22.07.06, 09:49
kurs w leudelange dobiegl konca... pogoda jak drut. chociaz nawet raz spadly
trzy krople przy okazji burzy przechodzacej gdzies po horyzoncie.

poznalismy wszystkie podstawowe elementy gry: forehand, backhand, volley,
smecz, i serwis.
najmlodsza uczestniczka kursu smakowo i dotykowo sprawdzlia sklad nawierzchni.
udalo sie ja domyc?
bylo naprawde bardzo milo.
do nastepnego razu
j :)
Obserwuj wątek
    • ma_wi99 Re: TENNIS 22.07.06, 10:10
      Gratuluje wszystkim uczestnikom, a przede wszystkim gratuluje organizatorowi tej
      wspanialej idei!

Jestem pewien, ze bawiliscie sie swietnie.

I sam mam wielka nadzieje, ze do nastepnego razu!
      • albano1947 Re: TENNIS 22.07.06, 10:56
        Halo !!!!
        Mysle ze ten podstwowy kurs w tenisie byl bardzo udany a nawet jesli o pogode
        to stal pod ndzwyczajna gwiazda. Swietna pogoda i zgrana umotywowana grupa jest
        naprawde dla trenera pozadanym elementem. Naturalnie bedziemy utrzymywac.
        Jestem tez stale w Esch na Galgenberg. Jak sie wczoraj przekonalimy to jest
        naprawde piekny zakatek w Luksemburgu.
        Jestem tam praktycznie w kazdy wtorek i czwartek od 19 wieczorem. Mamy tam do
        dyspozycji sztuczne oswietlenie bez dodatkowych oplat tak ze mozna grac nawet
        do 24 w nocy. Nikomu to nie przeszkadza bo niema zabudowan mieszkalnych. Klub
        dysponuje swietna wloska pizeria. Naturalnie i w Leudelange jak sie zakoncza
        prace w przebieralniach to na tym zacisznym miejscu mozna bardzo tanio uprawiac
        sport tenisowy Jestem przekonany ze niedlugo tez dolacza do nas inni. Za pare
        lat bedziemy tez mile pocieche tenisowa z naszej najmlodszej uczestniczki Zosi.

Mielismy mile momenty
        bo kazdy byl zawziety
        Tenis jest dla nas sport doskonaly
        trener tez opowiadal kawaly
        Trener nas nie meczyl i dreczyl
        a nawet nieraz wyreczyl
        Basia grala znakomicie
        Gosia tez furore robila
        Agnieszka sie tez bardzo starala
        Marta byla bardzo zawzieta
        Bianka nma talent nieprzecietny
        Jarek bardzo umie zgrabnie
        Michal majstruje bledy powabnie
        Renia umie baletowac
        a Zosia nas szokowac
        No to jeszcze mala panienka
        a juz nawet wielka sprinterka

Pozdrawiam

• ajk74 Re: TENNIS 22.07.06, 11:00
          nic dodać, nic ująć. szkoda, że tak szybko te 5 dni minęło....
          złapałam tenisowego bakcyla. Moja Zosia została doprana. Niestety wczoraj
          szalała do 24.30. nic jej ten kort nie zmęczył... terminator jakis, czy co???
          wielkie dzięki i pozdrawiam
          Agnieszka z Zosią
    • bamaza42 Re: TENNIS 22.07.06, 15:30
      ...bylo naprawde bardzo milo...i chyba dosc skutecznie nawet...sama nie wiem,
      jak dalam rade w tej temperaturze...przeciez normalnie zwykle "wysiadam juz
      przy ok. 26-28...Mam nadzieje na kontynuacje, bo to swietna forma
      ruchu...czlowiek nabiega sie jakby jogging uprawial przez kilka godzin, a nawet
      tego nie czuje...bo przeciez "nie biega, tylko gra w tenis"... :))
    • maczarna Re: TENNIS 22.07.06, 20:35
      nie mam nic do dodania:) bylo swietnie; profesjonalnie, dzieki trenerowi, i
      wesolo, dzieki super ekipie. Mam tylko nadzieje, ze to nie byla jednorazowa
      akcja, i ze bedziemy kontynuowac nauke, a potem juz tylko sama przyjemnosc
      swobodnego odbijania zielonej pileczki:)
      Do zabaczenia, nie tylko na kortach!
      m
      • albano1947 Re: TENNIS Leudelange czy moze Galgenberg ??? 23.07.06, 08:53
        Halo Marta i inni !!
        Naturalnie trzeba dalej poglebiac swoje mozliwosi. Mam nadzieje ze jak
        bedzieszrazen z Basia zgrywala to mozna zawsze mnie osiagnac w Eschu we wtorki
        i czwartki od 19 godzinyi nawet soboty albo niedziele jak nie bede mial
        zurnieji albo innych obowiazkow. Mozemy zawsze na Galgenberg sie spotkac. Jak
        sami widzieliscie to jest cos nadzwyczajnego i mozna koetystac z pelnego
        serwisu tenisowego naturalnie koszt kortu jest 6 Euro za godzine tzn. ze za
        dwie osoby 12 Euro trzeba zaplacic. Jest jedno wyjscie dogadujac sie na tzw
        umowna sume za ten okres letni. Naturalnie od 6 sierpnia znikne na trzy
        tygodnie. Proponowac bede moze od od 4 09 - 8.09 wlacznie jeszcze staz
        tenisowy. Musimy uzgodnic tylko czy nam on wszytkim pasuje.

Pozdrawiam i zycze milego dnia
        • bamaza42 Re: TENNIS Leudelange czy moze Galgenberg ??? 23.07.06, 13:59
          hej, albano...ja to bym Cie chetnie "wykorzystala" jeszcze w przyszlym
          tygodniu, a moze i w nastepnym...zalezy na ile sie zaangazuje we francuski...:)
          A potem, bardzo chetnie we wrzesniu, wtedy juz razem z moja corka...niech sie
          uczy - nie bede musiala szukac potem partnera do gry...:))
          Jezeli chodzi o miejsce, to wolalabym blizej (tzn. na przyklad Leudelange), ale
          autem to w zasadzie nie ma problemu - wazniejsze w tym momencie dla mnie jest
          zaplecze, ktorego w Leudelange poki co nie ma.
          To jesli mozna, bede Cie szukac na Galgenbergu (o ile trafie) we wtorek po
          19...OK?
    • luxxxik Re: TENNIS 23.07.06, 13:27

no i jeszcze ode mnie wielkie dzieki dla albano za incjatywe i cierpliwosc no i
      dla druzyny za fajna atmosfere...
      jestem jak najbardziej za kontynuacja (tak raz w tygodniu), wiec jak by ktos
      potrzebowal partnera albo "zawiazywal" jakas podgrupe trenigowa to dajcie
      znac...
      acha, jesli chodzi o wybor kortow to lokalizaja dla mnie nie ma znaczenia,,,

do zobaczenia

gosia
      • albano1947 Re: TENNIS 23.07.06, 14:53
        Dzieki za zainteresowanie i jeszcze bardzo podbudowany Waszym entuzjazmem
        proponuje zeby to sie na Galgenberg odbywalo we wtorki i czwartki od 19. Raz ze
        jest tam przyzwoite zaplecze gdzie mozna sie ogarnac po treningu, a po druguie
        mozna dobre piwko u Italianca wypic. Proponuje na poczatku wrzesnia (4-8.09)
        ale znowu w Leudelange biorac pod uwage dzienne spotkania i dlatego ze dostep
        do zaplecza bedzie juz pewny jak powiedzial pan Kohn Prezydent Klubu.
        Jestem z Jespere we wtorek na Galdenberg i czekamy na Was !!!!
    • jpp1975 Re: TENNIS 24.07.06, 11:49
      No to ja też ze swojej (oraz Blanki) strony śpieszę podziękować Adamowi za
      poświęcone nam na korcie:
      - czas,
      - chęci,
      - siły,
      - a ponadto za utracone za zawsze piłeczki (vide: moje strzały za horyzont...)
      - czy też Adama własne cierpienie (vide: niektóre baaardzo celne strzały
      Michała...)

Co do wątku kontynowania tak radośnie rozpoczętej przygody z tenisem, my od
      września będziemy juz dojeżdżać "zza granicy" więc do Eschu może się nam zrobić
      ciut za daleko na jakieś regularne gry, ale kto wie...? :)

A póki co - jeszcze raz DZIĘKI Adam (oraz reszta ekipy)!!

pozdr.
      Jarek + Blanka
      • albano1947 Re: TENNIS umiescilem Fotki na moim forum 26.07.06, 09:10
        Halo kochani na moim Forum sa umieszczona w dziale tenis Fotki z ostatniego
        stazu w Leudelange 17-21.07.06. Po szybkiej rejestracji mozna otrzymac
        uprawnienia do wizyty i pisania.
        Zapraszam wszystkich zaineresowanych.

Szkoda ze tutejsze Forum jest niestety na takie sprawy malo kontaktowe.

Pozdrawiam
        • bamaza42 Re: TENNIS umiescilem Fotki na moim forum 26.07.06, 11:16
          nie wiem jak u innych, u mnie na kompie sie te fotki w ogole nie otwieraja... :(
          • jespere Re: TENNIS umiescilem Fotki na moim forum 26.07.06, 12:55
            to zmien kompa :)
            • albano1947 Re: TENNIS umiescilem Fotki na moim forum 26.07.06, 14:43
              Bamza42 ma problem!!!

Jezeli Basiu nie masz programu do fotek formatu jpg to nie bedziesz ich
              widziec.Musisz albo programik zaldowac albo format zmienic np na bmp. Napewno
              jest to troche trudne zrozumiec ale poszukajna google dajac slowo wiodace np
              fotki format jpg i napewno otrzymsz sporo kinkow na ten temat. Sa tez
              programiki darmowe ktore pomagaja w pokazaniu naszych Fotek. Wiec bez
              zalamywania rak i rozpaczy hehehehe. Wszystko da sie zrobic. Pozdrawiam
              • bamaza42 Re: TENNIS umiescilem Fotki na moim forum 26.07.06, 16:34
                dziekuje za rade zmiany komputera....ale to komputer komisyjny...i problem nie
                polega na tym, ze nie moge otworzyc plikow jpg, bo normalnie moge - tu po
                prostu zamiast zdjec/plikow widze tylko 3 czerwone krzyzyki....
                • albano1947 Re: TENNIS umiescilem Fotki na moim forum 26.07.06, 17:38
                  Basiu gdzie stoi ten komp w domu czy pracy?? Wiesz bo ja tez teraz polecialem
                  na Forum i widze stoja zadne krzyzyki tylko 3 zdjecia. Wiec i Ty musisz miec je
                  tak samo. Ani dodac ani ujac. Jezeli komp stoi w domu to napewno nie jest
                  problem zeby Michal podskoczyl i zobaczyl Przeciez pracuje jedna ulice dalej.
                  Jezeli stoi w pracy to niewiem musi jakis technik od Was zobaczyc co jest grane.
                  Pozdrawiam

members.lycos.co.uk/gettherefast/forum/index.php?sid=23c201f2570c3e2baf0271d408a6711d
                  • bamaza42 Re: TENNIS umiescilem Fotki na moim forum 26.07.06, 19:44
                    no nic, trudno...nie widze w pracy, nie widze w domu...a moze podeslalbys mi je
                    na priva?...
                    • albano1947 Re: TENNIS umiescilem Fotki na moim forum 27.07.06, 08:56
                      Halo niestety Basiu tutaj na priwa Ci nie podesle Nienadaje sie do takich
                      celow. Musisz mi podac juz jakis inny Mail Np wp.pl ktory ma takie bajery.
                      Jezeli masz takie problemy toco s niejest skonfigurowan wlasciwe. W domu u
                      Ciebie moge to sam zobaczyc. Pozdrawiam
                      PS Na Forum dzisiaj przezuce jeszcze inne fotki Ciao
                      • bamaza42 Re: TENNIS umiescilem Fotki na moim forum 27.07.06, 10:08
                        mozna na priva, ale nie z tej strony. ten adres dziala tez jako niezalezna
                        poczta...ale trudno, jak nie, to nie....
    • smavil Re: TENNIS 27.07.06, 10:23
      U mnie zdjecia tez nie dzialaja, problem jest albo na forum, albo na yahoo (nie
      pamietam czy yahoo pozwala na direct linkinkg)
      Sprobuj moze wrzucic zdjecia na innego serwera (ja uzywam photobucket) :)
      • albano1947 Re: TENNIS 27.07.06, 12:35
        Wiec ten serwer jest na Lycos i niema normalne z tym problemu bo Jespere moze
        ogladac wiec i ja przecieztam zaladowalem. Nic niewiem co masz na mysli z yahoo
        czy innym serwerem. Nic z tego nie rozumiem Mialem jedyna mozliwosc fotki
        umiescic na Frum ktory pracuje na Lycos.com i pracuje bez zarzutu. Zeby sie
        dostac na FOTKI( dodalem nastepne 3 fotki) TRZEBA SIE ZAREJESTROWAC INNEJ
        MOZLIWOSCI NIEMA. Jest ale uproszczona szybka rejestracja i za dwie minuty
        mozna juz byc na Forum. Potwiersdzam na Forum nikt nie gryzie ani kopie.
        Pozdrawiam
        • smavil Re: TENNIS 27.07.06, 12:51
          Juz jestem zarejestrowana (jako smavil oczywiscie)...

Chodzilo mi o to, gdzie zdjecia sa "hosted" - z reguly musza byc na jakims
          serwerze abys mogl wkleic je do forum (klikajac prawym guzikiem myszy, w
          properties zobaczylam ze link do zdjec zawiera w sobie yahoo). Jesli na
          przyklad na tym serwerze przekroczyles "bandwidth" dany ci do dyspozycji, lub w
          razie innych problemow, zamiast zdjec pokazuja sie krzyzyki... ale raczej
          trudno mi to wyjasnic pisemnie :)
          • piratonita Re: TENNIS 27.07.06, 13:18
            Ja sprawdzilem z ciekawosci i u mnie tez "krzyzyki"

P:)
            • bamaza42 Re: TENNIS 27.07.06, 14:13
              Jakze sie ciesze!!!! - nie dlatego, ze nikt poza albano i jespere nie moze
              fotek zobaczyc, ale dlatego, ze okazuje sie, ze nie jestem ten ostatni,
              skonczony abnegat komputerowy, co to nawet zdjecia otworzyc nie potrafi... :)))
              • maczarna Re: TENNIS 27.07.06, 23:31
                ja niestety tez mam tylko krzyzyki:(
                • jespere Re: TENNIS 28.07.06, 08:29
                  okazuje sie, ze albano prawdopodobnie dal linki do zdjec zabezpieczonych haslem
                  dlatego nie kazdemu bedzie dane je zobaczyc.
                  albano obiecal sie poprawic i wrzucic je na jakas mniej zabezpieczona przestrzen
                  netu.
                  no i komputera w komisji nie trzeba wymieniac :)
                  • smavil Re: TENNIS 28.07.06, 09:23
                    Uff, ciesze sie, bo jak bym to wyjasnila helpdeskowi :)))
                    • albano1947 Re: TENNIS 28.07.06, 12:56
                      Halo kochani mysle ze przez nieuwage przeslalem na Forum fotki ktore tylko ja
                      sam moge widziec. Sa zaszcze rzone prawnie i dlatego prawdopodobnie nikt ich
                      nie widzi. Postaram sie w ciagu tego dnia skorygowac blad. Przepraszam i
                      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka