Dodaj do ulubionych

Pomysł na ProTesT!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 22:32
6 Kwietnia idę do swojego kolegi doktora i proszę o 1 dzień (lub więcej dni)
zwolnienia z powodu wyczerpania organizmu (np. 9 dyżurami w ciągu 10 dni),
następnie mój kolga po fachu "przychodzi" do mnie i prosi o podobne
zwolnienie. 7 Kwietnia (może póżniej) nie przychodzimy do pracy. Druki ZLA
wysyłamy poleconym pocztą i niech pan Ludwig D. wyskakuje z kamaszy.
Obserwuj wątek
    • mlody.lekarz Re: Pomysł na ProTesT! 03.04.06, 22:40
      Zrób odwrotnie, tzn. najpierw on do Ciebie a potem Ty do niego, bo inaczej
      będziesz miał nieprzyjemności, jeśli pracujesz bedąc na zwolnieniu (i słusznie,
      w końcu walczymy z lewymi zwolnieniami).
      • Gość: piszpunta Re: Pomysł na ProTesT! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 22:47
        Najlepiej niech wszyscy z jednego szpitala pójda do jednego, emerytownego
        doktora prowadzącego swoja prywatna praktykę. :)
        • tricolour A nie umiecie normalnie zastrajkować ?? 03.04.06, 23:39
          Wy udajecie, że strajkujecie, a rząd udaje, że się tym przejmuje. Na dodatek
          udaje na koniec miesiąca, że Wam płaci za pracę.
          Dziecinada.
          • lealuc Głosowanie nogami 04.04.06, 16:25
            Własnie przyszedł pacjent i przyniósł mi nowinę:
            dr X miesiąc temu wyjechał do Anglii, Dr Y w sąsiednim mieście również spakował
            walizki przed tygodniem. Obaj młodzi 35+ po specjalizacji z doktoratami i
            umiejetnościami diagnostyki inwazyjnej.
            • seniorita15 Re: Głosowanie nogami 04.04.06, 16:37
              Ciag dalszy nastapi.
              • lealuc Re: Głosowanie nogami 04.04.06, 16:39
                Tak też myślę, kto tylko zrobi specjalizację i jest jeszcze w miarę młody nie
                wytrzyma tutaj.
                • snajper55 Re: Głosowanie nogami 04.04.06, 16:55
                  lealuc napisała:

> Tak też myślę, kto tylko zrobi specjalizację i jest jeszcze w miarę młody nie
                  > wytrzyma tutaj.

No to co ? Przyjadą pełni zapału lekarze białoruscy, mongolscy, wietnamscy.

S.
                  • lealuc Re: Głosowanie nogami 04.04.06, 17:16
                    Moi pacjenci chcą sie leczyć u konkretnego lekarza X czy Y, nie pierwszego
                    lepszego.
                    • Gość: poloznik Re: Głosowanie nogami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 17:25
                      Nasze najmądrzejsze glowy państwa analizują raporty ,o co właściwie chodzi
                      lekarzą,dane statystyczne, raporty z NFZ, analizy wydatków na
                      szpitale,zgłaszane braki ,i odmowy udzielania usług.Sutuacja powinna się
                      poprawic bo nawet głupiec się zorientuje,jeśli natomiast nie ,to porzuczcie
                      wszelką nadzieje na lepsze.Powinni ogłośic co wymyslili ok poniedziałku.
                      • lealuc Re: Głosowanie nogami 04.04.06, 17:39
                        Samozadowolenie posłów jast duże. Nasi koledzy z MSW dbają o nich zbyt dobrze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka