25.12.10, 20:07
zacznę ,że nie wiedziałam za bardzo do jakiego forum ale ,że tu więcej ludzi wchodzi to napiszę tu.. (nie denerwuje się na mnie czy coś)
wiem że to pytanie jest trochę ,no nie wiem trudne ? no ale warto spróbować..uncertain

od wczoraj jak chce włączyć laptopa to monitor się nie włącza. normalnie oprogramowanie, programy się włączają bo słychać .. ale monitor nie ,podświetla się tylko i nic.. no i tu do was pytania:
-co się mogło z nim stać ? (przewiduje ,że taśma od monitora poszła)
-da się to jakoś samemu naprawić ?
-miała któraś z was taki problem ,co zrobiłyście wtedy ?
-jeśli oddam do naprawy (jest na gwarancji) to wyczyszczą mi pamięć ? (nie chciała bym tego ;/ )

jeśli znacie kogoś kto się zna na komputerach ,to zapytajcie smile
za wszelką pomoc ,dziękuję kiss
Obserwuj wątek
    • dagmarka1998 komp.. 25.12.10, 20:22
      mój brat zna się na tym i powiedział
      "niech oda na gwarancje nie mają prawa usunąć jej dysku twardego"

a więc oddaj na gwarancje
    • katsuumi_17 Re: komp.. 25.12.10, 20:27
      Oddaj laptopa do reklamacji. Nie dawaj do naprawy, bo to dyskwalifikuje późniejsze oddawanie do reklamacji przy innych usterkach. No i za naprawe placisz, a za reklamacje nie. Tylko moze to potrwac dluzej.
      Pamiec moze ci wyczyszcza a moze nie, moze sie natomiast okazac, ze przysla ci nowy sprzet (chyba najlepsze wyjscie), wtedy przepadna ci wszystkie dane.
      Jeszcze jedna rada- najlepiej odeslij go od razu do producenta- znajdz numer do niego w internecie albo w karcie gwarancyjnej, wyjasnij. Przysla do ciebie kuriera, wezma laptopa i naprawie. Jesli zaniesiesz do sklepu, w ktorym kupilas, zrobia wszystko, by udowodnic ci, ze szkoda jest z twojej winy i nie przyjma. Potrwa to jeszcze dłzej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka