Dodaj do ulubionych

Monnari Trade złożyło wniosek o upadłość

• Gość: ja Spółka Monnari Trade złożyła wniosek o upadłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.09, 23:01
      No i dobrze, że upada. Drogo było i niekoniecznie ładnie!
    • Gość: Klient Spółka Monnari Trade złożyła wniosek o upadłość IP: *.ceti.pl 08.05.09, 23:02
      w zasadzie mozna sie bylo tego spodziewac patrzac na to co firma
      zaoferowala swoim klientom- o 50% wyzsze ceny i ciuchy made in
      China. Porazka. Kiedys rzeczywiscie mozna bylo znalezc cos ciekawego
      jeszcze za przyzwoita ilosc zlotowek, teraz nie warto placic.
    • cipera niech bankrutuje, i tak nie kupowałam ich łachów 08.05.09, 23:02

• Gość: Obserwator Monnari Trade złożyło wniosek o upadłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.09, 23:18
      Ludzie, jaki eksporter? Jakie szycie? Monnari to zwykły brand, sprowadzający
      ciuchy z Chin, które bez zbędnego szczypania w weryfikację wywiesza się w
      sklepach z przebitką x00 procent. Towar jest kupowany całymi zestawami 2x w roku
      na targach w Shanghaiu i Dalian. Zabił ich kurs $, przeinwestowanie i
      nieterminowe zmiany kolekcji. Rynek weryfikuje takie błędy w kilka m-cy.
    • Gość: helmut Spółka Monnari Trade złożyła wniosek o upadłość IP: *.adsl.alicedsl.de 08.05.09, 23:53
      popieram i brawo Tusk.Duza przewaga PO nad PIS Polska stoi przed wielka
      szansa-BANKRUCTWA NARODOWEGO i mozliwosc wojny domowej.Brawo Tusk POzamykaj
      ten burdel zostaw im tylko kioski z "GW" to im wystarczy
      • Gość: Kaczoalnd Atakuje Re: Spółka... i kolejny szmaciak na forum! IP: *.dhcp.embarqhsd.net 09.05.09, 01:59
        Czy swoj ('helmucie') post pisales z glowa zanurzona w PiSuarze?
    • Gość: Pau Spółka Monnari Trade złożyła wniosek o upadłość IP: *.chello.pl 09.05.09, 01:05
      i dobrze ze upada, majac ceny z kosmosu czego sie spodziewali. nawet tam nie zagladam, jedynie do reserved, h&m, orsay, bershka, cubus, c&a
    • Gość: kasjer Ludzie ubierają sie w Tesco i Biedronce. IP: *.ip.jarsat.pl 09.05.09, 06:31
      Markowa odzież jest dla idiotów z kasą, którzy za to samo ale z naszywką firmy
      XYZ są gotowi zapłacić 5 razy więcej. Moja zona kiedys kupiła sobie kieckę w
      monnari na chrzciny. Zdemolowała tym zakupem konto, a kiecka wisi w szafie bo
      wstyd sie w niej pokazac. Takie rzeczy robiło monnari.
      • Gość: romek Re: Ludzie ubierają sie w Tesco i Biedronce. IP: *.opera-mini.net 09.05.09, 07:58
        To wasze biadolenie o tandecie z Chin jest żałosne chińczyk dostaje zlecenie i zapier... jest mu to obojetne czy towar bedzie markowy czy nie czy bedzie kosztował 10 zł czy 10000 zł jest tylko wykonawcą.Pretensje do firm które to zamawiają
    • pentaprism Monnari Trade złożyło wniosek o upadłość 09.05.09, 07:45
      a klienci, ponieważ jest to marka z wyższej półki, zaczęli mocno oszczędzać - mówi Miączyński.

Klienci z "wyższej półki" to generalnie nie oszczędzają na takich pierdołach. Ich kryzys dopada na samym końcu, o ile w ogóle.
      • Gość: Gepe Jaka to marka z wyższej półki? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 09.05.09, 09:44
        Ładne wzornictwo, za to jakość licha aż w oczy szczypie. Moja pani kilkakrotnie skusiła się na zakupy w Monnari, pięknie i ładnie było tylko do pierwszego prania,a w kilku praypadkach nawet przed pierwszym praniem w ciuszkach zaczynała się np. rozłazić tkanina.
    • Gość: Ja Spółka Monnari Trade złożyła wniosek o upadłość IP: *.pl 09.05.09, 08:31
      Zupełnie mnie to nie dziwi - od dwóch lat ustawili tak ceny, że firma musiała
      pójść z torbami.
    • Gość: Qwy Spółka Monnari Trade złożyła wniosek o upadłość IP: *.chello.pl 09.05.09, 08:37
      Coś się ostatnimi czasy w ogóle Monnari zmieniało na niekorzyść. Super
      portwela nie mam ale ceniłam markę za jakość. Tylko że ostatnio nic tam nie
      mogłam na siebie kupić. Rozmiar 34 stał się rozmiarem 38 tylko ze starą metką.
      A szkoda.
    • Gość: igła kolej teraz na Diverse IP: *.chello.pl 09.05.09, 08:51
      to nie koniec kłopotów polskich firm odzieŻowych, kolejnym będzie
      niestety Diverse spółka z Gdańska
      • Gość: Mucha Re: kolej teraz na Diverse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.09, 10:34
        Diverse jak Monnari to chińska tandeta i polski pośrednik
      • Gość: foxy Re: kolej teraz na Diverse IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.09, 09:57
        a skąd taka informacja??
    • Gość: aaa Monnari Trade złożyło wniosek o upadłość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.09, 09:45
      wyzyskiwacze wkoncu maja za swoje.
      • Gość: Stefan Re: Monnari Trade złożyło wniosek o upadłość IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.05.09, 11:17
        Monnari kupując firmę Roy podwyższyła ceny tych samych wyrobów o
        100%. To kto miał kupować. Ktoś wspomniał o przetrwaniu bo ma jakieś
        nieruchomości. Jakie? Wszystko wynajmowane w centrach handlowych. W
        Płocku jest w dwóch galeriach (czyli wszystkich) i miała
        zarezerwowane miejsca w następnych dwóch które budują. Lokale po
        200m2 i pustki. To musiało ich zabić.
    • Gość: ew Monnari Trade złożyło wniosek o upadłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.09, 10:36
      Ja tez bardzo zaluje, ze upada. Zwlaszcza plaszcze lubilam z Monnari. Inn
      sprawa, ze cos z dystrybucja bylo nie tak - w Wawie w sklepach nigdy nie bylo
      pelnej rozmiarowki (albo moze byla jedynie przez kilka godzin po dostawie) i
      zostawaly niestandardowe, duze rozmiary. Na rozmiar 34/36/38 trzeba bylo polowac.
      Kilka miesiecy temu udalo mi sie cos tam kupic tylko dlatego ze klientka
      zwrocila kurteczke rozm. 36. W calym sklepie nie bylo _ani jednej rzeczy_ w tym
      rozmiarze! Naprawde dziwaczne!
      • Gość: elegantka z wyższe Re: Monnari Trade złożyło wniosek o upadłość IP: *.acn.waw.pl 09.05.09, 11:21
        pozornie eleganckie ciuchy są fatalnie uszyte i z miernych materiałów, zadna znająca się na modzie kobieta ich nie kupi, bo ceny wzięte z sufitu. rozmiarówka przetrzebiona i skrzywione ekspedientki z muchami w nosie.
    • Gość: byly pracownik Spółka Monnari Trade złożyła wniosek o upadłość IP: *.toya.net.pl 10.05.09, 15:25
      coz moge stwierdzic? kiepski zarzad zbyt malo pracownikow fizycznych wzgledem
      kadr i handlowcow ktorzy czasem nawet dobrze nie byli zaznajomieni z systemem
      komputerowym kierownictwo takze dosc kiepskie a przede wszystkim wspolpraca
      najlepiej szla nie z ludzmi ktorzy naprawde wkladali w prace swoje sily i
      energie ale z ludzmi "po rodzinie" i lizusami ktorzy tak naprawde niewiele
      sami robili starzy pracownicy takze stworzyli jakos dziwna kaste i mysleli ze
      juz prawie nic nie musza robic. Niestety ale taka jest smutna prawda o firmir
      monnari wiem gdyz znam sytuacje od srodka.
      • Gość: ela Re: Spółka Monnari Trade złożyła wniosek o upadło IP: *.chello.pl 10.05.09, 18:15
        Firma jest znana - ale oczywiście w sytuacji jakiej się znalazła, należy jej
        JESZCZE DOWALIĆ. Ubiera sie w niej setki kobiet, a informacje o 5 - 10
        praownikach masz kolego lub koleżanko z Księżyca. Jeśli nie wiesz nie pisz !!!
        • Gość: mixxer Re: Spółka Monnari Trade złożyła wniosek ... IP: 132.170.52.* 11.05.09, 19:02
          Piszesz "elu" z dzialu marketingu, czy - raczej - PR?
    • Gość: mmmm Re: Monnari Trade złożyło wniosek o upadłość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.09, 21:49
      powiem tak: ci ludzie to zwykłe lumpy, okradli by nawet żebraka na
      ulicy gdyby mieli na to tylko okazje, znam trochę ich osobiście
    • Gość: anki Spółka Monnari Trade złożyła wniosek o upadłość IP: *.telpol.net.pl 14.05.09, 11:55
      prawda ciuchy maja wyszukane ,ale co do jakości szycia jak i jakości
      materiału to nie są dobre! - ceny są za wysokie!niektóre rzeczy tj,dzianinowe
      i tandetny jedwabiu bluzki-W REKACH SIĘ ROZWALAJĄ.AS REKLAMACJE ROZPATRUJE
      KIEROWNIK SKLEPU-TAK NA OKO WIECIE!!
    • Gość: figios Spółka Monnari Trade złożyła wniosek o upadłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 20:49
      nie ma sie co załowac tej firmy bo własciciele to dziadostwo jakich
      wiele i trzeba tepic takich
    • Gość: mrowin Spółka Monnari Trade złożyła wniosek o upadłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 20:52
      własciciele to dziadostwo więc sie dobrze stało-tez sie zgadzam z
      przedmówcą
    • Gość: mila Monnari Trade złożyło wniosek o upadłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.09, 16:38
      óżnymi klientkami!A jak myslicie?ile taki pracownik Monnari za m-c
      wydoli?
      Ja tylko im współczuję, za to stanie po kilkanascie godzin i
      urzeranie sie z klientami?!za 'niezapłaconą"tak naprawdę ich pracę!
      PARANOJA!!!!Nie każdy tak potrafi.
      • Gość: krajan Re: Monnari Trade złożyło wniosek o upadłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.09, 16:45
        Tak ja wiem ile tam zarabiają:(pożal sie Boże, najniższa k., a i
        ciagle cos ucinaja........szkoda ich tylko!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: szelma81 Re: Monnari Trade złożyło wniosek o upadłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.09, 10:18
          A ja wiem, że to wcale nie jest najniższa krajowa. Ubrania jakie są każdy widzi,
          nikogo nie zmusza się do kupowania, a i tak dobrze się sprzedają, cały czas.
          Ceny, może i za wysokie, ale tak jak napisałam na brak klientów nie mogą
          narzekać, czyli co jest u nas dużo snobów, którzy za metkę zapłacą?
          Jak ktoś uważa, że jest za drogo, to może korzystać z wyprzedaży, tak jest na
          całym świecie w sezonie drogo, po taniej.
          • Gość: dawny pracownik Jak wyrosła monnari IP: *.multimo.gtsenergis.pl 21.06.09, 18:46
            ta spólka wyrosła na gigantycznym
            przekrecie kilkanascie lat temu. pan własciciel kupił hurtem
            kilkadziesiat kontenerów markowej acz powoli schodzacej odziezy z
            odroczona płatnością od kilku dobrych sieci w Europie. wsadzał to
            detalistom w PL gawarantując, że jesli towar nie zejdzie, zabierze
            go z powrotem. Przezornie wystawił fakturę z terminem płatności 3 m-
            ce. To tak dla uspienia czujności. I po tych trzech miechach
            bynajmniej towaru nie zabierał, tylko wysyłal wezwanie do zapłaty a
            potem komornika.
    • Gość: częstochowa Re: Monnari Trade złożyło wniosek o upadłość IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.09, 18:48
      Właśnie otrzymałyśmy wiadomość od regionalnej, że firma ogłosiła upadłość
      likwidacyjną - zamykają wszystkie sklepy!!!!!!!!!!!
    • donjuan11 Re: Monnari Trade złożyło wniosek o upadłość 10.08.09, 21:45
      Szkoda, szkoda, bo monnari naprawdę niektóre ciuszki miało fajne... No ale cóż -
      rynek pokazuje swoje rogi...
    • Gość: emilian Re: Monnari Trade złożyło wniosek o upadłość IP: 83.1.94.* 11.08.09, 10:48
      dla mnie to zaskoczenie- mam trochę akcji tej spółki, rok temu zysk a teraz
      strata..ale wierzę w zarząd spółki że coś wykombinują, może ugoda..w końcu
      przychody ma spółka dosyć spore..dokupiłem akcje by wyrównać stratę i jest
      odbicie..obaczymy
    • Gość: NN Kleska dla pracowników nie zarządu IP: *.multimo.pl 13.08.09, 12:53
      Ludzie nie podostawali wypłat,wiem bo jestm pracownikem tej firmy o
      to się nik nie martwi,o niczym sie nas nie informuje tylko
      zbywa!!!!!!!!!!!!!!!. Ta firma już dawno powina pozamykać sklepy w
      miastach gdzie nic się nie działo.Nie potrzebie otwierali sklepy
      Pabi i Monnari w dziurach zabitych dechami.Pabia i Monnari jest
      marką kierowan do kobiet żyjących na pewnym pozimomie finansowy a
      nie przecietnego polaka mieszkającego na wsi.To zarząd doprowadził
      to firme do ruiny!!!!!!!Jest dużo klientek które ubolewają że firam
      ogłosił upadłość.To my w imieniu firymy muśimy się tłumaczyć przed
      kletem i świecić oczami, a tak naprawde nie wiemy nic.W tym kraju w
      końcu powino się zrobic porzaek z prywatnymi firmami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka