natla 30.07.06, 10:24 Link do części 1: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23923&w=24346635 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
natla Re: Do Tofiki od Malwiny i Dankarol 30.07.06, 10:25 DO TOFIKI z .... malwina52 28.07.06, 11:26 Marylko podarowalam CI nowy watek)) tamten juz taki dlugi, a co poszarogesie sie troche, dzieki piekne za cieple mysli kurcze tylko ze tak szybko sie pozniej zapomina ze sie bylo na urlopie malwina52 28.07.06, 12:02 no to moze zakochana to ponoc taki sam efekt daje dankarol 28.07.06, 23:02 Marylko ale masz fajny nowy, świeżutki wątek. Cieszę sie, że dzięki mojemu pps miałaś fajny wieczór. Jak tylko skończę te prace domowe postaram sie coś znowu podesłać. Odpowiedz Link
natla Urodzinowe życzenia od Malwiny 30.07.06, 10:26 Re: DO TOFIKI z życzeniami urodzinowymi malwina52 30.07.06, 08:56 Zdrowka, pomyslnosci, Blogosławieństwa z nieba, Abys miała Marylko, wszystko co Ci trzeba... sciskam serdecznie () () () () kwiatuszki dostarcze jak wyszperam Odpowiedz Link
natla Urodzinowe życzenia 30.07.06, 10:33 Bądź zdrowa, pisz wiersze, one mają miejsce pierwsze. Kochaj i bądź kochaną.... słodką Tofika cacaną. Odpowiedz Link
tofika Re: Urodzinowe życzenia 30.07.06, 11:20 Malwinko, Natlus, serdecznie dziekuje, wroce...tu, tylko domowo poukladam ... pozdrawiam urodzionowym do WAS ..cmooooook Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: Urodzinowe życzenia 30.07.06, 11:39 Tofiko,wszelkiej pomyślności z okazji urodzin ! img204.imageshack.us/img204/7017/kwiatywkoszuxh5.gif Odpowiedz Link
dankarol Re: Urodzinowe życzenia 30.07.06, 14:20 cały kosz serdeczności, zdrowia , radości wierszy tom cały i częstych gawiarenkowych spotkań, img224.imageshack.us/img224/9827/komp12kh0.jpg Odpowiedz Link
tofika Re: Urodzinowe życzenia 30.07.06, 16:30 Danutko, tu ślicznie życzysz)) a listonosz doniósł w niedziele?, uaaa nieżle napracował---tyle km))... nawet mu nie dadza wolnego , a tu takie poświęcenie... )))))) Dziekuję,bbbbbb caluski, ...Będą,będą jeszcze te Dni... ktorych jeszcze nie znamy...))).. Odpowiedz Link
tofika Re: Urodzinowe życzenia 30.07.06, 16:15 Wiktorio, napracowalas chyba od rana, zebralas najpiekniejsze kwiaty... ulozylas w koszyczku ---czy mozna miec ? watpliwosci do naszej forumowej przyjazni, --jeszcze inaczej ...momencik spotkania w wirualnym Swiecie takiej przecudnej niespodzianki))))))), Serdeczne dzieki ... Wiktorio Odpowiedz Link
kryzar Re: Do Tofiki 30.07.06, 14:45 zdrowia i dobrej organizacji wg załączonego obrazku [URL=imageshack.us][/URL] Odpowiedz Link
kryzar Re: Do Tofiki 30.07.06, 14:46 niestety nie wyszło ale będę próbować dalej. Życzę Ci jednak wszystkiego najlepszego w dniu urodzin Odpowiedz Link
kryzar Re: Do Tofiki 30.07.06, 14:53 udało się img133.imageshack.us/img133/5734/przykomputerzesn6.jpg Odpowiedz Link
regine Re: Do Tofiki 30.07.06, 15:22 Marylko, zycze Ci w Twe Urodzinki, WSZYSTKIEGO NJLEPSZEGO !!! Wiem, czego bys sobie zyczyla Wiec niech Ci sie spelni, WSZYSTKO o czym marzysz, zycze Ci z calego serca a do tego ZDROWIA DUZO !!! Usciski beda jak sie spotkamy Co tam wirtualne, tak na zywo Cie usciskam, najserdeczniej jak bede mogla Kwiatow nie posylam, bo stad nie potrafie i nie mam na laptopie. Wybaczysz... Odpowiedz Link
tofika Re: Do Tofiki 30.07.06, 19:58 Reginko, tylko mi TY dziewcze wpadnij w moje rece... owszem komus CIę jeszcze ostawie.. wszystko Ci wybaczam... Co za pytanko.... slucham znow..."Wroce wroce do Ciebie kochana....)))))))))), poodpoczywasz ,nacieszysz ... a ja wtedy intrsity _gdansk Warszapa...siuuuup i jestem ... a Reniusia mnie wita))))))))) Odpowiedz Link
tofika Re: Do Tofiki 30.07.06, 16:08 Kryzar)))))))).... pozdrawiam milutko.. Dziękuje bbbb,a jeszcze .."tak bardzo się starałaś)) ale! ,do trzech razy sztuka niezawodnie........ Odpowiedz Link
takanietaka WSZYSTKIEGO! 30.07.06, 16:25 Co tam wszystkiego ...wszystkiego i pół!!! _______________________________________________________ ** nigdy nic nie wiadomo ** Odpowiedz Link
tofika Re: WSZYSTKIEGO! 30.07.06, 16:32 Takanietaka,dygnusie--uklonki : Ci robie, bo cos mi zdaje.. jakies gapistwo zrobilam, wzajemnie, wiec Zycze CI naj NAJ i po całymhop! Odpowiedz Link
e-baba Re: WSZYSTKIEGO! 30.07.06, 18:59 Tofiko kochana, w dniu szczególnym - szczególnie serdeczne życzenia Ci przesyłam. Życzę Ci - spokoju ducha każdego dnia, - wszystkim on jest potrzebny; - prawdziwie dobrych ludzi wokół - świat wtedy wydaje się lepszy niż jest w istocie; - samych dni, które wspominać jest warto - szczególnie w dni, o których czasem chciałoby się zapomnieć; - optymizmu w spojrzeniu na codzienne problemy - okaże się wówczas, że nie są one tak wielkie, jakby sie wydawało; oraz pięknych uczuć i myśli - niech się w wiersze zmieniają. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: WSZYSTKIEGO! 30.07.06, 19:49 Tofiko kochana Ty nasza wesolutka stokrotko,samych dobrych i radosnych dni w życiu,zdrówka kochanego i nie zmieniaj się nigdy,jesteś wspaniała i niech poczucie humoru nigdy Ciebie nie opuszcza to pomaga w życiu. img57.imageshack.us/img57/669/tulpepn8.jpg Odpowiedz Link
tofika Re: WSZYSTKIEGO! 30.07.06, 20:02 Helenko, oc juz,, bo wrocilam z kawusi i prosciutko do Gawiarenki ... pedze..tzn Wojtus ,, ostawil nam wikt i opierunek , on wie ze ja wiem o sliweczkowych ksiazeczkach .. ze dopilnuje i wogule zeby bylo smaczne i duuuuuuzo do czytania... oc .. szampan rozgrzeje, jedzonko nadal bedzie... a co mi tam,.a co mi tam ,a ja dzis gosci w gawiarence mam//// wesolutko ... Odpowiedz Link
august2 Re: WSZYSTKIEGO! 30.07.06, 22:18 Teraz wiem dlaczego te Hibiskusy dzis zobaczylem.. sa one dla Tofiki.. Pamietaj zebys umiescila kwiat za uchem..albo we wlosach.. img234.imageshack.us/my.php?image=kwiathibiscusayi2.jpg Wszystkiego NAJ! August Odpowiedz Link
malwina52 Re: WSZYSTKIEGO! 30.07.06, 22:47 duzo zdrowka jubilatko! w prezencie dostalas od szefowej porzadek na watkach )) teraz jest ladniej, estetka z naszej adminki Odpowiedz Link
natla Re: WSZYSTKIEGO! 31.07.06, 10:27 Malwinko, to nie estetyka, ale wygoda. Głównie chodziło o wklejenie linku w "pierwszych słowach nowego wątku". Odpowiedz Link
malwina52 Re: Do Tofiki 31.07.06, 08:45 img92.imageshack.us/my.php?image=rozaxb2.png troche spozniona ale piekna dla Ciebie Odpowiedz Link
krista57 Re: Do Tofiki 31.07.06, 09:03 Marylko,niechaj życie Twe składa sie z samych uśmiechów, niechaj spłyną na Ciebie Wszelkie błogosławienstwa. Odpowiedz Link
yoanna Re: Do Tofiki 31.07.06, 11:29 Radości,zdrowia,pogody ducha Uśmiechu szczerego...od ucha do ucha Wszystkiego dobrego Tofiko img172.imageshack.us/my.php?image=pict6mv1.jpg Odpowiedz Link
tofika Re: Do Tofiki 31.07.06, 12:07 Jeszcze raz , dziekuje wszystkim za przepiekne zyczenia, Krysta, Yoanno... bbb dziekuje.pozdrawiam .. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Do Tofiki 01.08.06, 14:17 Ależ skarbie ! Pisz co chcesz , rób co chcesz dziś zaczynam powoli wracać na forum choć jeszcze mieszkam na działce i wpadam do domu ogolić się ))) Jutro ruszam ze statystyką i miło mi będzie, gdy zobaczę Twoją. Pozdrowienia od statystycznego sagiego. ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) i moc całusów) Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Do Tofiki 01.08.06, 16:58 Dzięki Tofiko,poczta odebrana i poszła z powrotem)))) Odpowiedz Link
regine Re: Do Tofiki 03.08.06, 21:57 Buziaki gorące Marylko ) dziękuję za powitanie. Jutro postaram sie byc na gg, tylko nie wiem o której zwlokę się z łóżka. Oj, spać, spać, spać...I śnić, śnić, śnić...) Odpowiedz Link
e-baba Re: Do Tofiki 03.08.06, 23:55 tofika napisała: Tofika napisała: > Uklonki,dyg,dyg.. > ebabo, > serdecznie , Ci Dziekuje za zyczenia ur, > ja poprostu gapcia ,nie podziekowalam Ci... a tak pieknie mi je naklikalas > Dziekuje ,jeszcze raz Tofiko kochana, najważniejsze, aby się spełniły. Pozdrowienia. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Do Tofiki 04.08.06, 16:14 Toficzko,życzę Ci wspaniałego wypoczynku w rodzinnych stronach,baw się dobrze))))) Odpowiedz Link
dankarol Re: Do Tofiki 10.08.06, 15:27 Marylko dzięki za groszki, pachną przepięknie a wyglądają,jak motylki co na chwilę przysiadły. Buźka Odpowiedz Link
mania1119 Re: Do Tofiki 11.08.06, 23:01 To jest u nas rzeczywiscie problem.Mnie zatlucze troche chandra,troche sie podepresjonuje i tyle,ale na Podhalu jest calkiem spory wskaznik samobojstw i rZeczywiscie ich czestotliwosc ma zwiazek z halnym.Nasilaja sie wiosna i jesienia,tak samo jak nerwice.I to najczesciej sa ludzie mlodzi.jak badam kierowcow,to przed halnym cale grupy sa slabsze niz zazwyczaj-autentycznie! Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Do Tofiki 17.08.06, 10:16 Bardzo się cieszę,że rozweseliłam Ciebie))) Jesteś kochana Tofiko,cmok..cmok..cmok Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Do Tofiki 18.08.06, 22:09 Dostałam i bardzo dziękuję Tofiko,śliczne,cmok...cmok))) Odpowiedz Link
august2 Re: Do Tofiki 20.08.06, 01:27 Tofiko, to zbieraliscie grzyby nad sama granica? Ciekawe. Czy daleko masz do Goldapi? Odpowiedz Link
regine Re: Do Tofiki 20.08.06, 08:48 Marylko, jak Ci zazdroszczę, strasznie... Lasu, żemasz go tak blisko, grzybobrania i ....tego co widziałaś, zbierając TAKIE GRZYBY Piwniczkę zapełniasz, jak widzę. Może dasz spróbować tych rarytasów, jak się kiedyś spotkamy ?)) Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Do Tofiki 20.08.06, 17:09 Dzięki Tofiko za fajne obrazki nic nie będę zmazywać bo są badrzo superaśne))) Wybacz,ale nie mogłam z Tobą popisać,rozmawialam z synem do......czwartej rano. Buziaczki)) Odpowiedz Link
regine Re: Do Tofiki 21.08.06, 14:12 Marylko, odczytałam przed chwileczką wiadomość Na GG. Dziekuję Nie ma sprawy, zapraszam Was oboje. Mój dom stoi otworem dla wszystkich gości. Może ciasno, ale podobno przyjemnie. Gospodni też jeszcze niczego sobie Czekam na wiadomość z Gdańska. Daj znać . Pamiętaj !!! Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Do Tofiki 24.08.06, 18:36 Tylko nie zgub sie Tofiko w lesie))))) My tez mamy zamiar wyruszyć na zwiady do lasu w sobotę,mam nadzieję,ze przestanie padać. Odpowiedz Link
regine Re: Do Tofiki 24.08.06, 20:50 Marylko, dziękuję za pozdrowienia Widzisz i tam grzyby Ciebie dopadły...Ty to masz szczęście Jak zobaczysz moją córcię w Gdańsku, to ją pozdrów ode mnie . Miłego pobytu u dzieciaczków i z wnusiami. Daj znać co do tej wizyty. Nadal czekam z nadzieją )) Pozdrowienia dla Was Waszystkich. Dbaj o siebie . Pamiętaj !!! Odpowiedz Link
regine Re: Do Tofiki 27.08.06, 10:48 Dzięki Toficzko ) Miłego dnia z wnusią, może akurat przestanie padać... Buziaki słoneczne posyłam Wam Wszystkim )) Odpowiedz Link
dankarol Re: Do Tofiki 27.08.06, 11:02 Toficzko cieszę się, że słoneczko do ciebie zawitało. Teraz kiedy skończyłam malowanie spróbuję zrobić album ze wszystkimi naszymi zwierzakami. Wtedy Top nie będzie sie złościł na Lolka. Pozdrowienia. Odpowiedz Link
malwina52 Re: Do Tofiki 27.08.06, 19:07 teraz to juz trzeba lapac sloneczko miedzy chmurkami wiec szeroko wyciagaj lapki i je lap i wypoczywaj pozdrowienia Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Do Tofiki 29.08.06, 19:37 Dzięki Marylko za buziaczki,fajnie masz z rodzinką,tylko nie pracuj za dużo,pojechałas troche odpocząć,kurcze,my tylko w sobote albo w niedziele możemy skoczyc na grzybki w tygodniu nie da rady a tak lubie łazić po lesie w sobote znowu jedziemy na grzybki i kicham na deszcz nie jesteśmy z cukru)))) Pozdrawiam sedrecznie Marylko i nie daj się wykorzystywać za dużo,cmokale Ci ślę i tesknie za Tobą,pozdrówka dla famili Twojej. Odpowiedz Link
regine Re: Do Tofiki 29.08.06, 20:46 Toficzko, znalazłam to: www.flowgo.com/index.cfm?action=view&id=5690&scid=9964 Ja znajdę żabki to wkleję Ci link Całuski, trzymaj się ) Odpowiedz Link
regine Re: Do Tofiki 29.08.06, 20:53 Tu jeszcze jeden: dingo.care-mail.com/cards/flash/5407/ilikeyou.swf Odpowiedz Link
malwina52 Re: Do Tofiki 30.08.06, 07:50 {} {} w domku sobie chyba dopiero odpoczniesz, no i maz juz sie stesknil za obiadkiem, wracaj Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Do Tofiki 30.08.06, 19:51 Nie myje już okien Marylko,wstawili mi nowe do dużego pokoju i nie mogę za cholercie wymyć tego okna bo pada non-stop,kicham na to zdążę w domu zawsze jest co robić,wiesz sama.To dopiero odpoczniesz sobie jak będziesz sama Marylko to potrzebne każdej z nas,gdzieś się zaryć w głuszę daleko od ludzi,telefonów na parę dni.Trzymaj się Marylko i jak mówiłam nie daj sie wykorzystywać,dzieci są kochane ale.... ))))) Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Do Tofiki 30.08.06, 20:52 Już tak dawno nic nie pisałaś , ale poniewaz zmiesciłaś sie w pierwszej sz óstce gaduł ...))) Odpowiedz Link
tofika Re: Do Tofiki 30.08.06, 23:53 zabralam z Dobranocki do siebie, bo mi rady Sagiego gdzies zgubia i dopiero bedzie! "...proszę , nie czekaj aż ktoś inny kliknięcioma kilkoma w zadumę Cię wprawi lub serce otuli nicią niewidzialną spraw by inni uniesień doznali czytając Twoje wiersze ciepło swoje przelej w chwili odpowiedniej podziel się miłością do pióra a gdy zmęczone opuszki odmówią kliknięć zawlecz swoje ciało do łóżka miłego okryj się marzeniami szczelnie i zaśnij ..." jak dobrze miec wlasny watek, mozna` samej do siebie poklikac jak pusto na forum,a jeszcze dobrych rad, nikomu nie bylo za duzo,,,dziekuje Sagi,bbb dziekuje))) Odpowiedz Link
malwina52 Re: Do Tofiki 01.09.06, 07:29 no jak ja moglam Cie podejrzewac, ze zostawilas spodenki w domu fajnie, ze jestescie kupa _ w mnogosci sila, nie przepracowuj sie buziaki i usciski Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Do Tofiki 04.09.06, 20:24 Pani... ( tu robie skłon muszkieterów i zamaszyście acz z gracją kładę kapelusz na poduszce powietrza) Pani... w twych słowach nieraz samego siebie znajduję wydobywasz na powierzchnię schowane głęboko uczucia dzięki okolicznościom które skłaniają Panią do pisania swoich mysli dalej proszę Cię szydełkuj słowa aż utkasz dywan po którym będę mógł przyjść do ciebie i znów pochylony pozostanę z wysuniętą nogą i ukrytą twarzą w zakolu pięknej sukni wierszy z serca pisanych . Pani... ( tu pozostaję pochylony dopóki nie pozwolisz mi się podnieść). Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Do Tofiki 04.09.06, 22:01 Cóż kiedy serce me przedzielone jest komorami ciemnymi gdzie krew czerwona ciągle się potyka o ciasne przedsionki miłości wiecznej . I strach we mnie wielki i stres ogromny z pytaniem na usta me ciśnie A co wtedy, bo serce nie sługa, gdy miłością do innej zapałam zupełną Szczęście moje już nocą obleczone leży a ja niewdzięcznik do Ciebie tu piszę choć wiem że ta gra słów ma jedynie prowadzić do uśmiechu jednego i podania ręki gdybyśmy kiedyś, może się spotkali. Bo ta potęga łącz niewidzialnych wierszem nas złączyła i tylko wierszem a że rycerzem pod powłoką swoją chciałbym być dlatego ukłony pani Ci składam bo jak inaczej uszanowanie niewieście złożyć nie dla mnie rzucanie się na szyję i uściski pewnie i miłe ale przynależne tylko wybranemu . I tak starałem się pisać troszkę już zapomnianym językiem wyszło tofiko??))) Odpowiedz Link
krista57 Re: ogorki po zydowsku 05.09.06, 09:05 Rowniez nie moge znalezc topiku z oryginalnym przepisem Regine,podaję zapis z mojego "karteluszka". OGORKI PO ZYDOWSKU /porcja ca 4 kg/ Zalewa;5 szkl.wody + 1 szkl.octu 90% + 1 szkl.cukru + 2 łyzki soli oraz liscie laurowe,pieprz i ziele ang. Wszystko zagotowac. Ugotowac na półtwardo 3-4 marchewki. Ogorki małe zielone/ja biore srednie/ obrac ze skorki,przekroic na 4 czesci....ale tylko sam srodek.Ma zostac ksztalt ogórka. Do sloikow wkladamy/biorę wielkosc 3/4- i ukladam jedną warstwę/: -dużą gałązkę natki pietruszki, -jeszcze większą natkę selera, -plastry marchewki,gorczyce oraz 1-2 ząbki czosnku. Sloiki gotowac gotować 10 minut. Tofiko!z 5 kg ogórkow zrobiłam 15 słoików 3/4 oraz zużyłam 1,5 porcji podanej zalewy.Zaznaczam nie lubię "upychac" A tu masz zdjęcie efektu koncowego. img71.imageshack.us/img71/242/p1000091po3.jpg Odpowiedz Link
krista57 Re: sanatorium??? 05.09.06, 10:01 ...pozostało w sferze marzeń)) Dostalam odpowiedz z NFZ,ze termin oczekiwania wynosi 10 miesięcy. Pojade więc wiosną następnego roku. Musisz zgłoscic sie do lekarza pierwszego kontaktu po skierowanie lekarz Cie pokieruje co i jak. Pozdrawiam i milej pracy przy ogórkach życzę. Brak na rynku zielonych pomidorow a mam taką ochotę na smażone w plastrach panierowane. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Do Tofiki 05.09.06, 17:47 Ależ tofciu! Ty i tak masz więcej produktów ode mnie . MAm sól i pieprz)) A po resztę muszę polecieć , tam gdzie rozłozyste pola osnute mgiełką i odgłos sfory psów domowych i słoneczniki wybijają się wniebo odkręcając swą piękną twarz za szczęściem z którego ciepło bije . A gdy zdobędę już pomidoro na kolację przybędę do gawiarenki raczyć uczestniczki nie tylko jadłem , ale i napitkiem przednim a o humorze nie zapomnę bo nie ma nic smutniejszego niż ponurak wśród roześmianych kobiet.)) Odpowiedz Link
malwina52 Re: Do Tofiki 06.09.06, 08:28 Marylko chyba juz w 2004 roku zniesli swiadczenie dla kobiet 50 i podniesli wiek do 55, mysle ze nie ma dla mlodszych pan zadnej alternatywy jak czekanie do wczesniejszej emerytury i wieku 55 moze cos wyszperasz w necie ale najlepiej poinformowac sie u zrodla czyli w ZUS Odpowiedz Link
malwina52 Re: Do Tofiki 06.09.06, 08:39 dzieki, zaspalam dzisiaj i juz mam dzien krotszy i oby do piatku, pozdrawiam i zycze srodowych przyjemnosci Odpowiedz Link
tofika Re: Do WAS.. niektorych.... 08.09.06, 19:45 cieszcie sie , nie potrafie , nie mam sil trwac z WAMI , to nie na moje sily...........wasze wymadrzanie Wasze okropne subiektywne podejscia Wasze<GOSIU oskarzanie mnie o Klamstwo i tak dalej ponad moje sily...oto jak mozna dokuczyc na forum,,,ja nikomu krzywdy nigdy nie zrobilam ,, to mi pisano ze nie jestem klarowna---a moze ta osoba nie byla az tak klarowna za jakas sie uwaza,koniec.... Odpowiedz Link
graga211 Tofiko, 09.09.06, 09:59 taki byl moj pierwszy, powierzchowny odbior, jak rowniez w kwestii 'zylety', choc przeciez dobrze wiem, ze Fil zapomni o tym, albo bedzie sie smiac z tego. Natomiast barwdzo zmartwil mnie nowy watek Owakiej i chyba ona pomoze mi zdecydowac sie na ostatecznie zerwanie z nalogiem zagladania na 'forumy'. Czas najwyzszy wziac sie w garsc i powrocic do realu... Wszystkiego najlepszego i zadnych stresow ze strony forum! Odpowiedz Link
filomena1 Re: Do WAS.. niektorych.... 09.09.06, 20:44 Tofiko, jakie oskarzenia ? Tofiko, jakie klamstwo? Tofiko, Tofiko, hej..... O jakie kruka siwa, kurde balans krzywdzie Ty mowisz ? Hej, glowa do gory, przeciez my wszystkie mamy troche pod sufitem w wirtualnym swiecie, wszystkie troche zapominamy , wszystkie jestesmy jakies ...szczegolne.... Wiesz Tata mowil mi ze jak bede klamala o on i tak bedzie wiedzial bo bedzie sie za mna kurzylo, a Mama powiedziala mi , ze urosna mi wasy. No, i popatrz, jak w inetrnecie .? ani kurzenia sie zobaczyc sie nie da, a tego czy urosly Ci ostatnio wasy tez nie. No, dobra, zartow dosc, a Ty zbieraj sily i AVANTI Tofiko.... milego wieczoru....Fil. Odpowiedz Link
goskaa.l Re: Tofiko 11.09.06, 07:36 Tofiko, sądzę, że całkiem opacznie zrozumiałaś moją wypowiedź: Re: o Wrednej Autor: goskaa.l ☺ Data: 07.09.06, 07:35 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz cytując + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- Dziewczyny, nie pamiętacie, jak się Wredna przedstawiła: (...) Ktoś mi kiedyś powiedział, że zazwyczaj odbiera się wypowiedzi ludzi poprzez pryzmat samego siebie. Jeśli ktoś jest oszustem, będzie szukał drugiedo dna, podtekstu, w słowach drugiej osoby. Jeśli ktoś jest szczery, nawet przez myśl mu nie przejdzie, że kto inny może kłamać.(...) Tofiko! Przeczytaj jeszcze raz całą dyskusję, a przede wszystkim cały wątek. I zastanów się, czy kogokolwiek ( a Ciebie przede wszystki) oskarżam o cokolwiek. Jestem jak najdalsza od takiego celu. To cytowane przed chwilą zdanie miało na celu pokazanie Ci, że odbiera się cudze wypowiedzi przez pryzmat siebie, swojej osobowości, doświadczeń i zachowań. Akurat jako przykład dałam kłamcę czy oszusta, a nie było w moim zamiarze dotknięcie Ciebie. Nie wiem, dlaczego tak to odebrałaś. Gdybym nie przeszła za Filomeną na Twój "prywatny" wątek, do tej chwili nie wiedziałabym, dlaczego zarzucasz mi pouczanie Ciebie. Wiem, że miewam w realu takie zachowania, ale w necie staram się być od nich jak najdalsza, Moje wypowiedzi zwykle mają coś komuś wyjaśnić, pokazać inną stronę tej samej rzeczy, pomóc zrozumieć zachowania innych osób, a nie uderzać. Zaskoczyła mnie ogromnie Twoja reakcja. Jesteś chyba jednak nadwrażliwa, jak już wcześniej napisałam. Kontynuując cytat (z wypowiedzi o Wrednej), dalej napisałam tak: (...) Na szczęście, można zawsze dopytać się i ta myśl może być skonkretyzowana, uściślona. Choć nie zawsze czytającemu wystarcza cierpliwości na wyjaśnienia. Szkoda, że od razu poczułaś się przeze mnie dotknięta, a nie poprosiłaś o wyjaśnienie. A teraz spójrz, co napisałam bezpośrednio o Tobie: Z kolei osoby zajmujące się twórczością nie zawsze muszą liczyć na poklask innych. Mnie bardzo rzadko podoba się poezja smutna, zbolała. A tak niewiele jest wierszy radosnych, podszytych humorem, satyrą, radością życia. Może Tofika ma taką "smutną" osobowość? A może akuart takie wiersze jej wychodzą? W końcu, może właśnie w momentach przygnębienia chwyta za pióro? Czy znajdziesz to choćby jedno słowo, które mogłoby Cię urazić? Jeśli tak, to przepraszam, widać jestem gruboskórną babą (nie jestem w stanie odnieść się do Twoich wierszy, bo ich nie czytałam - mnie "smętna" poezja nie leży; właściwie ogólnie nie przepadam za słowem rymowanym - choć bywają wyjątki. Z podrowieniami - Gośka Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Do Tofiki 10.09.06, 13:19 Śmiało ! Kto nie sięga ten nic nie poczuje .)))) Odpowiedz Link
regine Re: Do Tofiki 10.09.06, 13:22 Toficzko, przeszukałam cały komputer. Niestety, nic takiego nie mam. Przepraszam )) Musiałam chyba nie zapisać. Bardzo przepraszam. Jeszcze posprawdzam, ale nie dziś. Odpowiedz Link
regine Re: Do Tofiki 10.09.06, 13:22 Toficzko, przeszukałam cały komputer. Niestety, nic takiego nie mam. Przepraszam )) Musiałam chyba nie zapisać. Bardzo przepraszam. Jeszcze posprawdzam, ale nie dziś. Odpowiedz Link
regine Re: Do Tofiki 10.09.06, 13:39 Ale mi się wysłało, aż 3 razy. Nie mam pojęcia co się stało .. Będę bardzo wdzięczna Marylko. Bardzo. Jeszcze raz przepraszam ) Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Do Tofiki 10.09.06, 20:41 Tofciu , ja naprawdę nie wiem co wydarzy się w następnym odcinku . Spróbuję skrócić , wiem czekacie na love story , ale czy ja temu podołam?/) Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Do Tofiki 10.09.06, 21:00 Mam już słoiczek marnowanych panienek, uczę wnuczkę zbierać panienki żeby się nie pomyliła . Gotowane panienki to zupka grzybowa aromatyczna . Zbieram tylko wydostające się z ziemi.) Odpowiedz Link
august2 Re: Do Tofiki-PETUNIE 11.09.06, 00:00 ..oto me petunie w calej swej krasie..sle przez oceany slonce je dzisiaj mocno przygrzalo.. img218.imageshack.us/my.php?image=petuniefs0.jpg Odpowiedz Link
malwina52 Re: Do Tofiki 11.09.06, 12:59 dziekuje i wzajemnie, a ma to byc jeszcze cieplutki tydzien, znajomy podrzucil mi kosz grzybow to stary zbieracz??? akurat w tym czasie na obiadku byla mama przejrzala grzybki i wyciagnela 5 szatanow, czy nimi mozna sie otruc? czy tylko zmienilyby smak potrawy? nie podejrzewam sasiada zeby swiadomie chcial mnie sie pozbyc Odpowiedz Link
regine Re: Do Tofiki 11.09.06, 14:41 Toficzko, nie było mnie, już jestem. Pytaj na GG , o c chodzi ??? Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Do Tofiki 11.09.06, 22:12 Rozwesliłam Ciebie Maryko? to miło mi bardzo)))))) Odpowiedz Link
malwina52 Re: Do Tofiki 11.09.06, 22:20 () () za wyjasnienie, spokojnej nocki grzybiarko Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Do Tofiki 12.09.06, 19:09 Jesteś kochana,jak mnie dojrzalaś w tych grzybkach co?)))) A Tadeusz nie wróci do nas,ma swoje forum-podobno. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Do Tofiki 12.09.06, 23:23 Masz rację tofciu , nie zbieraj grzybów których nie znasz , gratulacje za rydze . Ja ostatnio upolowałem kilka w 78 roku )))) Odpowiedz Link
august2 Re: Do Tofiki 13.09.06, 03:35 Tofiko.. a co powiesz na ten moj nowy nabytek? nazywa sie "blue blizzard" co ja tlumacze na nasze "niebieska zamiec" albo "niebieski sztorm".. img208.imageshack.us/my.php?image=blueblizzardyd4.jpg Odpowiedz Link
tesunia Re: Do Tofiki 13.09.06, 10:31 hej Skarbie, musze Cie zmartwic,recepty skopiowalam i zostaly u Mamy,bo robilam dla Niej zdziebko, marmoladke pomidorowa gdzies pisalam,tylko qurcze w jakim watku to niepamietam,przy chwili czasu wolnego poszukam,albo nowa zamieszcze. trzymaj sie cieplutko. Odpowiedz Link
tesunia Re: Do Tofiki 13.09.06, 11:05 znalazlam przepis na ogorki po zydowsku, pomysl,ze sa w Twojej tu przegrodce) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23923&w=46079223&a=48061570 zycze powodzenia, popidorowa marmelade wieczorkiem poszukam,albo nowa zamieszcze,bo psiun mi juz jak kot mialczy-chce na powietrz) Odpowiedz Link
malwina52 Re: Do Tofiki 13.09.06, 12:30 ales mi narobila apetytu i tego w jednej i tego w drugiej ręce pamietam, ze moj tata kiedys zbieral opienki ale to kojarzy mi sie z pierwszymi przymrozkami chyba przyroda tez wariuje Marylko musisz miec duza spizarnie na te zapasy. Odpowiedz Link
regine Re: Do Tofiki 14.09.06, 18:45 Marylko, bardzo dziękuję. Zapisane, schowane, teraz już nie zginie. Bądź pewna...) Gapa ze mnie, zamiast odpisać Tobie, to sobie wpisałam. Jeszcze raz dziękuję Odpowiedz Link
august2 Re: Do Tofiki 15.09.06, 05:54 Tofiko... to ostatnie zdjecie to jest odmiana pelargonii..po naszemu 'CASCADE GERANIUM'.. jest to pnaca odmiana.. ostatnio kupilem kilka roznych kolorow Odpowiedz Link
malwina52 Re: Do Tofiki 15.09.06, 14:20 oj ciesz zsie jak szalona za chwilke lece do domu, sama mysl, ze nie bede musiala wstawac o 5 rano dodaje mi skrzydelek i moze zobacze czy w mojej okolicy jestbtyle grzybow co u Ciebie zycze przyjemnego odpoczynku usciski Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Do Tofiki 16.09.06, 19:27 Współczuję Ci Marylko,ale jak juz się wyrobisz,odpoczniesz to będziemy balować w gawiarence przez całą zimę i zjadać zapasy)) Pomogłabym Ci gdybym bliżej mieszkała. Odpowiedz Link
e-baba Re: Do Tofiki 17.09.06, 17:18 Tofiko kochana, te wszystkie moje rymy to z zazdrości, która mnie zżera - powstają. Tak z zazdrości, musze sie przyznać (dlatego piszę na prywatnym watku), że Ty i jeszcze pare innych tu osób takie piekne wiersze piszecie. Czytam je wszystkie i podziwiam. A że ja tak nie potrafię, a lubię słowa, toteż usiłuje je zestawiać tak jak umiem. A że dopiero zaczynam, to jeszcze mam kiepskie efekty, ale nad lepszymi pracuję, pracuję... Pozdrowienia cieplutkie przesyłam. Odpowiedz Link
regine Re: Do Tofiki 19.09.06, 00:46 Całuski gorące za 4 godziny wstaję i jadę Przyślę wiadoność, Pozdrawiam serdecznie Marylko Odpowiedz Link
natla Re: Do Tofiki 10.10.06, 00:24 Marylko, zaraz Ci odpisałam, a traz przyszła info, że nie doszło. Więc tu Ci serdecznie dziękuję, piękne. Jutro napiszę. Odpowiedz Link
tesunia Re: Do Tofiki 16.10.06, 21:32 nie przemeczaj sie robota przy antybiotyku,odpoczywaj, bobry nieuciekna) miej sobie mily wieczor. Odpowiedz Link
vogino55 Re: Do Tofiki 28.11.06, 00:50 Agent ()) vogino55 bardzosięcieszyznawiązaniakontaktu (to szyfr był) Wojciech() Odpowiedz Link
kasia573 Re: Do Tofiki 28.11.06, 23:53 Bardzo dziękuję za zainteresowanie! To takie miłe! Już mnie tak głowa nie boli, ale żołądek niezmiennie. Ale trochę jem i co bardziej pożądane- chętniej piję! Wodę oczywiście, nie wódę. Odpowiedz Link
kasia573 Re: Do Tofiki 29.11.06, 00:19 Pa, pa! Padnij spokojnie w miękką pościel. Milej i bezpieczniej! Odpowiedz Link
malwina52 Re: Do Tofiki 30.11.06, 11:02 )))) zdecydowanie wole piatki i soboty w niedziele wypada rodzine raz w tygodnu porzadnie nakarmic a ze mnie kiepska kuchara, a teraz jak Ania na panstwowym wikcie to wcale garow nie wyciagam, i chyba bede miala bezgarowa niedziele bo Ania jeszcze polezy sobie troche Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Do Tofiki 19.09.06, 09:35 Jak daleko ???? może pod Warszawę?) I tobie udanych zbiorów Odpowiedz Link
malwina52 Re: Do Tofiki 19.09.06, 10:07 Marylko dotrzyj i naciesz sie rodzinka pozdrawiam Odpowiedz Link
malwina52 Re: Do Tofiki 04.10.06, 14:27 dzieki, dzieki tak dlugo bumelowalas na forum, pewnie jakies wierszyki do szuflady popelnilas i pozdrow dochtorow, usciski serdeczne Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: Do Tofiki 05.10.06, 20:25 Tofiko, może tu znajdziesz odpowiedź ? www.zdrowemiasto.pl/modules.php?name=News&file=article&alt=1&sid=4556 Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: Do Tofiki 05.10.06, 22:26 Toficzko, jeszcze tu poczytaj www.zdrowemiasto.pl/modules.php?name=News&file=article&alt=1&sid=5897 Biedactwo ty moje, jak Ty cierpisz. Poczytaj, zrób jakieś badania, nie wiem co jeszcze poradzić. Trzymaj się kochana.Będę pytac o Twoje zdrowie.Pozdrówki. Odpowiedz Link
malwina52 Re: Do Tofiki 06.10.06, 11:51 Wiktoria podeslala Ci lekturke, trzymaj sie jakos, u mnie leje deszcz a jutro planowalam pomoc mamie uporzadkowac ogrod juz na zime, jak sie pogoda nie zmieni to bede sie lenic, pozdrawiam i zycze szybkiego powrotu do zdrowia () () () niedzwiedzie Odpowiedz Link
krista57 Re: Do Tofiki 06.10.06, 19:40 ...a proszę bardzo. Kartki to inicjatywa naszej kolezanki Regine. Mnie spiącą niemalze zmusiła do podpisu. A wiesz....ze sie powaznie zastanawiamy nad przyjazdem do Ciebie na grzyby. A trzeba było oferowac na publicznym forum swoje wolne 3 pokoje ??? Odpowiedz Link
regine Re: Do Tofiki 06.10.06, 21:22 Marylko Zjadłam, położyłam się spać, bo strasznie się czułam. Teraz przebieram grzyby, już niewiele mi zostało i klikam z Wami. Odgotuję. A resztę załatwię jutro Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Do Tofiki 06.10.06, 22:59 Marylko,dostalam od Natli,dziękuje Ci bardzo za dobre chęci skarbie)) Jak Twoja noga? Odpowiedz Link
regine Re: Do Tofiki 07.10.06, 15:36 Marylko, Twioje też doszło. Ale "walczę", na froncie ze sprzątaniem, praniem i grzybami. Na nikogo nie mogę liczyć. Wcześniej zakupy. A jeść mi się chce aż ściska mnie w dołku. Ale jak już sprzątnę, siądę i zjem spokojnie. Nie potrafię w takim bałaganie jeść. Wszystko przeczytam, i obejrzę. Ale za jakąś godzinkę. Kurczę roboty gdzieś sobie naznajdowałam, choć zerkam co jakiś czas, co dzieje się tu na forum. Dziękuję. Jak obejrzę to napiszę ) Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Do Tofiki 07.10.06, 22:04 Marylko,zajrzyj na pocztę,wysyłałam z innego adresu,ale to odemnie))) Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Do Tofiki 08.10.06, 22:47 Zajrzyj za moment Marylko,wlaśnie nawrzucałam Ci troche na pocztę))))) Odpowiedz Link
august2 Re: Do Tofiki 09.10.06, 00:21 zajrze na poczte po powrocie..bedzie co opisywac.. W miedzyczasie dzieki za "zielone mysli" Odpowiedz Link
malwina52 Re: Do Tofiki 09.10.06, 07:08 Marylko chyba polubie poniedzialki, w domowym komputerze nie moge ogladac pps wiec jak tylko dopadlam komputera biurowego zajrzalam i mam piekny dzien dzieki () () Odpowiedz Link
malwina52 Re: Do Tofiki 11.10.06, 20:49 o rany Marylko slow mi brak sliczne, zebym ja jeszcze cos o nich wiecej wiedziala ale mnie zmotywowalas poszukam dzieki za dedykacje a ja ryje w pracy do poznego wieczorku, w garach pusto w lodowce tez Ania uteskniona, ale jeszcze pare dni i nos mi bedzie widac spod papierow i moze na oczy przejrze pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
e-baba Re: Do Tofiki 11.10.06, 21:28 Tofiko, sprawiłaś mi wielką przyjemność Twoim wpisem. To Ty umiesz tak pięknie dziękować. I przy okazji - szuflada czeka. I my też. Odpowiedz Link
e-baba Re: Do Tofiki 11.10.06, 21:46 Tofiko, z weną, to niestety, tak bywa. Humorzasta ona jest bardzo. I cóż na to poradzisz? Przeczekać - jedyny na nią sposób. Bo wróci, zawsze wraca. Tylko czas i nie ponaglać jej. Nie wzywać. Pojawi sie nagle. Pobędzie. I znów ją gdzieś pogna... Taka już ona jest. A co do tej mapki z wektorami - rewelacyjny pomysł. Tylko musiałby zadziałac w tej sprawie ktoś, kto potrafi cos takiego zrobić.A przeciez zdolnych ludzi tu nie brakuje. Trzeba tylko myśl zapodac publicznie. Odpowiedz Link
e-baba Re: Do Tofiki 12.10.06, 20:46 tofika napisała: > E-BABO Baba odpowiada: TOFIKO Będzie coś dalej? Odpowiedz Link
e-baba Re: Do Tofiki 12.10.06, 21:01 Taka zapędzona ta baba, że w tym biegu na tych forumowych dróżkach kierunki jej sie pomyliły. I musi wklejać: >Baba siedzi pod gazetowym adresem. A że boi sie techniki, jak jej szwankuje - >to listy tylko ze znajomym adresem otwiera. Inne - tylko wtedy, jak uprzedzona >jest, że za drzwiami swój stoi. Odpowiedz Link
tesunia Re: Do Tofiki 12.10.06, 21:33 witaj Skarbie wieczorowa pora, ano ,zjawilam sie jak widmo jesienne ,ze mgly wypelzlam ) milego wieczoru zycze Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: Do Tofiki 12.10.06, 22:18 Nic kochanie nie doszło do mnie, chyba listonosz wziął sobie wolne )) Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Do Tofiki 13.10.06, 14:55 Dzięki Tofciu już e'Mule mi działaja i ściągają piosenkę ) Dzięki. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Do Tofiki 13.10.06, 15:07 Jak mi ściągną to Ci przeslę ) Nie ma sprawy . Ale nieraz trzeba długo poczekać bo na razie 0 bajtów ściągniętych Odpowiedz Link
dankarol Re: Do Tofiki 13.10.06, 15:26 Marylko powiedz, czy udało się listonoszowi dojść, bo nie wiem, czy działa poczta. Odpowiedz Link
ania091951 Re: Do Tofiki 13.10.06, 17:21 Pilam w samotnosci.Myslalam ze wpadnie chociaz agust i bede miala towarzysza i nie bede musiala pic do lusterka. Odpowiedz Link
august2 Re: Do Tofiki 14.10.06, 04:14 Tofiko zajrzyj do kacika fotograficznego.. sa nowe zdjecia.. wedlug twego zyczenia Odpowiedz Link
august2 Re: Do Tofiki 14.10.06, 19:50 Tofiko..kolejne zdjecia czekaja w kaciku fotograficznym.. Odpowiedz Link
malwina52 Re: Do Tofiki 14.10.06, 23:28 dzieki Marylko zaimponowalas mi swoja pamiecia od jutra zaczynam cwiczyc zeby Ci dorownac, mozg mi juz chyba lasuje i czas najwyzszy cos z tym zrobic bo bede do siebie pani niedlugo mowic milej niedzieli () () () Odpowiedz Link
regine Re: Do Tofiki 15.10.06, 12:29 Marylko jestem a domu, rano o 9:00, przebudziłam się, było ponuro jak licho, więc odwróciłam się na drugi bok i zasnęłam. Przed chwileczką wstałam, to zaświeciło. Nigdzie nie wybyłam ) W czterech ścianach mi najlepiej. Z córcią klikam i wnusią Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Do Tofiki 15.10.06, 18:31 Dostałaś pocztę skarbie? potwierdż mi proszę,nie zawsze dochodzi. Odpowiedz Link
regine Re: Do Tofiki 15.10.06, 20:31 Marylko, ostatnio jak wróciłam z grzybów, opieniek znalazłam tylko kilka, wszystko to były podgrzybki. Ale łebki opieniek marynuję, te mniejsze, większe suszę, lub kroję tak jak na sos, płuczę odsączam dobrze z wody i mrożę, świeże, nie odgotowuję. Zamrażam, w porcjach takich mniejszych. A w zimie sosik jak ze świeżych, palce lizać Bo zapach zostaje w nich na długo. Lubię opieńki za ich aromat, to jedne z najbardziej aromatycznych grzybów. Odpowiedz Link
vogino55 Re: Do Tofiki 15.10.06, 22:04 Ja sie pytam ? co to znaczy bazgroły,,,,,,,,,pisz ,pisz trzymam kciuki ,rusz serca innych seniorów,,,,,,, Wojciech Odpowiedz Link
vogino55 Re: Do Tofiki 15.10.06, 22:14 Pamietasz podałem Tobie wtedy aktualny przykład ,ze wszysko jest możliwe,,,,,,,, www.szczurbiurowy.com/ jutro poszukam dalej ,,,,,,,,,napewno znajdę()) Wojciech Odpowiedz Link
august2 Re: Do Tofiki 17.10.06, 03:25 Dzieki za przepis... pumpkin pie jest ulubionym plackiem mlodszego syna.. na Thanksgiving Day - obowiazkowo musi byc.. Odpowiedz Link