Dodaj do ulubionych

ja to jest z tymi objawami candida?

06.04.06, 08:34
Jakie badania mogę wykonać żeby przekonać sięczy mam candidę? walczę z
grzybicą pochwy przewlekłą ale żadne ginekolog nie wpadł na to, żeby zrobić
mi inne niż posiewy pochwy badania (posiwey wychodziły jałowe - mam pecha bo
wiem jak to świństwo cięzko wyhodować)
a objawy? suchośc w ustach. już nie wiem do jakiego lekarza się udac zeby
potraktował mnie powaznie i zaczął właściwe leczenie stawiając własciwie
diagnozę. każdy zbywa mnie tymi samymi lekami pgrzybiczymi (azole) i
dopochwowymi a ja już na nie nie reaguję.
Obserwuj wątek
    • nowajulka Re: ja to jest z tymi objawami candida? 06.04.06, 10:52
      Na początku badanie mykologiczne kału w kierunku grzybów
      • kowali Re: ja to jest z tymi objawami candida? 06.04.06, 11:12
        czy badanie kału jest bardziej prawdopidobne niż posiew pochwy?tzn. czy tak
        samo trudnoi jest coć wyhodowac jak w pochwie?
    • daggy Re: ja to jest z tymi objawami candida? 06.04.06, 12:06
      Mam pytanie - skad wiesz, że masz grzybicę pochwy, skoro posiewy wychodzą
      jałowe?
      Jak ja faktycznie miałam kandydozę pochwy, to mi zawsze wychodziła z posiewu,
      co oznacza, że akurat z pochwy nie jest chyba trudno wyhodować... Może to coś
      innego?
      • kowali Re: ja to jest z tymi objawami candida? 06.04.06, 12:10
        tzn. mam typowe objawy grzybicy, któe są potwierdzone na wizycue u gina za
        każdym razem.
        • daggy Re: ja to jest z tymi objawami candida? 06.04.06, 17:02
          Ale to nie musi być grzybica, skoro nie wychodzi i leki przeciwgrzybiczne nie
          pomagają. Czasem może być to np. alergia, bakteria (też nie wychodzi?),
          nieodpowiedni proszek do prania, nieodpowiednie PH, nieodpowiedni płyn do
          higieny intymnej...
          No chociaż raz by wyszły grzyby, jakby były - tak mi się wydaje...
          A lactovaginal stosujesz?
          • kowali Re: ja to jest z tymi objawami candida? 07.04.06, 07:57
            Lactovaginal stosuję między kuracjami. Robiłam tylko dwa posiewy - i nic nie
            wyszło.Wczoraj zmieniłam płyn do higieny na szere mydło i zamierzam uprac
            bieliznę e lovelli (chociaż nie wiem czy lovella zabija grzyba) i zobaczymy...
            • andrzej.janus Re: ja to jest z tymi objawami candida? 08.04.06, 12:37
              Proszę używać do higieny intymnej środków o tzw. kwaśnym pH, specjalnie
              przytosowanych dla kobiet. Lctovaginal zawiera słaby probiotyk. Mozna
              przygotować sobie probityk samemu. Namoczyć kapsulkę z dobrym probiotykiem i
              zaaplikować dopochwowo.
              • kowali do dr.andrzej.janus 09.04.06, 22:57
                Panie Doktorze, a co to znaczy "dobry probiotyk" i czy szare mydlło w takim
                razie sugeruje Pan odstawić?
                • jawaczysen Re: do dr.andrzej.janus 09.04.06, 23:38
                  a jakie środki mają kwaśne ph?
                  • andrzej.janus Re: do dr.andrzej.janus 10.04.06, 10:13
                    Wszystkie typowe mydła maja zasadowe pH, które sprzyjają rosrostowi drożdżaka.
                    Mówiąc i środkach myjących o kwaśnym pH mam na mysli takie, które są
                    przystosowane specjalnie dla kobiet.
                    • kowali Re: do dr.andrzej.janus 10.04.06, 10:51
                      czyli mam odstawić szare mydło? lekraz kazała mi odstawić środki do higieny
                      intymnej bo uznał, że świad może oznaczać alergię - bo na ost wizycie nie
                      stwierdził grzyba a nadal miałam świąd, już nic nie rozumiem...
                • anet.ak75 Re: do dr.andrzej.janus 24.07.15, 21:33
                  Panie doktorze co moga oznaczac takie objawy jak: brak apeytu, oslabienie, wypadajace wlosy, wymioty gdy cos zjemy, problemy z zasnieciem. Przy tym badania ogolne morfologi sa dobre. Pani doktor przepisala leki na jelio lecz pojawilo sie plucie krwia. Bardzo prosze pana doyora o ofpowiedz jak rowniez co dalej moge zrobic i gdxie ie udac.

Dziekuje i pozdrawiam.

• jan440 Re: do dr.andrzej.janus 25.07.15, 08:57
                    Osoba posługująca się nickiem andrzej janus już na forum się nie wypowiada.

Pani objawy mogą wskazywać na przynajmniej 10 różnych chorób.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka