nieidealna16 galeriankiii 26.08.09, 21:47 na youtubie jest film o galeriankach. składa się z czterech czy trzech części. i w sumie to polega na tym, że dziewczynki stroją się jak na dyskoteke lub na randkę wybierają się do centrum czy gdzieś. zagadują starszego faceta.. i dają mu **** za nowe spodnie komórke czy coś tam innego. to jest właśnie coś w stylu prostytucji.. tylko, że uczestniczą w tym młode laski. żenujące. ale one w sumei nie robią tego tylko dla kasy, ale wydaje mi się , że równiez dlatego, ze wtedy czują się seksyy. pociągające i myślą, że są cool. Odpowiedz Link Zgłoś
elfowa Re: Galerianki 26.08.09, 21:50 Dobra, to nie chodzi o podryw młoda damo. Galerianki to dziewczyny które się sprzedają za kasę na markowe super fatałaszki i tym podobne. Takie już obcykane galerianki, są tak sprytne, że umieją się zamaskować. Więc trudno taką odróżnić, bo nie chodzą ubrane byle jak jak jakieś lafiryndy, czy prostytutki. Odpowiedz Link Zgłoś
maddzziiaa Re: Galerianki 26.08.09, 21:58 U mnie w mieście (Białystok) jest ich peeeełnoooo! Moim zdaniem seks za ciuchy lub ubrania to koszmar....!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
natu rere 26.08.09, 22:46 wg mnie jest to gatunek na wyginięciu, a jak nie to bardzo dobrze się maskują.bo takich nachalnych tapeciar flirtujących z panami np. w Warszawskich galeriach nie zauważyłam. a mam na to jedno zdanie- żenada po całości . najpierw centra handlowe a potem lateksowa mini przy lasku. Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiaa Re: rere 27.08.09, 00:48 ja osobiście takich dziewczyn nie spotkałam, ale wiem, że istnieją .. dla mnie to jest żałosne żeby piep*rzyć sie z facetem po 30tce dla 100 zł .. już by lepiej poszły do jakiejś pracy, nie wiem .. pomóc w sklepie, albo roznosić ulotki .. Odpowiedz Link Zgłoś
rebel_vampire Re: rere 27.08.09, 09:31 ale za roznoszenie ulotek nie dostaniesz nowej spódniczki z reserved widziałam już dużo takich dziewczynek - najlepsze jest to, że one tak na prawdę jeszcze nie wiedza co to jest inicjacja a już to robią. Żal mi ich, moim zdaniem już lepiej być zwykłą dziwką niżby sprzedawać się w galerii Odpowiedz Link Zgłoś
independent_ x.O 27.08.09, 10:29 *facepalm* jak widzę niektóre komentarze to mam ochotę się pochlastać. galerianki sprzedają swoje ciała za ciuchy albo inne rzeczy, na ktorej nie nie stac. dzi*ki. małe kur*w. a nie, że one przychodza do centrum, podrywaja chlopakow. Odpowiedz Link Zgłoś
zuaona Re: Galerianki 27.08.09, 12:46 ehh , w najnowszym wydaniu 'Wprost' jest pewien bardzo mądry cytat. - Ale masz super levisy! Ile za nie dałaś? - Dwa razy. nic dodać nic ująć. o__O Odpowiedz Link Zgłoś
emciaaa Galerianki 27.08.09, 12:53 Ja kiedyś czytałam o nich w Twiscie czy innym czasopismie .. ale tez nigdy sie z tym nie spotkałam .. bywam w galeriach bardzo czesto ale nigdy nie zwracałam na to wiekszej uwagi .. ale moim zdaniem, to glupota .. zadna normalna dziewczyna nie oddałaby sie facetowi za nawa bluzke czy pare spodni .;/ Odpowiedz Link Zgłoś
rossalie Re: Galerianki 27.08.09, 13:06 Ja się nie spotkałam ... To głupie chodzić niby na zakupy, ale jednak na podryw ... Też kocham robienie zakupów ! Ale podrywać w sklepach to nie najlepszy pomysł xD Odpowiedz Link Zgłoś
independent_ Re: Galerianki 27.08.09, 13:12 *spada z krzesła* wy chyba nie rozumiecie tematu. one, galerianki, sprzedają swoje ciało = dają dupy = uprawiają seks w zamian za chuchy! ludzie, one nie podrywają w sklepach. one się puszczają w samochodzie na parkingu albo w toalecie. ja już nie mogę. no naprawdę nie wiem, czy mam się śmiać czy płakać. Odpowiedz Link Zgłoś
mileydemi Re: Galerianki 27.08.09, 20:33 chciała bym ten film obejżeć, a prywatnie to z takim czymś się nie spotkałam. Odpowiedz Link Zgłoś
natcia1211 Re: Galerianki 27.08.09, 21:00 Moim zdaniem to głupie że ktoś się sprzedaje ,, tani sposób zarobienia kasy" a nie lepiej trochę popracować i nie być prostytutką np. na rozdawaniu ulotek czy robieniu lodów(nie w tym sensie ) w życiu nie zostanę galerianką .. bleeee Odpowiedz Link Zgłoś
xooxoo em. 27.08.09, 21:18 może i moja wypowiedź jest do kitu . ale to presja towarzystwa . nie bronię ich w żaden sposób. rzeczywiście próbują zarobić w jak najłatwiejszy sposób ... Takim dziewczynom powinno się pomóc, a nie wyśmiewać. Nie znam żadnej takiej... ale pewnie w gimnazjum kilka ich będzie. ;D Odpowiedz Link Zgłoś
punk_rock_girl Re: em. 27.08.09, 22:14 idependent masz rację. napiszę to w taki sposób żebyście zrozumiały. GALERIANKI PIER*OLĄ SIE W ZAMIAN ZA NOWE UBRANIA, BO NORMALNIE ICH NIE STAĆ,ALBO NIE CHCĄ KUR*A IŚĆ DO PRACY! DAJĄ DY*Y STARSZYM FACETOM,CZYLI TO NIE JEST PODRYWANIE CHŁOPAKÓW TYLKO PROSTYTUCJA! WIDZIAŁYŚCIE DZIW*I STOJĄCE NA ULICACH? TO SAMO ROBIĄ GALERIANKI TYLKO NIE ZA KASĘ A ZA CIUCHY ALBO TEL. NO I W GALERII HANDLOWEJ! NA TYM POLEGA RÓŻNICA!!! I CZY TO TAK TRUDNO ZROZUMIEĆ?! a już mniej wulgarnie... czy nie możesz przeczytać dokładnie zanim post dodasz? Odpowiedz Link Zgłoś
independent_ Re: em. 27.08.09, 22:21 punk_rock_girl niech Cię Bóg błogosławi. ; D Odpowiedz Link Zgłoś
punk_rock_girl xd 27.08.09, 22:31 hehe... "podrywają chłopaków" podrywanie chłopaka i oddawanie się facetowi(czyt. uprawienie se*su) za tel. to spoora różnica. a jeżeli nie rozumiecie to wasz problem. chcecie żyć w nieświadomości tego co dzieje się za rogiem waszego bloku...? Odpowiedz Link Zgłoś
punk_rock_girl Re: xd 28.08.09, 18:35 jak we fragmencie filmu "jak kupisz mi jeansy,zrobię ci loda" żałosne!!! kur*y, bo nie mogą do zwykłej pracy iść... Odpowiedz Link Zgłoś
emo_eliza Re: Galerianki 28.08.09, 19:22 echhh.... moja była koleżanka była Galeriantką,.Ciągle pojawiała się w nowych rzeczach zarobionych przez dawanie dupy 40-latkom! Przez to przestałyśmy się kolegować. Ona tak długo nie pociągnie. W końcu policja ją złapie xD Ale istnieje takie coś Odpowiedz Link Zgłoś
punk_rock_girl x 28.08.09, 19:27 współczuję koleżanki ,galerianki' i dobrze,że przestałaś się z nią kumplować,bo mogłaby ciebie też wciągnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
somebody Re: Galerianki 28.08.09, 19:29 u mnie w mieście widać sporo galerianek film zapowiada się całkiem ciekawie, chętnie go obejrzę Odpowiedz Link Zgłoś
punk_rock_girl Re: Galerianki 28.08.09, 19:32 ciekawe czy wpuszczą mnie na film... jeżeli tak to chętnie obejrzę. Odpowiedz Link Zgłoś
pinkpink galerianki 28.08.09, 20:24 galerianki to debilki... ale ja np. chodzę czasami po to żeby popatrzeć na chłopców... czasem się najdzie jakiś ładny czternastolatek, ale tylko patrzę... (nieśmiałość ) ;p Odpowiedz Link Zgłoś
ksrklubkarolcia Re: Galerianki-glamour 30.08.09, 21:18 nie wiem czy jeszcze sprzedają glamour z sierpnia ale tam pisze wywiat z tą co wymyślila ten film niby to prawda ona mówi ale chyba mało tak robi Odpowiedz Link Zgłoś
petka Re: Galerianki 05.09.09, 17:02 A ja myślę że zdarzają się takie rzeczy, oczywiście nigdy nie miałam z nimi do czynienia, ale wystarczy obejrzec się się po szkole-kto nie ma super komórki, markowych ciuchów jest wyśmiewany itp. a na film się chętnie wybiorę, oglądałam ten krótkometrażowy, ale kinówka zapowiada się lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
sanderka944 Re: Galerianki 27.09.09, 20:19 tutaj jest link do krótkometrażowego filmiku 'Galerianki' www.youtube.com/watch?v=l92ok_SHxsQ jest to część 1 z 3. jest to swoista zapowiedź filmu kinowego. polecam obejrzyjcie! Odpowiedz Link Zgłoś
nmnm zal 11.10.09, 20:11 Dla mnie to zal te galerianki jak można dawac dupe za ciuchy to zenada ja bym wolała chyba wziasc akas fajna prace chociasz troche groszy by wpadło jeszcze jak ta bidna dziewczyna musiała uprawiac sex z takim starym prychem zal zal i jeszcze ra zal za jakas dena komórke i ciuchy dawac swje ciało telefon za dwa lata straci wartos normalnie złe towarzysto wpadła a matka tez nie epsz z jaims facetem bzyka sie po konach Odpowiedz Link Zgłoś
ankasal Poszukuję "galerianek" do pracy licencjackiej 11.11.09, 22:09 Poszukuję "galerianek" do pracy licencjackiej, chciałabym z nimi przeprowadzic wywiad. Piszcie na meila salomy@wp.pl Potrzebuję również jakiekolwiek materialy na ich temat Odpowiedz Link Zgłoś
milka55988 Re: x DDD 26.11.09, 20:22 hmm...dla mnie są głupie , ale film bardzo chce zobaczyć ! nie wiem czy mnie wpuszczą pff. ja bym nigdy nie sprzedała się za parę jeansów lub bluzke z orginalną metką ; ! oglądałam etiude i bardzo chce zobaczyć film ; PP nie wiecie może czy są tam pokazane sceny gdzie one np. robią klientowi loda ? to ważne ! Odpowiedz Link Zgłoś
beemazzy Re: Galerianki 08.04.10, 10:00 niestety oglądałam ten film. na początku to wręcz komedia. komedia, że takie dziewczyny potrafią podejść do chłopaka, którego nie znają i zwyczajnie powiedzieć "jak mi kupisz dżinsy to ci zrobię loda". potem robi się coraz ciekawiej i komedia zmienia się w dramat. seks za pieniądze, podryw w galerii i w klubach nocnych. machanie za przeproszeniem tyłkami w krótkich spódniczkach i długich białych kozaczkach. na końcu chłopak, który jest zakochany w Alicji (tej, która do nich dołącza) popełnia samobójstwo. Dziewczyna zaś dowiaduje się wielu ciekawych rzeczy o jej "przyjaciółce" Milenie, dla której Michał był zwyczajnym rywalem. Myślę, że film nie wszystkim się podobał, bo nie każdy lubi ten typ ekranizacji, w których aktorki co drugie słowo mówią kur*w i ch*j. Polecam książkę, jest lepsza. Ale gdzieś tam, napewno są tytułowe galerianki.. Odpowiedz Link Zgłoś
momo. Re: Galerianki 09.04.10, 19:23 Ja się nie spotkałam, ale moja mama ostatnio w krakowskiej "Zakopiance" widziała pewien incydent... nie chce mi się go tutaj teraz opisywać. Ale wynikało z niego, że dziewczyna w wieku około 15-16 lat zrobiła to za paczkę fajek. Odpowiedz Link Zgłoś