junkier 19.11.08, 16:42 Dosc eurorubla, zlotowka ma byc w Polsce i koniec! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Grzegorz W demokracji bezposredniej prezydent niepotrzebny! IP: 151.193.120.* 19.11.08, 17:45 Moznaby rozdac wszystkim obywatelom urzadzenia do glosowania (koszt bylby pewnie mniejszy niz roczne utrzymanie parlamentu i prezydenta). I zadawac ludziom pytania wprost. Np. "czy wydrukowac wiecej zlotowek i rozdac wszystkim?", "czy zabrac najbogatszym wszystkie pieniadze i rozdac wszystkim?", "czy nakazac lekarzom leczyc wszystkich za darmo albo w kamasze?", "czy doktor G jest winny"... ach jakze byloby cudownie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prudent W demokracji bezposredniej prezydent niepotrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 18:33 Dać mozliwość wyboru roku jaki się chce od 2008 do 99999999 roku Polacy i tak nigdy nie byli zgodni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Jest oczywistą oczywistością.To chyba oczywiste. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 19:07 Odpowiedz Link Zgłoś
sokolasty Re: Jest oczywistą oczywistością.To chyba oczywis 19.11.08, 20:19 Wyjątkowo się z bratem xero zgodzę. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Prezydent zna warunki akcesu do UE? 19.11.08, 19:34 Biorąc udział w referendum dotyczącego wstąpienia do UE chyba zdawalismy sobie sprawę jakie mamy spełnic warunki? A jezeli pan Prezydent RP Lech Kaczyński mówi o referendum to powinien podac alternatywne rozwiązanie, to podstawowy element przyzwoitosci i poprawności politycznej. Jako osoba z tytułem profesorskim winna wytłumaczyć dlaczego tak albo dlaczego nie ze wszystkimi skutkami. To tak jak w małżeństwie, albo razem prowadzimy gospodarstwo albo każdy sobie radzi osobno, tylko po co małżeństwo wtedy, tylko dla zaspokojenia pewnych chuci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Za dużo wymagasz od faceta, który najpierw IP: 217.98.20.* 19.11.08, 19:40 zgodził się na zapisy w traktacie europejskim i ogłosił go jako sukces własny i ugrupowania swojego "zjawiska biologicznego", a następnie rozpoczął kontestację traktatu odmawiając jego ratyfikacji :DDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w To było referendum za wstąpieniem do Unii 19.11.08, 20:38 a nie do strefy euro. My powinnismy wynegocjowac pozostawienie u nas naszej zlotowki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Ty także należysz do tych, którzy podpisują nie IP: 217.98.20.* 19.11.08, 20:45 czytając, co podpisują? ;P W traktacie akcesyjnym jest czarno na białym, że zgadzamy się na przyjęcie wspólnej waluty. Więc nie ma co rżnąć głupa, że było/jest inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Prezydent: referendum ws. wprowadzenia euro jes... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 16:51 wow! pierwszy raz prezydent powiedzial cos madrego!! Odpowiedz Link Zgłoś
czy_znasz_rona_asmusa Prezydent ma racje, tyle ze referendum juz bylo 19.11.08, 18:50 Odpowiedz Link Zgłoś
krzynia.c Oczywistą oczywistością . 19.11.08, 16:52 Rolnicy ,sprzątaczki,robotnicy i inni zwykli zjadacze chleba są najlepiej zorientowani kiedy i na jakich warunkach wprowadzać euro.Tylko taki mędrzec jak nasz po.prezydenta może wymyślać takie oczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: solar Według konstytucji wszyscy obywatele są równi, a IP: *.slp.vectranet.pl 19.11.08, 16:59 tym samym mają takie same prawo do decydowania do losach kraju tuskomatolku i bronic sie przed destrukcyjna poltyka cudaka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Według konstytucji wszyscy obywatele są równi IP: *.abcdata.pl 19.11.08, 17:04 W związku z tym proponuję, żeby sprztaczkę mianowć prezesem banku. W końcu wszyscy są równi - dotąd ylko "wyksztaciuchy" ze sfery bankowj się tym zajmowały - dajy szansę innym PISomatołku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: solar Skoro idioto nie wiesz jak wielu ludzi IP: *.slp.vectranet.pl 19.11.08, 17:16 z wyzszym wyksztalceniem pracuje jako sprzataczki, albo glass colector bo nie maja tak jak ty Sbecko Ubeckich ukladow to sie nie wypowiadaj... Odpowiedz Link Zgłoś
gacekemdk Re: Skoro idioto nie wiesz jak wielu ludzi 19.11.08, 20:24 tacy jak ty zawsze mają pd górkę co? Typowy zakompleksiony nieudacznik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: solar Odpukac nie jest az tak zle, zal mi tylko IP: *.slp.vectranet.pl 19.11.08, 20:38 ludzi ktorzy z wyzszym marketing i zarzadzanie albo wszelkiego rodzaju ekonometria zasuwaja n azmywaku jako glas collector lub w sortowni royal mail...mnie na szczescie to ominelo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puch4cz Tak debilu? to powiedz mi dlaczego IP: *.cisco.com 19.11.08, 21:46 Tepaki bez wyksztalcenia siedza na panstwowych posadach do H.... wafla? Wlasnie dlatego ludzie z wyzszym wyksztalceniem nie moga pracowac w swoich zawodach. Jestes troche dziwny. Odpowiedz Link Zgłoś
ffstv zrobmy referendum o transplantacjach 19.11.08, 17:04 niech suweren zdecyduje co i jak przeszczepiac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Według konstytucji wszyscy obywatele są równi IP: *.abcdata.pl 19.11.08, 17:08 mały PS. proponuję żeby w samolotach psażerskich większocią głosów decydowano co w danej chwili ma robić pilot - jest demokracja w końcu, więc niech sprawiedliwie wszyscy decydują... życzę miłego lotu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Ale żeś dał przykład 19.11.08, 17:25 z Karpatki-Karpiniuka rodem. P.S. Pozdrów ode mnie razem z kolesiami z "młodzieżówki" p osła Karpiniuka. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Ale żeś dał przykład 19.11.08, 17:29 niestaly_czytelnik napisał: > P.S. Pozdrów ode mnie razem z kolesiami z "młodzieżówki" p osła > Karpiniuka. ********************************* To Twój znajomy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maks sluchaj półgłówku IP: *.piekary.net 19.11.08, 17:26 moze jeszcze zmienimy konstytucje tak aby tylko prezesi mogli głosować ? wiesz na cztm polega demokracja ? jesli mamy wiecej sprzataczek niz prezesow bankow to dziekuj Bogu ze sprzataczki byly na tyle mile ze jedna z nich nami nie rzadzi ... a jak by ci sie to nie poobalo to po prostu wypad tam gdzie nie ma demokracji. Moze biedni maja ochote byc jeszcze biedniejszymi ? i co im zrobisz , to oni sa w wiekszosci ... Odpowiedz Link Zgłoś
m-dabrowski Re: bez wyzwisk, spokojnie, rzeczowo 19.11.08, 18:26 Raczej nie o to chodziło przedmówcy. Nie deprecjonując wartości w/w osób jako obywateli demokratycznego państwa, nie powinni oni decydować w sprawach, o których nie mają większego pojęcia. Tak samo jak ja nie będę chciał decydować, gdy będą się mnie pytać np. czy osoby chore psychicznie leczyć elektrowstrząsami czy terapią chemiczną. Nie wiem, nie znam się, nie powinienem o tym decydować i to żaden wstyd się do tego przyznać. Ewentualne referendum nie będzie miało nic wspólnego z rzetelną informację nt. EURO. Będzie popisem populistycznej demagogii i bardzo kosztowną przedwyborczą kampanią. Termin wprowadzenia EURO powinien zostać odgórnie przyjęty przez osoby z odpowiednią wiedzą, na odpowiednich stanowiskach. Z pełną rzecz jasna odpowiedzialnością :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: sluchaj półgłówku IP: 195.190.143.* 19.11.08, 19:57 traktat aneksyjny do EU obejmujący wprowadzenie euro został już raz przyjęty w referendum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duuuuuuude Prezydent: referendum ws. wprowadzenia euro jes... IP: *.acn.waw.pl 19.11.08, 16:54 "Monsz" stanu sie odezwał, było zrobić referendum ws. Tarczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzales Prezydent: referendum ws. wprowadzenia euro jes.. IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.11.08, 16:55 zadni liberałowie nie są za euro ani za UE!! nasi rodzimi "liberałowie" (Tusk i jego wesoła gromadka) to socjaliści jak ci z PiS. Trzymajmy sie z dala od euro. Kraje ktore go wprowadzily maja teraz duuze problemy z gospodarka. Zreszta kto chce byc w tzw "Europie" ktora wydaje pieniadze podatnikow na ratowanie upadajacych bankow? Ja nie a ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stan Referendum dot kaczynskiego IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.08, 16:56 Ogłosić natychmiast referendum czy kaczyński ma być jeszcze prezydentem! Sprawę należy traktować jako bardzo,bardzo pilną, wagi państwowej. Dalszy pobyt tego pana na tym stanowisku zagraża Polsce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarnyjanek Prezydent: referendum ws. wprowadzenia euro jes... IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.11.08, 16:57 GW manipuluje zdjeciami pokazując prezydenta gestykulujacego lub z otwartymi ustami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alik Re: Prezydent: referendum ws. wprowadzenia euro j IP: *.chello.pl 19.11.08, 17:02 Oczywistą oczywistością jest to że ten Pan za 2 lata kończy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: białyjanek Re: Prezydent: referendum ws. wprowadzenia euro j IP: *.acn.waw.pl 19.11.08, 17:03 GW manipuluje zdjeciami pokazując prezydenta naburmuszonego lub z zamkniętymi ustami Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Nie mają argumentów merytorycznych 19.11.08, 17:32 p-ko prezydentowi, to się imają takich chwytów jak seryjnie robione i wyselekcjonowanwe zdjęcia. W dyskusji z jego argumentami byli by za krótcy ci bohaterowie ZSRR. Dobre było, jak kiedyś się dopatrzyli na jakimś billboardzie w Poznaniu twarzy Hitlera. Przy dokąłdniejszym obejrzeniu była to twarz michnika. Co do referendum, to pozornie prezydent nie ma racji, bo dlaczego niby nie miałoby być wyższych gwarancji bankowych (sam mam porozrzucane po kilku bankach) - ale tylko pozornie, bo się okazało,że po-wskie bandziory przemyciły tam jakiś zapis ograniczający uprawnienia NBP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bababui Po co nam euro? IP: *.drs-tsi.com 19.11.08, 17:02 Czy wszystko w Polsce ma byc zalezne od obcych. Oddalismy im przemysl, banki itp. a rzad spiewa jak mu karze Bruksela, trzymajmy wiec chociaz polska walute, zeby byc chociaz troszke niezaleznym panstwem. Z euro szybko zjedza nas Niemcy a to co niedojedza dokoncza Francuzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VAPOR Drogi Bababui IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.08, 17:22 Jestem prostym czlowiekiem, czy mozesz mi w kilku zdaniach wytłumaczyc dlaczego Niemcy z Francuzami nas zjedzą po wprowadzeniu euro. TYlko chcialbym abys posluzyl sie wlasnymi analizami i przemysleniami, a nie tymi nabytymi z Radia Maryja czy tez wykladów naszego wybitnego ekonomisty Prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Wystarczy, że nie będziemy mieli wprzywu na kreowa 19.11.08, 17:35 nie naszej urzędowej waluty. Wtedy mogą z naszą gospodarką zrobić wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zi Czyli oni wykreują ich walutę i wykupia nas za nią IP: *.chello.pl 19.11.08, 17:49 Dopóki to my będziemy kreować naszą walutę to po prostu dla nich nie będziemy jej kreować. A bez naszej waluty nas nie wykupią. Dobrze rozumuję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bababui Re: Drogi Bababui IP: *.drs-tsi.com 19.11.08, 17:51 Ciezko jest wytlumaczyc to prostemu czlowiekowi. Musialbym Ci to nawsadzac do mozgu lopata ale nie posiadam tak prostego narzedzia. Jedyna rada to poczytac troche historii naszych dziejow a tam jest czarno na bialym, ze interesy Polski, Niemiec i Francji nie byly nigdy zbiezne. Zawsze nas wykiwali a historia lubi sie powtarzac. Czy Polak zawsze musi byc madry dopiero po szkodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))) Re: Drogi Bababui IP: 94.75.67.* 19.11.08, 19:05 Wiesz, ale ja mam głęboko gdzieś władze i pana prezydenta. Mnie interesuje los mnie i mojej rodziny, bliskich... a my będziemy bezpieczniejsi i mniej okradani mając w portfelu euro zamiast złotówek, bowiem złotówka jest bardzo niepewną walutą i znajduje się w rękach takich oszołomów jak Skrzypek czy Kaczyńscy. Jest walutą, którą może zarządzać ktoś tak niepewny i wrogi nam jak polski polityk. A to już oznacza poważne zagrożenie. Euro nie ma tej cechy i datego jest dla nas dobre. Jestem przyzwyczajony, że to, co dobre dla Polaków, nieodmiennie okazuje się groźne dla polskiej podkościelnej nibyprawicy. Odpowiedz Link Zgłoś
janu5 Mozliwośc emisji własnego pieniądza to przywilej. 19.11.08, 19:30 Kiedyś bicie własnej monety było wyjatkowym przywilejem który otrzymywali tylko nieliczni moznowładcy od władzy centralnej np Króla. Oczywiście niewolnikowi jest wszystko jedno ,czy pieniądz będzie emitowany w Warszawie czy we Frankfurcie.,ale prawda jest taka ,że emitent pieniadza zawsze na tym zarabia. Tak było jest i będzie. Przekazując emisje w obce ręce pozbywamy sie niezłego źródła dochodów. Odpowiedz Link Zgłoś
gandalph Re: Mozliwośc emisji własnego pieniądza to przywi 19.11.08, 21:08 janu5 napisał: > Kiedyś bicie własnej monety było wyjatkowym przywilejem który otrzymywali tylko > nieliczni moznowładcy od władzy centralnej np Króla. > Oczywiście niewolnikowi jest wszystko jedno ,czy pieniądz będzie emitowany w > Warszawie czy we Frankfurcie.,ale prawda jest taka ,że emitent pieniadza zawsze > na tym zarabia. Tak było jest i będzie. Przekazując emisje w obce ręce pozbywam > y > sie niezłego źródła dochodów. Skoro już o emisji pieniądza mowa: czy Polska Zygmunta III Wazy nie była suwerenna? Była! A wybijano pieniądz? Nie! W ogóle w czasach Rzplitej szlacheckiej pieniądz był wybijany tylko od czasu, do czasu. Proszę mi się tylko nie powoływać na złoty polski; to była jednostka "wirtualna"; pieniędzy jako takich nie było (1 złp = 30 groszy - realnie istniejących). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Z twoich wywodów wnioskuję, że Słowacy popełniają IP: 217.98.20.* 19.11.08, 21:21 przestępstwo, bo szykują się do emisji własnych monet w EUR (banknotów chyba także) ?:DDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irek Prezydent: referendum ws. wprowadzenia euro jes... IP: *.rmlmallock.co.uk 19.11.08, 17:03 Do BUDY.......... Odpowiedz Link Zgłoś
jasio.4 Prezydent: referendum ws. wprowadzenia euro jes... 19.11.08, 17:04 Pan Prezydent liczy na głupotę współobywateli, zapomniał, że "każdy głupi ma swój rozum". Odpowiedz Link Zgłoś
pocoto.1 Re: Prezydent: referendum ws. wprowadzenia euro j 19.11.08, 20:02 jasio.4 napisał: > Pan Prezydent liczy na głupotę współobywateli, zapomniał, że "każdy głupi ma > swój rozum". No wlasnie,i az 20% chce Euro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Prezydent: referendum ws. wprowadzenia euro jes... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.08, 17:11 im szybciej wprowadzimy euro tym lepiej a jeszcze szybciej wprowadzmy sezon polowania na kaczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Zboj ci w zupe 'prezydencie'. Jeszcze 2 lata.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.08, 17:12 ... meczarni. Odpowiedz Link Zgłoś
vytrisalov Gra pod publiczkę 19.11.08, 17:12 Pan Prezydent zachowuje sie jak rasowa kurtyzana (kurtyzan?)- wziac kapuste, ale nie dac dupy. Dokladnie tak widzi role Polski w stosunku do Uniii Europejskiej, Brac pieniadze jak daja, a poza tym olewac i krytykowac przy kazdej okazji. Zero wspolodpowiadzialnosci za losy Europy. I za to nas wszyscy tak kochaja.... Jest alternatywa - unia Polski z Rosja i Bialorusia. Odpowiedz Link Zgłoś
jaromiro99 Dodatkowe pytania 19.11.08, 17:20 W referendum, przy okazji należy zadać nast. pytania: 1/czy jesteś za finansowaniem Kościoła z budżetu państwa i budżetu samorządów? 2/czy jesteś za obecnością obcych wojsk na terytorium RP? 3/czy jesteś za dopuszczalnością aborcji z przyczyn społecznych? 4/czy jesteś za obowiązkowymi badaniami prenatalnymi? 5/czy jesteś za obecnym podziałem administracyjnym RP (łącznie z samorządami wojew.), czy za poprzednim? Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik I pytanie dodatkowe: 19.11.08, 17:42 - czy jesteś za finansowaniem z kieszeni społeczeństwa darmozjadów z p.o. Swoją drogą pytania 2 i 5 całkiem celne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marko Re: Dodatkowe pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 17:50 Świetne pytania za wyjątkiem ostatniego, tylko czy ktokolwiek bedzie miał odwagę coś takiego zrobić ;-) W referendum, przy okazji należy zadać nast. pytania: 1/czy jesteś za finansowaniem Kościoła z budżetu państwa i budżetu samorządów? 2/czy jesteś za obecnością obcych wojsk na terytorium RP? 3/czy jesteś za dopuszczalnością aborcji z przyczyn społecznych? 4/czy jesteś za obowiązkowymi badaniami prenatalnymi? do ostatniego sie przyczepiam, bo większość ludzi po prostu nie ma zdania na ten temat - nawet jeśli jest coś nie tak, to problem dotyczy zbyt małej ilości ludzi... 5/czy jesteś za obecnym podziałem administracyjnym RP (łącznie z samorządami wojew.), czy za poprzednim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary Re: Dodatkowe pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 18:42 B. Dobre pytania. Jestem za.Dopisalbym jeszcze jedno: czy jesteś za likwidacja ministerstwa d/s wyprzedaży (czy jak ono sie nazywa), co wiazałoby się z zakonczeniem wyprzedaży w ręce odwiecznych przyjaciół? Odpowiedz Link Zgłoś
patriota21wieku Ja tez mam pytanie 19.11.08, 19:36 Czy jesteś za tym by Polska tkwiła w XIX-to wiecznym pojęciu gospodarki (jak Białoruś), czy powinna dołączyć do XXI wieku? Nie jesześmy taką potęgą ekonomiczną która może sobie pozwolić na ignorowanie gospodarki światowej i globalizacji bo wszystko wytwarzamz sami. Euro pozwoli nam uniknąć spekulacji polską walutą która to spekulacja doprowadza do tego że np. nasze produkty są za drogie gdy złotówka się umacnia! Nauczcie się trochę ekonomii zamiast populizmu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktosiek Wiekszosc zwolennikow euro to tacy... IP: *.drs-tsi.com 19.11.08, 17:24 co nie wyjechalo z Polski i zarabiaja w zlotowkach. Po przyjeciu euro poczuja sie tak jakby pracowali za granica, czyli chca isc na latwizne nic nie ryzykujac. Odpowiedz Link Zgłoś
gandalph Re: Wiekszosc zwolennikow euro to tacy... 19.11.08, 21:00 Gość portalu: Ktosiek napisał(a): > co nie wyjechalo z Polski i zarabiaja w zlotowkach. Po przyjeciu > euro poczuja sie tak jakby pracowali za granica, czyli chca isc na > latwizne nic nie ryzykujac. Ja akurat nie wyjechałem z kraju, a zarabiam w euro i dość mam huśtawek kursów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek oczywiste jest że to już twój koniec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 17:27 szkoda tylko zmarnowanych 5 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee a moze prezydent reprezentuje lobby wlascicieli k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 17:28 antorow? Przeciez oni straca zrodlo dochodow! Cieszy mnie jak prezydent podsyca leki i obawy, tz mam wiecej czasu aby uczyc sie. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Nie chodzi o to, że prezydent jest przeciwny 19.11.08, 17:47 posiadaniu wysokich lokat - chodzi o to, że PO podrzuciła do projektu ustawy zapis ograniczający uprawnienia NBP. TYLKO dlatego, że NBP jeszcze nie jest odzyskane przez PO. Dla swoich ambicjonalnych gierek gotowi poświęcić cudze oszczędności! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pit_44 Re: Nie chodzi o to, że prezydent jest przeciwny IP: *.chello.pl 19.11.08, 20:28 niestaly_czytelnik napisał: > chodzi o to, że PO podrzuciła do > projektu ustawy zapis ograniczający uprawnienia NBP. Było dokładnie odwrotnie. Do projektu zmian w nadzorze finansowym "podrzucono" zapis o gwarancji lokat (tak było zdecydowanie szybciej). Poza tym za ustawą głosował też PIS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z W końcu KNF, do którego te uprawnienia mają być IP: 217.98.20.* 19.11.08, 20:50 delegowane, powstał z pomysłu PiS - kiedy to oni nie jeszcze "odzyskali" NBP (prezesował wtedy Balcerowicz). Jak rozumiem, sytuacja się zmieniła: Kluza okazał się być "niesterowalny" dla pisuarów, za to wcisnęli do NBP ignoranta inżyniera Skrzypka :DDDD Kali być wiecznie żywy, prawda?;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczywisty Prezydent: referendum ws. wprowadzenia euro jes.. IP: *.pil.vectranet.pl 19.11.08, 17:29 Oczywiście, Panie Prezydencie, że jest oczywistością. Oczywistością jest to, że to referendum nie powinno mieć miejsca, gdyż referendum w sprawie przystąpienia do strefy Euro odbyło się dokładnie w tym samym czasie, w którym odbyło się referendum w sprawie przystąpienia do UE. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Cholewa, nie pamiętam! 19.11.08, 17:49 Było takie pytanie ?! No popatrz, nawet własnym oczom nie można już ufać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pit_44 Re: Cholewa, nie pamiętam! IP: *.chello.pl 19.11.08, 20:30 Głosowałeś i nawet nie wiesz za czym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bumtarara Kto jest za referendum w.s. wydupienia Kaczki ze IP: *.tmbsystems.managedbroadband.co.uk 19.11.08, 17:30 stołka? Ale wpisywać tak/nie. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Wpisuję się - 19.11.08, 17:50 tak - dla pozostania takich jak ty jak najdłużej na wilgotnych Wyspach przy czyszczeniu równie wilgotnych murzyńskich klozetów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: delargo Prezydent: referendum ws. wprowadzenia euro jes.. IP: *.dip.t-dialin.net 19.11.08, 17:31 i znowu glupopty panie kaczka oan gadasz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Prezydent: referendum ws. wprowadzenia euro jes... IP: *.t3.ds.pwr.wroc.pl 19.11.08, 17:31 Jak to dobrze że jest prezydent i że euro nie będzie w 2012 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tetradrachma niby to gnom ma rację ale ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 17:32 No właśnie, po kiega ....odwoływać się, w tak ważkiej sprawie, do tzw. "zbiorowej mądrości Polaków" której nie ma !? Niech zbiorą się mądrzy ludzie i zdecydują. Ja uważam, że za 4 lata możnaby euro wprowadzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: narrator Prezydent: referendum ws. wprowadzenia euro jes... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.08, 17:32 ... zapomnial dodac za bratem... ze jest oczywista oczywistoscia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Prezydent: referendum ws. wprowadzenia euro jes... IP: *.xdsl.centertel.pl 19.11.08, 17:37 już cię nie będzie na stołku buraku Odpowiedz Link Zgłoś