Dodaj do ulubionych

Recenzja: Forza Motorsport 3

• falters Recenzja: Forza Motorsport 3 22.10.09, 18:24
      f2m6a

Niech to zró filmik o fizyce w Forzie 3, gdzie auta odbijają się od band tak śmiesznie że głowa boli. Albo jak auto uderza prawą storną przodu a tekstura zniszczen pojawia się na całym prozdzie. Yeah Forza rulez hehe.
    • vujicis Recenzja: Forza Motorsport 3 22.10.09, 18:32
      falters"Wygląda tot ym bardziej śmiesznie że w całej histori Polygmia nie było oceny 6 a tu w przeciągu 1 miesciąca sypnęły się dwie i to na zupełnie odrębne platformy."

Skala szkolna na polygamii istnieje juz od jakiegos roku, to nie jest 'cała historia polygamii', tak więc ocena 6 nie powinna wydawac się specjalnie zaskakująca.
    • panzgryzliwy Recenzja: Forza Motorsport 3 22.10.09, 18:35
      @falters
      i proponuję najpierw PRZECZYTAĆ posty zanim nazwiesz kogoś hipokrytą, człowieczku

i jeszcze raz zacytuję ci cytaty z filmu/recenzji z pokazówki tej gry dla "elyty"
      http://tvgry.pl/?ID=557

- to czego nie widzicie to to że na drzewach nie ma antyaliasingu i gra wygląda w tych miejscach po prostu OKROPNIE
      - tutaj jak widzieliście ocieram się o bandę, fizyka temu towarzysząca praktycznie nie istnieje

- pierwsza kolizja, jak widzicie niewiele się zmieniło w stosunku do gran turismo2, 3 czy nawet 1...

-jeśli chcecie sprawdzić jak sprawuje się fizyka gran turismo w domowych warunkach możecie sobie kupić kartony tekturowe i zderzać się nimi
      ... dla lepszego feelingu możecie nawet udawać że są to samochody...
      - w grze wprowadzili kosmetyczne uszkodzenia, niestety musiałbym się namęczyć żeby je pokazać...

- ogólnie jest to stare dobre gran turismo.. a w zasadzie KIEDYŚ dobre bo wyścigi się rozwijają...

-mogę wręcz wykorzystywać odbijanie się od band żeby nabić sobie lepszy czas...

-nazywają to "driving simulation" ale jest to chyba usprawiedliwienie dla ich lenistwa bo gra nie rozwinęła się w stosunku do poprzedniczek...

kartonowe pudełeczka do zabawy w samochodziki sobie już sprawiłeś?
    • qwerty-tomasz Recenzja: Forza Motorsport 3 22.10.09, 18:43
      powiem jedno, fanboye sony - jesteście MEGA ŻAŁOŚNI, po prostu przestańcie płakać...
    • falters Recenzja: Forza Motorsport 3 22.10.09, 18:53
      Najbardziej śmieszny jest zarzut o kolizji. Ten kto grał i to powiedział to po prostu moron. Przecież widac że kolizje są zupełnie inne niż chociażby w GT4 i GT5tongue_out. Najbardziej śmieszy mnie jak jakiś marny redaktorzyna zabiera się za coś o czym pojęcia nie ma. Nagranie ejst stronnicze i żałosne. Ten pan "redaktor" powinien się wstydzić i już wiecej nie zabierać się za takie sprawozdania to dennie mu to wychodzi. Nie ma chłop pojęcia i tyle.
    • qrtqrt Recenzja: Forza Motorsport 3 22.10.09, 19:06
      ja nie twierdze ze forza nie ma fajnego modelu jazdy, ze FF nie działa, albo ze implementacja kierownicy jest do bani.
      Poprostu zauważam fakt ze recenzenci pisząc o modelu jazdy, ralizmie czy symulacji nie mają KOMPLETNIE POJĘCIA na ten temat, kierownice to widzą co najwyżej na pokazach, a potem smarują różnorakie banialuki i twierdzą iż np w shifcie "model jazdy jest wybitnie zręcznościowy i niewiele ma wspólnego z rzeczywistością"
      SORKI ale jesli sie chce pisać na temat w poczytnym jak by nie było serwisie, wypadało by sie nieco w temat zagłebić i zakupić chciażby odpowiedni kontroler.
    • szczurekpb Recenzja: Forza Motorsport 3 22.10.09, 19:08
      falters - rozumiem, że jedyny słuszny redaktor to ten co wychwala GT5 pod niebiosa tak? A ten, który ma coś do zarzucenia to człowiek, który nie ma pojęcia.

Interesujące.
    • f2m6a Recenzja: Forza Motorsport 3 22.10.09, 19:14
      falters to jest najlepszy redaktor z gier z cyklu gramy!, a zarzut stronniczości jest żałosny oglądnij sobie filmik gramy! z cyklu Uncharted 2 tam też nie powinien dostać zapłaty?
    • graczz11233 Recenzja: Forza Motorsport 3 22.10.09, 19:20
      elementone, nie spinaj się tak, bo będziesz miał problemy z nadciśnieniem.
      --------------
      Dobra ocena gry microsogtu to wielka awantura.
      Recka jest dobra, nawet lepsza od tej poświęconej Uncharted, Piotrek uległ emocjom pisząc ją, ale z oceną się zgadzam U2 zasługuje na celującą.
      Forza 3 też, z minusikiem za pewnie niedoróbki.
      Zgadzacie się, lub nie. Jakość tej gry to najwyższa światowa półka. Jest ona 'nowoczesna' - dobrze powiedziane. Dokładnie taką mam o niej opinię.
      Coś w tym jest.
    • rastaman321 Recenzja: Forza Motorsport 3 22.10.09, 19:21
      Ogólnie zgadzam się z autorem. Gra jest super, samo obcowanie z nią jest bardzo przyjemne. Ocena w pełni zasłużona. Mam ją dopiero od 2 dni, ale już mogę podpisać się pod stwierdzeniem, że to póki co sztandarowa gra samochodowa tej generacji. smileOcena w pełni zasłużona. Ciekawe jakie będzie GT5. smile Jeśli będzie tak dobra jak ta to świetnie, a jeśli lepsze to już w ogóle znakomicie. smile
    • the_king_is_the_one Recenzja: Forza Motorsport 3 22.10.09, 19:35
      ''GT5p skladaja sie chyba ze 200tysiecy polygonow podczas gdy w Forzie 3 z 1mln polygonow.'' tak tak waronku xD a ty dalej wierz w te bajki. Graficznie GT5P niszczy Forze 3 i nawet nie ośmieszaj sie takimi stwierdzeniami. Jak taka Forza 3 jest cudowna graficznie to powtórzę to po raz któryś, niech ktos zrobi fotki z tej gry!!! Takie to trudne, jeszcze żaden sie nie ośmielił. Czyżby 99% posiadaczy xboxa jedzie na piratach?
    • ale_baniav4 Recenzja: Forza Motorsport 3 22.10.09, 19:36
      Pan emiel jest bardziej obiektywny a Pan Gnyp nie. Pewnien jestem zy pan gnypuś będzie recenzował GT5 i da jej 5= albo 6=
    • panzgryzliwy.v2 Recenzja: Forza Motorsport 3 22.10.09, 19:41
      @the_king_is_the_one

99,9% posiadaczy po prostu nie ma kompleksów a co za tym idzie nie musi na siłę udowadniać wartości gier na tą konsolę, jak co niektórzy... wink
    • the_king_is_the_one Recenzja: Forza Motorsport 3 22.10.09, 19:44
      To ze gra jest dobra, jest niepodważalne ,średnia 92% jak sie nie mylę, ale dawać grze ocene 6- tylko dla tego ze wcześniej gra od sony dostała 6 jest śmieszne i widać ewidentnie ze ta ocena jest na pokszepienie zatwardziałych xbotów
    • panzgryzliwy.v2 Recenzja: Forza Motorsport 3 22.10.09, 19:44
      @the_king_is_the_one
      no i zdaje się że premiera gry jeszcze przed nami... więc niby jak mają robić te zdjęcia?

• the_king_is_the_one Recenzja: Forza Motorsport 3 22.10.09, 19:48
      Trzeba było czytać kom. niektórzy sie chwalą już ze grają
    • f2m6a Recenzja: Forza Motorsport 3 22.10.09, 19:57
      the_king_is_the_one
      Pre-ordery dochodzą szybciej, a udowadniać nie mam czasu ja wole grać, ale dla fonboyów poprosiłem kumpla, bo on ma tylko demo.
    • leon691 Recenzja: Forza Motorsport 3 22.10.09, 20:19
      właściwie w forzie to scigamy sie z jednym samochodem bo reszta to słuzy tylko do... nie wiem do czego, może żeby nam na starcie troszkę poprzeszkadzać? Jedyny sposób żeby przegrać wyścig w tej grze to wybrac sobie najsłabszy samochód z klasy i go nie tuningować. Gram na poz. "trudnym" i z opcji ułatwiajacych mam właczony ABS, gram na padzie. Tak sie zastanawiam o co chodziło z tym AI które podobno uczy się od gracza? Czasem mam wrazenie że im bardziej dany element w grze przed premierą jest "reklamowany" tym jest pewniejsze że cos z nim będzie nie tak. Na razie największa frajda w grze to sama jazda i "próbowanie się" z samochodem bo jeśli chodzi o element rywalizacji w single player to on nie istnieje (dla mnie). W forzie 2 dzięki trudniejszemu modelowi jazdy (a może też i lepszemu AI?) było niestety trudniej (czytaj fajniej).
    • tomi1988pl Recenzja: Forza Motorsport 3 22.10.09, 20:32
      Forza 3 jest taka gra dla casuali, ze otrzymala najwyzsza jak do tej pory ocene od InsideSimRacing(8.9/10) podczas gdy takie gry jak Gran Turismo 5 Prologue czy Supercar Challenge(ktora nie jest dobrym symulatorem i to na pewno) otrzymaly ocene na poziomie 6-7/10 - i nie argument "GT5p to demo" tu nie zadziala, bo panowie oceniaja za fizyke, model jazdy, odwzorowanie torow, samochodow itd. GT5P to po prostu slabizna i sredniak. pominmy fakt, ze Gran Turismo symulatorem nigdy nie bylo, bo fakt, ze auta trudniej sie prowadza nie swiadcza o "symulatorowatosci" danej gry.
    • the_king_is_the_one Recenzja: Forza Motorsport 3 22.10.09, 20:33
      Na tvgry też uważają ze FOrza 3 ma słabe AI przeciwników, chyba coś w tym jest
    • falters Recenzja: Forza Motorsport 3 22.10.09, 20:38
      leon691 jest kolejnym graczem potwierdzającym casualowy model jazdy w tej grze. Taka z niej widocznie symulacja. Ale jako że ja od czasu do czasu lubię pograć w arcadeówki to chyba kupię sobie FM3.
    • the_king_is_the_one Recenzja: Forza Motorsport 3 22.10.09, 20:42
      tomi1988pl kogo obchodzi GT5P, zobaczymy co pokażą przy GT5. Mi sie wydaje ,ze gra może sie udać.
    • zvarownik Recenzja: Forza Motorsport 3 22.10.09, 20:42
      Ja dzisiaj dostałem swój egzemplarz, gram już kilka godzin i pierwsze wrażenia są nie do opisania. MOC jakby to Chylińska powiedziała!smile Brutal Legend też dzisiaj doszedł i pograłem ledwie godzinę, a od Forzy nie mogę się oderwać. Strasznie dobra gra
    • graczz11233 Recenzja: Forza Motorsport 3 22.10.09, 20:58
      @the_king_is_the_one, hahahaha.
      Uncharted2 - 96% na metacritic - 6 na poly.
      Forza 3 - 92% na m-c - 6- na poly.
      widzisz to jakiś podtęp ? nie wciskaj kitu samemu-sobie.
    • seruch Recenzja: Forza Motorsport 3 22.10.09, 21:27
      @elementone
      nie placz bo ci zylka peknie, ja nie zachwalam tej gry jakbys nie zauwazyl(albo po prostu czytac nie potrafisz). Prawda cie boli? Nie widziales gry na oczy nie grales awydajesz werdykt? Tak samo zalosne to jest jak to twoje kreowanie sie na faceta po 30.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka