ma_wi99 12.05.06, 12:31 Otoz znalazlem w skrzynce na listy reklamowke miejscowej Telekomuny, gdzie oprocz tzw. "superpromocji" komorek w LuxGSM (tez mi! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mil.ka telekomunikacja 12.05.06, 13:31 a my chyba musimy pochwalic telekomunikacje za to, ze w ciagu jednego dnia od wizyty interwencyjnej (ktorej celem bylo pogonienie do dzialania) juz mielismy telefon tego samego dnia wieczorem. O. Odpowiedz Link
ma_wi99 Re: telekomunikacja 12.05.06, 14:54 No, dobra... to ja nie bede taki skapy i tez pochwale. Kiedys narzekalismy na uslugi w Luxie, a glownie na terminowosc i niemoznosc umowienia sie na wizyte w przeciagu kilku dni. Otoz zepsula nam sie kuchenka elektryczna. Zadzwonilem wczoraj do elektryka, zeby sie umowic na wizyte (najlepiej jeszcze przed wakacjami ;-) i powiem szczerze, ze mnie zatkalo, kiedy facet zapyal, czy moze wpasc... za godzine! Myslalem juz, ze go zle zrozumialem, ale jednak okazalo sie ze to prawda. Dwie godziny potem kuchenka dzialala jak trzeba. A co do telekomuny Odpowiedz Link
oley11 skoro z wifi sie zrobil temat uslug... 12.05.06, 16:05 to mnie wczoraj agent nieruchomosci wystawil (tzn nie stawil sie). i jeszcze cholera nie moglem go zrugac przez telefon bo poziom mojego francuskiego jest za niski :-( Odpowiedz Link
ma_wi99 Re: skoro z wifi sie zrobil temat uslug... 12.05.06, 16:12 No, wiesz... agenci nieruchomosci w Luxie sa tak rozpuszczeni, ze nie sadze, by w tym zakresie cokolwiek mialo sie zmienic przez najblizsze 99 lat. A przy okazji Odpowiedz Link
jpp1975 Re: skoro z wifi sie zrobil temat uslug... 12.05.06, 17:18 Ja na temat LUX-usług i LUX-mieszkań wtrącę tylko moje 2 LUX-(euro)-grosze, że po różnych (złych) doświadczeniach z tutejszymi agencjami (będąc też razu jednego podobnie jak kolega z budynku obok - wystawionym do wiatru) - pomimo wszystko polecam codzienną i podkreślę: wnikliwą lekturę luksemburskich gazet. Nie mogąc za bardzo dojść do porozumienia z miejscowymi profesjonalistami (tfu tfu!!!) w tej dziedzinie, którzy nic nie robiąc - jeszcze za to na tej wsi biorą ogromną kasę - spojrzelim w gazetki - a tam świeżuchne, miłe, prywatne ogłoszonko - ponad 100 metrów, 3 sypialnie, Kirchberg - malutki rzut beretem od Auchan i to za 1150 EUR - tego samego dnia mieszkanko było podpisane i zaklepane - prywatnie, bez prowizji, bez jakichkolwiek kłopotów, bez stresu i bez dodatkowych kosztów. Więc w kwestii usług, moja rada: omijać te ich agencje szerokim łukiem i szukać, szukać, szukać, szukać, i jeszcze raz szukać (wytrwale) - i znajdzie się co się ma znaleźć :) może zajmie trochę czasu - to fakt, ale jak się ma rękę na pulsie to można! BON WEEKEND! Odpowiedz Link
ma_wi99 Re: skoro z wifi sie zrobil temat uslug... 12.05.06, 17:42 To ja do tych 2 groszy dodam swoj Odpowiedz Link
repairman WiFi Hacked 12.05.06, 18:42 Heh, WiFi niezabezpieczone to zadna frajda dla "hakiera :D " Tego jest pelno wszedzie i sie tego "nie uniknie", ale nawiazujac do tematu WiFi zabezpieczonego np. to wystarczy 10min na zlamanie zabezpieczenia. Nastepne pare minut na pelne korzystanie z zasobow komputera :D www.youtube.com/watch?v=G38PD5FyUxE&search=wifi%20hacked BR - REPAIRMAN - Odpowiedz Link
rybka78 Re: WiFi Hacked 13.05.06, 15:18 A moze ktos zlituje sie nade mna i podpowie, jak zabezpieczyc swoje niezabezpieczone Wifi? Bo my wlasnie jednego sasiada zaczelismy ostatnio podejrzewac o takie niecne praktyki... z gory dziekuje! Odpowiedz Link
ma_wi99 Re: WiFi Hacked 13.05.06, 17:25 Generalnie nie jest to trudne, ale chyba lepiej pokazac niz wytlumaczyc. Tak wiec moze we srode, skoro juz? pozdr. M. Odpowiedz Link
asiunia.lux Re: skoro z wifi sie zrobil temat uslug... 13.05.06, 00:01 To ja do tych 3 groszy dodam jeszcze swoj - czwarty:)) ma_wi99 napisał: > Chcialem tylko zwrocic uwage na niecny proceder "lapania klientow" Wyobraz sobie sytuacje nieco odwrotna, gdzie to Ty jestes wlascicielem nieruchomosci i chcesz wynajac ja "prywatnie" czyli bez posrednictwa agencji. Wiec piszesz w ogloszeniu wielkimi literami (bo wydawac by sie moglo, ze wielkie litery daja bardziej do zrozumienia co masz na mysli) "AGENCE S`ABSTENIR". I jak myslisz, co sie dzieje? W przeciagu pierwszej godziny od ukazania sie ogloszenia dzwoni do Ciebie 10 agencji i moze z jedna osoba prywatna. Wiec powtarzasz: przeciez napisalem "AGENCE S`ABSTENIR" - to jako odpowiedz uslyszysz: przeciez Pana to nic nie kosztuje... Jak widac, agancje wpierdzielaja sie wszedzie gdzie nie powinni. BTW: my swego czasu jak szukalismy jakiejs chatki, trafilismy na fajna w Steisel. Moj maz, spec od wszystkiego:)) zagadal do agenta, ze cale ogrzewanie jest z azbestu wiec SAMO usuniecie tego bedzie w tym domu drogo kosztowac, a instalacja nowego jeszcze wiecej wiec dom traci na wartosci przynajmniej z 15.000 €. Wiesz jaka odpowiedz uslyszelismy od agencji? "To musze sprzedac to klientowi, ktory tego nie wie" (w sensie - nie wie ile kosztuje pozbycie sie azbestu). Milusinsko prawda? Tak dla reklamy dodam, ze to byla agencja HERKA. Czy ktos doda piaty grosz? ;)) Odpowiedz Link
anwi79 Re: skoro z wifi sie zrobil temat uslug... 13.05.06, 18:21 To ja dorzuce, a co mi tam :-)) Wszedzie jest tak samo - jak sobie przypomne poszukiwania mieszkania w Warszawie, to... dokladnie tak samo - pod "absolutnie prywatnymi" ogloszeniami agencje, trudnosci z negocjowaniem ceny, "jak nie, to opchne komus, kto sie nie zna itd.". W koncu kupilismy mieszkanie od znajomych. I patrzac z perspektywy dlugiego juz czasu - mielismy duzo szczescia, ze akurat sprzedawali ;-) Odpowiedz Link