Gość: ja Spółka Monnari Trade złożyła wniosek o upadłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.09, 23:01 No i dobrze, że upada. Drogo było i niekoniecznie ładnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Spółka Monnari Trade złożyła wniosek o upadłość IP: *.ceti.pl 08.05.09, 23:02 w zasadzie mozna sie bylo tego spodziewac patrzac na to co firma zaoferowala swoim klientom- o 50% wyzsze ceny i ciuchy made in China. Porazka. Kiedys rzeczywiscie mozna bylo znalezc cos ciekawego jeszcze za przyzwoita ilosc zlotowek, teraz nie warto placic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Monnari Trade złożyło wniosek o upadłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.09, 23:18 Ludzie, jaki eksporter? Jakie szycie? Monnari to zwykły brand, sprowadzający ciuchy z Chin, które bez zbędnego szczypania w weryfikację wywiesza się w sklepach z przebitką x00 procent. Towar jest kupowany całymi zestawami 2x w roku na targach w Shanghaiu i Dalian. Zabił ich kurs $, przeinwestowanie i nieterminowe zmiany kolekcji. Rynek weryfikuje takie błędy w kilka m-cy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helmut Spółka Monnari Trade złożyła wniosek o upadłość IP: *.adsl.alicedsl.de 08.05.09, 23:53 popieram i brawo Tusk.Duza przewaga PO nad PIS Polska stoi przed wielka szansa-BANKRUCTWA NARODOWEGO i mozliwosc wojny domowej.Brawo Tusk POzamykaj ten burdel zostaw im tylko kioski z "GW" to im wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczoalnd Atakuje Re: Spółka... i kolejny szmaciak na forum! IP: *.dhcp.embarqhsd.net 09.05.09, 01:59 Czy swoj ('helmucie') post pisales z glowa zanurzona w PiSuarze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pau Spółka Monnari Trade złożyła wniosek o upadłość IP: *.chello.pl 09.05.09, 01:05 i dobrze ze upada, majac ceny z kosmosu czego sie spodziewali. nawet tam nie zagladam, jedynie do reserved, h&m, orsay, bershka, cubus, c&a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasjer Ludzie ubierają sie w Tesco i Biedronce. IP: *.ip.jarsat.pl 09.05.09, 06:31 Markowa odzież jest dla idiotów z kasą, którzy za to samo ale z naszywką firmy XYZ są gotowi zapłacić 5 razy więcej. Moja zona kiedys kupiła sobie kieckę w monnari na chrzciny. Zdemolowała tym zakupem konto, a kiecka wisi w szafie bo wstyd sie w niej pokazac. Takie rzeczy robiło monnari. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek Re: Ludzie ubierają sie w Tesco i Biedronce. IP: *.opera-mini.net 09.05.09, 07:58 To wasze biadolenie o tandecie z Chin jest żałosne chińczyk dostaje zlecenie i zapier... jest mu to obojetne czy towar bedzie markowy czy nie czy bedzie kosztował 10 zł czy 10000 zł jest tylko wykonawcą.Pretensje do firm które to zamawiają Odpowiedz Link Zgłoś
pentaprism Monnari Trade złożyło wniosek o upadłość 09.05.09, 07:45 a klienci, ponieważ jest to marka z wyższej półki, zaczęli mocno oszczędzać - mówi Miączyński. Klienci z "wyższej półki" to generalnie nie oszczędzają na takich pierdołach. Ich kryzys dopada na samym końcu, o ile w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gepe Jaka to marka z wyższej półki? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 09.05.09, 09:44 Ładne wzornictwo, za to jakość licha aż w oczy szczypie. Moja pani kilkakrotnie skusiła się na zakupy w Monnari, pięknie i ładnie było tylko do pierwszego prania,a w kilku praypadkach nawet przed pierwszym praniem w ciuszkach zaczynała się np. rozłazić tkanina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Spółka Monnari Trade złożyła wniosek o upadłość IP: *.pl 09.05.09, 08:31 Zupełnie mnie to nie dziwi - od dwóch lat ustawili tak ceny, że firma musiała pójść z torbami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qwy Spółka Monnari Trade złożyła wniosek o upadłość IP: *.chello.pl 09.05.09, 08:37 Coś się ostatnimi czasy w ogóle Monnari zmieniało na niekorzyść. Super portwela nie mam ale ceniłam markę za jakość. Tylko że ostatnio nic tam nie mogłam na siebie kupić. Rozmiar 34 stał się rozmiarem 38 tylko ze starą metką. A szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igła kolej teraz na Diverse IP: *.chello.pl 09.05.09, 08:51 to nie koniec kłopotów polskich firm odzieŻowych, kolejnym będzie niestety Diverse spółka z Gdańska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mucha Re: kolej teraz na Diverse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.09, 10:34 Diverse jak Monnari to chińska tandeta i polski pośrednik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foxy Re: kolej teraz na Diverse IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.09, 09:57 a skąd taka informacja?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Monnari Trade złożyło wniosek o upadłość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.09, 09:45 wyzyskiwacze wkoncu maja za swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Monnari Trade złożyło wniosek o upadłość IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.05.09, 11:17 Monnari kupując firmę Roy podwyższyła ceny tych samych wyrobów o 100%. To kto miał kupować. Ktoś wspomniał o przetrwaniu bo ma jakieś nieruchomości. Jakie? Wszystko wynajmowane w centrach handlowych. W Płocku jest w dwóch galeriach (czyli wszystkich) i miała zarezerwowane miejsca w następnych dwóch które budują. Lokale po 200m2 i pustki. To musiało ich zabić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ew Monnari Trade złożyło wniosek o upadłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.09, 10:36 Ja tez bardzo zaluje, ze upada. Zwlaszcza plaszcze lubilam z Monnari. Inn sprawa, ze cos z dystrybucja bylo nie tak - w Wawie w sklepach nigdy nie bylo pelnej rozmiarowki (albo moze byla jedynie przez kilka godzin po dostawie) i zostawaly niestandardowe, duze rozmiary. Na rozmiar 34/36/38 trzeba bylo polowac. Kilka miesiecy temu udalo mi sie cos tam kupic tylko dlatego ze klientka zwrocila kurteczke rozm. 36. W calym sklepie nie bylo _ani jednej rzeczy_ w tym rozmiarze! Naprawde dziwaczne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elegantka z wyższe Re: Monnari Trade złożyło wniosek o upadłość IP: *.acn.waw.pl 09.05.09, 11:21 pozornie eleganckie ciuchy są fatalnie uszyte i z miernych materiałów, zadna znająca się na modzie kobieta ich nie kupi, bo ceny wzięte z sufitu. rozmiarówka przetrzebiona i skrzywione ekspedientki z muchami w nosie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly pracownik Spółka Monnari Trade złożyła wniosek o upadłość IP: *.toya.net.pl 10.05.09, 15:25 coz moge stwierdzic? kiepski zarzad zbyt malo pracownikow fizycznych wzgledem kadr i handlowcow ktorzy czasem nawet dobrze nie byli zaznajomieni z systemem komputerowym kierownictwo takze dosc kiepskie a przede wszystkim wspolpraca najlepiej szla nie z ludzmi ktorzy naprawde wkladali w prace swoje sily i energie ale z ludzmi "po rodzinie" i lizusami ktorzy tak naprawde niewiele sami robili starzy pracownicy takze stworzyli jakos dziwna kaste i mysleli ze juz prawie nic nie musza robic. Niestety ale taka jest smutna prawda o firmir monnari wiem gdyz znam sytuacje od srodka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Spółka Monnari Trade złożyła wniosek o upadło IP: *.chello.pl 10.05.09, 18:15 Firma jest znana - ale oczywiście w sytuacji jakiej się znalazła, należy jej JESZCZE DOWALIĆ. Ubiera sie w niej setki kobiet, a informacje o 5 - 10 praownikach masz kolego lub koleżanko z Księżyca. Jeśli nie wiesz nie pisz !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mixxer Re: Spółka Monnari Trade złożyła wniosek ... IP: 132.170.52.* 11.05.09, 19:02 Piszesz "elu" z dzialu marketingu, czy - raczej - PR? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmmm Re: Monnari Trade złożyło wniosek o upadłość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.09, 21:49 powiem tak: ci ludzie to zwykłe lumpy, okradli by nawet żebraka na ulicy gdyby mieli na to tylko okazje, znam trochę ich osobiście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anki Spółka Monnari Trade złożyła wniosek o upadłość IP: *.telpol.net.pl 14.05.09, 11:55 prawda ciuchy maja wyszukane ,ale co do jakości szycia jak i jakości materiału to nie są dobre! - ceny są za wysokie!niektóre rzeczy tj,dzianinowe i tandetny jedwabiu bluzki-W REKACH SIĘ ROZWALAJĄ.AS REKLAMACJE ROZPATRUJE KIEROWNIK SKLEPU-TAK NA OKO WIECIE!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figios Spółka Monnari Trade złożyła wniosek o upadłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 20:49 nie ma sie co załowac tej firmy bo własciciele to dziadostwo jakich wiele i trzeba tepic takich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrowin Spółka Monnari Trade złożyła wniosek o upadłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 20:52 własciciele to dziadostwo więc sie dobrze stało-tez sie zgadzam z przedmówcą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Monnari Trade złożyło wniosek o upadłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.09, 16:38 óżnymi klientkami!A jak myslicie?ile taki pracownik Monnari za m-c wydoli? Ja tylko im współczuję, za to stanie po kilkanascie godzin i urzeranie sie z klientami?!za 'niezapłaconą"tak naprawdę ich pracę! PARANOJA!!!!Nie każdy tak potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krajan Re: Monnari Trade złożyło wniosek o upadłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.09, 16:45 Tak ja wiem ile tam zarabiają:(pożal sie Boże, najniższa k., a i ciagle cos ucinaja........szkoda ich tylko!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szelma81 Re: Monnari Trade złożyło wniosek o upadłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.09, 10:18 A ja wiem, że to wcale nie jest najniższa krajowa. Ubrania jakie są każdy widzi, nikogo nie zmusza się do kupowania, a i tak dobrze się sprzedają, cały czas. Ceny, może i za wysokie, ale tak jak napisałam na brak klientów nie mogą narzekać, czyli co jest u nas dużo snobów, którzy za metkę zapłacą? Jak ktoś uważa, że jest za drogo, to może korzystać z wyprzedaży, tak jest na całym świecie w sezonie drogo, po taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawny pracownik Jak wyrosła monnari IP: *.multimo.gtsenergis.pl 21.06.09, 18:46 ta spólka wyrosła na gigantycznym przekrecie kilkanascie lat temu. pan własciciel kupił hurtem kilkadziesiat kontenerów markowej acz powoli schodzacej odziezy z odroczona płatnością od kilku dobrych sieci w Europie. wsadzał to detalistom w PL gawarantując, że jesli towar nie zejdzie, zabierze go z powrotem. Przezornie wystawił fakturę z terminem płatności 3 m- ce. To tak dla uspienia czujności. I po tych trzech miechach bynajmniej towaru nie zabierał, tylko wysyłal wezwanie do zapłaty a potem komornika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: częstochowa Re: Monnari Trade złożyło wniosek o upadłość IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.09, 18:48 Właśnie otrzymałyśmy wiadomość od regionalnej, że firma ogłosiła upadłość likwidacyjną - zamykają wszystkie sklepy!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
donjuan11 Re: Monnari Trade złożyło wniosek o upadłość 10.08.09, 21:45 Szkoda, szkoda, bo monnari naprawdę niektóre ciuszki miało fajne... No ale cóż - rynek pokazuje swoje rogi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emilian Re: Monnari Trade złożyło wniosek o upadłość IP: 83.1.94.* 11.08.09, 10:48 dla mnie to zaskoczenie- mam trochę akcji tej spółki, rok temu zysk a teraz strata..ale wierzę w zarząd spółki że coś wykombinują, może ugoda..w końcu przychody ma spółka dosyć spore..dokupiłem akcje by wyrównać stratę i jest odbicie..obaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NN Kleska dla pracowników nie zarządu IP: *.multimo.pl 13.08.09, 12:53 Ludzie nie podostawali wypłat,wiem bo jestm pracownikem tej firmy o to się nik nie martwi,o niczym sie nas nie informuje tylko zbywa!!!!!!!!!!!!!!!. Ta firma już dawno powina pozamykać sklepy w miastach gdzie nic się nie działo.Nie potrzebie otwierali sklepy Pabi i Monnari w dziurach zabitych dechami.Pabia i Monnari jest marką kierowan do kobiet żyjących na pewnym pozimomie finansowy a nie przecietnego polaka mieszkającego na wsi.To zarząd doprowadził to firme do ruiny!!!!!!!Jest dużo klientek które ubolewają że firam ogłosił upadłość.To my w imieniu firymy muśimy się tłumaczyć przed kletem i świecić oczami, a tak naprawde nie wiemy nic.W tym kraju w końcu powino się zrobic porzaek z prywatnymi firmami. Odpowiedz Link Zgłoś