alap2 16.04.08, 19:13 www.mz.gov.pl/wwwmz/index?mr=m491&ms=0&ml=pl&mi=56&mx=0&mt=&my=131&ma=010323 No ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mindflayer Sku..esyny! 16.04.08, 19:46 Proszę zwrócić uwagę, że poprawka jest karą i zmusza do dłuższej pracy lekarzy kształcących się i podnoszących swoje kwalifikacje (stażyści i lekarze specjalizujący się). Czyli ten kto się uczy, musi więcej zapie..ć, żeby mieć mniej czasu na naukę. Cholera, czemu? Bo MZ nie chce zmieniać programów specjalizacji z innej epoki? Albo robi tak z czystej głupoty i nienawiści do lekarzy? Koleżanka w UK ma ekstra wolne do szkolenia się w czasie specjalizacji, u nas każdego kto się stara trzeba zarżnąć robotą, żeby się odechciało. Polsko-logiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
alap2 Re: Sku..esyny! 16.04.08, 20:33 oprócz tego przewiduje sie mozliwośc wyłużenia pracy > 24h/dobe jak równiez zniesienie limitu maksymalnie 150 godzin nadliczbowych w roku jakie teraz może narzucic pracodawca pracownikowi.ma on obowiazywac dalej innych ale dyżury lekarskie będą z niego wyłaczone Odpowiedz Link Zgłoś
mindflayer Re: Sku..esyny! 16.04.08, 21:33 Mnie bardziej denerwuje nierówne (gorsze) traktowanie lekarzy kształcących się w porównaniu z tymi, którzy zaprzestali kształcenia się. Ja obecnie robię specjalizację szczegółową, co mnie kosztowało dużo starań a teraz wymaga czasu i nie ukrywajmy - muszę więcej się uczyć. A ustawa zmusza takich jaj ja do przepracowania nawet extra 400 godzin rocznie, w porównaniu z tymi co dali sobie spokój :-) Czy to jest ułatwianie kształcenia się lekarzy? Ja sobię poradzę, bo mnie to mogą w dupę pocałować, po uprzednim ogrzaniu ust, a nie przepisami straszyć, ale nie każdy tak ma. Ch.. w dupę minister zdrowia i reszcie ignorantów, no jak tu się nie denerwować? Odpowiedz Link Zgłoś
extorris Re: Sku..esyny! 16.04.08, 21:40 ale jak robisz specjalizacje to jestes zalezny, wiec nie podskakujesz (moze nie koniecznie ty, ale wiekszosc takich) wiec mozna wydluzyc czy to jest zgodne z prawem europejskim? zostanie zaskarzone? mam nadzieje, ze tak Odpowiedz Link Zgłoś