Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Witamy na forum dla frustratów

IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 21.08.06, 16:07
    Jesteś kibicem żużla?
    Nie zdałeś egzaminu? W pracy znów było do bani? Poślizgnąłeś sie na skórce od
    banana? Dziewczynia cie rzuciła?
    Nie przejmuj sie. Wyładuj swoje żale, frustracje i lęki, podlecz kompleksy -
    wpisz sie na forum! Dowal, obraź, zwyklinaj kogo popadnie*. OD razu bedzie lepiej.

*nie dotyczy KS Toruń oraz BTŻ Polonia Bydgoszcz.

Amen. I niech wam ziemia lekką będzie.
    Obserwuj wątek
      • kibic.zalogowany Re: Witamy na forum dla frustratów 21.08.06, 16:26
        dawaj :) jeszcze :) oprzyj się o ramię i płacz ile wlezie :) na pewno ci pomoże :)
      • Gość: baca Re: Witamy na forum dla frustratów IP: 83.238.147.* 21.08.06, 19:42
        Kibicem jestem jak trza, egzamin na bace zdołech, a jakże, u nos bananów ni mo
        jeno łoscypki, a syćkie gaździny za mnom lotajom choc mom dziewindziesiont lot.
        A wom gazdo gorzy? To szukojcie doktora a nie zawrocajcie dupy hej.
        • Gość: Michu Re: Witamy na forum dla frustratów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 21:34
          Oj Baco, co niektórym to medycyna już nie pomoże. Widocznie to takie wrodzone
          schorzenie.
      • Gość: Jazon Witaj frustracie;-) IP: *.tvk.torun.pl / *.tvk.torun.pl 21.08.06, 21:41
        Mam nadzieje zatem że częste wizyty tutaj zastapia Ci wycieczki do
        psychoanalityka- w razie gdybys był sfrustrowany na przykład kiepskimi wynikami
        pewnego klubu szejków naftowych z południa Polski.
        • Gość: Szrek Re: Witaj frustracie;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 22:54
          Co wom powim to wom powim ale wam powin: jebnęliśta Jazonku ni z gruchy ni z
          pitruchy ale zajefajnie!
        • arius5 [...] 21.08.06, 23:47
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: Jazon ??? IP: *.tvk.torun.pl / *.tvk.torun.pl 22.08.06, 09:59
            Kurcze arius musiałes kogoś zdenerwować, bo nie załapałem sie na tego posta.
            Musiałem sie logowac zeby sprawdzic co napisałeś. Widocznie ujawnianie tak
            dokładnych danych na temat czyjegoś IP jest niedozwolone.
            Do wydedukowania skąd jest autor wątku wystarczyło prześledzić jego wczorajsza
            aktywnośc na forum:)
            • Gość: Bartek Re: ??? IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 22.08.06, 11:33
              Rzezywiście nie jest tajemnicą skąd jestem, wystarczy tylko skojarzyć fakty.
              Wracając do tematu wątku: frustratem nie jestem, nikogo nie obrażam, nikomu nie
              życzę źle, kto kiedy spadnie to się zobaczy, żużel to tylko sport i nic
              więcej(jak dla mnie).
              Celem mojego postu było sprowokowanie dyskusji, a w zasadzie chciałem usłyszeć
              konkretnie dlaczego tyle tu zacietrewienia i jadu w stosunku do innych klubów.
              Konkretów nie ma i pewnie nie będzie...
              • Gość: Jazon Re: ??? IP: *.tvk.torun.pl / *.tvk.torun.pl 22.08.06, 11:46
                Jeśli chcesz od kogos konkretów to może sam bądź najpierw konkretny, a jezeli
                krytykujesz innych za obrażanie to sam nie zaczynaj 'dyskusji' od nazywania
                innych frustratami. Boli Cie ze kibicujesz klubowi którego tutaj nie lubia?
                Jednym z powodów była epizodyczna obecnośc tutaj kibiców z Twojego miasta którzy
                bredzili o 'królewskiej Unii' i 'dawaniu innym lekcji speedwaya'. Kwestia
                Gollobow rowniez jest jak zauwazyłes zywa. Nikt nie ma obowiązku lubic Unii
                Tarnów, a jezeli zauważyles tutaj jakies przejawy agresji wobec innych klubów to
                prosze o KONKRETY. W toku dyskusji padaja różne sformułowania, ale
                histeryzowanie o tym ze 'opluwamy tutaj kogo popadnie' to nieuzasadniona demagogia.
                • Gość: Bartek Re: ??? IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 22.08.06, 12:52
                  Frustrację na tym forum widać gołym okiem, to, co napisałem było tylko
                  stwierdzeniem faktów. Widzisz, nie rusze mnie, że ktoś nie lubi klubu, któremu
                  kibicuję, ma do tego prawo, chciałbym tylko poznać jakieś racjonalne przesłanki
                  ku temu. Być może jakaś tarnowska gó..arzeria poajwiła sie na tym forum i co z
                  tego , skoro to był margines? Należało ją zignorować, a z tego co pamiętam to
                  wielu z was wciagnęlo się w dyskusję.Po co?

• kibic.zalogowany Re: ??? 22.08.06, 13:07
                    Jazon... po co gadać... i tak my wszyscy jesteśmy debilami, nie znamy się na
                    żużlu, jesteśmy dyletantami i wogóle powinno nas się wystrzelać...
                    a WIELKA UNIA TARNÓW była, jest i będzie WIEEELKAAA!!!! :P
                    • Gość: Bartek Re: ??? IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 22.08.06, 13:30
                      Skoro mnie określa się histerykiem, to powyższy post można nazwać apogeum histerii.
                      Nazwałem kogoś debilem?albo dyletantem?
                      Zastanawiałeś się na jaki poziom sprowadzasz swoim postem tę dyskusję?
                      A może po prostu nie masz argumentów.
                      Napisz, w końcu co masz co UT i będzie po sprawie.
                      • kibic.zalogowany Re: ??? 22.08.06, 14:43
                        co mam do Unii to już tu dziesiątki razy pisałem, a że pojawiłeś się tu wczoraj
                        i nie wiesz o czym tu się mówi to już twój problem... w takim razie zamknij pysk
                        i nie wtrącaj się w dyskusje skoro ich nie śledzisz!!!
                        • Gość: Bartek Re: ??? IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 22.08.06, 16:58
                          Śledzę wątki na tym forum już od jakiegoś (raczej dłuższego niż krótszego) czasu.
                          Akurat dyskusję, w której łaskawie bierzesz udział zapoczątkowałem osobiście,
                          więc wytłumacz mi , proszę, dlaczego miałbym się do niej nie wtrącać?
                  • Gość: Jazon Re: ??? IP: *.tvk.torun.pl / *.tvk.torun.pl 22.08.06, 15:32
                    Retoryka według szkoły braci K. : widac coś gołym okiem, a nie widzą tylko ci z
                    'układu'. Ponawiam prośbe o KONKRETNE PRZYKŁADY. Na temat Unii Tarnów napisano
                    tu wiele- gdybys bywał na forum i regularnie śledził dyskusje to może kogoś być
                    przekonał. Oczywiście lepiej zarzucac innym frustracje niz zastanowić sie np.
                    dlaczego panstwowa firma sponsoruje klub żużlowy, dlaczego prezes danego klubu
                    mówi że pierwsze miejsce w tym sezonie jest juz zarezerwowane (pycha została
                    ukarana na szczęscie), dlaczego kibice z danego miasta, lub przynajmniej ich
                    egzemplarze na tym forum (przyznaje-nieliczne) nie maja krzty obiektywizmu i
                    nawet oczywistych przykładami chamstwa (np pobicie Bajerskiego przez Golloba)
                    nie potrafia potępić, dlaczego wreszcie w zeszłorocznych play-offach cała Polska
                    zapomniała jak sie jeździ na żużlu w starciu z tarnowskim torem. Przeoczyłem coś?
                    Niestety- na tym forum jesteście tym co tu prezentujecie.
                    • Gość: Bartek Re: ??? IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 22.08.06, 17:39
                      Nie mam zamiaru nikogo do niczego przekonywać, chciałem tylko dostać parę
                      (najprostszych) odpowiedzi na moje pytania.
                      A teraz po kolei.
                      Zapewne chodzi ci po głowie Rafineria Trzebinia.
                      RT firmą państwową? No to ciekawa hipoteza, szkoda tylko, że nieprawdziwa.
                      Odsyłam do :
                      www.rafineria-trzebinia.pl/rafineria/index.php?menu=firma&dzial=struktura
                      później do www.bankier.pl/inwestowanie/spolki/PKNORLEN/akcje.html

Widzisz to, że skarb państwa ma udzialy (mniejszościowe)w jakiejś spółce, nie
                      implikuje tego, że spółka ta jest państwowa.
                      Gdyby nawet RT/PKN były w całości upaństwowione oraz sponsorowały
                      cokolwiek/kogokolwiek to co z tego?
                      W gospodarce rynkowej firmy państwowe muszą konkurować z prywatnymi, sponsoring
                      jest jednym ze sposobóe dotarcia do klienta, musisz być zapalonym socjalistą,
                      skoro tego akceptujesz (jest też inne wytłumaczenie, ale nie będe go opisywał,
                      bo sie zaraz okaże, że kogoś obrażam).
                      Rozumiem, że nasz prezes się wygłupił swoją wypowiedzią (notabene wypowiedź ta
                      nigdzie nie była pokazana, tylko zasłyszana, ktoś ją podłapał, puścił w eter, a
                      teraz każdy nabożnie powtarza te słowa, z przeświadczeniem, że są prawdziwe).
                      Mógłbym przytoczyć pare innych wytworów wyobraźni polskich "dziennikarzy"
                      żużlowych, ale pójdę waszym tokiem myślenia i napisze, że skoro nie wiecie o co
                      mi chodzi, to znaczy, że nie śledzicie tego co piszą i to jest wasz problem
                      (pozdrawiam przy okazji kibica.zalogowanego).

Sam przyznajesz, ze zdarzyły się nieliczne nieobiektywne jednostki, które
                      notabene znajdziesz na każdym forum, w każdym mieście, więc powiedz mi, proszę,
                      co to ma być wg za argument??

Ostatnia sprawa to playoff 2005. Rozumiem, ze sugerujesz preparację toru
                      (pamiętam, że swego czasu ktos na tym forum twierdził z uporem maniaka, że na
                      tor wylewany był olej. Nie będę tego komentował, sam nie wiem, czy z tego się
                      śmiać czy może płakać. Ludzie, wylejcie sobie olej na ziemie i zobaczcie jak to
                      wygląda, a pózniej porównajcie widok ów z widokiem toru w Tarnowie natenczas).
                      To wg ciebie ma być argument? za czym?
                      Tor był równy dla wszystkich, sędzia nie miał żadnych zastrzeżeń do toru,
                      wypadki, które miały miejsce wynikały z walki (Ząbik, Protasiewicz, Gapiński).
                      To frazes, ale gospodarz ma prawo przygotować tor jaki będzie mu posasował,
                      oczywiście wszystko w ramach przepisów. Powtarzam te oczywiste stwierdzenia, bo
                      okazuje się, że są jeszcze tacy, którzy ich najzwyczajniej nie przyswoili.

• Gość: Jazon Re: ??? IP: *.tvk.torun.pl / *.tvk.torun.pl 22.08.06, 20:48
                        A przybliż mi może jeszcze jaka spółka jest Orlen, własciciel ponad 3/4 udziałów
                        w Rafinerii Trzebinia? Nie wmawiaj mi z kolei że Rafineria, będąca częscia
                        takiego holdingu musi sie koniecznie w ten sposob reklamowac. Co innego Orlen,
                        ale jego w szyldzie akurat nie ma. Dla mnie akurat bliższa jest hipoteza ze
                        klubu uzyto jako pralni pieniędzy, ale o to musiałbys spytać pana Ś. w czasie
                        odwiedzin w mamrze.
                        Owszem, może owe niefortunne słowa waszego prezesa ktoś sobie wymyslił... a może
                        nie. Nikt nie dementował w kazdym razie. Natomiast ten ton polemiki został
                        podchwycony na tym forum przez kibiców Unii- być moze będący marginesem wśród
                        wszystkich, tu jednak stanowił praktycznie 100%. Nie dziw sie że nie należą do
                        najbardziej tutaj lubianych.
                        Kwestii zeszłorocznych play-off nie mam zamiaru ciagnąc- zbyt wiele razy była
                        ona tu omawiana i nie mam zamiaru debatowac o czym co juz dawno jest
                        przeszłościa. Powtarzam tylko ze osobiście w przypadki nie wierze- moze sie
                        zdarzyć że zaskoczonych torem bedzie kilku zawodników, może cały zespół, ale nie
                        3 po kolei.
                        Zreszta po co to wszystko? Faktów nie zmienisz, a są one takie że przynajmniej w
                        kontekscie tego forum Tarnów nie zalicza sie do zespołów szczególnie lubianych.
                        Chciałes wiedzieć dlaczego, to podałem Ci kompilacje watków z mniej więcej
                        poprzedniego roku i to jest mniej więcej zestaw powodów. Musze równiez dodac że
                        jakos nikt w podobny sposób nie objeżdża innych klubów- nie daje Ci to do
                        myslenia? Ale zapomniałem- w koncu tu sami frustraci pisza.
                        • Gość: Bartek Re: ??? IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 22.08.06, 21:23
                          Co do Orlenu, to polecam mój wcześniejszy post i drugi z linków, który tam jest
                          zamieszczony (moja rada dla ciebie: czytaj uważnie i ze zrozumieniem).
                          Napisze teraz coś, co chciałbym abyś przeczytał pare razy (dla lepszego
                          zrozumienia oraz jako wprowadzenie do dalszej dyskusji, aby miała sens):
                          wmawianie komuś czegoś,a przytaczanie faktów to zupełnie rózne sprawy. Wydaje
                          się proste, nieprawdaż?
                          Oczywiście, że RT nie musiała sie w ten sposób reklamować. Tak samo jak
                          Coca-Cola nie musi kręcić reklamówek, bo przecież wszyscy wiedzą, o co chodzi.
                          Wybrała akurat taki, a nie inny sposób prezencji, i trzeba to zaakceptować, a
                          nie szukać podwójnego dna (ciekawi mnie jaka jest twoja hipoteza n/t
                          sponsorowania Wybrzeża przez Lotos). W szyldzie RT zanjduje się dopisek: grupa
                          ORLEN, tak wiec znow się pomyliłeś.
                          Hipoteza o praniu pieniędzy w ogóle jest ciekawa. Założenie: mam lewą kase i
                          chcę ją wpuścić w obieg tak, aby stała się legalna. Moje pytanie do ciebie: skad
                          ta lewa kasa miałaby się wziąć?
                          Prezesa Unii zostawmy w spokoju, gość był, jest i będzie niepoważny. A czy
                          powiedział, to co wszyscy powtarzają, tak naprawdę nie wiadomo.
                          Piszesz o kibicach tarnowskich, okej, tylko, że ten wątek nie jest o kibicach
                          tylko o klubie UT (żeby było jasne - śmieszą mnie hasła typu: klub to my,
                          wykrzykiwane przez małoletnich gó..arzy).

O zeszłorocznych playoffach też nie będę sie rozwiodził, dodam tylko, że ani
                          WTS, ani Apator, ani BTZ nie miały zastrzeżeń do stanu toru. Więc o co chodzi?

Podałeś pseudoargumenty, które w zasadzie nic nie wyjaśniają.
                          Jako kibic UT, idąc twoją(waszą) drogą rozumowania, mogłbym napisać, że:
                          - nie lubie Stali Rz. bo w czasie ostatnich zawodów ich tor był do niczego
                          - nie lubie WTS, przyczyna jak wyżej
                          - nie lubie KS, bo mieli ich kibice gwiżdżą na każdy zespół gości
                          - nie lubie BTZ, bo jak byłem ostatnio w Bydgoszczy to nie pozwolono mi wnieśc
                          kanapek na stadion
                          - nie lubie CKmu, bo ostatnio jak tam byłem to padał deszcz i zawody odwolano
                          - ne lubie RKM, bo oni nas tez ne lubia.

Piszesz, że nikt inny nie objeżdża innych klubów. A zastanawiałes sie dlaczego
                          tak jest?

• Gość: Jazon Re: ??? IP: *.tvk.torun.pl / *.tvk.torun.pl 23.08.06, 00:18
                            Wiesz co nie wiem czy naprawde jestes taki naiwny czy tylko udajesz. Jezeli sie
                            zastanawiasz skąd niby miała sie wziąc ta 'lewa kasa' to zakładam ze sprawa
                            mafii paliwowej ominęła Cię szerokim łukiem. Natomiast sama kwestia sponsoringu
                            przez firme która przedtem specjalnie widoczna nie była, na rynku za bardzo sie
                            starać zapewne nie musi bedac czescia holdingu PKN Orlen jest dla zdrowo
                            myslącego człowieka ciekawa. Tak po prostu filantropi sypneli kasa nie domagając
                            sie nawet miejsca w nazwie klubu- sorry, nie kupuje takiego wyjasnienia. Orlen
                            jako taki musi sie oczywiście reklamowac, natomiast będąca jego częscią
                            rafineria może to sobie zapewne odpuścic- w końcu zbyt na jej produkty (czyli o
                            ile sie nie myle paliwa) zapewnia koncern.
                            Oczywiście cokolwiek powiem dla Ciebie bedzie pseudoargumentem- napisałem co
                            negatywnie rzutuje na wizerunku Unii Tarnów i sa to opinie które usłyszysz nie
                            tylko tutaj. A zarzut ze pisze o kibicach, podczas gdy watek 'nie jest o nich'
                            jest śmieszny do bólu- wydawalo mi sie ze wyraźnie napisałem jaka opinie klubowi
                            robili napinacze którzy sie tutaj pojawiali. Nie unikniesz takich skojarzeń-
                            kibic zawsze w jakimś stopniu reprezentuje swój klub. Natomiast na koniec posta
                            sypnąłes demagogią- najpierw histeryzujesz ze my, frustraci najeżdżamy tutaj na
                            wszystkich, a kiedy podaje argumentu ze nie na wszystkich, odwracasz kota
                            ogonem. Kto tobie broni krytykowac inne kluby? Dyskusja wiele zniesie ale nie
                            wymagaj od innych zeby uznali ze 'Unia wielka jest i basta'.
                            • Gość: Bartek Re: ??? IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 23.08.06, 11:18
                              Może i jestem naiwny, zresztą jak każdy po trochu.

Kwestia z poza tematu, ale warto ją omówić po trosze.
                              Kwestia mafii paliwowej to w skrócie rzecz o niezapłaconych podatkach(głównie
                              akcyzy; idąc twoim tokiem myslenia , sprawa Jukosu to sprawa lewej kasy, zaiste
                              ciekawe).
                              Druga kwestia z gatunku offtopic-sprawa reklamy RT. Czy uważasz, że przez te
                              lata RT nie wypromowała się dzieki sponsoringowi? Czy podmiot działający na
                              wolnym rynku nie musi zabiegać o klientów? RT nie dystrybuuje swoich wyrobów
                              tylko na stacjach Orlenu, ale na każdej, która będzie chciała z nią handlować.
                              Czy myślisz,że Shell, BP, Statoil, Amoco, itd. przywożą sobie paliwa z własnych
                              rafinerii poza granicami Polski? Kupują je w Polsce i poza granicami.
                              Poza tym, jakbyś nie zauważył, w czasie sponsorowania Unii, Rafineria
                              reklamowała w zasadzie tylko biopaliwa, w produkcji których była pionierem na
                              polskim rynku. Rzeczywiście po co się wysilać i reklamować nowy produkt.

Druga kwestia to sprawa kibiców. Masz prawo identyfikować kibiców z danym
                              klubem, powiedz tylko ilu ich było? Wyciągasz wnioski na podstawie kilku wpisów
                              o wszystkich kibicach albo o całym klubie.

Nie najeżdzam na nikogo bo nie mam takiej potrzeby. Nie przeszkadza mi, ze Stal
                              Rz. zrobiłą sobie tor pod siebie, a my dostaliśmy baty. Taki jest sport i to
                              rozumiem.
                              Nie przeszkadza mi, ze w Toruniu kibice na meczu mieszają przyjezdnych z błotem
                              . Widac taki mają styl, akceptuję to i nie mam zamiaru wylewać swoich żalów
                              na jakimkolwiek forum.

Na koniec, mom celem nie była obrona Unii, nie wymagam od nikogo uznania, że
                              Unia jest wielka i basta. Nie przeszkadza mi wasza krytyka, w zasadzie mnie
                              śmieszy. Co z tego macie, że napiszecie sobie, że kogoś spuścicie do drugiej
                              ligi? Sami prowokujecie innych do głupiej dyskusji. Co będzie jak Apator (nie
                              daj boże, bo lubie te klub) spadnie w tym roku o klase niżej? Pewnie pojawią sie
                              głosy w stylu: Mieli kogoś spuścić a ostatecznie ich spuszczono. Czy o to wam
                              chodzi? Jesli tak, to moje gratulacje, jak na razie nieźle wam idzie.
                              • Gość: Jazon Re: ??? IP: *.tvk.torun.pl / *.tvk.torun.pl 23.08.06, 11:56
                                Akurat z watkiem o spuszczaniu Tarnowa do drugiej ligi sie nie utożsamiam
                                natomiast o spadku Torunia mysle dośc realnie. Z kolei co do kibicow to uzywając
                                Twojego uogólniającego myslenia odpowiem- może nie było ich wielu, ale byli
                                tutaj tylko tacy. Możliwe że sa grupa reprezentatywna:) Tak w kazdym razie
                                zostali odebrani przez większosc forumowiczów.
                                Co do kwestii sponsoringu, to myślę że nie wszystko tutaj da sie wytłumaczyc tak
                                jak to próbujesz zrobic, z podręcznikiem do ekonomii i marketingu w ręku. NIe
                                chce zresztą za bardzo wgłębiać sie w ten temat bo Unia Tarnów grozi sądem
                                wszystkim którzy osmielaja sie wspominac choćby o jej problemach finansowych...
                                (rzecz chyba bez precedensu tak na marginesie)

Wróce jeszcze jednym i ostatnim zdaniem do kwestii przygotowywania toru-
                                przygotowywanie go pod siebie jest oczywiście prawem gospodarzy, ale zrobienie
                                go tak, żeby doprowadzić do pogromu gości to najzwyklejsze świństwo (w ramach
                                przepisow oczywiście). Robi to wiele klubów (vide Rzeszów), ale Tarnow akurat w
                                zeszłym sezonie zrobił to perfidnie i na wielka skale.

Mysle ze nalezy kończyć ta dyskusje, zgodnie z sugestia Szreka. Nie dogadamy sie
                                zapewne, zwłaszcza że używamy argumentów z różnych płaszczyzn. Pozdrawiam.
                              • Gość: Aga Re: ??? IP: *.petrus.com.pl 23.08.06, 18:50
                                Nie no, ludzie o czym ta rozmowa? Może by tak coś o sporcie ;)

Tak się składa że to forum choć brane za ogólne żużlowe jest forum
                                bydgosko-toruńskim. Zielonka z Gorzowem ma inne co widać powyżej. Ktoś już się
                                skarżył na to ale nie winą Bydgoszczan ani Torunian jest taki stan rzeczy przecież.
                                Każdy ma prawo lubić kogo i za co chce. A to że wszyscy nie lubią tylko Unii T
                                należy między bajki włożyć. Nie lubi Leszno Zielonej, Zielona Gorzowa, Tarnów
                                Rzeszowa, Bydgoszcz Torunia itd (przy czym nie lubienie jest zawsze obustronne)
                                i co z tego?
                                Gdybym np powiedziała, ze nie lubię UT bo jeździ tam Gollob to Bartek powie mi
                                że nie mam racji bo to bardzo dobry zawodnik? To chyba jakieś żarty.
                                Ktoś kto chce zrobić coś pozytywnego dla swojego klubu nie zaczyna dyskusji od
                                wyzywania innych. Choćby widział takie przypadki - po co je powielać i dalej
                                prowokować kłótnie?
                                Bartek wytyka komuś coś co sam robi, zresztą nie tylko tym wątkiem ale swoją
                                argumentacją

Gość portalu: Bartek napisał(a):
                                > Nie najeżdzam na nikogo bo nie mam takiej potrzeby (...)
                                > Nie przeszkadza mi, ze w Toruniu kibice na meczu mieszają przyjezdnych z błotem.
                                > Widac taki mają styl,

Jestem kibicem z Torunia i nie mam takiego stylu więc "nie pleć drugiemu co
                                tobie nie miło".
                                Jak już jesteś taki mądry to też stosuj się do tego co piszesz
                                cyt. z Bartka
                                > Druga kwestia to sprawa kibiców. Masz prawo identyfikować kibiców z danym
                                > klubem, powiedz tylko ilu ich było? Wyciągasz wnioski na podstawie kilku
                                wpisów (w tym przypadku okrzyków)
                                > o wszystkich kibicach albo o całym klubie.

Zapewniam Bartka i jemu podobnych, że nie każdy kibic spoza Tarnowa marzy tylko
                                o spuszczaniu Unii do 1-szej ligi, więc proszę bez uogólnień i takich wniosków
                                bo narażacie się na śmieszność.
                                • Gość: Bartek Re: ??? IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 23.08.06, 19:47
                                  Na wstępie, w porónaniu z forum zielonogórsko-gorzowskim, te trzyma fason.

Zarzucasz mi uogólnianie, a sama uogólniasz, pisząc, że x nie lubi y i na odwrót.

Poza tym, nigdzie nie pisałem, że jestem mądry.
                                  • Gość: Aga Re: ??? IP: *.petrus.com.pl 23.08.06, 20:38
                                    > Poza tym, nigdzie nie pisałem, że jestem mądry.

Założyłam, że jesteś ale mogłam się mylić. Wybacz ;)
                                    Pewnie gdybyś był zrozumiałbyś dlaczego podałam takie przykłady. Animozje są
                                    wszędzie, a przykład Unii nie jest niczym szczególnym ani nadzwyczajnym.

Jeśli szukasz do rozmów czegoś w stylu kółko wzajemnej adoracji (i to w całkiem
                                    pozytywnym znaczeniu), polecam forum SF
                                    • Gość: Bartek Re: ??? IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 23.08.06, 22:49
                                      Na wstępie, wybaczam.
                                      Nie porównuj lokalnych animozji do sytuacji, która była omawiana w tym wątku, bo
                                      to jednak nie jest to samo.
                                      Dziękuję za radę w sprawie innych forów, zapewne chodziło o SB.
                                      Nie wiem dlaczego wyciągnęłaś wniosek, jakobym starał się wybielić wizerunek
                                      Unii,wszak powtarzałem parę razy, że chodziło mi tylko o rzeczowe argumenty,
                                      które składały się na niechęć do klubu, któemu kibicuję. A czy ktoś lubi UT, czy
                                      też nie ma dla mnie absolutnie żadnego znaczenia.
                                      • kolabor86 Re: ??? 24.08.06, 01:22
                                        Bartek ewidentnie chce by głos w dyskusji zabrali wszyscy odwiedzający forum.
                                        Od każdego do znudzenia będzie domagał się "rzeczowych argumentów" i każdego po
                                        kolei będzie wykańczał. Po Jazonie i Szreku, Aga wzięła sprawy w swoje ręce i,
                                        gdy wydawało się, że już jaśniej się nie da, Bartek znowu chce tego samego, co
                                        30 postów temu.
                                        Jeżeli piszesz, że Ciebie nie obchodzi to, że ktoś nie lubi Unii Tarnów, to
                                        dlaczego koniecznie chcesz poznać powody tej niechęci, mimo otrzymanej już
                                        całej listy owych powodów?
                                        Pewnie dlatego, że nie są "rzeczowe"...
                                        Dla mnie Tarnów jest obojętny, choć np. nie lubię Jacusia. Uważam, że jest
                                        słabym zawodnikiem, który trzyma się w ekstralidze dzięki rodzince, nie potrafi
                                        się wypowiedzieć i wygląda tak, że kasku nie powinien zdejmować również poza
                                        parkiem maszyn. Powody, jak widać, średnio ambitne mam... frustratem jestem?

Swoją drogą coś jest na rzeczy z tymi epizodami Tarnowian na forum. Przeważnie
                                        wpadają tu zawodnicy rodem z onetu. Trafił się jeden z którym, wydawać by się
                                        mogło, można sobie normalnie o żużlu porozmawiać, jednak choć pisze dużo, to
                                        niekoniecznie mądrze i ciągle śpiewa do znudzenia bajkę o nielubianym bez
                                        powodu klubie.

"Dziękuję za radę w sprawie innych forów, zapewne chodziło o SB."
                                        jeżeli Aga pisze SF, to znaczy SF. Wystarczy chwilkę pomyśleć (no może dłuższą)
                                        i już można sobie skojarzyć, że SF to SportoweFakty, na których faktycznie
                                        Twoje posty mogłyby zrobić furorę.

Torunianin, nie gwiżdzący na zawodników gości podczas prezentacji, pozdrawia
                                        • Gość: Bartek Re: ??? IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 24.08.06, 12:33
                                          Jeśli ktoś ma ochotę wpisać się w tym wątku, to proszę bardzo, nikogo do niczego
                                          nie zmuszam, moim celem nie było/nie jest wykańczanie nikogo. To tak na wstępie.

Nie martwi mnie fakt, że ktoś nie przepada (dyplomatyczne mówiąc) za UT.
                                          Chciałbym poznać tylko przyczyny, które za tym stoją. Nic więcej. Nie mam
                                          zamiaru nokogo przekonywać do zmiany zdania, natomiast mam prawo wypowiedzieć
                                          się i przedstawić swoje poglady na podane tutaj argumenty. A powód mojego
                                          zainteresowania, jest, powiedzmy, natury socjologiczno-psychologicznej.

Po drugie. SF to portal internetowy, gdzie można skomentować zamieszczone tam
                                          artykuły, natomiast nie ma możliwości zamieszczania odrębnych wątków, więc
                                          uważam, że nieuprawnione jest pisanie, jakoby było to forum internetowe. W
                                          przeciwieństwie do forum SB.

Na koniec. Obydwoje piszecie, ze nie gwiżdzecie na zawodników gości.
                                          Zastanówcie się teraz, dlaczego to napisaliście. Pewnie dlatego, że gdzieś
                                          przedtem napisałem, że w Toruniu wygwizduje sie zawodnikow. Nie napisaliście,że
                                          w Toruniu nie gwiżdze sie na zawodników przyjezdnych, bo gwizdy i bluzgi
                                          słychać i to nie tylko tam, ale na każdym stadionie. Dla mnie człowiek, który
                                          gwiżdze i obraża, nie różni się wiele od tych, co piszą różne bzdury na forum,
                                          więc argument jakoby niechęć była powodowana faktem wypisywania róznych
                                          śmiesznych rzeczy na tym forum przez kibiców tarnowskich nie jest argumentem.
                                          Oszołoma znajdziesz wszędzie, różnica jest tylko taka, że albo ma dostęp do
                                          internetu (i do tego forum) albo dostępu nie ma.
                                          • kolabor86 Re: ??? 24.08.06, 13:46
                                            zabawy ciąg dalszy...
                                            "Nie martwi mnie fakt, że ktoś nie przepada (dyplomatyczne mówiąc) za UT.
                                            Chciałbym poznać tylko przyczyny, które za tym stoją. Nic więcej."
                                            -klubem zarządza człowiek, który podobno zamieszany jest w różne afery
                                            -niektórym nie podoba się również, że człowiek ten znajduje się na czele spółki
                                            państwowej
                                            -w zeszłym sezonie Tarnów ostatnich kilka meczy wygrywał na własnym torze do
                                            30tu, ktokolwiek by przyjechał, a na IMP Tarnowianie zajęli całe podium,
                                            łacznie z J.Gollobem, a i M.Rempała śmigał nadzwyczaj dobrze. I choć ciężko
                                            zarzucić jakieś konkretne działania toromistrza, to jakiś sposób na "dobrze
                                            przygotowany tor" musiał mieć
                                            -można do tego dodać, że w Unii jeżdżą Gollobowie pod czujnym okiem ojca. Jak
                                            wiadomo cała familia nie za bardzo jest lubiana w Toruniu, a od jakiegoś czasu
                                            także i w Bydgoszczy.
                                            -fakt, że Tarnów ma za sponsora dużą firmę też nie jest bez znaczenia. Jeżeli w
                                            przeciętnym klubie pojawiają się pieniądze, za które sprowadza się najlepszych
                                            na rynku i dzięki temu zdobywa się wszystko, co jest do zdobycia, to zawsze
                                            znajdą się tacy, którym się to nie spodoba.

Tłumaczenie się kibicami faktycznie jest nie na miejscu, ale któraś z w/w
                                            przesłanek już chyba może przesądzać o niechęci do tarnowskiego klubu. A
                                            skumulowne wszystkie razem na pewno mogą w oczach niektórych kibiców ukazać
                                            Unię w negatywnym świetle.
                                            By nie lubić innego zespołu wiele nie trzeba, tym bardziej, że często w żużlu
                                            bywa tak, że lokalne media podgrzewają atmosferę i swój klub opisują jako
                                            święty, a wszelkiego zła szukają w innych drużynach.

"Po drugie. SF to portal internetowy, gdzie można skomentować zamieszczone tam
                                            artykuły, natomiast nie ma możliwości zamieszczania odrębnych wątków, więc
                                            uważam, że nieuprawnione jest pisanie, jakoby było to forum internetowe. W
                                            przeciwieństwie do forum SB."
                                            a potem się dziwisz, że forumowicze są niezbyt przychylnie Tobie nastawieni,
                                            skoro w ich wypowiedziach wyszukujesz najmniejsze bzdury i się ich czepiasz.
                                            Aga napisała "forum", zapewne tylko dlatego, że tak było prościej. Czy trzeba
                                            napisać: "polecam portal internetowy www.sportowefakty.pl na którym jest
                                            możliwość komentowania artykułów na owym portalu zamieszczonych i które to
                                            artykuły, moim zdaniem, do tych z najwyższej półki nie należą" żebyś się nie
                                            doczepił?

"Na koniec. Obydwoje piszecie, ze nie gwiżdzecie na zawodników gości.
                                            Zastanówcie się teraz, dlaczego to napisaliście. Pewnie dlatego, że gdzieś
                                            przedtem napisałem, że w Toruniu wygwizduje sie zawodnikow."

Owszem, napisałeś. Więc ja z Twoim zdaniem, dotyczącym kibiców z Torunia, nie
                                            do końca się zgadzam, tak jak Ty się nie zgadzasz z opinią, jaka na tym forum
                                            panuje odnośnie fanów z Tarnowa. Twoje święte prawo i moje święte prawo. I
                                            jeżeli ktoś by napisał, że toruńskiego klubu nie lubi tylko dlatego właśnie, że
                                            kibice bywają chamscy, nie będę od niego wymagał codziennie po 4 razy, żeby
                                            podał inne argumenty, bo te które przedstawia nie są rzeczowe.
                                            • Gość: Bartek Re: ??? IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 24.08.06, 16:24
                                              No prosze, czy to było takie trudne?

Jeżeli chodzi o "człowieka zarządzającego"(rozumiem, że masz na myśli Sz.
                                              Bukowskiego, bo Grzegorz Ślak w Tarnowie jest już od jakiegoś czasu passe), to
                                              chciałym się dowiedzieć co mu się zarzuca? Sprzedaż kartofli z importu bez
                                              płacenia akcyzy? Słowo "podobno" to zapewne słowo klucz w całym wywodzie.

"Niektórym nie podoba się również..." No comments. Ręce opadają, już są w piwnicy.

A na marginesie, jakie to ma znaczenie, gdyby rzeczywiście tak było? Co to
                                              zmienia? Pewnie owi niektózy woleliby, żeby człowiek ów był bezrobotny (wtedy to
                                              dopiero byłby bliżej ludzi, mas niepracujących).

Sprawa "magii toru" (wylewanie oleju na tor się kłania po raz kolejny, przy
                                              okazji pozdrawiam człowieka, który to wymyślił, jak dla mnie jesteś debeściak).
                                              Nie będę się rozwodził na ten temat, widać nie wszyscy uważają, że gospodarz ma
                                              prawo przygotować tor pod swoich zawodników. W każdym razie, proponuję, aby
                                              drużyny przyjezdne wraz z awizowanym składem wysyłały także instrukcje
                                              przygotowania tarnowskiego toru. Myślę, że wówczas kolejni z niektóych będą
                                              usatysfakcjonowani (gorzej,jak ich drużyny przegrają; natenczas bez reparacji
                                              pewnie się nie obędzie, a jeśli to nie wystarczy, to proponuję, aby cały zespół
                                              wraz z kibicami z Tarnowa udał sie na kolanach do Częstochowy w ramach pokuty).

Kwestia Gollobów. Zaiste, symptomatyczne jest to, że jak Golloby jeżdzić w BTŻ
                                              to Golloby są fajne, ale jak Golloby nie jeżdzić w BTŻ to już są niefajne (uwaga
                                              dotyczy tylko kibiców BTŻ).

Ostatni argument, który przytoczyłeś, w zasadzie zamyka dyskusję. Tylko to
                                              chciałem usłyszeć, bo uważam, że cała sprawa rozbija się właśnie o to.

Kwesta SF i SB. Wolałbym, aby na ten temat wypowiedziała się autorka, bo to
                                              chyba ona wie najlepiej, co miała na myśli. No chyba, że ty wiesz wszystko
                                              najlepiej, to okej.

Ostatnia sprawa. Cytat, który przytoczyles, został wyrwany z kontekstu i dlatego
                                              nie oddaje tego, co wcześniej napisałem. Poruszając sprawę kibiców w Toruniu nie
                                              miałem na myśli wszystkich ludzi na stadionie. Gdybyś napisał z czy nie do konca
                                              sięzgadzasz, byłybym wdzięczny.
                                              • kolabor86 Re: ??? 24.08.06, 18:48
                                                "No prosze, czy to było takie trudne?"
                                                najwyraźniej nikt wcześniej nie wpadł na to, że musi być myślnik przed
                                                argumentem, by odpowiedź została zaliczona

"Jeżeli chodzi o "człowieka zarządzającego"(rozumiem, że masz na myśli Sz.
                                                Bukowskiego, bo Grzegorz Ślak w Tarnowie jest już od jakiegoś czasu passe), to
                                                chciałym się dowiedzieć co mu się zarzuca? Sprzedaż kartofli z importu bez
                                                płacenia akcyzy? Słowo "podobno" to zapewne słowo klucz w całym wywodzie."
                                                Tak, mój błąd. Czas teraźniejszy - źle. Czas przeszły - dobrze.
                                                A co się zarzuca Ślakowi w takim układzie? to mnie zupełnie nie obchodzi.
                                                Daleki jestem od osądzania na podstawie niepełnych informacji z gazet, bo te,
                                                jak wspomniałem, różne rzeczy piszą. Ja tylko starałem się wymienić zasłyszane
                                                powody, dla których inni kibice Tarnowa nie lubią.

""Niektórym nie podoba się również..." No comments. Ręce opadają, już są w
                                                piwnicy."
                                                j.w.

"Ostatni argument, który przytoczyłeś, w zasadzie zamyka dyskusję. Tylko to
                                                chciałem usłyszeć, bo uważam, że cała sprawa rozbija się właśnie o to."
                                                a więc bingo. To był ten "argument rzeczowy". Na pewno spora część kibiców ma z
                                                związku z tym sponsorem jakieś "ale" do Tarnowa. Tak samo było, gdy Toruń
                                                kupował Crumpa i Protasiewicza.
                                                Również w sprawie toru toruński klub (również w zeszłym sezonie), był posądzany
                                                o preparowanie toru. Byłem, widziałem kilka takich meczy i choć podczas jednego
                                                z nich został pobity rekord toru, to stan nawierzchni pozostawiał wiele do
                                                życzenia. Wielu kibicom z Torunia się to nie podobało, mimo że zespół wygrywał
                                                nie tłumaczyli się tym, że gospodarz może przygotować nawierzchnię jak mu się
                                                podoba, i w końcu można było oglądać tor równy jak stół.

"Kwesta SF i SB. Wolałbym, aby na ten temat wypowiedziała się autorka, bo to
                                                chyba ona wie najlepiej, co miała na myśli. No chyba, że ty wiesz wszystko
                                                najlepiej, to okej."
                                                a rzucę coś w Twoim stylu i napiszę, że to nie ja zacząłem pouczać :D

"Ostatnia sprawa. Cytat, który przytoczyles, został wyrwany z kontekstu i
                                                dlatego nie oddaje tego, co wcześniej napisałem. Poruszając sprawę kibiców w
                                                Toruniu nie miałem na myśli wszystkich ludzi na stadionie. Gdybyś napisał z czy
                                                nie do konca sięzgadzasz, byłybym wdzięczny."
                                                Tak, zgadzam się. Po to właśnie napisałem w poprzednim poście: "Tłumaczenie się
                                                kibicami faktycznie jest nie na miejscu".
                                      • Gość: Aga Re: ??? IP: *.petrus.com.pl 24.08.06, 18:42
                                        W kwestii SF - nie chcę żeby się panowie przeze mnie droczyli.
                                        Czepiać się faktycznie można wszystkiego. Napisałam forum SF, bo o forum
                                        dyskusyjne mi chodzi a nie o komentarz do artykułów SF.

Ponadto Bartek,
                                        nie rozumiem po co komu powody "nie lubienia" skoro się upiera że samo "nie
                                        lubienie" mu nie przeszkadza. Wątpliwe to, zważywszy jak usilnie starasz się
                                        przekonać nas że żyjemy w wielkim błędzie, chociaż nikt tego od Ciebie nie oczekuje.

Co do UT, to też za nią nie przepadam. W pierwszym roku zdobycia przez ten klub
                                        DMP podobała mi się ta drużyna i jej kibicowałam w walce z Wrockiem o złoto.
                                        Jednak przyszedł rok następny i dał znać o sobie (nagle w drugiej części sezonu)
                                        sławetny tor tarnowski. Moja sympatia dla UT spadła do zera i cóż, mimo że w tym
                                        sezonie tor nie zachowuje się już tak tajemniczo doszły inne fakty (Kolabor
                                        przedstawił je bardzo rzeczowo)

> Nie wiem dlaczego wyciągnęłaś wniosek, jakobym starał się wybielić wizerunek
                                        > Unii,

Ja za to nie wiem gdzie taki wniosek wyciągnęłam. Pisałam tylko że wiele jest
                                        klubów które się nie lubią.
                                        Niechęci nie są tylko lokalne. Przykładem niech będzie Toruń i Wrocław choćby w
                                        zeszłym sezonie.
                                        Osobiście nie lubię też U Leszno choć wcale nie jest drużyną z regionu. Powodów
                                        mam na to kilka i wcale nie interesuje mnie czy są dla kogoś racjonalne.

Nie lubią się kibole wszystkich drużyn, zwłaszcza przed spotkaniem swoich
                                        ulubieńców w lidze. Jeśli wiesz że robienie z kiboli etykietki dla klubu jest
                                        błędem, to po co sam przyczepiasz takie etykietki innym.

...wszak powtarzałem parę razy, że chodziło mi tylko o rzeczowe argumenty, ...

To przeczytaj pierwszy wpis tego wątku i poszukaj gdzie tam jest coś o
                                        rzeczowych argumentach, bo ja nie widzę. Może gdybyś na wstępie nie zraził
                                        rozmówców wyzywaniem ich od frustratów inaczej potoczyłaby się cała ta rozmowa.
                                        Tymczasem powiedziałeś już tyle, że nie trzeba więcej. Nie sądzę żebyś wskórał
                                        coś swoim tłumaczeniem, nie jesteś ani przekonujący ani wiarygodny.
                                        • Gość: Bartek Re: ??? IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 24.08.06, 19:32
                                          Wybaczcie, że sie czepiam, ale nie ma czegoś takiego jak forum dyskusyjne SF.
                                          Rzeczywiście jest tam przekierowanie do forum dyskusyjnego, tylko,że jest to
                                          forum SB.

Przeczytaj sobie moj poprzedni wpis, a dowiesz się, co wg mnie jest główną
                                          przyczyną takiej postawy forumowiczów względem UT oraz tego, że jest to wyraźnie
                                          artykułowane, a wątki na ten temat pojawiają sie niemal co tydzień. Piszesz, że
                                          nie lubisz Unii z Leszna, nie widziałem, żebyś o tym głośno mówiła (pewnie
                                          dlatego, że cienko przędzie, a stara zasada mówi, że nie kopie się leżacego),
                                          natomiast docinki pod adresem UT są nagminne. Nikogo nie zamierzam wyprowadzać z
                                          błedu, wszak duża część waszych "argumentów" stanowi podwaliny niechęci do UT,
                                          gdyby okazało się, że są fałszywe, to cała misterna konstrukcja runeła by i co
                                          wtedy? Lepiej udawać, że sofizmaty i prawdy obiegowe są prawdziwe, tak jak
                                          lepiej udawać, że z ZUS-u ktoś za 40 lat dostanie swoją emeryturę.

Powtarzam raz jeszcze, nie mam nic do każdego kto nie lubi UT. Ma do tego prawo
                                          i ja mu tego nie odbieram. Irytuje mnie natomiast przytaczanie paru argumentów ,
                                          które jakoby miałyby niechęc tę konstytuować. Parę razy pisałem, że na podstawie
                                          takich argumentów można dorobić idealogię do każdego klubu, a wg mnie prawda
                                          jest banalnie prosta, raz jedyny pojawił się prawdziwy argument, jedna osoba
                                          napisała o nim, oczywiście nie w swoim kontekscie.

Rzeczywiście fakty przytoczone przez Kolabolatora są nadwyraz "rzeczowe".

Tor, tor, tor tarnowski. Chyba najlepiej było by go zburzyć i wybudować od nowa.
                                          Tyle zła już wyrządził. Wszędzie sugerujecie, że tor był SPREPAROWANY, czyż nie
                                          ? To dlaczego o tym nie piszecie wprost? A może ja się mylę i to nie o to
                                          chodzi? Więc o oc wam chodzi z tym torem?

Proszę o jedną, jedyną wypowiedz działacza lub zawodnika WTS-u, Apatora lub BTŻ,
                                          który powiedział wprost lub nie, że z tor był spreparowany. Życze powodzenia w
                                          szukaniu.

O przyklejaniu etykietek. Gdzie, na miłość boską, dokleiłem komuś gębę?
                                          Przeczytaj sobie jeszcze raz ów post w troche szerszym kontekscie niz tylko
                                          jednozdaniowym, to moze zrozumiesz o co mi chodziło.

Co do pierwszego postu. Widzisz, chciałem sprowokować dyskusję i uznałem, że
                                          uderzenie z grubej rury będzie w tym momencie najlepsze. Ma to swoj plus, jako,
                                          że pokazuje od razu z kim można rozmawiać, a komu puszczają od razu nerwy.
                                          Mówiąc metaforycznie, to był tylko zapłon.

Tak, rzeczywiście swoje już powiedziałem. A czy nie trzeba więcej?
                                          To już nie ode mnie zależy.

Pozdrawiam, wszystkich miłośników życia w iluzji.
                                          • Gość: Aga Re: ??? IP: *.petrus.com.pl 24.08.06, 20:24
                                            Czepiasz się nadal a mnie szkoda czasu wszystko od nowa tłumaczyć.
                                            Powiem tak...
                                            nie podnieca mnie cudze nieszczęście, choć nie wątpię że są tacy co to lubią.
                                            Drażni mnie natomiast napinanie się z powodu niezasłużonego sukcesu.
                                            Jeśli sądzisz że taką ideologię jak do UT można dorobić do każdego klubu to
                                            ciekawe ze akurat biedny Tarnów taki los spotyka. Tylko nie pisz, że to z powodu
                                            zawiści za DMP. UT nie pierwsza ten tytuł zdobyła.
                                            Możesz gadać co chcesz i nawet w to wierzyć. Jeśli sądzisz że błądzimy a tylko
                                            Twoje słowa są dowodem w sprawie to sam żyjesz w świecie iluzji.
          • arius5 Chryste, co za palant 22.08.06, 18:24
            Mam na mysli osiolka, ktory skasowal moj post
            Przeciez to nie sa dane faceta piszacego na forum, ale publiczne dane firmy
            internetowej :o))
            company: Internet Solutions Sp. z o.o.
            street: ul. Legionow 5
            city: 33-100 Tarnow

No chyba ze na forum nie wolno wiecej uzywac slowa "Tarnow", w takim razie
            przepraszam i obiecuje poprawe.
            • Gość: Szrek Re: Chryste, co za palant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 07:19
              Jazonie - poniosło Cię. Na co Twoja kultura? Na co rzeczowe argumenty? Przecież
              kopiesz się z koniem. Patrząc z boku widać, że gostek jest "nienaprawialny" i
              używa dość "mętnej" argumentacji. Dlatego szczerze proszę sklończ tą polemikę.
              Bartek - mimo, iż nie przepadam za UniąT, w ewentualnej dyskusji na forum nie
              ma najmniejszego dla mnie znaczenia to, że kibicujesz temu zespołowi. W
              dyskusji liczą sie tylko rzeczowe argumenty i jasno wyrażane poglądy. Niestety,
              tych w twoich postach brakuje mimo, iż Jazon z uporem godnym lepszej sprawy
              starał się wyciągać je z ciebie. No ale z pustego ponoć i Salomon nic nie
              naleje. Tym niemniej wprowadziłeś na to forum pewną nową wartość: chcąc
              doprowadzić do rzeczowej dyskusji najpierw obrzuciłeś forumowiczów błotem (za
              takie uważam zarzucaną nam "frustrację"). Czy to znaczy, że każdy z nas chcąc
              rzeczowo porozmawiać z tobą może zaczynać od jakiegoś pod twoim adresem
              wyzwiska?
              Forumowicze - wobec widocznej gołym okiem "wyższosci świąt X nad świętami Y
              proponuję nie podejmować dalszej polemiki z kimś, komu ponoć i tak do pięt nie
              dorastamy.
              • Gość: baca Re: Chryste, co za palant IP: *.adsl.inetia.pl 23.08.06, 08:02
                Chciołech złożyć wyjaśnienie wzglendem tych kanapek, co wos gazdo z nimi nie
                wpuścili w Bydgoszczy na stadion. Jo żech na tyn sezon se załatwił monopol na
                żorcie w strefie łokołostadionowej i na stadion można wnosić jeno łoscypki, a
                na mecz z tarnowiokami także bryndze, coby sie ładnie komponowało z poziomem
                jazdy jednygo zawodnika (nie benda wymienioł kogo, bo wiadomo). Z tego co wim,
                to Śrek mo monopol ma wszelkie likarstwa pomocne kibicom przyjezdnym po mecu
                wraz z instrukcjom, jak nie przedawkować (mo chłop doświadczynie). Tak więc
                widzicie ochrona wos nie wpuszczajonc postompiła słusznie. Pozdrowiom wos i
                pozdrówcie łody mnie Jocka (bo wiadomo). Hej.
        • Gość: jo juzek Re: Witaj frustracie;-) IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 23.08.06, 15:59
          Gość portalu: Jazon napisał(a):

> Mam nadzieje zatem że częste wizyty tutaj zastapia Ci wycieczki do
          > psychoanalityka- w razie gdybys był sfrustrowany na przykład kiepskimi
          wynikami
          > pewnego klubu szejków naftowych z południa Polski.

Wlasnie udowodnies to co wczesniej napisalem bydgoski frustracie, lepiej byc
          szejkiem z poludnia Polski, niz esbekiem z bydgoszczy ;))))
          • Gość: Jazon Re: Witaj frustracie;-) IP: *.tvk.torun.pl / *.tvk.torun.pl 23.08.06, 16:12
            A może popatrzysz skąd pisze, weźmiesz głeboki oddech i zastanowisz sie jakiego
            żłoba właśnie z siebie zrobiłes?

A tak na marginesie Bartek jak oceniasz taki poziom dyskusji? Bo ten
            zacietrzewiony kolega juzek wyglada na Twojego krajana :)
            • Gość: Bartek Re: Witaj frustracie;-) IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 23.08.06, 18:21
              Nie będę komentował tego, co gość napisał, bo po prostu szkoda słów.
              Nie rozumiem tylko, dlaczego uważasz, że on jest z Tarnowa.

• Gość: Jazon Re: Witaj frustracie;-) IP: *.tvk.torun.pl / *.tvk.torun.pl 23.08.06, 19:41
                Jakos tak przypadkiem pojawił sie w dwoch watkach dotyczacych Unii Tarnow;-) Nie
                chce Was spuszczac z E-ligi- to może byc jakaś poszlaka:) A powaznie to właśnie
                takim tonem 'dyskutowali' dotad tutaj na ogół tarnowianie...
                • Gość: Bartek Re: Witaj frustracie;-) IP: *.is.net.pl / *.is.net.pl 23.08.06, 19:52
                  Jeżeli rzeczywiście w przeszłości tak było, to znaczy, że nie powinno się
                  udostępniać internetu za 1 zł/miesiąc.
      • Gość: jo juzek Re: Witamy na forum dla frustratów IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 23.08.06, 15:56

> Jesteś kibicem żużla?
        > Nie zdałeś egzaminu? W pracy znów było do bani? Poślizgnąłeś sie na skórce od
        > banana? Dziewczynia cie rzuciła?
        > Nie przejmuj sie. Wyładuj swoje żale, frustracje i lęki, podlecz kompleksy -
        > wpisz sie na forum! Dowal, obraź, zwyklinaj kogo popadnie*. OD razu bedzie
        lepi
        > ej.
        >
        > *nie dotyczy KS Toruń oraz BTŻ Polonia Bydgoszcz.
        >
        > Amen. I niech wam ziemia lekką będzie.

Nie dotyczy Torunia i Bydgoszczy???
        Przypatrz sie dokladnie temu forum a bardzo szybko sie zorietujesz jak glupi
        jestes, poniewaz to wlasnie frustraci tacy jak szrek, baca i cala bydgosko-
        torunska banda frustratow opanowaa to forum, wyzywajac wszystkich ktorzy sa
        poprostulepsi od nich.
        • Gość: Chris Re: Witamy na forum dla frustratów IP: *.mia.bellsouth.net 23.08.06, 18:18
          Moze to Magda z Krakowa wynajela jakiegos redaktora albo sam Jacek do nas pisze
          w koncu ma juz mature od niedawna...przyznam sie ze Baca mnie rozwalil,spadlem
          z krzesla,i trzymam sie za brzuch...Jak tu sie nie smiac z Wielkiego
          Tarnowa,skoro ma takich rzeczowych kibicow,rzeczywiscie Juzek straszny zlob z
          ciebie...:)
          • Gość: Szrek Re: Witamy na forum dla frustratów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 18:43
            Kochani czemu reagujecie?! Tak długo jak debile będą nam wszystkim ubliżać od
            nienormalnych nie jest z nami źle!
          • Gość: Magda z Krakowa Re: Witamy na forum dla frustratów IP: *.mpec.krakow.pl / *.mpec.krakow.pl 24.08.06, 08:02
            Witam , nie wynajmuje nikogo do pisania, sama jakosc tak klece
            • arius5 Re: Witamy na forum dla frustratów 24.08.06, 21:48
              Gość portalu: Magda z Krakowa napisał(a):

> Witam , nie wynajmuje nikogo do pisania, sama jakosc tak klece

N wlasnie. Wynajmij wreszcie kogos kompetentnego.
              • Gość: Magda z Krakowa Re: Witamy na forum dla frustratów IP: *.mpec.krakow.pl / *.mpec.krakow.pl 25.08.06, 07:40
                Nie wiesz po co, szkoda forsy na kogos kompetentnego, fachowcy w tej branzy
                zbyt duzo sobie licza
                • Gość: baca Re: Witamy na forum dla frustratów IP: *.adsl.inetia.pl 25.08.06, 11:49
                  Jo bych wzion niedrogo.
                  • Gość: Magda z Krakowa Re: Witamy na forum dla frustratów IP: *.mpec.krakow.pl / *.mpec.krakow.pl 29.08.06, 09:48
                    Baco , to po kiela twoje usługi.
                    • Gość: baca Re: Witamy na forum dla frustratów IP: 83.238.145.* 29.08.06, 10:38
                      Pierwej przyślijcie jakom fotke, to tedy wom powim. Jak znom krakuski, to moze
                      i darmo!
                      • Gość: Magda z Krakowa Re: Witamy na forum dla frustratów IP: *.mpec.krakow.pl 30.08.06, 07:48
                        Mowicie baco fotka hmmmm, łatwo powiedziec trudno wykonac
                        • Gość: baca Re: Witamy na forum dla frustratów IP: *.adsl.inetia.pl 30.08.06, 08:44
                          Moze był łopis, mom bujnom wyobraźnie.
                          • Gość: Szrek Re: Witamy na forum dla frustratów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 21:06
                            Wicie Baco żeście mi surpriza sprzedali. Myślołek doty pory co znacenie ma to
                            kto płaci a nie ila płaci. No ale moze dlatego wy jezdeśta bacom a ja ino
                            gazdom. A kobiecina jak godo co ma "trudności" z przesłaniem fotki znacy
                            kombinuje. Alebo sumienia ni mo coby wos strasyć alebo zadyn fotographer ni mo
                            sumienia coby lampom błyskać. Zwykła ochrona środowiska naturalnygo się giba.
                            • Gość: Magda z Kraka Re: Witamy na forum dla frustratów IP: *.mpec.krakow.pl 31.08.06, 07:18
                              I kombinatorzy potrZebni, a moze nie . Kobieta mowiąc z e ma trudnosci , to jak
                              kazda kobieta musi sie troszkę podroczyc
                              • Gość: Szrek Re: Witamy na forum dla frustratów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 07:33
                                No to powiało na forum erotyzmem...
                                • Gość: baca Re: Witamy na forum dla frustratów IP: 83.238.144.* 31.08.06, 18:24
                                  Jo tam mom dziewindziesiont pot, łale mi nie przeszkadza.
                                  • Gość: Magda z Krakowa Re: Witamy na forum dla frustratów IP: *.mpec.krakow.pl 01.09.06, 07:41
                                    Ano troszkę erotyzmu nie zaszkodzi aby rozładowac atmosferkę , jesień idzie
                                    karty w żużlu rozdanwe trzeba pomyslec o czyms innym i przyjemnym.Czyz nie?
                                  • Gość: Magda z krakowa Re: Witamy na forum dla frustratów IP: *.mpec.krakow.pl 01.09.06, 07:53
                                    Mnie tez nie przeszkadza.
                                    • Gość: Chris Re: Witamy na forum dla frustratów IP: *.mia.bellsouth.net 02.09.06, 03:51
                                      Juz kiedys dawno temu poruszalismy temat seksapilu Pani Magdy,pamietam ze ktos
                                      otworzyl nawet taki watek,sam bralem udzial w dyskusji...Tym dluzej debatujesz
                                      Baco z Krakuska tym bardziej odnosze wrazenie ze Pani redaktor jest aseksualna
                                      bynajmniej nie chodzi o brak foto czy znajomosc zuzla:)Z calym szacunkiem
                                      pozdrawiam:) P.S. Nie chcialem Pani urazic,prosze mi wybaczyc:)
                                      • Gość: Magda z Krakowa Re: Witamy na forum dla frustratów IP: *.2-0.pl 02.09.06, 22:56
                                        I tak zle i tak nie dobrze,człowiek stara sie rozładowac atmosferę to czlowieka
                                        wyzywają od redaktorki i to jeszcze seksualnej!!!
                                        Ale zycie!!!
                                        Co mam powiedziec,nie wiem jak to skomentowac.
                                        Ale zeby kibic.zalogowany się znowu mnie za bardzo nie czepiał to zrozumcie NIE
                                        jestem zadna redaktorką.
                                        • Gość: Szrek Re: Witamy na forum dla frustratów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 23:37
                                          Bo widzi pani - w tym co się robi należy unikać przesady, aby nie wywoływała
                                          ona reakcji zwrotnej. A przesadziła pani i to bardzo używając
                                          terminu "człowiek". Pozdrawiam
                                          • Gość: Magda z Krakowa Re: Witamy na forum dla frustratów IP: *.mpec.krakow.pl 04.09.06, 09:11
                                            Termin "Człowiek"- pl.wikipedia.org/wiki/Cz%C5%82owiek
                                        • kibic.zalogowany Re: Witamy na forum dla frustratów 02.09.06, 23:42
                                          a jednak chcesz mi coś udowodnić... ok! to zaczynamy od nowa, skoro zaczynasz na
                                          nowo jątrzyć redaktorzyno!!!
                                          • Gość: baca Re: Witamy na forum dla frustratów IP: 83.238.146.* 03.09.06, 17:55
                                            Wom to nawet seks jednoznacznie sie kojarzy.
                                            • Gość: Szrek Re: Witamy na forum dla frustratów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 20:30
                                              A powinien sie kojazyć wieloznacnie bo to seksować sie mozno tak, alebo tak
                                              alebo jesce inac. Ino jak inac to sie casem probosc sprzeciwiajom bo to za
                                              blisko ksyza. Ale w scegóły ni ma się co wdawać
                                              • Gość: baca Re: Witamy na forum dla frustratów IP: *.adsl.inetia.pl 03.09.06, 20:44
                                                Wcale mo sie nie kojarzyć, jeno swoje tsa robić i tela. Wicie, krowa co wiela
                                                rycy mało mlyka daje. Jo tam mom dziewindziesiont lot i baca jestem to wim.
                                      • Gość: magda z krakowa Re: Witamy na forum dla frustratów IP: *.mpec.krakow.pl 04.09.06, 09:16
                                        Aseksualnosc jest orientacja seksualna. Mozesz siebie opisac jako
                                        aseksualnego/a jesli nie odczuwasz atrakcji seksualnej. Inaczej mowiac, nie
                                        czujesz pociagu seksualnego do nikogo ani potrzeby na intymne zblizenia co ty
                                        Chris o mnie mozesz wiedziec.
                                        Z gorącymi pozdroweiniami z Krakowa
      • vinner1 Re: Witamy na forum dla frustratów 04.09.06, 10:55
        Bartek to młodzian który tylko potrafi konia zwalić,to tyle.
        • Gość: Szrek Re: Witamy na forum dla frustratów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 17:46
          Jeśli masz na to dowody trzeba złożyć doniesienie do Fundacji ANIMALS. Nie
          będzie się chłop nad niewinnym zwierzęciem znęcał
          • Gość: baca Re: Witamy na forum dla frustratów IP: 83.238.146.* 04.09.06, 21:32
            A scególnie jak by go walnął "z Zidana".
            • Gość: Szrek Re: Witamy na forum dla frustratów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 22:38
              Musi byłoby to decko ryzykowne. Wicie, przy samiuśkim puknięciu jajecka mogom
              paczałki powybijać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka