Dodaj do ulubionych

Audytel: Plus oferuje najlepszy internet mobilny

• Gość: semeon Audytel: Plus oferuje najlepszy internet mobilny IP: 83.238.144.* 21.01.09, 22:34
      Nie dajcie się nabrać. W marcu 2008 roku podpisałem umowę iPLUS
      miałem uzyskiwać /10 km od centrum Bydgoszczy/ prędkość minimum
      300kbs,a praktycznie miałem 10kbs /dosłownie dziesięć/. Praktycznie
      nie mogłem korzystać z usługi. Trzykrotnie wypowiadałem im
      bezskutecznie umowę. Do listopada zapłaciłem im ponad 1500 zł w tym
      kara /1000zł / za odstąpienie od promocji. I chociaż nie było w
      tym milimetra mojej winy to się wymigali, postraszyli i zapłaciłem,
      zresztą za namową prawnika, który stwierdził krótko: i tak pan z
      nimi nie wygra. A teraz chcą ode mnie jeszcze jakieś 30 zł za
      usługi dodatkowe /jak to określili/. Dodam, że rzecznik praw
      konsumenta też mi nie pomógł - był bezradny. ŻYCZĘ powodzenia
      naiwnym.
    • Gość: Tylko Play Audytel: Plus oferuje najlepszy internet mobilny IP: 89.108.249.* 21.01.09, 23:05
      Przez dwa lata jechałem na iPlusie. Limit pobierania danych kończył mi się
      zwykle po tygodniu. Nie mogłem się doczekać zakończenia umowy.
      Teraz mam Play. 5 Gb naprawdę robi różnicę. Jedyny minus Playa - nie ma zasięgu
      poza większymi miastami.
    • Gość: Qba Audytel: Plus oferuje najlepszy internet mobilny IP: *.chello.pl 21.01.09, 23:19
      Tesciowa kupila iPlus. W Gdansku (dzielnica Ujescisko) ledwo dziala, transfer
      WWW na poziomie 10kb/s - tragedia. Plus na reklamacje przysyla technika ktory
      udowadnia ze wszystko jest super i maja cie w dupie. Niewazne ze ten internet
      nie chodzi. A iPlus byl kupiony zeby poza domem dzialal tez i w Swibnie,
      dzielnicy nadmoskiej Gdanska nie dziala w ogole... tragedia. UOKiK powinien
      zabronic umow na czas okreslony w produktach ktorych parametry sa trudne dla
      konsumenta do wyegzekwowania, bo co znaczy predkosc do 7mbit/s ? 0,01 mbit/s
      jakie otrzymujemy tez jest "do 7mbit/s". Jednym slowem gowno totalne i nie
      radze pakowac sie na czas okreslony chyba ze mozemy samemu , NIE PRZEZ
      SRZEDAWCE/KONSULTANTA/TECHNIKA plusa sprawdzic wczesniej czy nam dobrze dziala
      we wszystkich miejscach w roznych warunkach pogodowych.
      Qba
    • Gość: panmisiek Audytel: Plus oferuje najlepszy internet mobilny IP: *.acn.waw.pl 21.01.09, 23:57
      Na porzadny internet mobilny to sobie jeszcze poczekamy. Patrzac z
      czysto biznesowego punktu widzenia to nikomu sie nie bardzo oplaca w
      to inwestowac, bo trudno cokolwiek przewidziec.
      Ciekawsze zastosowania sie szykuja w stacjonarnym dostepie i tu
      bedzie sie pewnie wiecej dzialo.
      A do niezadowolonych z mobilnego netu: nikt nie mowil, ze bedzie jak
      stacjonarka. I chyba nigdy nie bedzie...
    • Gość: atrapa Audytel: Plus oferuje najlepszy internet mobilny IP: *.eranet.pl 22.01.09, 00:11
      a nie narzekam (AZ TAK BARDZO). Mam BC ale mieszkam w samym centrum
      warszawy i ogolnie jest nie najgorzej (TYLKO UMTS), czesto siedze na
      youtube i jakos daje rade. Minus to cena... i zasieg poza centrum,
      kiedy wpadlem z modemem do kolegi na prage bylo wyraznie gorzej. Ale
      dzwonilem juz voipem z dzialki na zapadlej dziurze i to do francji i
      dawalo rade. Jakby nie bylo to jednak jest to mobilne rozwiazanie.
      MINUS to cena 122 za 5G to chyba jednak przesada. No i w porownaniu
      do tego co maja chcby w skandynawii to szkoda pisac - pl to
      telekomunikacyjna dziura. Kibicuje PLAY bo nic nie poprawi tej
      sytuacji jak mocna konkurencja. Na marginesie - to ze reklamacja
      jest praktycznie niemozliwa wola o pomste do nieba. Ale sprawdzcie
      kto otpowiada za telekomunikacje w min infrastruktury i co tak
      naprawde robi (a wlasciwie dlaczego nic nie robi). Czekam na rzad
      ktory w koncu zrozumie, ze sieci informatyczne to naprawde byc albo
      nie byc nowoczesnej gospodarki...
      • Gość: xyz Re: Audytel: Plus oferuje najlepszy internet mobi IP: 94.254.131.* 22.01.09, 00:50
        Jak w taki sposob wypowiada sie wiceminister infrastruktury to jak ma byc lepiej?? no jak???

cytat za telepolis.pl

Prawo do zwolnienia Streżyńskiej

2009-01-21 10:12

Proszę pozwolić, że wstrzymam się od oceny. Pani prezes ma dobrą prasę. Jakiekolwiek negatywne stwierdzenia spotykają się z protestami dziennikarzy - powiedział Andrzej Panasiuk, wiceminister infrastruktury odpowiedzialny za sektor telekomunikacyjny, w wywiadzie dla Parkietu. Nowy projekt prawa telekomunikacyjnego pozwala na skrócenie kadencji prezesa UKE.

Z medialnego punktu widzenia, cieszą informacje przekazywane przez regulatora, że ceny połączeń telefonicznych spadają. Jednak niskie opłaty za usługi telekomunikacyjne nie zawsze służą zapewnieniu właściwej ich jakości - twierdzi Panasiuk.

Medialnie przebija się informacja, że tak regulujemy rynek, że ceny coraz bardziej spadają. Zapominamy jednak, że poprzez odpowiednią politykę regulacyjną można nakłonić operatorów do inwestowania. Te dwie kwestie - niskie ceny i działania proinwestycyjne - trzeba zrównoważyć. Tego nie dostrzegam w strategii regulacyjnej prezes Urzędu Komunikacji Elektronicznej Anny Streżyńskiej - kwituje wiceminister infrastruktury.

Jeśli wszystko pójdzie dobrze, a tak zapewne będzie, bo gros przepisów dotyczy implementacji unijnych dyrektyw, to nowe przepisy zaczną obowiązywać za 2-3 miesiące - mówi Panasiuk zapytany o nowe prawo telekomunikacyjne. W zależności od woli parlamentu - z przepisem o skróceniu kadencji obecnego prezesa lub bez niego. (LuiN

)
    • Gość: sposzczo Audytel: Plus oferuje najlepszy internet mobilny IP: *.arr.gov.pl 22.01.09, 07:38
      Tragedia z tym internetem, w życiu nie wybrałbym juz iPlusa, totalny
      niewypał nawet przy bliskiej odległości nadajnika PLUSA, internet
      ciagle sie zawiesza....kicha totalna
    • Gość: kazik Iplus w Radomsku nie działa od począku roku IP: 194.0.181.* 22.01.09, 08:24
      Nawet po zgloszeniu awarii nikt w Plusie nie raczy tego naprawić. I
      to jest prayjazna klientowi firma??? A kase biorą
    • Gość: starchaser kategoria "opóźnienie przesyłania danych".. IP: *.acn.waw.pl 28.01.09, 21:04
      ..najgorsze, że nigdzie nie znalazłem jak to "opóźnienie przesyłania danych"
      liczyli. RTD? jeśli tak to przez co?? do polskich serwerów? do USA? "do
      terminala" kolegi obok?
      Takie to właśnie ogłaszanie wyników.
    • Gość: jarek Audytel: Plus oferuje najlepszy internet mobilny IP: *.arr.gov.pl 29.01.09, 09:33
      Lipa. Centru W-wy, przy rondzie de Gaulle'a, era 3g max 190kb/s. Właśnie
      sprawdziłem.
    • Gość: okradany Audytel: Plus oferuje najlepszy internet mobilny IP: *.gprs.plus.pl 29.01.09, 10:29
      Mam iPlusa. Zanim w niego wszedłem - umowa na 2 lata - sprawdzałem na prepaid.
      Nie mam tu żadnej innej możliwości więc wziąłem go jako domowy za 60zł na mc i
      cieszyłem teoretycznie z EDGE / działało pomiędzy GPRS i EDGE /. W listopadzie
      nie było NIC przez ponad 3 tygodnie. Wróciło na dwa by zniknąć znów na 5
      tygodni. Na moje reklamacje Plus odpisuje gotową formułką z pseudonaukowym
      bełkotem o "wahaniach sygnału, budynkach, wzniesieniach" itd, a tu u mnie
      głucha równinna wieś. I straszą od razu 1000zł kary za próbę zerwania umowy.
      Trzeba umieć czytać reklamy... Dla Plusa to: 'Internet jest nigdzie, a klienta
      mamy gdzieś!" Wszystkiego dobrego dla fanów mobilnego internetu!!!
    • Gość: Jaco Audytel: Plus oferuje najlepszy internet mobilny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 12:46
      A ja się zgadzam z tą opinią. Mieszkam na grochowie w Warszawie i net iplus mi pędzi a nie chodzi. Mój rekord to 5,4Mbit/s na speedtest.pl. A ściągam średnio z prędkością ok 200kb/s. Następnym razem też kupie neta w Plusie. :P
    • wilczek1968 Najgorszy jest Play. Nie dajcie się wrobić!!! 31.01.09, 10:11
      Kupujecie 1Mb/s a będziecie mieć max 100kb/s.
      Gdzie deklarowane 1Mb/s? Play to internet dla nocnych marków i gospodyń
      domowych, od 2 rano do 2 po południu działa dobrze. Ale od 16-24 transfery na
      poziomie 100-200kb/s, niestabilne, nie ma mowy o rozmowie w Skype (że o video
      nie wspomnę), czy obejrzeniu filmu na Youtube. Ściągnięcie czegoś większego niż
      3-5MB - zapomnijcie!
      Nadaje się tylko do czytania gazety, ale to daje też modem 56k po linii
      telefonicznej...
      Żeby nie było, mam 200m do BTS'a, dobry sygnał i o 4-tej w nocy działa z
      deklarowaną prędkością. Po prostu ilość klientów przerosła kilkukrotnie
      możliwości sieci...
      • Gość: Pawel Re: Najgorszy jest Play. Nie dajcie się wrobić!!! IP: *.acn.waw.pl 31.01.09, 11:14
        > Kupujecie 1Mb/s a będziecie mieć max 100kb/s.
        Jesteś pewny, że nie mylisz jednostek? :> Akurat 100 KB/s, to by idealnie
        pasowało do łącza 1 Mb/s.
        • steady_at_najx Re: Najgorszy jest Play. Nie dajcie się wrobić!!! 31.01.09, 11:40

1Mb/s=1000kb/s=100kB/s - wielkosc literek jest wazna.

PS : w praktyce w przypadku przesylu czesto przelicza sie 1B~10b zamiastt 8.
      • Gość: Herub54 Re: Najgorszy jest Play. Nie dajcie się wrobić!!! IP: *.zicom.pl 23.02.09, 01:03
        Czy jesteś pewny, że nie krzywdzisz swoją wypowiedzią PLAY?
        Szybkość połączeń zależy gdzie jesteś odbiorcą. Jeśli odbiorcą jesteś w ciemnej
        dziurze to nie dziw się, ze i odbiór masz słaby. Ja próbowałem już różnych
        Operatorów i nie daj Bóg Era a w Play już jestem o samego początku i nie
        narzekam, bo jest to najtańszy Operator ze wszystkich na polskim rynku.
        Łączę pozdrowienia, dla wszystkich czytających!
    • Gość: Say no to iPlus Audytel: Plus oferuje najgorszy internet mobilny IP: *.gprs.plus.pl 31.01.09, 19:35
      iPlus to kompletna porażka, 1GB limitu za 60zł to kpina, należy zapomnieć o
      wygodnym przeglądaniu sieci, YouTube, czy nawet sprawdzaniu poczty! Artykuł jest
      sponsorowany, przez takie firmy jak iPlus Polska jest takim teleinformatycznym
      zadupiem, nie warto porównywać z innymi krajami UE, po co się dodatkowo dołować..
      ODRADZAM KUPNO IPLUSA!
    • Gość: freebee Audytel: Plus oferuje najlepszy internet mobilny IP: *.hawaii.res.rr.com 01.02.09, 02:41
      Najwyższa ocena moblilnego internetu, nie znaczy ze on jest najlepszy a raczej
      najszybszy.

Najlepszy internet jest zawsze ten ktory jest bez zadnych ograniczen,
      najszybszy i koniecznie darmowy!
    • Gość: xxx Internet na komórki IP: *.iwacom.net.pl 01.02.09, 14:06
      Jak dla mnie ciekawsze jest jak sprawdzają sie operatorzy komórkowi jeśli chodzi o internet na komórkach, bo to jest przyszłość, fajne porównanie jest na jestemmobilny.pl
    • Gość: Chochoł Audytel: Plus oferuje najlepszy... Transfer danych IP: *.adsl.inetia.pl 03.02.09, 15:54
      Wielki Minus ma jeden z najgorszych parametrów. Znajoma "uciekła" od nich.
      Miała szczątkowe przesyły. Nieraz NIE mogła odebrać poczty. Poza tym, Wielki
      Minus Bezprawnie przekazuje dane osobowe Abonentów - innym. Zobaczcie
      Załącznik nr 1 do Umowy. Samo Bezprawie.
    • Gość: Blido Test - żenada IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.03.09, 17:42
      To już n-ty test w którym zwycięża iPlus :P . To nie do pomyślenia jak można
      tak generalizować kwestię internetu mobilnego. iPlus najlepszy? To dlaczego w
      moim miescie wg UKE Plus ma tylko 3 NodeB-y, a wg. mnie jeden, bo zasięg nie
      obejmuje nawet całego miasta? Tymczasem Era obejmuje zasięgiem 3G całe miasto
      i jeszcze okoliczne miejscowości w promieniu kilku km. A w teście Era wypadła
      najgorzej. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że gdzie indziej może być odwrotnie
      i to Era ma najmniej stacji.

"Z kolei najlepszą średnią prędkością pobierania danych na zewnątrz
      pomieszczeń może pochwalić się PTK Centertel (792 kbit/s), a wewnątrz ?
      Polkomtel (890 kbit/s)."

To już mnie rozwaliło. :D Jak to zmierzyli? Przeszli się po wszystkich domach
      w Polsce i zmierzyli prędkość? I jaki to wynik? Średnia? A gdzie moda i
      mediana, bo każda pani matematyczka wyśmiałaby taki wynik. Żartuję oczywiście,
      dobrze wiem jak to zmierzono - siedząc w redakcyjnym fotelu za biurkiem oraz
      na redakcyjnym parkingu. Zaraz kupię iPlusa, zamknę się w piwnicy i powołując
      się na ten artykuł złożę reklamację że nie mam tam prędkości 890kb/s. A poza
      tym jak to możliwe że Plus uzyskał większą prędkość w pomieszczeniu, niż
      Orange na zewnątrz, a mimo to Orange jest najlepszy? Skoro Plus wyprzedził
      Orange wewnątrz budynku to tym bardziej powinien wyprzedzić na zewnątrz. Chyba
      że panowie analitycy-lamerzy testując transfer Plusa na zewnątrz stanęli po
      przeciwnej stronie budynku, niż jest ulokowany NodeB.
      Nie używam zazwyczaj tego typu zwrotów, ale oceniając pracę "analityków" mogę
      tylko napisać CS-owym stylem: żal.pl, pozdro&poćwicz
      • Gość: bigdady33 Re: Test - żenada IP: *.gprs.plus.pl 04.03.09, 18:33
        Jestem w i-plusie już 2,5 roku i nie zmienie na żaden inny a fakt faktem że są limity ale jest bardzo dobrze odpiera hsdpa i 100kb/s
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka