Gość: swan jeśli rzeczywiście zrealizujecie te plany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 11:43 to masz u mnie Donek duże piwo..... I jakoś dziwnie jestem przekonany, że nie będę go musiał Tobie postawić bo ty nigdy tego planu nie zrealizujesz.. Odpowiedz Link Zgłoś
claratrueba "GP ": Od nowego roku rząd zlikwiduje NFZ 02.06.08, 11:50 Czekałam na to. ZUS marnotrawi moje pieniądze (luksusowe siedziby, bez końca upgradowane programy komputerowe itp.) Mam nadzieje, że prywatni ubezpieczyciele poprawią stan świadomości zdrowotnej ludzi. To sprawdzone rozwiązania. Nie dbasz o siebie- otyłośc, papierosy płać podwyższoną składkę. Dlaczego inni maja płacić za twoje słabości. Podobnie z zaniedbywaniem badań ginekologicznych. Właśnie presja ubezpieczycieli wydłużyła życie i aktywność zawodową cywilizowanych społeczeństw. Zapobieganie jest zawsze skuteczniejsze i tańsze niż leczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: "GP ": Od nowego roku rząd zlikwiduje NFZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 13:00 Ale tak wogóle to wiesz o czym mówisz???? Zus= NFZ ręce opadają..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swan to typowe dla gazecianego forum... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 16:20 im mniej ludzie wiedzą na jakiś temat tym bardziej tu gardłują "w temacie" bo powszec`hnie wiadomo, że Polak to bardzo mądry człowiek jest i tylko przez złośliwość losu nie wiadomo czemu nie jest bogaty... Tak na temat; Donek obiecuje, że za cztery lata dopuści prywatne fundusze do polskiego rynku obowiązkowych ubezpieczeń zdrowotnych.. Ciekawe dlaczego dopiero cza cztery lata a nie jutro? Bo za cztery lata to go już nie będzie tam gdzie jest dziś ? Kurde; codziennie nowe cuda na obiecuje... Mógłby się już ogarnąć trochę i przestać cudować a wziąść się do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julia Re: "GP ": Od nowego roku rząd zlikwiduje NFZ IP: *.tktelekom.pl 02.06.08, 14:48 Trochę mylisz pojęcia NFZ to nie to samo co ZUS Odpowiedz Link Zgłoś
smok_sielski "GP ": Od nowego roku rząd zlikwiduje NFZ 02.06.08, 12:10 No to bedzie taka sama "konkurencja" jak w OFE. Co za tegie glowy musialy nad tym myslec... smok Odpowiedz Link Zgłoś
mekagojira Zamiast jednego panstwowego funduszu 02.06.08, 12:19 kilka panstwowych funduszy. Lol, oto wolny rynek wg PO. Prywatne ubezpieczenia od 2012 - do tego czasu juz nie bedzie PO. Odpowiedz Link Zgłoś
turysta86 Precz z przymusem ubezpieczeń!! 02.06.08, 12:21 Precz z przymusem ubezpieczeń!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Z ZUSem powinni zrobić to samo IP: 194.146.120.* 02.06.08, 12:45 Wolalabym sama sobie wybrać komu płacic skladki. I tak leczę się prywatnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Z ZUSem powinni zrobić to samo 02.06.08, 12:48 Gość portalu: ania napisał(a): > Wolalabym sama sobie wybrać komu płacic skladki. I tak leczę się > prywatnie.... W Polsce jest jedna partia, która to proponuje. Głosujesz na nią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Przecież to już było. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 12:55 A może by tak wreszcie pozwolić ludziom decydować samodzielnie czy w ogóle chcą być ubezpieczonymi i płacić składkę, czy też nie ubezpieczać się i płacić samodzielnie za usługi medyczne? Ja bym z chęcią zrezygnował z ubezpieczenia zdrowotnego, ale nie mogę. Dla mnie to co się teraz dzieje to rabunek moich pieniędzy - w majestacie prawa - na leczenie obcych mi ludzi. Co roku płacę parę tysięcy złotych na leczenie jakichś osób. Parafrazując Lecha Wałęsę: "nie chcem być ubezpieczony, ale muszem". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oi "GP ": Od nowego roku rząd zlikwiduje NFZ IP: *.toya.net.pl 02.06.08, 12:59 zastanawiam sie czy nie latwiej byloby zlikwidowac przepis o koniecznosci odprowadzania skladki i zlikwidowac NFZ ... fizycznie, sprzedac budynki itd ... tyle towazystw jest ze ubezpieczenie zdrowotne pojawi sie samo i tym sposobem panstwo jest na plus za grunty, ludzie sie ubezpieczaja lub nie i pojawia sie uczciwa konkurencja bo jak za drogo to nikt sie nie ubezpieczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lekarz z Warszawy A co zrobisz z urzędasami? IP: 212.87.25.* 02.06.08, 13:22 I ich tłustymi dupskami? Odpowiedz Link Zgłoś
metall Pozwolę im napełniać te doopska ... 02.06.08, 13:24 ... owocami ich własnej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oi Re: A co zrobisz z urzędasami? IP: *.toya.net.pl 02.06.08, 14:03 no coz ... lekarz jestes :) to wiesz raka sie raczej nie rozszczepia na 5 mniejszych :D zeby pacjent wyzdrowial Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: albrecht_krzywy "GP ": Od nowego roku rząd zlikwiduje NFZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 13:53 18 lat czekalismy na prywatna sluzbe zdrowia. wreszczie k*** tylko mam nadzieje ze nfz nie odesle mnie do szpitala na drugi koniec polski bo tam mu bylo taniej podpisac kontrakt ;) no ale cos za cos. po deregulacji, nawet jesli zostanie tylko kilka korporacji medycznych to i tak w ciagu kilku lat rozmnoza szpitale i kliniki wiec sytuacja sie unormuje. Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: "GP ": Od nowego roku rząd zlikwiduje NFZ 02.06.08, 14:49 Gość portalu: albrecht_krzywy napisał(a): > 18 lat czekalismy na prywatna sluzbe zdrowia. > wreszczie k*** > To żarcik taki miał być? Bo przecież o prywatyzacji służby zdrowia nikt tu nie mówił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greet Najwyższy czas!!! IP: *.salwator.com.pl 02.06.08, 14:28 jeszcze niech sprywatyzują szpitale to może będzie normalniej a nami pacjentami nie będą się zajmować partacze i dyrektorzy z nadania ale fachowcy kierowani przez dobrych menadżerów!! Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Najwyższy czas!!! 02.06.08, 14:51 Gość portalu: greet napisał(a): > jeszcze niech sprywatyzują szpitale ... Nie za rządów socjalistów. Odpowiedz Link Zgłoś
nec1 Liikwidacja NFZ 02.06.08, 14:56 Może być niezły burdel, jak znam rządzących. Odpowiedz Link Zgłoś
allspice "GP ": Od nowego roku rząd zlikwiduje NFZ 02.06.08, 15:08 Teraz decentralizacja a przyjdą nowi i wprowadzą centralizację; nikt nie ponosi konsekwencji za błędne decyzje:(... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mic "GP ": Od nowego roku rząd zlikwiduje NFZ IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.08, 15:26 nareszcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tusk - ska - ska Zlikwidować rząd PO, nieudaczników powiesić ! IP: *.promax.media.pl 02.06.08, 15:35 Kopaczowej dać kopa a Tuska do Biedruska. PO na POgrzeb a pózniej POgrzebać i nawet się nie POmodlić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarek wa-wa "GP ": Od nowego roku rząd zlikwiduje NFZ IP: *.subscribers.sferia.net 02.06.08, 15:50 SUPER. mogłoby to być szybciej ale nasze społeczeństwo nie jest jeszcze do tego przygotowane ale krok w dobrym kierunku. wprowadzenie rynku a nie urzedasów bo rynek jest najlepszym kontrolerem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doniek "GP ": Od nowego roku rząd zlikwiduje NFZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 16:26 Zmiana pozbawiona sensu! Tylko zmarnują zabierane nam pieniądze na odprawy, doradztwo, prawników, nowe etaty w administracji, a wolnego rynku dalej nie będzie! Odpowiedz Link Zgłoś
turysta86 Prywatyzacja jedyną nadzieją! 02.06.08, 16:30 Prywatyzacja służby zdrowia + zniesienie przymusu ubezpieczeń i nastanie wreszcie NORMALNOŚĆ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Prywatyzacja jedyną nadzieją! 02.06.08, 16:55 turysta86 napisał: > Prywatyzacja służby zdrowia + zniesienie przymusu ubezpieczeń i nastanie > wreszcie NORMALNOŚĆ!!! Też jestem za tym. Tylko jak pokonać tłum obrońców uciśnionych, troszczących się o "umierających na ulicach" i dbających by nie powtórzyła się sytuacja z tłumami umierającymi na ulicach z głodu po prywatyzacji produkcji i handlu żywnością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwww Nareszcie!!!! Brawo PO, kolejny panstwowy kolos pa IP: *.paisley.ac.uk 02.06.08, 17:02 padnie. SUPER Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Nareszcie!!!! Brawo PO, kolejny panstwowy kol 02.06.08, 17:20 pozywiom-uwidim :) ale cos mi sie zdaje, ze po tej "reformie"-jesli w ogole do niej dojdzie - mozemy miec w tzw. sluzbie zdrowia jeszcze wiekszy burdel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pacjent Jeden wielki blef. IP: *.acn.waw.pl 02.06.08, 20:20 Przecież nie będziesz mogła (mógł) wybrać ubezpieczyciela, na którego konto wpłyną Twoje składki. Dalej pacjent będzie na siłę przypisany do regionalnego NFZ (REJONU!), a tenże rejonowy NFZ podpisze tylko umowy z placówkami z danego rejonu. Znów zacznie się promesomania, kolejeczki, podanka do urzędników demonstrujących waaaaaaaadzę. Ta wersja "demonopolizacji" jest w istocie tylko CUDOWANYM ROZMNOŻENIEM URZĘDNICZYCH STOLCÓW do obsadzenia z politycznego nadania. Nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek "GP ": Od nowego roku rząd zlikwiduje NFZ IP: *.agora.pl 02.06.08, 17:49 Jak już likwidować to kompletnie. A tak, raz centralizacja, raz decentralizacja i tylko państwo traci środki. Odpowiedz Link Zgłoś
bopin byle dożyć 03.06.08, 08:43 Zuchy! Warto było na nich głosować.Byle tylko dożyć do tego 2012 roku. Odpowiedz Link Zgłoś