Dodaj do ulubionych

Zew Prypeci

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.09, 10:36
Witam, chciałbym zapytać, czy w nowym stalkerze jest jakiś tutorial? Nie grałem w poprzednie części i na razie jestem lekko zagubiony. Jeśli tutoriala nie ma, to może ma ktoś jakiś mini faq dla początkującego?
Obserwuj wątek
    • bulekman Re: Zew Prypeci 03.02.10, 22:52
      Mini FAQ, hmm

1. w zewie w nocy nie łaź za często bo mutanty mocniejsze w nocy właśnie wychodzą
      2. apteczka i bandaż twoim najlepszym przyjacielem, zaraz po giwerze,
      3. anomalie zawsze można dostrzec zanim się w nie wlezie, starczy dobrze patrzeć
      i nasłuchiwać charakterystycznego szmeru, by potwierdzić, że anomalia tam jest
      można rzucić śrubę,
      4. zawsze należy mieć duży zapas amunicji
      5. często saveuj to ci oszczędzi rozczarowań,
      6. eksploruj ostrożnie i uważaj na pijawki!,
      7. noktowizor/latarka to podstawa w nocy, lub w ciemnych pomieszczeniach,
      8. voodka, wóda, kozak w skrócie alkohol łagodzi promieniowanie, przed wejściem
      w bardzo napromieniowany obszar lepiej wypić,
      9. leki przeciwpromienne są cenne nie sprzedawaj ani nie wyrzucaj,
      10. promieniowanie objawia się piskiem czujnika geigera i zszarzeniem obrazu
      11. wrogowie mają cela ale są głupi,
      12. można się skradać itp. ale to mało efektywne z samym nożem, lepsza broń palna
      13. alkohol rozmywa obraz,
      14. w bazach stalkerskich można się przekimać
      15. ta gra jest jak rpg po walce zbieraj loot i czasem sprzedaj handlarzowi

to tyle moich rad, myślę że Ci wystarczą na dobry początek

miłej gry i powodzenia
      • bulekman Re: Zew Prypeci 04.02.10, 15:12
        PS. Zapomniałbym o tym, że zona lubi się od czasu do czasu rozładować więc jeśli
        odpali ci się informacja o tak zwanej emisji, będziesz musiał się schować w
        którymś z miejsc zaznaczonych na mapie. Oglądanie emisji będąc na otwartym polu
        = śmierć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka