Dodaj do ulubionych

Muzyka klasyczna - Planescape: Torment

• Gość: R. Re: Muzyka klasyczna - Planescape: Torment IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.09, 08:22
      ...PS. Przypomniało mi się, że w "Pathologicu" była też fajna, mroczna muzyka. Już raczej odmienna gatunkowo od PS:T i F, ale gdzieś niektóre kawałki można by przyhaczyć w tych okolicach.
      ...Pozdrawiam. smile
    • Gość: Korgoth Re: Muzyka klasyczna - Planescape: Torment IP: *.tvkstella.pl 05.10.09, 08:38
      Oczywiście zajebioza, w f1 i f2 rowniez ta klimatyczna, nieco dolujaca dojrzalosc. Klasyk i tym co sie nei podoba to musza byc wyprani totalnie dzisiejszym gownem, albo bez krztyny sluchu...
    • Gość: shalick Re: Muzyka klasyczna - Planescape: Torment IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.09, 09:16
      Torment - byłoby prawie doskonale, gdyby nie jeden fakt (o którym nie napiszę, bo to spoiler). I gdyby nie to, że losowo zawieszał się podczas rzucania czarów (podwójnie frustrujące, gdy gra się magiem).
    • Gość: alef Re: Muzyka klasyczna - Planescape: Torment IP: *.tvkstella.pl 05.10.09, 09:28
      @Mark Morgan to wszystkie utwory pod jedno kopyto robi. Ciężko Fallouta od Plenscape odróżnić

-----

Taaa jasne. Dwa zupelnie rozne watki muzyczne. Ponizej motyw z fallouta 1:

www.youtube.com/watch?v=Y5RsgMo_i3A
    • azifafello Re: Muzyka klasyczna - Planescape: Torment 05.10.09, 10:06
      Niestety można ten OST porównać do Fallouta 2 - jest niejeden podobny zabieg muzyczny, niejeden dźwięk, niejeden motyw, które bardzo nawiązują do F2.

Ale tak czy inaczej - Marka Morgan rządzi i OSTy do obu tych gier są genialne smile
    • Gość: Jasio Re: Muzyka klasyczna - Planescape: Torment IP: *.chello.pl 05.10.09, 10:40
      Grę skończyłem na 3 możliwe sposoby. Muzyka jest mistrzowska. Torment wciągnął mnie bardziej niż Baldurs Gate z wszystkimi dodatkami, w którego grałem z kumplem z petem przyklejonym do wargi i łzawiącymi oczami. Rozumiem że w cyklu muzyki poważnej nie zabraknie starej westernowej gry FPS Outlaws z motywem Ecstasy of Gold? smile
    • Gość: gg Re: Muzyka klasyczna - Planescape: Torment IP: *.centertel.pl 05.10.09, 10:42
      muzyka w tej grze jest zaiste wybitna. Przyznam, że choć jestem fanem black isle i najgorętszym fanem BG w kazdej wersji i wydaniu (łącznie z pewnym doświadczeniem w tzw 'polskiej scenie bg', modowaniem itp itd) [dawaj muzyke z BG! muza z menu wywołuje łzy wzruszenia smile ] w Plancescape nie grałem.... do zeszłego tygodnia. Kupiłem, gram, podoba się. Mając po przeprowadzce tylko dwuletniego laptopa i dziką chcicę na grę, nie miałem wielkiego wyboru.... tongue_out Właśnie walczę z rubikonem i sie troche pogubiłem big_grin ale gra jest wyśmienita, przypomina mi najlepsze czasy bg.
    • xxyy50 Re: Muzyka klasyczna - Planescape: Torment 05.10.09, 10:56
      Muzyka w Planescapie jest świetna, jeśli można, to chciałbym do tego cyklu polecić Neverhooda. Tam to się dopiero działosmile
    • michrz Re: Muzyka klasyczna - Planescape: Torment 05.10.09, 11:19
      Mój ulubiony utwór to motyw Deionarry, zawsze mnie za serce łapie. Swoją drogą brak w tym spisie rewelacyjnego utworu z napisów końcowych. Polecam tą planescape.outshine.com/index5b56.html?page=soundtrack stronę, jest dostępny ten soundtrack co na YT, tylko że w przystępniejszej postaci.
    • zerogirl Re: Muzyka klasyczna - Planescape: Torment 05.10.09, 12:55
      Planescape... Jedna z moich ulubionych gier, jeśli nie ulubiona. Chciałabym zagrać w coś równie wciągającego, z przemyślaną fabułą i NPC, którzy zapadają w pamięć.
      Moja faworytką jeśli chodzi o postacie poboczne była Vriszka, a scena z językiem biesa jest mistrzowska smile
    • quinotaurus Re: Muzyka klasyczna - Planescape: Torment 05.10.09, 12:58
      no, soundtracki Morgana to jest cos. fajnie by bylo zagrac w nowa gre taka jak stare, z nowym soundtrackiem takie jak stare.

A z tego wszystkiego az sobie puscilem Khans of New California. Ile ja wschodow slonca z tym kawalkiem na glosnikach widzialem...
    • manowar_maniac Re: Muzyka klasyczna - Planescape: Torment 05.10.09, 14:46
      @Jasio
      O tak, muzyka z Outlaws jest świetna!

www.youtube.com/watch?v=8HhRBhU5JQA
    • manowar_maniac Re: Muzyka klasyczna - Planescape: Torment 05.10.09, 14:51
      www.youtube.com/watch?v=leX9GLacmUU&feature=related - Clint Bajakian - The Last Gunfight

• Gość: m Re: Muzyka klasyczna - Planescape: Torment IP: *.eimperium.pl 05.10.09, 15:55
      Artykuł przyjemny, dobrze się czyta o jednym z lepszych RPG-ów w ogóle smile
      Ale tak na przyszłość:
      www.proto.pl/porady_praktyczne/porady#okres_czasu
    • Gość: mada Re: Muzyka klasyczna - Planescape: Torment IP: *.adsl.inetia.pl 05.10.09, 16:16
      Ja bym lobbował za muzyką z Jazz Jackrabbit tongue_out
      www.youtube.com/watch?vshockSbSglW6Ud4&feature=related
    • Gość: ;( Re: Muzyka klasyczna - Planescape: Torment IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.10.09, 18:51
      muzyka z planescape to jedynie licha wprawka przed majstersztykiem jakim jest ścieżka z falloutów dwóch
    • Gość: gosć Re: Muzyka klasyczna - Planescape: Torment IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.09, 20:30
      Dawajcie muzyke z BG,jest o klase lepsza!!!.Hoening zrobił soundtrack arcydzieło do Baldura..Ach to była gra i muzyka.Ale tak wy pewnie wsadziecie muzyke Uematsu ,bo trzeba być modnym.
    • onso88 Re: Muzyka klasyczna - Planescape: Torment 05.10.09, 22:20
      Kiedy pojawiła się ta seria na gamecornerze, czekałem na artykuł o Planescape. Deionarra's theme to najlepszy utwór z gry, jaki kiedykolwiek słyszałem.

A tutaj niespodzianka:
      Civic festhall theme by Vivaldi:

www.youtube.com/watch?v=IojNaKu16JU

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka