Gość: gosc W kraju gdzie najwyzsze oprocentowanie daja obliga IP: *.aster.pl 16.08.08, 17:33 cje skarbu Panstwa trudno sie dziwic ze doradcy nic nie potrafia. ZEnujace jest to ze zaden powtarzam zaden fundusz/bank/firma inwestycyjna/ekspert/niezalezny ekspert itp nie da obecnie PEWNEGO zarobku wyzszego nic obligacje skarbu panstwa. Teraz pojawia sie pytanie - po co sa w takim razie doradcy/eksperci i inni pozal sie boze przyglupy skoro nie potrafia inwestowac pieniedzy?? chcesz kredyt hipoteczny? sprawdz uprzednio sam warunki, oprocentowanie a dopiero pozniej "zaufaj" doradcy./ Menda sprzeda CI ten towar gdzie najwiecej zarabia. Gowniarze pon. 30 lat noszacy miano "bankowca" "doradcy" po gownianych szkolach wyzszych typu lansu i bansu inwestuja dorobek zycia ludzi ktorym nikt uczciwych informacji nie przekaze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też doradcy? IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.08, 17:42 dokładnie to są często ludzie poniżej 30, często jeszcze bez zasług, sukcesów, poł biedy jeśli już mają doświadczenie praktyczne ( kilka lat pracy w porządnych tego typu instytucjach i teoretyczne ( jednak szkoła) ale często tak nie jest - to powinno być jakoś widoczne dla klientów - dla ich własnego dobra, nie wiem może licencje? a teraz po prostu powinni pytać i wybierać tych doświadczonych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fsa Wolna amerykanka wśród doradców finansowych IP: *.colc.cable.ntl.com 16.08.08, 19:10 doradcy to nawet o jego drugie imie nie powinno sie pytac, bo by sie zajakal i nie wiedzial co odpowiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek A jednak bank jest lepszy niz "doradcy": IP: *.grs-e0.g1.pl 16.08.08, 19:14 poszedlem do Notusa, zapytac o kredyt hipoteczny, a on mi doradzil oferte DomBanku. Poniewaz jestem podejrzliwy i wszystko sprawdzam sam, poszedlem sam do DomBanku. Okazalo sie ze chlopiec z Notusa nie wiedzial kilku istotnych szczegolow (jakie dokumenty mam przygotowac), co mi powiedzial pracownik banku. gdybym zalatwial kredyt za posrednictwem Notusa, to bym go pewnie nie dostal, bo brakowaloby jakis papierow. Oni sie nie znaja. Wiem ze powinienem zlozyc skarge na tego dyletanta, ale w sumie mam to gdzies/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajk Re: A jednak bank jest lepszy niz "doradcy": IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.08, 19:21 po co Wy do jakiś Pośredników chodzicie, przeciez od razu do BGŻ, Nordea albo Handelsbanken i posprawdzać samemu co taniej - albo inne banki tylko trzeba to samemu oszacowwać proste prowizja i marże przede wszytskim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hannibal 4 Wolna amerykanka wśród doradców finansowych IP: *.adsl.wanadoo.nl 16.08.08, 19:26 Trzeba nazwać sprawę krótko -doradcy finansowi to złodzieje i oszuści i należy ich unikać i nie powierzać im ani złotówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Wolna amerykanka wśród doradców finansowych IP: *.warszawa.dialog.net.pl 16.08.08, 19:54 proponuję ostateczne rozwiązanie tej kwestii od razu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Wolna amerykanka wśród doradców finansowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.08, 20:48 ktoś kiedyś powiedział jeżeli ktoś zna się na finansach na inwestowaniu to inwestuje a jeżeli się nie zna to zostaje doradcą i to jest prawda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalarepka Napisali co wiedzieli... IP: *.acn.waw.pl 16.08.08, 21:41 Tekst nierzetelny do kwadratu. Idac tropem "bo ludzie pisza w sieci, sie skarza" mozna by napisac identyczny tekst o bankach, telekomach i innych uslugodawcach. Czybyz szanowna gazeta chciala zabrac czytelnikow Faktowi? Odpowiedz Link Zgłoś
ekumeniczny naiwnosc Polakow dorownuje ich pijanstwu 17.08.08, 01:17 trzeba byc idiota aby wierzyc ze niePOLACY po to sprzedaja akcje swoich "sprywatyzowanych" przedsiebiorstw zeby zrobic Polaka bogatym w przecietnym przedsiebiorstwie, wartosc akcji na gieldzie przewyzsza 16 razy wartosc majatku przedsiebiorstwa. tak wiec Polak kupujac akcje niePOLAKOW, moze na nich zarobic tylko wtedy gdy znajdzie jeszcze wiekszego glupa ktory kupi je za jeszcze wieksza cene. Polaku !!!!!!!!!!!!! 1/ nie pij wodki. Polak nie pije polak sie uczy 2/ nie kupuj diamentow i zlota. niech sobie te "skarby" niePOLACY wsadza do .... cenzor nie spi ;-) 3/ jesli pozyczasz niePOLAKOM pieniadze (kupno akcji, depozyt w banku) to rob to tak samo jak oni robia pozyczajac tobie. Zadaj ZABEZPIECZENIA w formie KONKRETNEGO PRZEDMIOTU MAJATKOWEGO, ktorego wartosc przewyzsza 50% wartosc twojej pozyczki. 4/ nie szpanuj. naprawde nie masz czym 5/ inwestuj w swoje dzieci. jesli nie masz dzieci inwestuj w biedne polskie dzieci. to doprowadza niePOLAKOW do pasji. 6/ sluchaj raczej ojca rydzyka niz mihnika. tych co glosza "ewangelie" judasza nie mozna brac powaznie. 7/ szanuj swoja rodzine, swojego wspolmalzonka 8/ pomagaj innym polakom 9/ nie sprzedaj ziemi niePOLAKOM 10/ pozostan wierny wartosciom Chrzescjanskim. niePOLACY wiele obiecuja ale niewiela daja. pamietasz zyda lenina? mial byc wiecznie zywy, ale jego ideologia nie przetrwala nawet 100 lat. 11/ jesli spotkasz Zyda ktory traktuje cie jak czlowieka, traktuj go jak czlonka Narodu Wybranego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Wolna amerykanka wśród doradców finansowych IP: *.skarzysko.vectranet.pl 16.08.08, 22:33 Żeby prowadzic byle firmę usługową, trzeba miec wykształcenie profilowe i zdany egzamin rzemieślniczy. A doradcą finansowym zostaje się po dwóch, trzech "szkoleniach", będąc archeologiem czy innym "fachowcem" od finansów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p0teflon Wolna amerykanka wśród doradców finansowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.08, 23:07 To prawda, w zeszłym roku w maju lub czerwcu doradca z ..... Banku, namawiał znajomą na refinansowanie kredytu hipotecznego kwotą większą o 150 tys., z wydłużeniem okresu spłaty z 15 lat na 35 lat no i oczywiście przeznaczenie tych 150K na fundusze inwestycyjne. ODRADZIŁEM JEJ TAKIE ROZWIĄZANIE ZA CO JEST WDZIĘCZNA. pzdr p0teflon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jyk Re: Wolna amerykanka wśród doradców finansowych IP: *.adsl.inetia.pl 17.08.08, 10:02 zobaczymy jak pogadasz z nią za 15 lat bo tyle będzie spłacała kredyt, a jak go spłaci to weźmie następny i dalej będzie spłacać a bank będzie zadowolony, to sie nazywa doradca po sąsiedzku, po przyjacielsku itd.wszyscy doradzają w sprawie pieniędzy czy inwestowania a nie maja o tym zielonego pojęcia, i sie strasznie cieszy ze jest wdzięczna po roku, wyobraź sobie że za 15 lat z tych 150 tys będzie około 400, ciekawe jak bym ci kazał dopłacić różnicę za 15 lat czy tez byś tak szybko doradzała. ale zobaczysz czy jak policzysz to za 15 lat czy sie pochwalisz twojej znajomej ze mogłaby mieć taka sumkę gdyby wzięła te 150 tys. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaac-p Re: Wolna amerykanka wśród doradców finansowych IP: *.gprs.plus.pl 17.08.08, 11:19 Hm, na razie to z tych dodatkowo wziętych 150 K miałaby dziś tylko około 80 K ... a długu z tego tytułu już ponad 150 K plus odsetki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jyk Re: Wolna amerykanka wśród doradców finansowych IP: *.adsl.inetia.pl 17.08.08, 14:56 wez wreszcie matole zacznij myslec w okresie 15 lat, tak sie madrzycie a myslicie dzis i miesiac w ta albo w ta, przeciez matole ona kredyt wziela na 15 lat a nie na 3 miesiace, a nastepna sprawa wzialem kredyt wlasnie wiekszy trzy miesiace temy i zainwestowalem 200 tys i co? jest na plusie 2 tys, ale nie to jest wazne czy ktos przez rok, pol roku stracil czy nie stracil bo straci za 15 lat jak sprzeda jednostki ponizej ceny zakupu co dla mnie w 15 lat nie jest mozliwe, ale nie bede sie wiecej tlumaczyl glombom, bo trzeba troszke odwagi do tego zeby cos osiagnac i kto sie ryzyka boi to zawsze bedzie wypisywal glupoty na temat ktorego nie zna i nigdy tego nie robil, to tyle bojcie sie dalej i tylko nazrkajcie ze panstwo jest do d....y zamiast cus posluchac i sprobowac zrobic co inni wykorzystują w praktyce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr i tak liczy się kasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.08, 23:12 Nawet bankowiec może być idiotą ale będzie dobrym sprzedawcą i dostanie premię. Nie oszukujmy się - na każdym kroku ktoś chcę nas wydymać i zaproponować coś wyjątkowego... Szampony, maszynki do golenia, cały stos kosmetyków dla pań (szanowne Panie i PANOWIE wystarczy dobra dieta i trochę ruchu) tylko po to żeby zarobić. Licencje - po co? W bankach też pracują idioci. Zdrowy rozsądek, dobry humor, dystans i dobra odpowiedź - A co ja z tego będę miała/a sprawdza się ? Bo odpowiedzi są kompletnie debilne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doc Wolna amerykanka wśród doradców finansowych IP: *.wro.vectranet.pl 17.08.08, 00:24 Doradca finansowy to tylko zwykły akwizytor, w miarę wyszczekany, cwany i potrafiący zasypać klienta bzdetnymi sloganami. Część z nich to ludzie którzy sprzedają złudzenia wiedząc że i tak są bezkarni. Kilku z moich studentów zostało takimi doradcami - ale tylko jeden z nich przeszedł do personal bankingu bo był rzeczywiście dobry. Rszta kluczy miedzy kilkoma posrednikami wykorzystując naiwność ludzi. doc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jyk Re: Wolna amerykanka wśród doradców finansowych IP: *.adsl.inetia.pl 17.08.08, 10:12 ej ty nie wyszczekany profesorku wszystko wiedzacy do ZUS odprowadzaja polowe twojej wyplaty i co nie jeczysz ze dostaniesz najwyzej 40 do 60% tego co bedziesz zarabial w ostatnim okresie twojego profesorowania, a liczyles kiedy ile bys mial jak bys te skladki zainwestowal w fundusze nawet na 8%??? ale przeciez pan profesor nie wie pewnie ze pol wyplaty idzie na ZUS nobo skad jak najpierw placa na zus a pozniej daja wyplate, wiec nie widac tych pieniedzy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ffffeeee Urzędnik wie lepiej! Zróbmy nowy urząd do kontroli IP: *.vodafone.hu 17.08.08, 08:16 Co za zryty kraj. Banda tumanów w każdej dziedzinie. Urzędasy na każdym kroku. Brak metra, brak autostrad, wysokie podatki, politycy to zakompleksienie kłamcy (pamiętacie tanie państwo? pamiętacie podatek liniowy? pamiętaci 3x18?). Do tego opłaceni przez rząd amerykański politycy - skąd niby taka chęć do tej tarczy? Jaki niby profity z jej powodu będziemi mieli? Nikt nic nie wie. Pewnie "tajemnica". A prawda jest taka, że nas znowu wyrolują. Dla mnie sprawa jest prosta: budujecie 5 lini metra w Polsce albo 2000 km autostrad i wtedy stawiacie tarcze. Ale przydapasy jankesów i paranoicy robiący pod siebie na słowo Rosjanin nie myślą w ten sposób. Oddadzą Polskę za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jyk Re: Urzędnik wie lepiej! Zróbmy nowy urząd do kon IP: *.adsl.inetia.pl 17.08.08, 10:19 ej fffeeee cuś chyba na inne forum sie dostałes, temat tego forum to licencja na doradce finansowego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
neiden Wolna amerykanka wśród doradców finansowych 17.08.08, 08:18 tylko chciwy moze stracic.wiec ci "doradcy" maja swietne pole do popisu w naszym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz ja z ich niby porad nie korzystam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.08, 08:48 to nie doradcy tylko sprzedawcy usług... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tret A słyszeliście o firmie Efect? Dobrzy są? IP: 80.54.10.* 17.08.08, 10:29 Polecilibyście ich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teebee Re: A słyszeliście o firmie Efect? Dobrzy są? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.08, 20:58 To samo, co AWD czy jakoś tak. Też slogany, te magiczne książeczki w czasie rozmowy. I oczywiście 10-14 numerów telefonów do znajomych, co by ich nękać, a może jakiś się skusi. Mnie nękali do pierwszego spotkania, po którym stwierdziłem, że jeżeli moi znajomi, którzy dali na mnie namiar, będą zadowoleni, to może się skuszę. Od tego momentu mam spokój. Dodam, że "doradcą" był chłopak w wieku 23 lat, który z ekonomią czy finansami wiele wspólnego nie miał. Studia z zupełnie innego profilu, więc cała jego wiedza była zdobyta na szkoleniach (autoprezentacji i negocjacji na pewno na tych szkoleniach uczyli). Siedziby pochowane i bez żadnych widocznych szyldów, bo podobno nie chcą żeby do nich przychodzili ludzie "z ulicy" (tak jak do Expandera czy Open Finance), bo wolą "lepszy" target. Szkoda tylko, że ten "doradca" tylko potrafi zebrać informacje ode mnie i przesłać je do czegoś w rodzaju centrali, gdzie specjaliści (ekonomiści i prawnicy) przygotują najlepszą ofertę dla mnie. Podobno najlepszą dla mnie... To są sprzedawcy, a nie doradcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Wolna amerykanka wśród doradców finansowych IP: 92.20.120.* 17.08.08, 11:50 Doradca inwestycyjny - co z absurdalne pojęcie. To musi być jakiś misja społeczna. Bo skoro ktoś się zna na inwestowaniu, to chyba z powodów altruistycznych doradza innym jak inwestować. Bo chyba każdy samolubny człowiek mając tak cenną wiedzę, wziąłby kredyt i sam zainwestował, zamiast doradzać innym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jyk Re: Wolna amerykanka wśród doradców finansowych IP: *.adsl.inetia.pl 17.08.08, 15:02 do xxx; wlasnie wzialem jak pisze w poperzedniej odpowiedzi, tylko ze jeszcze sie roznie od takich jak ty zeby swoja wiedze trzymac tylko dla siebie bo i po co jak inni tez moga skorzystac z tej wiedzy ktora ja juz wykorzystuje. a poza tym nie wszyscy na forum pisza po to zeby sie wymadrzac, niektorzy maja jeszcze praktyke w tym co robia. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kgsz Nasze przeboje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.08, 11:53 Bydgoszcz, kredyt hipoteczny na ca. 300k: 1) Expander, grudzień 2007 - pan polecał właśnie wzięcie większego kredytu by zainwestować - itd - jak w artykule - przepadł 2) Open Finance, styczeń 2008 - kierownik regionu nie mógł sobie poradzić z ustaleniem co się dzieje ze złożonymi wnioskami. O brakach w dokumentach dowiadywaliśmy się kiedy my dzwoniliśmy; kłamał mówiąc np., że dzwonił do pośrednik nieruchomości, źle wypełnił dokumenty (źle policzył koszty kredytu, które miał doliczyć we wnioskach)... itd. - przepadł 3) Notus - przełom stycznia i lutego 2008 - bardzo szybka reakcja, dobra oferta banków, faktycznie szybka ścieżka (wstępną decyzję BGŻ mieliśmy w 3 dni), dobre doradztwo - ALE ogromna wpadka na koniec - źle rozpisała kwoty kredytu i wskutek tego dostaliśmy kredyt za niski o jakieś 9 tysięcy (a nie było już naprawdę czasu na korektę) - działanie szybkie i skuteczne, ale popełniła bardzo duży błąd Niestety nikogo nie mogę polecić.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moczar Re: Wolna amerykanka wśród doradców finansowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.08, 12:18 W trakcie czytania artykułu doszedłem do wniosku że nie tylko doradcy finansowi działają w ten sposób ale i agenci. Mogą nawciskać kitu i nie biorą za to odpowiedzialności. A człowiek później płacze bo zaufał a sam nie przeczytał warunków ubezpieczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: finanse24domowe.pl www.finanse24domowe.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 16:01 Znam temat od środka bo kiedyś bardzo chciałem pracować jako "doradca" i badałem rynek. W końcu dostałem się do jednej z krakowskich firm oferujących tego typu usługi. Pracowałem tak kilka miesięcy i teraz mogę śmiało powiedzieć, że jedyną pozytywną rzeczą jaką stamtąd wyniosłem to wiedza, dzięki której wiem jakie sztuczki stosują. Poza tym osoby z którymi pracowałem nie miałby bladego pojęcia o finansach. Ja czułem się w tym towarzystwie jak ekspert ponieważ jestem na 4 roku studiów ekonomicznych. Jednak dałem się omamić bajom menedżera z niewyobrażalnymi zarobkami. No cóż, kiedy piszę ten komentarz przyszedł mi do głowy nowy zawód... doradca który będzie doradzał jak korzystać z usług "doradców finansowych" tak aby się nie dać się zrobić w jajo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mikel10 Re: www.finanse24domowe.pl 04.09.09, 21:22 www.finanse... - zamieszczasz na swojej stronie nielegalnie skopiowane teksty. Nie tędy droga stary. Ktoś włożył w to czas i prace które Ty próbujesz ukraść... Tekst o Plus500 został skopiowany z http://www.zarabiam.com.pl - gdzie piszemy swoje własne materiały... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie naiwny FINAMO IP: *.scansafe.net 15.12.09, 14:41 FINAMO odradzam finamo, doradcy z ulicy, z lapanki chyba...posredniczyli w kredycie i dostalismy nie na takich warunkach jak chcielismy !!! przez niedopatrzenie doradcy, nie sprawdzil dokumentow przed poslaniem do banku !!!!kompetencji zero, nawet z twarza nie potrafia wyjsc z sytuacji kryzysowej, poziom profesjonaliznu zenujaco niski, nie ma na nich zadnego bata, pozostaje unikac Odpowiedz Link Zgłoś