Gość: vale46 Awantura o polskie niebo IP: 193.120.116.* 25.07.08, 11:23 W 100% popieram przewoznika. Jestem ciekaw czy pracownicy coś odczuli. Npewno nie, za to kieszenie dyrekcji tak. Powiem tak kocham Polske, ale trzeba jasno pwiedziec że żygac mi się chce na taką polskę. Zawsze w niej rządziła jakaś banda czy to pod szyldem PZPR potem to już różne nazwy przybierało od lewa do prawa. A ostatnio sejm i PZPN pokazali światu jak cudownie i wesoło żyje się w państwie zulu gula Polska. Święte słowa Bismarka 'Dajcie polakom wladzę, a sami się zniszczą. Sejm kontraktowy,Targowica jednym słowem żenada!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: given Awantura o polskie niebo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.08, 11:27 heh, no mozna kasowac, oczywiscie. ale mi sie bardziej podoba postawa centralwings - "trzeba ponosic koszty" i tyle. nie fatalizm, tylko adaptacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! Re: Awantura o polskie niebo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.08, 12:08 Loty odwoływane są nie tylko w jednych liniach lotniczych. Najpierw wszyscy jeździli po Centralwings, teraz coś złego zaczyna się dziać u konkurencji...Wszystko przez bardzo duże opłaty lotniskowe. Niedługo będzie po prostu tak, że wszyscy będziemy płacili więcej, bo mniej to raczej na pewno nie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swoboda_t Re: Awantura o polskie niebo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.08, 12:57 Centralwings to folwark kolegów i znajomych królika - jako taki był skazany na porażkę od początku. A Ryanair starsząc cieciami jednoczesnie uruchamia nowe połączenia z Katowic. Czyli ejdnak mu sie opłaca. A, że chce jak najwięcej wyszarpać dla siebie - ta firma zawsze tak robiła i nie ma się co na nich oglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
moonfairy Re: Awantura o polskie niebo 25.07.08, 13:08 Rayanair uruchamia też połączenie Szczecin - Liverpool. I chwała mu za to! Oby doszło do skutku (ma być od końca października). Często latamy tymi liniami i nie narzekam (odpukać). Wiadomo, że tanie nie będzie luksusowe. Zmęczeni jesteśmy dojazdami do/z Berlina, więc bardzo, bardzo cieszymy się na połączenie do Szczecina! Oby polska "polityka" nie pozbawiła nas tego udogodnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mellon Re: Awantura o polskie niebo IP: 85.222.86.* 25.07.08, 21:24 Ja tam jestem zadowolony, że Central pootwierał połączenia na liniach, gdzie dotąd Ryan latał. Na stronce mają całą listę połaczeń: Warszawa – Londyn Gatwick od 179 zł Warszawa – Edynburg od 179 zł Gdańsk – Edynburg od 199 zł Kraków – Bolonia od 159 zł Kraków – Rzym Fiumicino od 169 zł Gdańsk – Dublin (wkrótce w sprzedaży) Czyli dalej jest jak tanio dostać się na wyspy, i to cieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khem Re: Awantura o polskie niebo IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 26.07.08, 04:00 > Kraków – Bolonia od 159 zł > Kraków – Rzym Fiumicino od 169 zł > > Czyli dalej jest jak tanio dostać się na wyspy, i to cieszy. potwierdzam, włochy to rzeczywiście wyspa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Wóz drabiniasty lepszy od samolotu IP: *.range86-164.btcentralplus.com 26.07.08, 09:55 Bzdury piszesz. Co z tego, że mają te połączenia, skoro wiele osób, żeby z nich skorzystać, musi jakoś dotrzeć na lotnisko i z lotniska? Jeśli mieszka się od tych miejsc daleko, to dotarcie na lotnisko (i z niego do domu) może zająć masę czasu + koszta większe niż sam lot? Boże kochany, w ten sposób patrząc, można się dziwić, po co w ogóle samoloty, przecież równie dobre byłyby woły i wóz drabiniasty, a o ile bezpieczniejsze! Pomyśl, zanim napiszesz, to nie boli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pollion 1 Awantura o polskie niebo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.08, 10:18 Byłem ostatnio we Lwowie i obserwowałem rozbudowę i plan rozwoju lotniska ,za kilka lat Lwów zje swojego sąsiada czyli krakowskie Balice linie lotnicze tańsze od naszych o polowe! paliwo tez,opłaty o 70 % nasi ekonomiści dumni wykształceni zdziwią się jak zrobi się pusto nad polska. Budowa lotniska w Lublinie czyli okolu stu kilometrów od Lwowa mija się z celem i jest wyrazem głupoty ekonomicznej bilet na dojazd Lwów - Lublin kosztuje mini busem około 15 Plz natomiast PKP lublin -Warszawa 34 Plz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chx Awantura o polskie niebo IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 05.08.08, 20:11 Jakoś nie słyszałem by RyanAir protestował tak gwałtownie w Wielkiej Brytanii, gdy Rząd Jej Królewskiej Mości podniósł podatek od startującego pasażera o 100% (z 5 na 10 GBP)... Zresztą i tak w całości opłata została przerzucona na pasażerów wraz z koniecznością dopłaty różnicy na już zakupione bilety! Odpowiedz Link Zgłoś