Dodaj do ulubionych

Przebijanie uszu ważne.!

22.05.11, 13:03
Więc chciałam o coś zapytac .. kiedys po komunii ( teraz mam 14 lat ) przebiłam uszy .. wszystko było ok do tamtej pory ( rok temu ) jedno ucho mi ropiało i bolało wiec zdecydowalam ze zdejmę kolczyka.. lecz po dlugim czasie dziurka zarosła się i zrobiła się kulka której nie da się przebic.. moja mama zauważyla przy tym ze wchodzi mi tylko pól kolczyka bo nie mam dziurki z tyłu bo sie zarosła.. czy jeśli pujdę przebic u jubilera pistoletem ( tam gdzie wczesniej ) to ta kulka się przebije i nic się nie stanie ??

Bardzo proszę o odpowiedzi i z góry dziękuje.. i chodzi mi jeszcze o to czy pistoletetem mi to przebije za pierwszym razem bo iglą czy kolczykiem moja mama prubowała i nic z tego.. a jest to dla mnie wazne bo uwielbiam nosic kolczyki
Obserwuj wątek
    • katsuumi_17 Re: Przebijanie uszu ważne.! 22.05.11, 13:13
      Jeśli kosmetyczka przebije, to nic się nie stanie.
      • music_is_life *** 22.05.11, 13:16
        A u jubilerki też nic się nie stanie ? bo tam przebijalam wczesniej i przebijala tradycyjnie pistoletem ;p
      • secret Re: Przebijanie uszu ważne.! 22.05.11, 14:51
        powinno się nic nie stać
        • kinia28 praebijanie uszu... 22.05.11, 18:38
          ja też mam podobną sytuacje. ta kulka to tylko taka błona, którą wytworzył organizm, żeby nie było otworu. a najlepiej to po prostu idż do kosmetyczki i ona ci wszystko wytłumaczysmile
      • klaudia_25 Re: Przebijanie uszu ważne.! 31.05.11, 14:03
        Zapytaj się kosmetyczki? o.O To takie trudne? : O
      • soulik. NIGDY u kosmetyczki! 31.05.11, 19:21
        katsuumi_17 napisał(a):

> Jeśli kosmetyczka przebije, to nic się nie stanie.

Katsuumi, mylisz się! 'Piercing' u kosmetyczki to największa zbrodnia. Dlaczego? Co do higieny i sterylności takich salonów to już się wypowiadać nie będę...
        Po drugie, pistoletem nigdy nie przebijaj uszu! Może wystąpić martwica tkanek etc etc.
        Idź do salonu piercingowego, zapłacisz ok. 70zł, ale będziesz miała świadomość, że wszystko sterylnie i co najważniejsze profesjonalnie wykonane.
        To co masz teraz, to najprawdopodobniej ziarnina, niestety ciężko mi stwierdzić, czy faktycznie, gdyż musiałabym zobaczyć Twoje ucho.
        Przemywaj solą fizjologiczną [także świeżo zrobione kolczyki, które domyślam się, że zrobisz] i najlepiej kup Octenisept.
        Jeśli chcesz zrobić dokładnie w tym samym miejscu, gdzie masz to co masz, to przykro mi, musisz poczekać aż to zejdzie, a następnie ok. 1-1,5.

Wiem, co mów.. piszę, wierz mi.
      • nena228 Re: Przebijanie uszu ważne.! 01.06.11, 12:42
        Ta kulka to nic takiego. Nic nie powinno się dziać. Dezynfekuj kolczyk dopóki dziurka się nie zagoi.
    • music_is_life odświeżam 22.05.11, 13:34
      • bad_alex ja zrobiłabym to u kosmetyczki... 22.05.11, 13:53
        • charlotte__ Re: ja zrobiłabym to u kosmetyczki... 22.05.11, 13:56
          Ja bym Ci radziła iść do kosmetyczki big_grin
    • luuluu Re: Przebijanie uszu ważne.! 22.05.11, 13:56
      Idź do kosmetyczki . Nic ci się nie stanie , bo w końcu kiedyś to ucho już przebijałaś , nie? tongue_out
    • elena98 Re: Przebijanie uszu ważne.! 22.05.11, 14:09
      Też radzę Ci iść do kosmetyczki smile
      • stayaway Re: Przebijanie uszu ważne.! 22.05.11, 14:18
        jak większość radzę ci iść do kosmetyczki , ona się na tym zna wink
        • abbey_girl Re: Przebijanie uszu ważne.! 22.05.11, 20:00
          Tak, najbezpieczniejsza kosmetyczka.
    • haitsu. Re: Przebijanie uszu ważne.! 22.05.11, 14:42
      Jak masz nadal kulkę to sól fizjologiczna 2 razy dziennie. Po jakimś czasie powinno być lepiej. I jak zdecydujesz się przebijać uszy to NIE DO KOSMETYCZKI, JUBILERA! te osoby gó... wiedzą o piercingu itp. Pójdź do studia piercingu. Zrobią ci sterylnie i dobrze. pzdr
      • music_is_life Jeszcze pytanko.. 22.05.11, 18:17
        A stanie się coś jesli przebije mi to ucho i kulkę w uchu ??

A co do soli fizjologicznej to malo pomogla.. uzywalam jej dlugo i nici
        • optimistisch. dobra rada. 22.05.11, 19:18
          Też mam tak samo , byłam u kosmetyczki .. i ona powiedziała , że to tylko taka błonka czy coś , i chciała mi ją normalnie kolczykiem przebić .. ; o <br />
          ale ja sie balam . bo gdyby ci to zrobiła ' pistoletem ' , to nie ma raczej takiej możliwości , żeby trafiła w tą starą dziurkę , więc by ci ją powiększyła , a potem kolczyk by ci sie z niej wysuwał i wgl. <br />
          także nie wiem , ja bym poszła ( jak bym sie nie bała ) do tej kosmetyczki i ona by mi to przebiła kolczykiem wink
    • fano__x Re: Przebijanie uszu ważne.! 22.05.11, 19:30
      jestem w identycznej sytuacji! dołączam się do pytania big_grin
    • moonlight_002 Re: Przebijanie uszu ważne.! 22.05.11, 19:36
      ja zdjęłam kolczyki na 5 lat i starczyło przebić kolczykiem.....troche bolało ale przynajmniej znów noszę kolczykiwink)
    • caterina97 Re: Przebijanie uszu ważne.! 22.05.11, 20:22
      chyba przekuwanie, haha ; D
      ale ok xd no jak ci kosmetyczka profesjonalnie przebije to nic się nie stanie.
      • a_vie Re: Przebijanie uszu ważne.! 29.05.11, 16:14
        hahahahhaha kosmetyczka profesjonalnie? te słowa nie mają ze sobą nic wspólnego!
        kosmetyczka jest od dłubania przy brwiach a o przekłuciach to ona wie jedno wielkie gó...! i co najwyżej może cie wzw typu b zarazić.
    • a_vie a teraz posłuchaj kogoś kto się zna 29.05.11, 16:11
      przekłucia u jubilera bardzo ciekawe... rób tak dalej, to będziesz jeszcze nie raz mieć podobne problemy. no i pistolet się sprawdza w 100% jeśli chcesz mieć żółtaczkę! ale okazja no, kolczyk za pół ceny i żółtaczka gratis już leć!

a teraz do rzeczy: kolczyki się robi tylko i wyłącznie u piercera. za drogo? to pożegnaj się z kolczykiem? no chyba, że zdrowie nie jest dla ciebie tak ważne jak świecidełko w uchu. a to co tam masz to prawdopodobnie ziarnina na zarośniętej dziurze, będzie trudno ją wyleczyć, ale powinnaś dać radę. poczytaj o sposobie leczenia ziarniny (tym z aspiryną i sola fizjologiczną, jedyny sposób który działa!) i absolutnie nie przekłuwaj tego teraz!
      • music_is_life y.. 31.05.11, 10:39
        Taa wlasnie widze jak sie znasz.. od pistoletu nie mozna miec żółtaczki po pierwsze.. i nie trzeba przebijac u piercera.. ;/ niektorzy robią to nawet u fryzjera jesli jest tez mozliwe przebijanie uszu znam takie osoby gdzie robily u jubilera i nic im nie jest.. ;/
        a zarniny już nie mam i ucho przekłułam i nic sie nie dzieje ;/ to zarosło się dlatego bo mialam zarnine i dlugo nie nosilam kolczyka ;/
        • a_vie Re: y.. 02.06.11, 19:23
          no bardzo ciekawe, w jaki sposób nie można mieć żółtaczki, skoro pistoletu ani wkładów do nich nie da się wysterylizować a nie wiesz ile osób przed tobą było nosicielami wirusa? dzieciątko, nie wymądrzaj się, że 'nic im nie jest' bo skąd możesz wiedzieć czy się nie zaraziły, skoro skutki choroby są widocznie po kilkunastu co najmniej latach?
    • soulik. I jeszcze jedno... 31.05.11, 19:24
      Skarbie, to zarosło się dlatego, że się nie zagoiło plus jeszcze ziarnina...
      • music_is_life .. 01.06.11, 12:31
        Wiem to bo jak poszlam przekluc to pani powiedziala to samo ale zarnina mi zeszla bo przemywalam solą fizjologiczną :p
        • soulik. ... 02.06.11, 09:17
          To teraz musisz poczekać ok. 1,5 miesiąca, jeśli chcesz zrobić w tym samym miejscu kolczyka : >.
          • music_is_life ... 02.06.11, 14:56
            Taa tylko ze ja juz dawno to odczekalam -_- czekalam rok na przebicie i teraz przebiłam także.. tongue_out
    • squash usiłujecie być znawcami, a tak naprawdę... 01.06.11, 13:36
      się nie znacie.
      Pistolet rozgniata tkanki, prawda, ale może być stosowany do miękkich, usznych płatków. Nie robi tam większej szkody. Nie można nim przebijać nosa, robić tragusa ani industriala, bo wtedy faktycznie sprawa może się spieprzyć.

Miałam ucho przebijane pistoletem trzy razy i nie zaszkodziło mi to.
      • rikkki Re: usiłujecie być znawcami, a tak naprawdę... 02.06.11, 10:02
        no dodam jeszcze, że helixa nie można pistoletem przebijać ^^
        okej, niby wszystko dobrze, ale nie dodałaś, że kosmetyczka może po prostu czasem spartaczyć (krzywo przebić itp), takie rzeczy się zdarzają, włsoy mogą się wkręcić, pistolet zaciąć.. ja jestem ogólnie za salonem, ale racja, że nie powinno się nic zrobić jak przekłujesz sam płatek ucha tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka