lipsmacker 01.06.10, 00:13 Poszukuje 3ciego filaru do przelania wiekszej kwoty z zagranicy, konieczna mozliwosc rozwiazania umowy i wyplacenia uzbieranych srodkow wedle uznania. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arfer Re: poszukuje 3go filaru z mozliwoscia rozwiazani 02.06.10, 17:55 jak rozumiesz III filar i w jakiej formie takiego rozwiązania poszukujesz ? Odpowiedz Link
lipsmacker Re: poszukuje 3go filaru z mozliwoscia rozwiazani 04.06.10, 11:10 Obojetnie jak rozumiem. Potrzebuje zalozyc konto ubezpieczeniowo- emerytalne z dostepem do tych srodkow. Szukam odpowiedniej firmy. Odpowiedz Link
mirmurek Re: poszukuje 3go filaru z mozliwoscia rozwiazani 06.06.10, 14:37 28.money2money.pl/multifund/ Oto produkt, który spełnia warunki, umożliwia inwestycję, oraz w każdym momencie umowę zamknąć i pieniądze przelać na dowolne konto. Pozdrawiam Mirek Odpowiedz Link
z17 Re: poszukuje 3go filaru z mozliwoscia rozwiazani 06.06.10, 21:11 Człowiek wyraźnie napisał że szuka produktu ubezpieczeniowo-inwestycyjnego, a ty mu wyjeżdżasz z platformą inwestycyjną w fundusze. Gdzie tu jest ubezpieczenie? Ja pytanie autora wątku rozumiem jako chęć wyprania pieniędzy z zagranicy poprzez przepuszczenie ich przez krajową polisę. Myślę, że taki zamysł jest jak najbardziej do zrealizowania, oczywiście za cenę sporych kosztów na prowizjach i opłatach ubezpieczyciela. Podzwoń do agentów największych hien w branży - jak sądzę szybko uzyskasz kompetentną poradę i odpowiedni produkt. Ewentualnie poczytaj sobie sam OWU paru produktów typu aegona, axy, bolero, superkapitału itp. itd. Odpowiedz Link
arfer Re: poszukuje 3go filaru z mozliwoscia rozwiazani 09.06.10, 15:57 te umowy - zgodzisz się - są ubezpieczeniami pro forma, de facto ochrona jest (i na szczęście) ograniczona, symboliczna Odpowiedz Link
mirmurek Re: poszukuje 3go filaru z mozliwoscia rozwiazani 12.06.10, 14:34 Przeczytaj z uwagą, szuka III filaru z możliwością wyjścia w każdym momencie. Czyli dokładnie coś co oferuje: Multifund, Superfund24, A co do prania to najlepiej skorzystać z sieci np. w kerfurze we wrocławiu, lub w arkadach... Odpowiedz Link
dolczevites Re: poszukuje 3go filaru z mozliwoscia rozwiazani 08.07.10, 23:11 z17 ma rację, facet szuka sposobu na " wypranie" kasy poprzez polisę. Może miec jednak troche problemów, bo od niedawna wprowadzono dodatkowe obostrzenia w tym kierunku zgodnie z wytycznymi KNF-u, np: wszystkie większe transakcje (wpłaty, wypłaty) muszą być zgłaszane przez TU do KNF-u (kwot niestety nie pamiętam) Tych zmian jest jeszcze wiecej, ale ta myslę moze byc najbardziej dotkliwa dla szukajacych takiej formy legalizacji gotówki. pzdr Odpowiedz Link
arfer Re: poszukuje 3go filaru z mozliwoscia rozwiazani 09.06.10, 15:56 to w końcu szukasz ubezpiczenia, czy emerytury, bo jest pewna "subtelna" różnica określ się, byś za rok-dwa- pięć nie pisał, jak wielu na tym forum, że "myślałem", "Pani zapewniała" itd itp. Chcesz zabezpieczyć finansowo rodzinę na wypadek śmierci lub swoje dochody na wypadek inwalidztwa, czy odkładać na emeryturę ? Warto - wręcz trzeba - to rozdzilić. Jeśli chcesz dostępu, założ sobie IKE w formie rachunku maklerskiego, jeśli tylko jesteś w stanie ogarnąć temat i masz wystarczającą wiedzę. I tylko pod tym warunkiem. Każda inna forma będzie miała istotne wady. Odpowiedz Link
erivela Re: poszukuje 3go filaru z mozliwoscia rozwiazani 14.06.10, 10:43 Może Plan na życie będzie dla Ciebie odpowiednim rozwiązaniem? W ogóle brałaś go pod uwagę? Bo dostęp do swoich środków masz tam prze internet no i zawiesić opłacanie składki możesz w każdej chwili. Odpowiedz Link
airjanek82 Re: poszukuje 3go filaru z mozliwoscia rozwiazani 21.06.10, 12:15 No i pod względem elastyczności, która jest dośc istotna, na tle konkurencji wypada najlepiej. Odpowiedz Link
erivela Re: poszukuje 3go filaru z mozliwoscia rozwiazani 21.06.10, 16:44 No ba! Przecież jaka firma pozwoli ci zawiesić opłacanie albo zapewni wybór kilku wariantów ubezpieczenia... Odpowiedz Link
white_mouse Re: poszukuje 3go filaru z mozliwoscia rozwiazani 22.06.10, 23:48 Fakt ten plan wydaje się być dobrym rozwiązaniem, solidna polisa plus oszczędzanie inwestowanie środków Odpowiedz Link
airjanek82 Re: poszukuje 3go filaru z mozliwoscia rozwiazani 28.06.10, 16:07 Składka już od 100 zł , a oferta dośc szeroka i pewny ubezpieczyciel także chyba jest ok. Odpowiedz Link
lisia312 Re: poszukuje 3go filaru z mozliwoscia rozwiazani 28.06.10, 18:57 ręce opadają. Czytaliście OWU? To tyle, jeśli chodzi o zawieszenie opłacania składki " w każdej chwili" Odpowiedz Link
z17 Re: poszukuje 3go filaru z mozliwoscia rozwiazani 28.06.10, 22:29 a czego się od nich spodziewasz? to przecież wszystko agenci PZU wyciągają stare wątki i dopisują z głupia frant jakieś pierdoły, byle tylko "mimochodem" zahaczyć o 'plan na życie', który oczywiście warto od nich kupić... Odpowiedz Link
lisia312 Re: poszukuje 3go filaru z mozliwoscia rozwiazani 30.06.10, 22:02 no to pozdrawiam agentów Odpowiedz Link
fajny.andzia123 Re: poszukuje 3go filaru z mozliwoscia rozwiazani 06.07.10, 20:14 A TY LISIA CO KOWAL JESTEŚ NIKOMU NIE DORADZISZ A TYLKO SIE CZEPIASZ. JAK NIE MASZ NIC CIEKAWEGO DO POWIEDZENIA TO SIEDZ CICHO. CIEKAWE KTO CIĘ TAK WYDUDKAŁ, ŻE NA AGENTÓW NASKAKUJESZ BO TO JUŻ NIE PIERWSZY TWÓJ MAŁO INTERESUJĄCY KOMENTARZ Odpowiedz Link
lisia312 Re: poszukuje 3go filaru z mozliwoscia rozwiazani 07.07.10, 19:13 Jeżeli rzeczowo będą odpowiadać, jestem ZA!!!! Ale bredzą niektórzy, jak Piekarski na mękach. Proszę Admina o wyrzucanie nic nie wnoszących wpisów, bez konkretów . Jeżeli mam do powiedzenia, to piszę, a jak nie to milczę, a nie wypisuję bzdury i laurki. Odpowiedz Link
alek06 Re: poszukuje 3go filaru z mozliwoscia rozwiazani 12.07.10, 19:55 Agenci,agenci...A myslicie ze "zwykli" ludzie juz sie na forum nie wypowiadaja? Odpowiedz Link
to_tylko_gra Re: poszukuje 3go filaru z mozliwoscia rozwiazani 11.08.10, 08:31 Na Naszym rynku obecne są tylko trzy produkty będące produktami emerytalnymi, pozostałe to pseudo emerytury. Compensa - Gwarancja renta Hestia - Siesta Egon - Gwarant W razie pytań bardziej szczegółowych proszę pisać na: to_tylko_gra@gazeta.pl Odpowiedz Link
alek1949 Re: poszukuje 3go filaru z mozliwoscia rozwiazani 20.08.10, 10:46 Aegon nie Egon kolego. Odpowiedz Link
finansowyprzekrent Re: poszukuje 3go filaru z mozliwoscia rozwiazani 05.11.10, 11:44 Aegon 3 filar - niepolecam po pierwsze, wyszkoleni agenci nie potrafia odp. na łatwe pytania które dla nich są trudne a moze nie wygodne, opowiadaja o depozytach bankowych a na pytanie w jakim banku bede pieniadze nie potrafi okreslic nazwy tego banku Pieniadze w pierwszysch 2 latach nie procentuja a jak chce sie rozwiazac umowy nie dostaje sie złotówki, później rozwiazać umowy to tez problemy i ostatecznie jakis procent zwrotu. Klient jest fajny jak płaci wysoką składke wtedy agent i jego szef maja wieksza prowizje i wiekszy miesieczny zarobek, Klient nie jest fajny jak umowe chce wycofać po x latach bo dochodzi do wniosku ze to nic nie warte. mało tego agenci ci widzą swiat w rózowych okularach, na moje pytanie co w przypadku kiedy strace prace i nie bede miała srodków na płacenie odp. mam znaleścszybko nową bo na rynku pracy jest full pracy i to dobrze płatnej. kiedy wspomniałam ze są ludzie którzy zarabiaja 700, 800zł usłyszałam gdzie w Polsce ?? mówie tak, to facet był w szoku a ja wściekła ze palanta mam przed sobą. I kolejna sprawa agent poinformował mnie ze dzisiaj to oprócz 3 filaru powinno sie miec ubezpieczenie - polise na zycie , i ze to podstawa kazdego. Mówie ze znam osoby które maja grupowe a na indywidualne ich nie stac, i tu znów szok dla niego ze kogos nie stac. Zagłębiłam się bardziej w sprawe 3 filaru i odszukałam kilka osób zróznych ubezpieczalni i odnosnie 3 filaru dowiedziałam sie ze są dzisiaj na etapie wycofania sie poniewaz jest to jeden wielki buból który dali sobie wscisnąc przez nie uwagę własną. Odpowiedz Link