Dodaj do ulubionych

Uważaj na niby-polisy dołączane do kredytów

IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.06.08, 07:52
Racja.
Zawsze czytam i rezygnuję.
Choćby BZ WBK - ubezpieczenie karty do bankomatu :)
Sukinkoty ubezpieczają "z góry" , trzeba się pofatygować by zrezygnować. Niby
to 2 PLN miesięcznie, ale nie ubezpiecza praktycznie niczego.
Warto czytać i rezygnować.
Obserwuj wątek
    • Gość: dym.on.the.water banki na na legalu kroją... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 07:55
      ukraść 1mln zł od 1 osoby to wielkie przestępstwo, ukraść 1zl od miliona ludzi
      to "koszty operacyjne" tak zwane albo inne badziewie...

niestety i to bardzo niestety ten świat już nie potrafi istnieć bez systemu
      bankowego, a wielka to szkoda, bo banki obok kościoła i polityków są zakałą
      tej cywilizacji...
      • Gość: poszkodowany uwaga na mBank!!! IP: 212.76.32.* 24.06.08, 13:11
        na swoje nieszczescie wzialem tam kredyt samochodowy, bank jest wspolwlascicielem

mialem dzwona i mBank niezgodzil sie na wyplate mi odszkodowania z mojego wlasnego AC!!!

kazal wplacic kase na poczet splaty kredytu!

oczywiscie niemam zadnych zaleglosci z tytulu splaty kredytu!!!
        • test1410 Re: uwaga na mBank!!! 01.07.08, 13:08
          skoro odmawiają to pewnie mają taki zapis w umowie (czy legalny to inna sprawa)

> mialem dzwona
          dzwon dzwonowi nie równy, szkoda całkowita?
    • Gość: pawel Uważaj na niby-polisy dołączane do kredytów IP: 193.109.212.* 24.06.08, 08:09
      Takie polisy, to sposob w jaki banki obchodza ustawe antylichwiarskia. Pozatym
      ladnie wyglada oferta kredytu na 1%, tylko jak przychodzi co do czego, to
      okazuje sie ze obowiazkowo trzeba wykupic 5 ubezpieczen ktore podbijaja koszt
      kredytu i kredyt tylko teoretycznie ma oprocentowanie 1%. Z autopsji wiem ze
      takie zlodziejskie praktyki stosuje Multibank.
    • dalton78 [...] 24.06.08, 08:52
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Krociech Uwaga na firmę Maxdata IP: *.sm-rozstaje.pl 24.06.08, 08:57
      Kupiłem ich notebooka z ubezpieczeniem. Okazało się, że notebook jest ubezpieczony, ale tylko w miejscu zamieszkania właściciela. NOTEBOOK.
      • Gość: staszek Re: Uwaga na firmę Maxdata IP: *.autocom.pl 24.06.08, 11:32
        Miałem kiedyś Maxdate - zepsuła się na 2 tygodnie przed końcem 2 letniej
        gwarancji. Oczywiście naprawili na gwarancji, ale serwisu (na Kalwaryjskiej) w
        Krakowie nikomu nie polecę. Gawrancja była door-to-door ale serwis kazał
        dostarczyć. Miałem nie daleko, pomyślałem, że będzie przynajmniej dzień
        wcześniej - zawiozłem.
        Termin naprawy został niejednokrotnie nie dotrzymany (wyznaczany przez nich) a
        jak dzwoniłem zapytać czy już jest zrobione to np. dzwoniąc o 11.00 (serwis
        czynny był od 9), słyszałem od pani tekst "właśnie włączam komputer" i
        ...rozłączała się.
        • Gość: staszek Re: Uwaga na firmę Maxdata IP: *.autocom.pl 24.06.08, 11:36
          sprawdziłem na ich stronie (RAM Serwis) już ich nie ma na Kalwaryjskiej są na
          Ładnej.
          A ta paniusia co przyjmuje sprzęt jest na zdjęciu - bardziej nieprzyjemnego i
          olewającego pracownika to chyba nie mogli znaleźć.
    • Gość: ja Uważaj na niby-polisy dołączane do kredytów IP: 199.67.203.* 24.06.08, 09:02
      Niestety wiekszość banków udzielających kredyty mieszkaniowe mają
      obowiązkowe ubezpieczenia, czy to na życie, czy to od utraty pracy.
      To podraża ratę, choć mogą mieć dość atrakcyjne oprocentowanie.
      Niestety nie można z ubezpieczenia zrezygnować, bo po prostu nie
      otrzyma się kredytu.
    • Gość: dlatego z bankami Uważaj na niby-polisy dołączane do kredytów IP: *.icpnet.pl 24.06.08, 09:08
      i ubezpieczycielami nalzy miec jak najmniej do czynienia. to po prostu proba
      oszustwa, proba wyludzenia kasy, proba przestepstwa. swiadome wprowadzanie w
      blad. czym to sie rozni od dzialan bandyty? cygana ktory chce ci sprzedac
      tombak? ruska ktory chce cie na 3 naparstki ograc? oczywiscie to wielki biznes
      jest chroniony zamiast klienta. a potem powiedza "patrzyly galy co braly,
      teraz sie mecz". skur....
    • Gość: Gosc A czy to nie jest zmuszanie klienta.. IP: *.europe.ppdi.com 24.06.08, 10:34
      do sprzedazy wiazanej 2 produktow? Gdzies czytalem o wyrokach sadowych
      zakazujacych tego typu praktyk. Nie ma na forum jakiegos prawnika?
      • Gość: mis Re: A czy to nie jest zmuszanie klienta.. IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.06.08, 11:24
        Nie znam się na tym ale to pewnie tak, że możesz wziąć bez ubezpieczenia, tylko
        że bank Ci oszacuje większe ryzyko kredytu i zabulisz tyle samo albo i więcej,
        więc podkulasz ogon i płacisz :D

Albo np. idziesz do banku i okazuje się ze musisz udostępnić dane do celów
        marketingowych, bo taki jest regulamin "promocji", a bez "promocji" wymyślają
        zaporową cenę żeby odstraszyć.
    • Gość: klient frajer Bezpieczny Kredyt Renault - nie daj sobie wcisnąć IP: *.spray.net.pl 30.06.08, 01:07
      Nie płać ciężkich pieniędzy za nic. Nie bądź kretynem.
      To nie jest obowiązkowe
    • Gość: gość portalu Uważaj na niby-polisy dołączane do kredytów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.08, 12:02
      dlatego ja unikam kredytów jak diabeł święconej wody :) trzymam kase na OKO i to
      jedyne oprocentowanie jakie mnie obchodzi - im wieksze tym lepiej.
    • Gość: Edyta Uważaj na niby-polisy dołączane do kredytów IP: *.toya.net.pl 21.10.09, 16:45
      Witam . Mam pytanie w związku z polisą na życie !! Jeżeli z mężem
      zaciągnęliśmy kredyt hipoteczny w 2005 r na kwotę 80000PLN i zostało nam do
      spłaty 45000PLN przez te 4lata spłacaliśmy ten kredyt bez żadnych problemów
      nigdy Bank nie miał do nas zastrzeżeń i w przyszłym roku minie w marcu pięć
      lat jak ją opłacamy i czy w związku z obecnymi zmianami dokonującymi się w
      przepisach związanych w kredytach hipotecznych musimy nadal kontynuować i
      opłacać polisę w Banku?? chcę dodać że mamy zapis w umowie że daliśmy Bankowi
      pozwolenie zawierania z ubezpieczycielami i na nasz koszt a pierwszym
      uposażonym jest Bank (taki mamy zapis w umowie)dodać chcę że opłacam polisę na
      życie od piętnastu lat mężowi ze względu na jego niebezpieczną pracę ale Bank
      nie chciał nam tej polisy uznać bo uposażoną do tej polisy jest żona nie Bank
      . Czy mam obowiązek od przyszłego roku nadal kontynuować polisę Banku ??Z góry
      dziękuje za odpowiedź . Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka