klark19762 Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 02.02.17, 17:37
          mactronik to złodzieje, a proponuję odzywać sie nawet z 1000adresów
      • mactronik.com Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 29.06.16, 18:24
        Co jakiś czas wzmagają się hejty inspirowane przez naszą konkurencję. Jednoznacznie dementujemy zawarte w nich treści.
        • klark19762 Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 02.02.17, 17:40
          co chesz zdementować, że okradłeś mnie na 10050 zł bezszczelna łajzo ????
          Gdzie są moje ołacone trzy
          MacBooki ??????????????????
          • klark19762 Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 02.02.17, 17:40
            a i żeby nie było że anonimowo KLARK19762@icloud.com
      • Gość: małomówny Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia IP: 91.188.125.* 29.06.16, 22:03
        oj, biedny mactronik :( tak was wszyscy hejtują bez powodu.. skoro to wszystko co o was piszą w internecie to są hejty to dlaczego ceneo, skąpiec i okazje.info zakończyło z wami współpracę? czyżby zbanowali was bez powodu? dlaczego zmieniliście adres wirtualnej siedziby z Koszalina na Londyn? Czyżby wirtualne biuro was wyrzuciło? No popatrz jaki ten świat okrutny. wszyscy hejtują niewinny sklepik zupełnie bez powodu. ach Ci Polacy. Musisz Panie M. założyć sklep w innym kraju. to chyba jedyne wyjście. może w bogatszych krajach jak klient popłynie kilka tysięcy to zaciśnie zęby i złego słowa nie napisze. niestety Polak potrafi walczyć o swoje i bądź pewien że prędzej czy później cie dopadnie i oddasz każdą złotówkę którą ukradłeś ;)
        • mactronik.com Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 30.06.16, 16:16
          Jasne panie P. nazwisko nam znane doskonale (wyleciał Pan u nas z roboty za nadmierną skłonność do cudzej własności) będzie pan teraz tak jak obiecał na odchodne "pluł" na nas-z chęci zemsty- tak jak raczył pan oznajmić na odchodne. Bo taki "małomówny" ( wbrew nikowi ) to raczej pan nie jest. Co do porównywarek cenowych to przede wszystkim jak można wyczytać w necie to mieliśmy raczej bardziej niż dobre notowania u nich. To my zrezygnowaliśmy ze współpracy ze względu na archaiczne i co najgorsze hegemonistyczne podejście do partnera biznesowego. My najbardziej cenimy sobie liberalizm wolnorynkowość a nie zamordyzm i siłowe narzucanie zasad. Tzw. klikacze (potencjalni klienci) to w ich pojęciu święte krowy, które mogą pozwalać sobie na wszystko i za nic nie odpowiadać.
      • mactronik.com Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 04.07.16, 21:54
        Jeśli ten łzawy wpis jest prawdziwy to dlaczego wpisujący go nie podaje prawdziwych swoich danych?
    • wltv16 Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 07.07.16, 11:18
      Witam! Kupiłem w MACTRONIK>COM 02.06.16 TV za 1220zł, odpowiedź przyjęto do realizacji . trudno się dodzwonić zero odpowiedzi ne e-mail . Po miesiącu oczekiwania napisałem opinie do opineo.pl Sprzedawca odpisał że nie ma zamówienia o takim nr. przedstawiłem początkowe wydruki z prowadzonej rozmowy ,nr. konta i wpisać nr. zamówienia , to odpisał że mam zły Nr. konta na jakie wpłaciłem pieniądze.Posądził mnie że wymyśliłem nr. zamówienia, wymyśliłem nr. konta na które wpłaciłem i posądza mnie o "fałszyfki" Sprawę podałem na policję.
      • mactronik.com Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 07.07.16, 19:51
        Namawiamy wszystkich do kontaktu z nami. My zyskamy klientów a klienci przekonają się,że kontakt z nami jest bardzo prosty. A powyższego hejter namawiamy do pogłębienia znajomości ojczystego języka wówczas nie będzie tworzył ani "fałszyfek" ani nawet fałszywek.

Zespół mactronik.com
        • Gość: Mery Poppins Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia IP: *.olsztyn.mm.pl 08.07.16, 17:47
          Drogie mactronik, skoro namawiacie Państwo do kontaktu, to własnie to próbuję zrobić. Mój nr zam. 58781321 dnia 18.06.2016 zamówiłam telewizor na kwotę 2200,38. Do dnia dzisiejszego brak towaru, wypowiedziana umowa i brak zwrotu pieniędzy. Kłamstwa oczerniające firmę DPD. Przykro, że tak Pan postępuje i uważa się za bezkarnego. Nie wiem, czy życie w ciągłym strachu przed wierzycielami jest komfortowe? To ciągłe oglądanie się za siebie...ktoś, kiedyś Pana znajdzie...
    • wltv16 Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 09.07.16, 18:04
      Witam! Wcześniej już pisałem jako wltv16 , ale mam prośbę do osób które zrobiły zakupy w Mactronik.com w czerwcu 2016 aby podały na e-maila nr.konta na jakie wpłaciły pieniądze dla Mactronik.com. Chodzi o to że sprzedawca wypiera się że złożyłem u niego zamówieni a jak udowodniłem mu na piśmie to pisze mi że mam zły nr. konta , które sam mi podał . Mój e-mail
      wladys1@poczta.onet.pl . Mam nadzieję że mi pomożecie, z góry dziękuję i pozdrawiam.
      • mactronik.com Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 10.07.16, 12:22
        No proszę klient sam nie wierzy w to co podaje. Potrzebuje do pomocy "prawdziwych" klientów.
    • Gość: marczi Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia IP: *.artnet.gda.pl 15.07.16, 21:35
      Uwaga oszuści!!! Ten sklep to jedno wielkie nieporozumienie. Od momentu wpłaty czekałem na drukarkę 2,5 miesiąca. (przesyłka szła z Wałbrzycha do Łodzi). Przez cały okres oczekiwania byłem zbywany i ignorowany a czasem wyzywany że w ogóle dzwonię i zawracam im głowę. W końcu jak się doczekałem na produkt to oczywiście kolejna niespodzianka: Faktura z VAT 0%!!! Kupując na firmę zależało mi na normalnej fakturze. Teraz popłynąłem kilkaset zł. Aż dziw bierze że taki sklep w ogóle istnieje. Nikomu nie polecam.
      • mactronik.com Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 16.07.16, 17:27
        Ciekawe,że dla kogoś kto prowadzi działalność gospodarczą f-ra VAT 0% jest czymś nienormalnym szczególnie , że w grę wchodzi wymiana wewnątrzwspólnotowa (jesteśmy firmą angielska co można wyczytać już na głównej stronie sklepu). Oczywiści te; "2,5 miesiąca (przesyłka szła z Wałbrzycha do Łodzi)" - przesyłka szła z Piotrkowa, czy "Przez cały okres oczekiwania byłem zbywany i ignorowany a czasem wyzywany że w ogóle dzwonię i zawracam im głowę"- to już licencia poetica sztukmistrza marczi. Aż dziw bierze, że takie osobniki funkcjonują w przestrzeni publicznej.
      • malarone123 Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 20.07.16, 14:20
        Też czekam już ponad 2 miesiące, też byłem zbywany bzdurnymi tłumaczeniami o zaginięciu przesyłki itd. Prawdopodobnie już nigdy nie odzyskam skradzionych mi pieniędzy ale zrobię wszystko aby za to odpowiedzieli przed sądem w tym "śmiesznym kraju" jak to miał łaskaw określić Polskę mój telefoniczny rozmówca.
        • mactronik.com Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 20.07.16, 15:00
          Wpisu dokonał nasz były pracownik (miłośnik cudzej własności) -na razie- Tomasz P. Jeśli jednak nie zaprzestanie dalszych ataków podamy jego pełne dane personalne. To miejsce (gazeta.pl) generuje taką falę hejterstwa, że trudno sobie z nim poradzić w inny sposób niż publikując pełne dane hejterów (nazwisko imię, numer telefonu, adres zamieszkania, e-mail). Bo odważni oni są tylko wtedy gdy, jak im się wydaje, są anonimowi.
          • malarone123 Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 20.07.16, 15:57
            Jest pan panie kwiecień czy czerwiec zabawny z tymi swoimi powtarzającymi sie wpisami. Nie znam żadnego Tomasza P ani nigdy dla was nie pracowałem, a może chodzi Panu o pana Tomasza D. ? ten jednak nadal pracuje w waszej pseudofirmie. Nie mogę sie doczekać jak pan ujawni moje dane. Trzymam za słowo, które swoja drogą jest nic niewarte.
            • mactronik.com Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 22.07.16, 00:26
              Ponieważ mamy przed sobą odważnego bystrzachę to damy mu szansę do pokazania odwagi cywilnej i ujawnienia się. Wtedy szanse polemiki się wyrównają. Przecież intelektualista wie o nas wszystko. No to czekamy.....
              • malarone123 Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 22.07.16, 09:39
                tego się spodziewałem :) ten wątek służy do ostrzegania przed takimi jak pan oszustami a nie do autoprezentacji. Proszę się jednak nie martwić, być może już niedługo się poznamy, może nawet osobiście.
                • mactronik.com Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 23.07.16, 09:29
                  Zaczynają się groźby. To jest oznaka bezsilności?Plaga płatnych hejter?w powoduje, z jednej strony ich radykalizację z drugiej zaś brak koncepcji działania. My niezmiennie zapraszamy do kotaktu każdy będzie mógł osobiście wyrobić sobie własny pogląd na nasz temat.
                  • malarone123 Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 25.07.16, 12:28
                    Masz rację, to jest bezsilność. Czekam na towar od maja tego roku. Kontakt mailowy nie istnieje - brak jakichkolwiek odpowiedzi. Kontakt telefoniczny to jest kabaret absurdalnych tłumaczeń, obrażania klienta i rozłączaniem się w pół zdania. Oczywiście aby się dodzwonić trzeba mieć anielską cierpliwość. Czasami trwa to pół godziny a czasami i godzinę. Po rozwiązaniu umowy na odległość powinniście bez dyskusji zwrócić pieniądze w określonym terminie. A wy odsyłacie mnie do swojego regulaminu ! Na moje pytanie o konkretny punkt tego regulaminu nie potrafisz mi go podać. Dlaczego ? Bo takowego punktu nie ma.
                    Koncepcja działania jest bardzo prosta, najpierw były rozmowy telefoniczne - bez efektu, potem pismo z rozwiązaniem umowy na odległość - bez efektu. Nie dajecie mi wyboru, został prokurator.
                    • agnieszka8619 Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 25.07.16, 13:22
                      Ja również jestem po takich przejściach z mactronik.com - identyczna sytuacja. Jestem za pozwem zbiorowym. Wszystkich chętnych zapraszam do kontaktu ze mną.
                      • ryjek86 Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 12.08.16, 13:31
                        Ja również zostałam oszukana przez pana Andrzeja M. Również jestem Za pozwem zbiorowym. Sprawa została zgłoszona na policję.
                        • salatalodowa Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 26.09.16, 16:02
                          Osoby które chcą złożyć zawiadomienie, myślą o pozwie zbiorowym itp- na Facebooku objawił się jakiś policjant zbierający zawiadomienia w sprawie Mactronika.
                    • mactronik.com Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 28.07.16, 00:13
                      Wtakim razie do zobaczenia Panie Tomaszu P. (tak się określa przyszłych skazanych). Nie czujemy satysfakcji bo jesteś młodym człowiekiem chłopcze.
    • andrzej_0007 Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 10.10.16, 11:23
      Cześć,

Chciałbym kupić laptopa w firmie rain-gold.com
      Mają niezłe ceny, co sądzicie o tej firmie?

Pozdrawiam
    • salatalodowa Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 10.10.16, 15:25
      Niezły trolling :-)
      • Gość: aldona Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia IP: *.dynamic.mm.pl 19.10.16, 16:13
        Jakiś czas temu miałam nieprzyjemność robienia zakupów w niejakim imediashop. Z tego co widzę mactronik to to podobna lipa. Ciągłe dyskusje "właŚciciela" z klientami, którzy po prostu chcieli wyrazić swoje niezadowolenie. Czytając wypowiedzi Pana mactronic.com, to na 99% ta sama osoba, w rozmowie bezpośredniej jak osoba nienormalna Skończyło się na skardze do Urzędu Kontroli Skarbowej, w związku z otrzymaniem sprzętu niewiadomego pochodzenia a przede wszystkim sfałszowanej faktury zakupu. Przestrzegam, nie polecam, szkoda nerwów. Miejmy nadzieję, że niedługo tego typu kombinatorzy odpoczną w zacisznym miejscu.
        • Gość: gggg Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia IP: *.dynamic.mm.pl 19.10.16, 16:21
          rain-gold.com - wałek jak nic. Poproszę o NIP, REGON, informację kto jest właścicielem tego "sklepu". Moim zdaniem -wałek. Kupujesz , płacisz i nic nie dostajesz...
    • salatalodowa Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 09.11.16, 10:55
      Jako że przy ostatnich wykopkach profil na FB poleciał, proponuję przesiadkę na www.facebook.com/Poszkodowani-przez-Mactronik-530745087120265/?fref=ts. Z drugiej strony- trzeba będzie zmienić tytuł wątku, i dołożyć Rain-gold.com (pozdro dla kumatych :))
      • rafinello Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 04.12.16, 21:12
        Zapraszam do odwiedzin nowego sklepu Andrzeja M. ;)
        www.komputer-owo.com
        czy aby ten sklep czegoś wam nie przypomina? ;)
        • rafinello Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 06.12.16, 22:53
          sklepolandia.pl/forum-dyskusyjne/viewtopic.php?f=18&t=2620
          • salatalodowa Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 28.12.16, 09:24
            ...no to czekamy, kiedy hejtstop vel Andrzej M. pojawi się z prawnikami :-)
            • Gość: merrypoppins Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.17, 10:17
              mactronik.pl. Moja sprawa umorzona :(. Jak długo można ciągnąc taki proceder w naszej ukochanej Polsce? Nie rozumiem też dlaczego w jednej komendzie Policji można sprawę rozwikłać a w drugiej nie! Prawo mamy podobno jedno dla wszystkich.
              • salatalodowa Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 09.01.17, 14:11
                ...pozostaje mi tylko zaprosić na FB, gdzie będzie można opisać całą sprawę. Co ciekawe- Mactronik wciąż działa. Może np. zadzwonić i nagrać wypowiedź "pracownika"?
    • klark19762 Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 02.02.17, 17:30
      witam.
      mnie okradł na 11000 i nie na siły na taką kur...???.
      Może ktoś posiada namiary to bardzo chętnie go odwiedzę.
      Jezeli ktoś ma jakieś dane tej łajzy to proszę o przesłanie na odres KLARK19762@icloud.com
      • salatalodowa Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 03.02.17, 16:57
        na FB zapraszam- tam będzie cała historia w odcinkach...
        • rafine Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 01.12.17, 11:00
          czy znacie?
          www.youtube.com/watch?v=A-Q5r8yLvkA
    • rafinello Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 03.02.17, 13:23
      no i doczekaliśmy nowego sklepu Andrzeja. Zapraszam do odwiedzin : telewizorsmart.com/
      może ktoś chce coś kupić? ;) przy okazji zapraszam do dyskusji osoby poszkodowane:
      sklepolandia.pl/forum-dyskusyjne/viewtopic.php?f=18&t=2626
      • rafine Re: Mactronik.com, Audiocomp24, etanto, wisalia 04.12.17, 11:13
        poznajecie?
        www.youtube.com/watch?v=A-Q5r8yLvkA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka