Dodaj do ulubionych

obóz językowy...:)

25.04.11, 17:54
Hej.Otóż moja mama chce mnie za rok wysłać na wakacje na Maltę na obóz językowy.Trwał by on jakoś 3 tygodnie.Ja się zastanawiam czy jechać czy też nie.Chciałabym jechać żeby podszkolić język angielski lecz z drugiej strony boję się tych osób bo jak wiadomo z wielu krajów jeżdżą na takie kursy.Teraz pytanie do was kotkowiczki:bylyście kiedyś na takim obozie w innym kraju(nie koniecznie chodzi tu o Maltę)?byli fajni luudzie i ile nauczyłyście się z tego języka(dużo czy raczej nie za wiele)??

Chciałabym abyście powiedziały mi wszystkie najważneijsze informacje na temat takich obozów bo chciałabym jechać ale jeżeli mam się uczyć tego czego naucze się w szkole to bez sensu...big_grin

będę wdzięczna zaz konkretne odpowiedzi i za nieusuwanie tego wątka...big_grin
Obserwuj wątek
    • mejbelajn. Re: obóz językowy...:) 25.04.11, 18:25
      Ja nigdy nie byłam, ale.. myślę, że warto. Może trudno się przełamać, ale tam na stówkę nauczysz się lepiej, niż w szkole. Nie chodzi już o te kursy co tam będą, czy coś, ale o same rozmowy z uczestnikami, nabiera się praktyki. (: Ja się nie odważyłam jechać na wymianę do Francji i bardzo żałuję.. A wszystko dlatego, że bałam się, czy dogadam się ze wszystkimi, bo nie władam jakoś wspaniale angielskim. Okazało się, że umiem więcej, niż ci Francuzi z wymiany razem wzięci, a i tak wszyscy się dogadywali, więc widzisz.. Także nie zastanawiaj się, tylko jedź!
    • kama96 Re: obóz językowy...:) 25.04.11, 18:31
      Nie byłam. Myślę, że sobie poradzisz. Wiele osób jeździ na takie osoby. Najprawdopodobniej nie będziesz jedną Polką, która pojedzie na taki osób. W razie czego to są chyba wychowawcy. To duża szansa, a po za tym zwiedzasz nowe miejsca. Skupiłaś się tylko na języku,a nie na atrakcjach. Nauczysz się zawsze czegoś i nie tylko angielski, ale także historię. Dodatkowo poznasz nowe kontakty, przyjaciółki. big_grin Mam nadzieję, że pomogłam big_grin
      • anonimowa.laska weź ze sobą kumpele !! 26.04.11, 08:10
        big_grin
    • estera102 Re: obóz językowy...:) 25.04.11, 19:01
      jedź ! to twoja wielka szansa . nawet jeśli dobrze znasz angielski na obozie będziesz mogła nauczyć się go od praktycznej strony . jeśli jesteś nieśmiała i trudno ci będzie nawiązać kontakty - zabierz jakąś koleżankę . myślę że powinnaś zaryzykować . ja nigdy nie byłam i nie wiem jak to jest ale może poczytaj na jakimś forum internetowy czy coś smile
    • pauliska1212 Re: obóz językowy...:) 25.04.11, 19:11
      jedź, skoro masz taką szansę to ją wykorzystaj ;d
    • super_star Re: obóz językowy...:) 25.04.11, 20:17
      3 tygodnie na MALCIE!! i Ty się zastanawiasz?? Na twoim miejscu pakowałabym się JESZCZE DZISIAJ!! jedź!! big_grin
    • dora019 To moze ja pomogę...:) 25.04.11, 20:51
      Sama osobiscie nigdy nie była na takim obozie, ale mam przyjaciołkę, ktora juz 2 razy była na takim obozie w Niemczech i w tym roku jedzie kolejny raz. Bardzo jej się tam podobało, język podszlifowała prawie ze do perfekcji, poznała wieluuuu niesamowitych ludzi, m. in. z Ameryki (!). smile
      Takze jedź i się nie zastanawiaj. smile

Pozdrawiam dora019
    • katyk ja byłam! 25.04.11, 21:09
      Trzykrotnie w Niemczech, raz w Austrii.
      Na dwóch trzytygodniowych wyjazdach w ramach Instytutu Goethego w małych miasteczkach (Rangsdorf - niedaleko Berlina; Marquartstein - w pięknych Alpach). Obóz podobno drogi, jako jedyna z polaków nie byłam tam na stypendium smile Trzy godziny niemieckiego dziennie, nauczyłam się nawet sporo, ale przez wrodzone lenistwo nie powtarzałam zdobytej wiedzy i większość odpłynęło w niepamięć. Ludzie byli z przeróżnych krajów, w większości bardzo fajni :3
      O jednym wyjeździe nie warto gadać, organizowany chyba przez moje gimnazjum (pojechałam jak byłam po szóstej klasie). Brak organizacji i kompletna nuda.
      W zeszłym roku byłam w Wiedniu, ale i tutaj odrzuciło mnie to, jak nauczyciele podchodzili do sprawy. Nie chcę nawet o tym mówić, naprawdę. Jedzenie było paskudne.
      • buziaczek234 Re: nie byłam 26.04.11, 10:34
        Nie byłam jeszcze nigdy na takim obozie,ale zamierzam pojechać za rok.Nie odbędzie się on za granicą,tylko w Polsce.Oczywiście zabieram ze sobą kumpele.Zrób to samo!Będzie Ci raźniej! ;")
    • madalena Re: obóz językowy...:) 26.04.11, 10:50
      nie byłam, ale bardzo ale to bardzo chciałabym pojechać.!!!
      • wasik12 Re: obóz językowy...:) 10.05.11, 12:11
        Sądzę, że lepszy będzie solidny dobry kurs językowy w ciągu roku szkolenego. Wakacje to wypoczynek.
    • xmissnothing Re: obóz językowy...:) 26.05.11, 20:21
      osobiście nie byłam, jadę w te wakacje na taki obóz do Londynu, ponieważ w zeszłoroczne wakacje za późno się obudziłam i już nie było możliwości, żeby pojechać.
      słyszałam jednak od koleżanki, że taki obóz na prawdę pomaga, jeśli chodzi o UK. zwiedzasz, komunikujesz się. to jest o wiele lepsze, niż nauka w szkole na zwykłej lekcji, poza tym na prawdę fajna przygoda.
    • stormyweather kurs 13.06.11, 13:09
      Taki wyjazd to świetna sprawa - jeśli organizatorzy są sprawdzeni i wiesz, że poziom kursu będzie na odpowiednim poziomie, to jako gratis dostajesz dobrą zabawę i poznawanie nowych ludzi smile Nawet jeśli jesteś trochę nieśmiała, przekonasz się po tych trzech tygodniach, że było warto się przełamać smile Drugie wyjście - możesz zapisać się na kurs wakacyjny w jakiejś szkole językowej, może sprawdź, co w tym roku mają w Axonie - zawsze przygotowywali jakieś fajne oferty smile
    • rikkki nie byłam, ale.. 13.06.11, 14:09
      tak się składa, że jadę w tym roku : D - Anglia
    • markina re obóz językowy 03.01.12, 13:32
      macie rację, że takie wyjazdy są świetne, ale nie każdy ma taką możliwość więc chyba najlepiej jak się chce nauczyć języka jest zapisać się na kurs, mój przedmówca ma rację, że świetne kursy prowadzone są w axon. Sam myślę, czy się do nich nie zapisać smile
    • pauliska1212 Re: obóz językowy...:) 04.01.12, 22:16
      nie byłam nigdy na takim, ale chciałabym pojechac. Nie dosc że opanujesz angielski, to pojedziesz zagranicę i jeszcze poznasz ludzi z innych krajów xd
    • kasia8528 Re: obóz językowy...:) 05.01.12, 19:27
      Byłam.
      W Londynie i w Niemczech.
      Niemiecki opanowałam już do perfekcji ale z angielskim nadal mam problemy. Na angielski pojechałam tylko i wyłącznie dlatego , że przeprowadzam się do Ameryki i było mi to potrzebne.
      TY SIĘ JESZCZE ZASTANAWIASZ. ?! 3 tygodnie na MALCIE. <3 Nie zastanawiaj się tylko jedź. Poznasz wiele interesujących ludzi z innych krajów.
    • nancy255 Re: obóz językowy...:) 21.04.12, 01:32
      Jaki to obóz ???chodzi mi o organizatora.Sama się zastanawiam czy nie pojechać na taki obóz tylko że u mnie w grę wchodzi raczej Londyn.W ofercie biura które to organizowało był też wyjazd na Malte
    • hudi12 Re: obóz językowy...:) 14.12.25, 22:22
      Ja polecam obozy amerykańskie gary.camp

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka