Gość: semeon Audytel: Plus oferuje najlepszy internet mobilny IP: 83.238.144.* 21.01.09, 22:34 Nie dajcie się nabrać. W marcu 2008 roku podpisałem umowę iPLUS miałem uzyskiwać /10 km od centrum Bydgoszczy/ prędkość minimum 300kbs,a praktycznie miałem 10kbs /dosłownie dziesięć/. Praktycznie nie mogłem korzystać z usługi. Trzykrotnie wypowiadałem im bezskutecznie umowę. Do listopada zapłaciłem im ponad 1500 zł w tym kara /1000zł / za odstąpienie od promocji. I chociaż nie było w tym milimetra mojej winy to się wymigali, postraszyli i zapłaciłem, zresztą za namową prawnika, który stwierdził krótko: i tak pan z nimi nie wygra. A teraz chcą ode mnie jeszcze jakieś 30 zł za usługi dodatkowe /jak to określili/. Dodam, że rzecznik praw konsumenta też mi nie pomógł - był bezradny. ŻYCZĘ powodzenia naiwnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tylko Play Audytel: Plus oferuje najlepszy internet mobilny IP: 89.108.249.* 21.01.09, 23:05 Przez dwa lata jechałem na iPlusie. Limit pobierania danych kończył mi się zwykle po tygodniu. Nie mogłem się doczekać zakończenia umowy. Teraz mam Play. 5 Gb naprawdę robi różnicę. Jedyny minus Playa - nie ma zasięgu poza większymi miastami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qba Audytel: Plus oferuje najlepszy internet mobilny IP: *.chello.pl 21.01.09, 23:19 Tesciowa kupila iPlus. W Gdansku (dzielnica Ujescisko) ledwo dziala, transfer WWW na poziomie 10kb/s - tragedia. Plus na reklamacje przysyla technika ktory udowadnia ze wszystko jest super i maja cie w dupie. Niewazne ze ten internet nie chodzi. A iPlus byl kupiony zeby poza domem dzialal tez i w Swibnie, dzielnicy nadmoskiej Gdanska nie dziala w ogole... tragedia. UOKiK powinien zabronic umow na czas okreslony w produktach ktorych parametry sa trudne dla konsumenta do wyegzekwowania, bo co znaczy predkosc do 7mbit/s ? 0,01 mbit/s jakie otrzymujemy tez jest "do 7mbit/s". Jednym slowem gowno totalne i nie radze pakowac sie na czas okreslony chyba ze mozemy samemu , NIE PRZEZ SRZEDAWCE/KONSULTANTA/TECHNIKA plusa sprawdzic wczesniej czy nam dobrze dziala we wszystkich miejscach w roznych warunkach pogodowych. Qba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panmisiek Audytel: Plus oferuje najlepszy internet mobilny IP: *.acn.waw.pl 21.01.09, 23:57 Na porzadny internet mobilny to sobie jeszcze poczekamy. Patrzac z czysto biznesowego punktu widzenia to nikomu sie nie bardzo oplaca w to inwestowac, bo trudno cokolwiek przewidziec. Ciekawsze zastosowania sie szykuja w stacjonarnym dostepie i tu bedzie sie pewnie wiecej dzialo. A do niezadowolonych z mobilnego netu: nikt nie mowil, ze bedzie jak stacjonarka. I chyba nigdy nie bedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atrapa Audytel: Plus oferuje najlepszy internet mobilny IP: *.eranet.pl 22.01.09, 00:11 a nie narzekam (AZ TAK BARDZO). Mam BC ale mieszkam w samym centrum warszawy i ogolnie jest nie najgorzej (TYLKO UMTS), czesto siedze na youtube i jakos daje rade. Minus to cena... i zasieg poza centrum, kiedy wpadlem z modemem do kolegi na prage bylo wyraznie gorzej. Ale dzwonilem juz voipem z dzialki na zapadlej dziurze i to do francji i dawalo rade. Jakby nie bylo to jednak jest to mobilne rozwiazanie. MINUS to cena 122 za 5G to chyba jednak przesada. No i w porownaniu do tego co maja chcby w skandynawii to szkoda pisac - pl to telekomunikacyjna dziura. Kibicuje PLAY bo nic nie poprawi tej sytuacji jak mocna konkurencja. Na marginesie - to ze reklamacja jest praktycznie niemozliwa wola o pomste do nieba. Ale sprawdzcie kto otpowiada za telekomunikacje w min infrastruktury i co tak naprawde robi (a wlasciwie dlaczego nic nie robi). Czekam na rzad ktory w koncu zrozumie, ze sieci informatyczne to naprawde byc albo nie byc nowoczesnej gospodarki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Audytel: Plus oferuje najlepszy internet mobi IP: 94.254.131.* 22.01.09, 00:50 Jak w taki sposob wypowiada sie wiceminister infrastruktury to jak ma byc lepiej?? no jak??? cytat za telepolis.pl Prawo do zwolnienia Streżyńskiej 2009-01-21 10:12 Proszę pozwolić, że wstrzymam się od oceny. Pani prezes ma dobrą prasę. Jakiekolwiek negatywne stwierdzenia spotykają się z protestami dziennikarzy - powiedział Andrzej Panasiuk, wiceminister infrastruktury odpowiedzialny za sektor telekomunikacyjny, w wywiadzie dla Parkietu. Nowy projekt prawa telekomunikacyjnego pozwala na skrócenie kadencji prezesa UKE. Z medialnego punktu widzenia, cieszą informacje przekazywane przez regulatora, że ceny połączeń telefonicznych spadają. Jednak niskie opłaty za usługi telekomunikacyjne nie zawsze służą zapewnieniu właściwej ich jakości - twierdzi Panasiuk. Medialnie przebija się informacja, że tak regulujemy rynek, że ceny coraz bardziej spadają. Zapominamy jednak, że poprzez odpowiednią politykę regulacyjną można nakłonić operatorów do inwestowania. Te dwie kwestie - niskie ceny i działania proinwestycyjne - trzeba zrównoważyć. Tego nie dostrzegam w strategii regulacyjnej prezes Urzędu Komunikacji Elektronicznej Anny Streżyńskiej - kwituje wiceminister infrastruktury. Jeśli wszystko pójdzie dobrze, a tak zapewne będzie, bo gros przepisów dotyczy implementacji unijnych dyrektyw, to nowe przepisy zaczną obowiązywać za 2-3 miesiące - mówi Panasiuk zapytany o nowe prawo telekomunikacyjne. W zależności od woli parlamentu - z przepisem o skróceniu kadencji obecnego prezesa lub bez niego. (LuiN ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sposzczo Audytel: Plus oferuje najlepszy internet mobilny IP: *.arr.gov.pl 22.01.09, 07:38 Tragedia z tym internetem, w życiu nie wybrałbym juz iPlusa, totalny niewypał nawet przy bliskiej odległości nadajnika PLUSA, internet ciagle sie zawiesza....kicha totalna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Iplus w Radomsku nie działa od począku roku IP: 194.0.181.* 22.01.09, 08:24 Nawet po zgloszeniu awarii nikt w Plusie nie raczy tego naprawić. I to jest prayjazna klientowi firma??? A kase biorą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starchaser kategoria "opóźnienie przesyłania danych".. IP: *.acn.waw.pl 28.01.09, 21:04 ..najgorsze, że nigdzie nie znalazłem jak to "opóźnienie przesyłania danych" liczyli. RTD? jeśli tak to przez co?? do polskich serwerów? do USA? "do terminala" kolegi obok? Takie to właśnie ogłaszanie wyników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Audytel: Plus oferuje najlepszy internet mobilny IP: *.arr.gov.pl 29.01.09, 09:33 Lipa. Centru W-wy, przy rondzie de Gaulle'a, era 3g max 190kb/s. Właśnie sprawdziłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okradany Audytel: Plus oferuje najlepszy internet mobilny IP: *.gprs.plus.pl 29.01.09, 10:29 Mam iPlusa. Zanim w niego wszedłem - umowa na 2 lata - sprawdzałem na prepaid. Nie mam tu żadnej innej możliwości więc wziąłem go jako domowy za 60zł na mc i cieszyłem teoretycznie z EDGE / działało pomiędzy GPRS i EDGE /. W listopadzie nie było NIC przez ponad 3 tygodnie. Wróciło na dwa by zniknąć znów na 5 tygodni. Na moje reklamacje Plus odpisuje gotową formułką z pseudonaukowym bełkotem o "wahaniach sygnału, budynkach, wzniesieniach" itd, a tu u mnie głucha równinna wieś. I straszą od razu 1000zł kary za próbę zerwania umowy. Trzeba umieć czytać reklamy... Dla Plusa to: 'Internet jest nigdzie, a klienta mamy gdzieś!" Wszystkiego dobrego dla fanów mobilnego internetu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaco Audytel: Plus oferuje najlepszy internet mobilny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 12:46 A ja się zgadzam z tą opinią. Mieszkam na grochowie w Warszawie i net iplus mi pędzi a nie chodzi. Mój rekord to 5,4Mbit/s na speedtest.pl. A ściągam średnio z prędkością ok 200kb/s. Następnym razem też kupie neta w Plusie. :P Odpowiedz Link Zgłoś
wilczek1968 Najgorszy jest Play. Nie dajcie się wrobić!!! 31.01.09, 10:11 Kupujecie 1Mb/s a będziecie mieć max 100kb/s. Gdzie deklarowane 1Mb/s? Play to internet dla nocnych marków i gospodyń domowych, od 2 rano do 2 po południu działa dobrze. Ale od 16-24 transfery na poziomie 100-200kb/s, niestabilne, nie ma mowy o rozmowie w Skype (że o video nie wspomnę), czy obejrzeniu filmu na Youtube. Ściągnięcie czegoś większego niż 3-5MB - zapomnijcie! Nadaje się tylko do czytania gazety, ale to daje też modem 56k po linii telefonicznej... Żeby nie było, mam 200m do BTS'a, dobry sygnał i o 4-tej w nocy działa z deklarowaną prędkością. Po prostu ilość klientów przerosła kilkukrotnie możliwości sieci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Najgorszy jest Play. Nie dajcie się wrobić!!! IP: *.acn.waw.pl 31.01.09, 11:14 > Kupujecie 1Mb/s a będziecie mieć max 100kb/s. Jesteś pewny, że nie mylisz jednostek? :> Akurat 100 KB/s, to by idealnie pasowało do łącza 1 Mb/s. Odpowiedz Link Zgłoś
steady_at_najx Re: Najgorszy jest Play. Nie dajcie się wrobić!!! 31.01.09, 11:40 1Mb/s=1000kb/s=100kB/s - wielkosc literek jest wazna. PS : w praktyce w przypadku przesylu czesto przelicza sie 1B~10b zamiastt 8. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Herub54 Re: Najgorszy jest Play. Nie dajcie się wrobić!!! IP: *.zicom.pl 23.02.09, 01:03 Czy jesteś pewny, że nie krzywdzisz swoją wypowiedzią PLAY? Szybkość połączeń zależy gdzie jesteś odbiorcą. Jeśli odbiorcą jesteś w ciemnej dziurze to nie dziw się, ze i odbiór masz słaby. Ja próbowałem już różnych Operatorów i nie daj Bóg Era a w Play już jestem o samego początku i nie narzekam, bo jest to najtańszy Operator ze wszystkich na polskim rynku. Łączę pozdrowienia, dla wszystkich czytających! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Say no to iPlus Audytel: Plus oferuje najgorszy internet mobilny IP: *.gprs.plus.pl 31.01.09, 19:35 iPlus to kompletna porażka, 1GB limitu za 60zł to kpina, należy zapomnieć o wygodnym przeglądaniu sieci, YouTube, czy nawet sprawdzaniu poczty! Artykuł jest sponsorowany, przez takie firmy jak iPlus Polska jest takim teleinformatycznym zadupiem, nie warto porównywać z innymi krajami UE, po co się dodatkowo dołować.. ODRADZAM KUPNO IPLUSA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: freebee Audytel: Plus oferuje najlepszy internet mobilny IP: *.hawaii.res.rr.com 01.02.09, 02:41 Najwyższa ocena moblilnego internetu, nie znaczy ze on jest najlepszy a raczej najszybszy. Najlepszy internet jest zawsze ten ktory jest bez zadnych ograniczen, najszybszy i koniecznie darmowy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Internet na komórki IP: *.iwacom.net.pl 01.02.09, 14:06 Jak dla mnie ciekawsze jest jak sprawdzają sie operatorzy komórkowi jeśli chodzi o internet na komórkach, bo to jest przyszłość, fajne porównanie jest na jestemmobilny.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chochoł Audytel: Plus oferuje najlepszy... Transfer danych IP: *.adsl.inetia.pl 03.02.09, 15:54 Wielki Minus ma jeden z najgorszych parametrów. Znajoma "uciekła" od nich. Miała szczątkowe przesyły. Nieraz NIE mogła odebrać poczty. Poza tym, Wielki Minus Bezprawnie przekazuje dane osobowe Abonentów - innym. Zobaczcie Załącznik nr 1 do Umowy. Samo Bezprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blido Test - żenada IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.03.09, 17:42 To już n-ty test w którym zwycięża iPlus :P . To nie do pomyślenia jak można tak generalizować kwestię internetu mobilnego. iPlus najlepszy? To dlaczego w moim miescie wg UKE Plus ma tylko 3 NodeB-y, a wg. mnie jeden, bo zasięg nie obejmuje nawet całego miasta? Tymczasem Era obejmuje zasięgiem 3G całe miasto i jeszcze okoliczne miejscowości w promieniu kilku km. A w teście Era wypadła najgorzej. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że gdzie indziej może być odwrotnie i to Era ma najmniej stacji. "Z kolei najlepszą średnią prędkością pobierania danych na zewnątrz pomieszczeń może pochwalić się PTK Centertel (792 kbit/s), a wewnątrz ? Polkomtel (890 kbit/s)." To już mnie rozwaliło. :D Jak to zmierzyli? Przeszli się po wszystkich domach w Polsce i zmierzyli prędkość? I jaki to wynik? Średnia? A gdzie moda i mediana, bo każda pani matematyczka wyśmiałaby taki wynik. Żartuję oczywiście, dobrze wiem jak to zmierzono - siedząc w redakcyjnym fotelu za biurkiem oraz na redakcyjnym parkingu. Zaraz kupię iPlusa, zamknę się w piwnicy i powołując się na ten artykuł złożę reklamację że nie mam tam prędkości 890kb/s. A poza tym jak to możliwe że Plus uzyskał większą prędkość w pomieszczeniu, niż Orange na zewnątrz, a mimo to Orange jest najlepszy? Skoro Plus wyprzedził Orange wewnątrz budynku to tym bardziej powinien wyprzedzić na zewnątrz. Chyba że panowie analitycy-lamerzy testując transfer Plusa na zewnątrz stanęli po przeciwnej stronie budynku, niż jest ulokowany NodeB. Nie używam zazwyczaj tego typu zwrotów, ale oceniając pracę "analityków" mogę tylko napisać CS-owym stylem: żal.pl, pozdro&poćwicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bigdady33 Re: Test - żenada IP: *.gprs.plus.pl 04.03.09, 18:33 Jestem w i-plusie już 2,5 roku i nie zmienie na żaden inny a fakt faktem że są limity ale jest bardzo dobrze odpiera hsdpa i 100kb/s Odpowiedz Link Zgłoś