Dodaj do ulubionych

"Polska": Deweloperzy w tajemnicy obniżają ceny...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.08, 14:25
Planuję kupno domu, mam na to milion pln. Cena domu, który mi
odpowiada wynosi 1,5 miliona. Zadzwoniłem do dewelopera i
powiedziałem, że kładę kasę na stół i biorę chatę. Wyśmiał mnie -
było to w styczniu. Niedawno zadzwonił do mnie i powiedział, że
sprzedaje za 1,2 miliona. Teraz to ja sięroześmiałem i powiedziałem
mu, że nie zapłacę jemu więcej niż 900 tysięcy. Koleś się mocno
zagotował a ja czekam na rozwój sytuacji.
Obserwuj wątek
    • Gość: a1 Re: "Polska": Deweloperzy w tajemnicy obniżają ce IP: *.chello.pl 07.06.08, 14:49
      zadzwoni jeszcze raz to mu rzuć 450
      i powiedz że przy następnym telefonie
      wyżej 300 nie ma co nawet proponować:-)
      • Gość: Gdynianin A co na to prezes JW Construction? Kiedy wywiad? IP: *.gdynia.mm.pl 07.06.08, 20:54
        Pan prezes od prawie roku zaklina rzeczywistosc w kolejnych wywiadach i
        "wrozbach". Przypomnijmy: w styczniu gdy zaczal sie spadek byl przekonany, ze na
        koniec roku wzrost cen +5%. Wszyscy na tym forum sie smiali z niego, ale pewnie
        troche frajerow sie znalazlo i mu uwierzylo... Tak, to byly podstawy szacunkow
        przyszlych zyskow firmy gieldowej... Brawa dla pana prezesa co kit wciskal
        ciemnemu ludowi!
        • Gość: mzb Ja w rzeczywistości zapłaciłem 5,600 a nie 8,100 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 23:59
          Nieźle wykombinowany jest ten artykuł. Niby obniżki,
          ale "rzeczywista" cena i tak z kosmosu. Ludzie, realna cena w
          Warszawie to teraz ok. 6000 i nie dajcie się nabrać na więcej
          • Gość: ajmax 6000? Chyba na Białołęce IP: *.aster.pl 08.06.08, 08:31
            I to raczej bezpośrednio przy trasie.
            • Gość: mzb Nie na Białołęce tylko w Wilanowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 14:16
              Wyjściowa cena 7.100. Po negocjacjach 5.600
              • cmoknij_mnie_w_pompe Re: znajdz glupszego od siebie 10.06.08, 14:48
                ktory Tobie uwierzy
          • Gość: lajkonik Re: Ja w rzeczywistości zapłaciłem 5,600 a nie 8, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 08:37
            Ty zapłaciłeś za jakieś zadupie 5600. Inny za dobrą lokalizację ok.
            11 000. Srednia to ponad 8000. A 11000 to i tak sporo niżej niż rok
            temu.
            • Gość: ziom Kuźwa, nie chrzańcie o zadupiach! Oto przykład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 14:33
              Ursynów to chyba dobra lokalizacja, prawda?
              To teraz proszę zobaczyć, pierwsza inwestycja z brzegu: Wierzbowa
              Dolina przy Roentgena: www.wlodarzewska.pl/_p_wierzbowa.html

Na stronie czytamy: Cena 1m2 mieszkania zawiera się w przedziale
              7200 – 9500 zł brutto

I gdzie tu kolego masz 11.000?

I PAMIĘTAJCIE, ŻE TO SĄ CENY WYJŚCIOWE, Z KTÓRYCH PO NEGOCJACJACH
              MOŻNA SPOKOJNIE ZEJŚĆ O 20-30%
          • znajomy_jennifer_lopez Czekam na WIBOR 8-9% 08.06.08, 11:07
            Ze zzziwieniem spostrzegłem, że ceny mieszkąń jednak spadły.
            I nie chodzi mi o Wrocław (tam ceny są o ok 50% przeszacowane - co ciekawe nadal trzymają sie dośc mocno co wynika z niskiej podazy sensownych mieszkań) ale o mniejsze miasta, gdzie ceny wcale nie były takie wysokie. Otóż widze ze ceny m2 spadły z 4-5 tys do 3-4 tys, o jakies 15-20% (mieszkania w niskich blokach z cegły). Widać Bóg Wibor to sprawił (wysokie oprocentowanie = mniejsza zdolnosc = mniej wirtualnych pieniedzy i leszczy chcacych kredyt na 30 lat (totalny brak instynktu samozachowawczego. 30 lat? A potem co? Czas na dzieci?). Czekam jeszcze tylko na adekwatny spadek cen domów.
            Ceny rosnąć nie bedą bo cement, mat budowlane z Niemiec sa coraz tansze (kurs euro spada) wiec w razie czego (czyt. rachitycznej podazy firm polskich) zaleją rynek w PL. I dobrze, skoro potrafią produkowc taniej. Polskim firmom sie 'nie opłaca',
            Ceny robocizny tez nie wzrosną bo juz teraz dobry murasz kafelkarz ma 5-8 tys zł, na Zachodzie przy obecnym kursie funta euro i kosztach utrzymania tam, wiecej (lub wiele wiecej) nie wyciagnie, Emigracja fachowcow wiec nie powinna rosnac = presja na płace sie zmniejsza. I tylko politycy mogą namieszac (marazm w sprawie MPZP i ustaw upraszczajacych uzyskanie pozwolenia na budowe, brak katastru itp)
            • Gość: Marcin nie tym tonem znawco IP: *.ztpnet.pl 08.06.08, 12:31
              Niemcy moga sprzedawac tak tanio, bo najpierw stworzyli potezne moce przerobowe
              (dla ddr), a pozniej rynek budowlany totalnie im siadl. Dodatkowo maja znacznie
              wieksze limity co2.
              Nic dziwnego, ze maja materialy budowlane tanie jak barszcz. Dlatego polskie
              firmy nie moga z nimi pod tym wzgledem konkurowac, a jesli twierdzisz inaczej,
              to zaloz swoja i pokaz wszystkim, ze sie da...
              • Gość: mx Re: nie tym tonem znawco IP: *.chello.pl 08.06.08, 13:54
                a kogo to obchodzi, liczy sie cena
              • ebiznes24eu Re: nie tym tonem znawco 09.06.08, 20:07
                a kogo to interesuje.
                Klient chce kupić taniej albo lepsze jakościowo. Nie interesuje go
                czy to z Niemiec czy z Czech. Jak nasi chcą po roku zarobić na
                mercedesa to niech sami się budują z własnych materiałów.
    • Gość: Cmok Kazdy chlop europejskim milionerem IP: *.hsd1.nj.comcast.net 07.06.08, 14:50
      Podoba mi sie jak sie w PL ceni kawal pola. Trzy lata temu: 250
      tys., dzisiaj: 1 mln 250 tys. Ten sam kawalek, zadnych zmian.
      A tam jak chwasty rosly - tak rosna. I wyglada na to, ze beda
      jeszcze rosly. Szwajcaria Kaszubska. Z tym ze bardziek kaszubska niz
      Szwajcaria.
      • Gość: EE Re: zapomniał że weszliśmy do sznegen IP: *.chello.pl 07.06.08, 20:07
        mając do wyboru Tuskolandię i Europę
        wielu wybierze Europę...
        • cmoknij_mnie_w_pompe Re: to sie pisze troche inaczej, analfabeto 10.06.08, 14:49
    • Gość: Mistrzu "Polska": Deweloperzy w tajemnicy obniżają ceny... IP: *.nc.res.rr.com 07.06.08, 14:53
      ... płacili przeciętnie 8,1 tysiąca złotych a więc aż o 22 procent mniej niż w
      proponowanych ofertach.

Czy znajomość matematyki na poziomie szkoły podstawowej nie jest wymagana od
      dziennikarzy GW? 8,1 tysiąca wobec 9,8 tysiąca to mniej o około 17 procent a
      nie 22 procent!
      • b52h Re: "Polska": Deweloperzy w tajemnicy obniżają ce 07.06.08, 15:04
        > Czy znajomość matematyki na poziomie szkoły podstawowej nie jest wymagana od
        > dziennikarzy GW? 8,1 tysiąca wobec 9,8 tysiąca to mniej o około 17 procent a
        > nie 22 procent!

gość podzielił (9.8 - 8.1) / 8.1 ale to i tak jest 21%
        a dokładnie 0.20987654320987667

chyba że liczył w Excelu a... to przepraszam...
    • Gość: buhaha naganiaczom stop IP: 195.90.102.* 07.06.08, 15:08
      "Dziennik "Polska" uważa, że dobry czas dla klientów nie będzie jednak trwał w
      nieskończoność. Gdy oprocentowanie kredytów zacznie spadać, co możliwe jest już
      w przyszłym roku, ceny mieszkań wzrosną, przewiduje gazeta."
      s...y muchy bedzie wiosna
      • Gość: wnuk Re: naganiaczom stop IP: 217.116.110.* 07.06.08, 15:30
        A co mieli napisać? Ogloszeniodawcy rzadza, a developerzy przynosza olbrzymie reklamy za ciezkie pieniadze.
      • Gość: Kupiec Ceny wzrosną IP: *.clt.bellsouth.net 07.06.08, 18:09
        Dziennik mówi że ceny wzrosną dlatego kupujcie mieszkanie dzisiaj
        a najlepiej od razu dwa.
    • olias "Polska": Deweloperzy w tajemnicy obniżają ceny... 07.06.08, 15:13
      wyrazy współczucia tym wszystkim którzy uwierzyli gdy Gazeta Mroczna
      na życzenie deweloperów nakręcała spiralę wieszcząc cd wzrostu cen
      mieszkań.
      na drugi raz kierujcie się własnym rozumem nie zapewnieniami
      dziennikarza którego tak łatwo przecież kupić.
    • Gość: kiki U nas w Lodzi można utargowac 30%.. IP: 217.116.110.* 07.06.08, 15:14
      Develop 24 tys. ja mu na to 18 tys. I zgodzil sie! Jak na Lodz cena wydaje sie podejrzanie niska . Co robic?
      • Gość: gosc Re: U nas w Lodzi można utargowac 30%.. IP: *.189.72.20.e-plan.pl 07.06.08, 15:54
        w Wawie domy musza dojsc do ceny okolo 500-600tys PLN za domek 100-150m.kw. -
        analogicznie jak w USA, Kanadzie lub UK. Teraz kosztują dokładnie 2x tyle.

Wniosek: albo ceny nieruchomosci w ciagu najblizszych kilku lat spadna o 50%,
        albo spadna o powiedzmy 20-30% a nasze zarobki wzrosna o 40-50% i wyjdzie na to
        samo! :D
        • Gość: POKi Czy w Londynie znajdziesz dom za 500 tyś PLN? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.08, 16:08
          Jeśli już, to w kiepskiej dzielnicy i w stylu "brytyjsko - przednajazdem
          Polaków". Ten styl to drobne ulepszenie techniki lepiankowej.
        • Gość: a Re: U nas w Lodzi można utargowac 30%.. IP: *.generacja.pl 07.06.08, 16:43
          tyle ze w USA to nie są domy a budy drewniane,
          u nas tez mozna odwalic taką tanioche z tektury
      • Gość: ag Re: U nas w Lodzi można utargowac 30%.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 22:21
        Ja ci radzę bierz ze trzy, toż to taniej niż w Paryżu. A gdzie
        Paryżowi do Łodzi...
    • Gość: koko "Polska": Deweloperzy w tajemnicy obniżają ceny.. IP: *.multimo.gtsenergis.pl 07.06.08, 15:50
      Dlaczego ceny wg Dziennika potem wzrosną ? - moim zdaniem będą spadać dalej:
      -podaż będzie dalej rosnąć m.in w wyniku poluzowania biurokracji tj.
      odrolnienia itp. Można się zgodzić ze wzrostem ale w super lokalizacjach takich
      jak centra miast. Ciężko wyobrazić wzrost cen mieszkań dla mas, klasycznych
      sypialni - będzie ich budowanych coraz więcej. Dziennikarze i analitycy piszą
      BZDURY - spójrzcie na artykuły pisane choćby rok wcześniej.
      • fagusp "Polska" to piśmidło dla wierzących 07.06.08, 16:08
        należy więc po prostu uwierzyć, że będzie rosło. A stanie się CUD,
        i dwa miliony nauczycieli, ekspedientek, pielęgniarek, listonoszy i
        innych gwałtownie wzbogaconych przedstawicieli klasy pracującej
        rzuci się kupować mieszkania po 15 tys za m2. Ewangelia nie takie
        numery opisuje.
        • Gość: le ming Re: "Polska" to piśmidło dla wierzących IP: *.aster.pl 07.06.08, 16:16
          > Ewangelia nie takie numery opisuje.

na szczesce ci, co przedkladaja Ewangelie nad rozum, od pazdziernika juz w
          Polsce nie rzadza.
      • Gość: kar_ma Re: "Polska": Deweloperzy w tajemnicy obniżają ce IP: *.chello.pl 08.06.08, 13:07
        Gdzie to odrolnienie?!
    • Gość: POKi 9800 zł - 22%= 8100? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.08, 16:01
      8100 + 22% = blisko 9800

A więc nie ceny zostają obniżane o 22%, tylko ceny katalogowe są o 22% większe
      od rzeczywistych. Taki drobny szczególik, a jednak wynika z niego różnica
      kilku punktów procentowych.
    • beatrix13 krach na rynku nieruchomości w przyszłym roku 07.06.08, 18:55
      poczekajmy na scenariusz amerykański, kiedy banki zaczną upominac
      się o niepsłacane kredyty hipoteczne
      tylko durnie kupują na górce
      • Gość: rewers Re: krach na rynku nieruchomości w przyszłym roku IP: 195.90.102.* 07.06.08, 19:47
        no to co, ze sie upomni?. klient pozbedzie sie klopotu. klopot bedzie miec bank
        z tysiacami niezlicytowanych mieszkan. bo kto je kupi? zaznaczam, ze chcacy
        kupic nieruchomosc na licytacji musi posiadac gotowke. wielu takich sie znajdzie?
        • Gość: A1 Re: krach na rynku nieruchomości w przyszłym roku IP: *.chello.pl 07.06.08, 20:03
          > no to co, ze sie upomni?. klient pozbedzie sie klopotu.

się zgadzam... imho nie będzie problemu bo banki sobie
          strzelą w kolano działając zbyt nerwowo
          a dwa większość spokojnie sobie poradzi
          ze spłatą...

a że kupili za drogo.. no to będą mieszkać na 50mkw
          a nie 90 czy 120...
        • Gość: jaxo Re: krach na rynku nieruchomości w przyszłym roku IP: *.adsl.inetia.pl 08.06.08, 11:14
          Ja, kasę mam i spokojnie czekam
          • Gość: rewers Re: krach na rynku nieruchomości w przyszłym roku IP: 195.90.102.* 08.06.08, 12:55
            myslisz, ze bank zlicytuje mieszkania po 5k za m2? to zaledwie polowa kosztu
            kredytu + koszty komornika. banki na to nie pojda. ceny wywolawcze beda wyzsze.
            gdyby to byly pojedyncze przypadki to by przebolaly strate, przy setkach
            licytacji juz nie. durni co brali kredyty na gorce ale i banki tez nie lepsze
        • Gość: be_patient Re: krach na rynku nieruchomości w przyszłym roku IP: *.w86-211.abo.wanadoo.fr 08.06.08, 12:09
          czy znajdzie sie ?? :)
          wiekszosc ludzi posiadajacych gotowke
          (czytaj: bardziej rozgarnietych, od kupujacych na gorce na kredyt)
          tylko czeka ze swoja kasa na 'kryzys'
          • domektomek Re: krach na rynku nieruchomości w przyszłym roku 08.06.08, 12:43
            Gość portalu: be_patient napisał(a):

> czy znajdzie sie ?? :)
            > wiekszosc ludzi posiadajacych gotowke
            > (czytaj: bardziej rozgarnietych, od kupujacych na gorce na
            kredyt)
            > tylko czeka ze swoja kasa na 'kryzys'

Zgadzam się.Ilość oferowanych do sprzedaży mieszkań jest
            przeogromna.Teraz sprzedają również ci którzy kupili przed 2 ma
            laty w celu zarobkowym i oni zarobią najwięcej.A co do developerów,
            niezależnie od spadku koniunktury ,obecnie w wyliczeniach szacują
            wzrost cen materiałów budowlanych o 3--4%.Tymczasem cena tych
            materiałów spada.
        • steady_at_najx Re: krach na rynku nieruchomości w przyszłym roku 08.06.08, 13:36
          wystarczy ze zawola wyplaty w ciagu 30 dni zabezpieczenia - czyli roznicy miedzy aktualna wartoscia a wartoscia pozostalego do splacenia kredytu - duzo znasz zadluzonych co od reki wyciagna z kapelusza 100 tysiecy w 30 dni ?
        • Gość: coss Re: krach na rynku nieruchomości w przyszłym roku IP: *.streamnet.pl 08.06.08, 14:25
          Aleś ty głuuuupi.
          Bierzesz kredyt na 500k, spłacasz 500k, aż do u..nej smierci, jeżeli bank ma hipotkę na mieszkaniu, to twój dług obniży się o cenę jego sprzedaży.
          Nie pozbędziesz się żadnego kłopotu, pajacu jeden...
    • Gość: W Tajemnicy Re: "Polska": Deweloperzy w tajemnicy obniżają ce IP: *.aster.pl 07.06.08, 19:12
      hahah w Tajemnicy!!! ale jazda, w tajemnicy, to obniżają
      JESZCZE O 20% :*
      Dziękuję za uwagę!
    • Gość: obserwator Ceny spadną jeszcze bardziej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 19:57
      Niedługo banki zaczną przejmować mieszkania, których zaciągający kredyty na
      barbarzyńskich warunkach nie będą w stanie spłacić i będą je sprzedawać na rynku
      wtórnym.
      Ktoś nieźle napompował ceny za 1m2.
      Ale wszystko jest kwestią czasu.
      Ci co mieli kupić, już kupili. czy to na kredyt czy to za gotówkę.
      Reszta albo czeka, albo ich zwyczajnie nie stać.
      Nie wyobrażam sobie aby mój cały dochód szedł na spłatę zobowiązań wobec banku.
      To nienormalne.
      • Gość: mols A słyszałeś kiedykolwiek o czymś takim? IP: *.icpnet.pl 08.06.08, 13:36
        Czy gadasz se bo w telewizji "mówią"? Bo z tego co wiem to takich mieszkań jest
        praktycznie znikoma ilość, bank tez nigdy nie garnie się do zabierania komuś
        mieszkania, bo traci na tym gigantyczną ilość kasy i woli umażać, rozkładać,
        konsolidować, pomagać niz wykorzystać swoje prawa do nieruchomości.
        Wg mnie jest to naturalne, moze z rok, ceny sie ustabilizują, a potem znowu
        będzie powoli w góre. To tak jak z wielkimi centrami handlowymi - wielu
        ekspertów przepowiadało jak to popadaja stare centra handlowe, kiedy na rynku
        pojawią sie nowe giganty. W poznaniu otworzono takich centrów w ciągu ostatnich
        dwóch lat chyba ze cztery - dziś wszędzie jest totalny tłok, takze i w tych
        starych centrach.
        To zwykłe prawa rynku - ludzie w kraju maja kupe pieniedzy, chca je wydawac,
        chca mieszkac - a inwestowanie to zupełnie inna kwestia. Normalny człowiek nie
        inwestuje w mieszkania, robia to tylko smutne pajace.
        • Gość: swoboda_t Re: A słyszałeś kiedykolwiek o czymś takim? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 14:03
          Zwróć uwagę na to, co napisałeś na końcu. "Normalni" ludzie kupują,
          by w nich mieszkać. I tych "normalnych" na mieszkania już nie stać.
          Większośc Polaków nawet w największych miastach (łącznie z Warszawą)
          zarabia mniej niż 3 tysiące zł netto. Dochód na rodzinę 5 tysięcy
          netto (dla większości marzenie) przy kredycie na 300 tysięcy pozwala
          na wegetację. Jeśli sądzisz, że długo utrzyma się sytuacja, gdy
          relatywnie zamożni Polacy mogą sobie pozwolić na klitkę w bloku i
          pasztetową, a "plebsu" zarabiającego max średnią krajową nie będzie
          stać nawet na to, to gratuluję oderwania od realiów i naiwności.
          Pewnie rok temu byłeś przekonany, że - jak mówili analytycy - będzie
          rosło aż do nieba (min. 15% rocznie :D). Nominalne ceny mieszkań już
          spadły (a to dopiero początek, bo zwiększa się nawis niesprzedanych)
          i już nigdy (w przewidywalnej przyszłości) nie będą tak drogie w
          relacji do zarobków jak ostanio. Zarobki rosną symbolicznie
          (Portugalia, Grecja czy Słowenia to wciąż inna liga) i ceny mieszkań
          zdyskontowały ten wzrost na wiele lat. Nie będzie już dużych
          inwestycji spekulacyjnych, nie będzie owczego pędu (rośnie
          świadomość klientów, a większość frajerów ogolono w ub. roku), siła
          nabywcza znacząco spadła (podwyżki cen+rosnące stopy%), a przy tym
          zwiększa się podaż - nie ma żadnych przesłanek do wzrostów wyższych
          niż inflacja w najbliższych latach, za to szereg przesłanek za
          dalszymi spadkami.
    • Gość: albert "Polska": Deweloperzy w tajemnicy obniżają ceny.. IP: *.aster.pl 07.06.08, 20:01
      pewnie, ze obnizaja. realna cena transakcyjna na Kabatach - 7200 brutto. nowe
      mieszkanie w nowym bloku:)
    • Gość: Marek "Polska": Deweloperzy w tajemnicy obniżają ceny.. IP: *.tktelekom.pl 07.06.08, 21:36
      Jak zawsze na forum gazety tłum malkontetów, frustratów i nieudaczników daję upust swoich emocji że mieszka u mamusi
      • Gość: ag Re: "Polska": Deweloperzy w tajemnicy obniżają ce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 22:24
        Nic sie Marek nie martw, jakbys wtopil w akcje albo dolary tez by
        sie wszyscy z ciebie smiali.
        • Gość: hehe pierwszy frustrat się odezwał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.08, 23:01
          Co się przejmujesz markiem frustratem, który wtopił się na 30-lat i
          przegrał życie. Owszem mieszkam z mamusią, z tatusiem również. Ale
          miejsca mam dosyć w 300-metrowym domu i dla mamusi i dla tatusia. A
          mareczek niech sobie mieszka w 30metrowym "apartamencie".
          • Gość: Wojt i w nieszczęsnym aneksie kuchennym IP: *.aster.pl 08.06.08, 10:49
            Taki to jego apartament - śmierdzi wszędzie jak gotuje kapustę, a
            jak wychodzi z domu to śmierdzą nawet jego ciuchy. Te naksy są
            gorsze niż ciemne kuchnie znane z komuny.
          • Gość: Marcin Re: pierwszy frustrat się odezwał IP: *.ztpnet.pl 08.06.08, 12:47
            cienki jestes, moj tatus z mamusia mieszkaja juz sami w 380 m domu, a mi kupili
            mieszkanie 4,5 roku temu. chyba niedlugo zrealizuje zyski i spierdzielam z tego
            kraju. pozdrow rodzicow
      • Gość: derobson [...] IP: *.centertel.pl 07.06.08, 23:34
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: roman barbarzyńca Re: "Polska": Deweloperzy w tajemnicy obniżają ce IP: *.chello.pl 08.06.08, 11:01
        zależy co kto lubi
        ja np. z żona uznaliśmy, że korzystniej zarówno dla nas jak i naszego dziecka
        będzie wynieść się z Wawy do naszej rodzinnej miejscowości na wschodzie Polski i
        zamieszkań z mamusią!
        Szok co?
        Ale widzisz zbadałem rynek i postanowiłem z kumplem (frustratem i malkontentem
        jak ja) firmę rozkręcić - więc kasa będzie podobna a nie będę musiał przez
        godzinę do roboty z Białołęki się tłuc; poza tym dla rodziny będę wreszcie miał
        czas, i będę miał pewność, że moim dzieckiem zajmuje się odpowiedzialna osoba a
        nie jakaś niania od siedmiu boleści.
        A takie posty jak Twój wlewają moje serce nieudacznika dodatkową otuchę, że
        prawdziwe jelenie jeszcze nie wymarły i uda mi się jakiegoś ustrzelić na zakup
        mojego apartamentu.
        pozdrowienia dla forumowiczów
      • Gość: ziom Kupiłem mieszkanie 5 lat temu i śmieję sie z Marka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 14:23
        Człowieku jak się sfrajerzyłeś i kupiłeś klitkę po 12.000/m z
        widokiem na sąsiedni budynek to nie dziwie sie, że pozostaje ci
        jedynie wylewanie żalów na forum i twierdzenie, że taniej już nie
        będzie, bo zazdrościsz tym co kupują za połowę tego co ty
    • Gość: M Wzrosną:D no a kto kupi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.08, 23:07
      normalnie sami dorobkiewicze z tych developerów
      • Gość: Marcin lol IP: *.ztpnet.pl 08.06.08, 12:24
        a myslalas, ze to deweloporzy to instytucje charytatywne?
    • Gość: poczekac "Polska": Deweloperzy w tajemnicy obniżają ceny.. IP: *.112.2.88.plusnet.ptn-ag1.dyn.plus.net 08.06.08, 11:44
      to dopiero poczatek spadkow jak ktos nie musi koniecznie kupowac
      warto poczekac!!!
      • beatrix13 upadek pazernych developerów też bliski 08.06.08, 11:54
        i nic im nie dadzą artykuły sponsorowane zaklinające rzeczywistość
      • Gość: gość Re: "Polska": Deweloperzy w tajemnicy obniżają ce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.08, 12:29

Chcę kupić 3 pokoje Ursynów lub Kabaty za max 4200 za m. Czekam, myślę że za
        kilka miesięcy kupię swoje M
    • Gość: pesymista rozwój sytuacji IP: *.ztpnet.pl 08.06.08, 12:23
      porwą ci dziecko i zażądają 1,5 bańki okupu, z możliwością małej negocjacji
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka