czerwonylucjan 26.10.22, 17:04 Macie jakies swoje proste i tanie triki na upgrade swojej zew. Warstwy? U mnie to peeling skory glowy i plukanie woda z d,banka filtrujacego (mam twarda wode) Bezowa kredka na linie wodna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alterego72 Re: Tricki urodowe 26.10.22, 17:07 Ostatnio kupiłam korektor Nivea. Jakieś 49 zł. Naprawdę nieźle robi na cienie pod oczami. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Tricki urodowe 26.10.22, 17:15 Czerwona szminka i okulary przeciwsłoneczne. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Tricki urodowe 26.10.22, 17:18 O tak! I zakręcenie ze dwóch loków po bokach. Przynajmniej od frontu się człowiek jako tako prezentuje. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Tricki urodowe 26.10.22, 17:24 Odkąd pocieniowałam włosy, to mam samomowydobywające się loki, no jak w dzieciństwie! Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Tricki urodowe 26.10.22, 23:39 magdallenac napisała: > O tak! I zakręcenie ze dwóch loków po bokach. Przynajmniej od frontu się człowi > ek jako tako prezentuje. Dobre parę lat temu szlam na randkę. Moja mama: dziecko, zakręć loki! 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Tricki urodowe 26.10.22, 17:27 A tam, ja jestem piękna naturalnie, co się będę jeszcze upiększać dodatkowo jakimiś trickami. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Tricki urodowe 26.10.22, 17:30 Ja mam tak samo, z tym że odwrotnie 😃😃😃 Czerwony ciuch jednakowoż działa na mnie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Tricki urodowe 26.10.22, 18:04 Ja w ciuchach generalnie wyglądam nieco lepiej niż bez ciuchów, (dawniej było odwrotnie) nie traktuję ich jednakże jako jakiegoś specjalnego tricku. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Tricki urodowe 26.10.22, 17:35 Sport, sport na świeżym powietrzu i sport w zimnej wodzie. Duuuużo spania. Odrobina słońca. Spożywanie dużej ilości przeciwutleniaczy. Od czasu do czasu peeling. Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Tricki urodowe 26.10.22, 20:05 U mnie matowa pomadka (Soar albo Mehr) i korektor pod oczy. Nie muszę mieć żadnego innego kosmetyku na twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
youngagain Re: Tricki urodowe 28.10.22, 15:56 Mac? Polecasz? Aż w google wrzuciłam te odcienie Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo [...] 26.10.22, 20:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Tricki urodowe 26.10.22, 20:45 Żółty korektor pod oczy. Z moją cienką, dziwacznie jasną skórą powinnam używać od dzieciństwa, a odkryłam z dziesięć lat temu dopiero. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Tricki urodowe 27.10.22, 07:33 Używam Boho w szmince i obleci, ale poprzednio miałam jakiś za grosze z Rossmana w paletce czterech i był zdecydowanie lepszy. Jakiś Wibo czy coś podobnego. Odpowiedz Link Zgłoś
lumeria Re: Tricki urodowe 26.10.22, 21:02 Zielony bb cream na zaczerwienienia. Co robisz tą bezową kredką? Ja używam jako precyzyjny korektor na skórze. Lepiej się trzyma niż zwykły. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Tricki urodowe 26.10.22, 21:10 maluje linię wodną, co optycznie powiększa oko i rozjaśnia. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Tricki urodowe 27.10.22, 08:14 Jakaś konkretna ta kredka? Wrzuć nazwę albo fotkę.. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Tricki urodowe 27.10.22, 09:13 alina460 napisała: > Co to jest ta linia wodna? Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Tricki urodowe 27.10.22, 11:49 A to nie ja, tylko ona. Ja w sumie mam, ale jestem już tak leniwa, że nawet mi się nie chce. Ostatnio chyba miałam Catrice. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Tricki urodowe 26.10.22, 21:20 Na zdechłe, choć świeżo umyte włosy - wcierka jantar i foamizer. Parę minut i włosy jak z reklamy: "ten szampon uniesie je u nasady" Na zmęczoną twarz - estee lauder, night repair. Do pielęgnacji używam czegoś innego, to stosuję ratunkowo, na dzień Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Tricki urodowe 27.10.22, 07:40 Ten drugi kosmetyk też bardzo lubię i też uważam że robi cuda. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonylucjan Re: Tricki urodowe 27.10.22, 08:49 Foamizer kupie gdziws w rossnanie etc? Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Tricki urodowe 27.10.22, 09:08 Tam nie sprawdzałam, kupiłam on-line w Douglasie Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Tricki urodowe 27.10.22, 10:30 chodzi o foamanizer? szczotka-masażer? Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Tricki urodowe 27.10.22, 10:41 No, właśnie coś mi się za krótkie wydawało Foamanizer, tak. Taki: www.douglas.pl/pl/b/foamanizer/b2262 Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Tricki urodowe 27.10.22, 19:45 U mnie tak, ale uczciwie ostrzegam - nie wiem czy u każdego Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Tricki urodowe 27.10.22, 19:48 Tak serio, to wcierka podobno u każdego działa, a na pewno nakładanie jej i wcieranie tym czymś jest bardziej efektywne Odpowiedz Link Zgłoś
daisy Re: Tricki urodowe 27.10.22, 19:50 Podejrzewam, że podziałałaby równie dobrze woda z solą wtarta takim ustrojstwem... Bardziej mnie interesuje mycie tym głowy, może faktycznie taki masaż poprawia stan okrywy włosowej? Albo chociaż samopoczucie. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Tricki urodowe 27.10.22, 19:54 Woda z solą (no, woda morska) robi mi piekło z włosów, choć nienajgorzej podkreśla skręt Jantara używam w celu pozyskania baby hair A co do szamponu - tak, to urządzenie genialnie go spienia. Odpowiedz Link Zgłoś
daisy Re: Tricki urodowe 27.10.22, 20:02 Na baby hair polecam the real thing, czyli Loxon 5%, tu nie ma ściemy i włosy pięknie rosną - no ale to jest lek, a nie kosmetyk, więc naprawdę działa. Odpowiedz Link Zgłoś
joana.mz Re: Tricki urodowe 30.10.22, 14:36 Mogłabyś napisać jak dokładnie stosujesz ten duet? Na umyte włosy i jeszcze mokre? Kładziesz wcierkę i masujesz tym sprzetem? Czytam, że ten foamanizer służy do mycia włosów stąd pytanie... Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Tricki urodowe 31.10.22, 00:41 Tak, on z natury służy do mycia włosów, ale wyczytałam, że lepiej daje wcierkę do skóry, niż palce i zastosowałam. Potwierdzam, jest lepiej i dokładniej. Nigdy nie stosuję na mokre, czy wilgotne, bo robia się pozlepiane strąki. Zawsze na suche włosy, aplikuję pod pasma (Jantar ma bdb aplikator, precyzyjny) i masuję tym czymś. W tej chwili wyglądam jak głupek, bo babyhair wysypują mi się na czoło i nic z nimi nie można zrobic Stosuję od dwóch miesięcy, codziennie, odpuściłam może cztery-pięć razy. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Tricki urodowe 31.10.22, 06:53 Jesteś mistrzynią reklamy. Chcę to! Odpowiedz Link Zgłoś
joana.mz Re: Tricki urodowe 31.10.22, 08:41 dziękuję bardzo, ja oczywiście też kupuję Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Tricki urodowe 31.10.22, 11:09 Spokojnie. Ja jestem na głodzie zakupowym, bo sto lat nic sobie nie kupowałam. I zimno mi dzisiaj w duszę. W związku z tym chodzę po sklepach online i wymyślam sobie potrzeby. Zaraz wejdę na konto i pewnie mi się wszystkiego odechce, nawet tego taniego foamanizera. Chyba, że w stacjonarnym daglasie będzie i będę akurat obok niego przechodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
youngagain Re: Tricki urodowe 31.10.22, 11:24 Teraz w Douglas jest -20% i wychodzi właśnie 19.99zl. Wiem bo właśnie sobie zamówiłam przez Was🤪 Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Tricki urodowe 31.10.22, 11:50 Nie o cenę chodzi, tylko o to, że nie chce mi się zamawiać jednego produktu za dwie dychy - muszę mieć większe zamówienie. Ale może na kontigo coś powybieram - już widzę moją ulubioną maskę do włosów! Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Tricki urodowe 31.10.22, 12:06 Źle się wyraziłam. Zamówiłam, dopiero jedzie. Przyda mi się na pewno bo już szukałam czegoś do masażu głowy. Będzie 2w1, dziękuję za polecajkę😘 Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Tricki urodowe 31.10.22, 12:46 A, to masuje świetnie, fajne ma te kolce. Proszę bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Tricki urodowe 26.10.22, 21:58 >Bezowa kredka na linie wodna Co to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Tricki urodowe 28.10.22, 16:11 U niektórych lepiej wygląda biała ☺ Odpowiedz Link Zgłoś
nowyczlowiekforumu Re: Tricki urodowe 27.10.22, 00:00 Od kiedy dowiedziałam się że wszystkie koreanki z którymi pracuje, sąsiaduje, są po zabiegach typu jakieś naciagajce sznurki, czy wybielanie skóry jakimiś dziwadlami wolę być idealnie piękna europejka, która nie umie się malować 🤷 Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Tricki urodowe 27.10.22, 10:54 O w Korei mieszkasz, mogłabyś coś intersującego napisać o tym kraju? Widziałam Koreańczyków na wczasach i zrobili na mnie dobre wrażenie swoim zachowaniem i zadbanym wyglądem. Odpowiedz Link Zgłoś
nowyczlowiekforumu Re: Tricki urodowe 27.10.22, 11:41 Większa część z nich jest po operacjach, po zabiegach, oni się nie umieją godnie starzec. A co chcesz wiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Tricki urodowe 27.10.22, 11:50 Jak się żyje tam na co dzień? Stympatyczni to ludzie? Odpowiedz Link Zgłoś
nowyczlowiekforumu Re: Tricki urodowe 27.10.22, 11:52 Bardzo sympatyczni, i strasznie ciekawi obcokrajowców. Początkowo tylko obserwują a potem pytają skąd jesteś itd. Odpowiedz Link Zgłoś
nowyczlowiekforumu Re: Tricki urodowe 27.10.22, 12:05 Moja pierwsza praca tutaj to była przychodnia i tu rzeczywiście mocno cisnęli bo ludzi przychodził ogrom. Szczególnie te miesiace jesienne. Jest coś takiego że każdy obywatel Korei raz do roku robi musi zrobić sobie przegląd, krew mocz RTG itd. I to wszystko jest darmowe więc tłumy przychodziły i naprawdę było ciężko tym bardziej że byłam nowa. Teraz pracuje w szpitalu i tu już nie czuję takiego ciśnienia bo oswoiłam się z krajem. I tak, mówię w ich języku. Ale jeśli widzę, że ktoś przychodzi i z wyglądu nie jest azjata to pytam czy chce rozmawiać po angielsku czy po koreańsku. Odpowiedz Link Zgłoś
nowyczlowiekforumu Re: Tricki urodowe 27.10.22, 11:55 Żyje się fajnie, początki były trudne, bo nie znałam języka, a angielski nie jest aż tak powszechny jakby mogło się wydawać. Wśród młodych ludzi się dogadasz ale trzeba się mocno wsłuchiwać, bo mają ten angielski z takim swoim mocnym akcentem i dziwacznie to brzmi Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Tricki urodowe 27.10.22, 11:58 Nie przeszkadza ci krótki bardzo urlop z z czego ten kraj słynie? W pracy są mocno wymagający czy średnio czy na luzie? Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Tricki urodowe 27.10.22, 11:51 Czyli te wszystkie koreańskie pielęgnacje to na serio? Multum kosmetyków i tony czasu do obróbki tych rytuałów? Odpowiedz Link Zgłoś
nowyczlowiekforumu Re: Tricki urodowe 27.10.22, 11:53 Na serio. Najpierw jakieś mleczka, potem żele, pianki, serum, i inne cuda. Czasu im to dużo nie zajmuje, koleżanki z pracy mówią, że jak się wdrozysz to trwa to niewiele więcej niż umycie twarzy i wtarcie jakiegoś kremu. Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Tricki urodowe 27.10.22, 10:52 A dużo mam sposobów na szybkie, naturalne poprawienie urody. Na włosy to czesanie dobrą jakościowo szczotką skóry głowy, maska z dodatkiem oleju migdałowego lub oliwy robi moim włosom cuda,. Na odświeżenie trochę przetłuszczonych włosów w ciągu dnia posypuję szczyptą mąki ziemniaczanej, czekam kilka minut i wyczesuję zamiast kupnego suchego szamponu z wysuszcaczami. Na twarz to dodaję razem z serum olejek malinowy działa świetnie więc nie zawsze krem potrzebny. Czarne mydło zamiast peelingu na skórę twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Tricki urodowe 27.10.22, 11:07 > ciągu dnia posypuję szczyptą mąki ziemniaczanej,... a czy zasypka dla niemowlat tez sie do tego nadaje? tak pytam dla kolezki Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Tricki urodowe 27.10.22, 11:37 Nie próbowałam ale niech sprawdzi Odpowiedz Link Zgłoś
nowyczlowiekforumu Re: Tricki urodowe 27.10.22, 11:46 Też, bo to talk, zasysa tłuszcz 😀 ale raczej na jasne włosy, na tych ciemnych zawsze widać takie zmatowienie Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Tricki urodowe 27.10.22, 11:48 nowyczlowiekforumu napisał: > Też, bo to talk, zasysa tłuszcz 😀 ale raczej na jasne włosy, na tych ciemnych > zawsze widać takie zmatowienie Ja mam średnie, i nie powiem, że nic nie widać ale akceptowalnie jest Odpowiedz Link Zgłoś
nowyczlowiekforumu Re: Tricki urodowe 27.10.22, 11:49 Kilka lat temu używałam suchych szamponów, ale pamiętam że nabawiłam się wtedy takiego łupieżu, że od tamtej pory już wolę umyć codziennie włosy niż się bawić w pryskanie na sucho Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Tricki urodowe 27.10.22, 12:00 Mi to w ogóle zaczęły wypadać od tego, dziwne wiem ale tak było. Odpowiedz Link Zgłoś
nowyczlowiekforumu Re: Tricki urodowe 27.10.22, 12:06 To było lata temu a na wciąż pamiętam jaka ta skore miałam suchą po tych szamponach, koszmar Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Tricki urodowe 27.10.22, 12:20 > wolę umyć codziennie włosy niż się bawić w pryskanie na sucho Na sucho to tylko sporadycznie w niespodziewanie naglych sytuacjach. Pozniej zaraz umyc zanim zacznie swedziec Odpowiedz Link Zgłoś
nowyczlowiekforumu Re: Tricki urodowe 27.10.22, 12:23 Miałam taką koleżankę w liceum, która miała te włosy takie brudne, wszyscy się od niej odsuwali a ona chodziła dumna jak paw mówiąc że myje raz na dwa tygodnie i ma czyste. No i jak się okazało pryskala suchym codziennie i któregos razu poinformowała że jak myje po tych dwóch tygodniach to zdejmuje skorupę z tych włosów i wystarczy wypłukać woda, przez co oszczędza szampon taki normalny. To była jedna z tych rzeczy na których wspomnienie robi mi się do teraz słabo 😆 Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Tricki urodowe 27.10.22, 19:47 na mnie najlepiej działa dobry nastrój, uśmiech, pewność siebie. Każdy się na mnie wtedy spogląda i to nie dlatego, że wyglądam jak debil. Rok temu byłam niewidzialna. Mam długie włosy, zrobiłam rzęsy nieco i w zupełności wystarcza na podbój świata. W życiu tylu komplementów nie zbierałam, co teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.uuu Re: Tricki urodowe 28.10.22, 23:57 Acha, czyli grasz nieczysto a potem zbierasz pioruny 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Tricki urodowe 28.10.22, 08:28 Uśmiech tak mocno poprawia urodę ale naturalny moim zdaniem, nie wysilam się, żeby oni zwrócili uwagę. Poza tym facecie nie chce Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Tricki urodowe 28.10.22, 08:30 Poza v tym stwierdziłam, że faceci to takie smutasy często, że oni powinni o to zadbać zdecydowanie bardziej od kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
jasnozielona_roslinka Re: Tricki urodowe 28.10.22, 08:47 opuchlizne pod oczami likwiduje mi masło kawowe, tylko trzeba pamiętać żeby codzienie przed snem nałożyć. Wygladam na mniej zmęczoną Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Tricki urodowe 28.10.22, 09:21 > opuchlizne pod oczami likwiduje mi masło kawowe,... Brzmi duzo przyjemniej niz masc na hemorojdy, ktora podobno modelki wylansowaly jako dorazna pomoc na poranne sesje fotograficzne. Odpowiedz Link Zgłoś
jasnozielona_roslinka Re: Tricki urodowe 28.10.22, 09:50 i ładnie pachnie ale nie wiem, może ta maść na hemoroidy jeszcze lepiej działa- nie sprawdzałam masło kawowe nie jest doraźne i żeby był efekt trzeba systematycznie smarować Odpowiedz Link Zgłoś
jasnozielona_roslinka Re: Tricki urodowe 30.10.22, 17:13 Znam tylko z jednej La Le . Nie porównywałam Odpowiedz Link Zgłoś
koraleznasturcji Re: Tricki urodowe 31.10.22, 11:56 Mam z Biochemii Urody i też działa. Odpowiedz Link Zgłoś
novembre Re: Tricki urodowe 28.10.22, 10:08 Spotkałam dzisiaj koleżankę z pracy. Na co dzień ma ledwo widoczny makijaż albo i wcale, a dzisiaj odmalowała się na spotkanie z klientem. Powiem wam, laska ma 58 lat, ale czerwona szminka (nie bitch style, matowa i raczej spokojna czerwień) odjęły jej spokojnie z dziesięć lat. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Tricki urodowe 28.10.22, 18:29 zimna woda z rana, zwłaszcza po zarwanej nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonylucjan Re: Tricki urodowe 28.10.22, 21:16 Zawsze myje zimna ale nie widze efwktow Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Tricki urodowe 28.10.22, 21:36 Nie widzisz efektu bo on już jest. Myj gorącą przez jakiś czas, potem raz zimna i zobaczysz efekt 😜 Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.uuu Re: Tricki urodowe 28.10.22, 21:40 Dziękuję wszystkim za podpowiedź z tą beżową kredką! Zainwestowałam dzisiaj 5 zł i efekt super Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Tricki urodowe 28.10.22, 21:42 Ja kiedyś próbowałam z białą. Nie dałam rady, łzy ciurkiem. Jak to robisz? I czy na całej dolnej powiece, w sensie na tej linii? Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.uuu Re: Tricki urodowe 28.10.22, 21:47 Przejechałam po całej dolnej linii od wewnątrz. Mam wrażliwe oczy ale zero podrażnienia, za to jakbym spala kilka godzin dłużej Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Tricki urodowe 28.10.22, 23:39 annaboleyn napisała: > O. A jakiej marki kredka? Jak ktoś ma bardzo wrażliwe oczy to może lepiej znosić produkty ekologiczne. Bardzo dobrą kredkę ma marka PuroBIO Cosmetics w kolorze nude. Odpowiedz Link Zgłoś
jasnozielona_roslinka Re: Tricki urodowe 29.10.22, 08:50 zobaczyłam na te kredki, piszesz że do białka dobiera się kolor, czyli nie kolor nude? Odpowiedz Link Zgłoś
jasnozielona_roslinka Re: Tricki urodowe 29.10.22, 08:55 a okej, nie doczytałam do końca twojej wypowiedzi, biorę nude w takim razie Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Tricki urodowe 29.10.22, 10:50 jasnozielona_roslinka napisała: > zobaczyłam na te kredki, piszesz że do białka dobiera się kolor, czyli nie kolo > r nude? To uproszczenie, ale trochę tak, wtedy gdy białko pasuje do kolorystycznego typu. Ważniejszy od temperatury jest tu jednak kontrast barw (na dole jako słoneczko). Im większy kontrast tym lepiej pasuje biel jak np większości typom zimy i większości wiosny. Przygaszonym typom (słoneczko z chmurką) lepiej w kolorze nude, ale jesieniom może być lepiej w typowym beżu, a lato będzie wyglądać korzystniej w beżu wchodzącym ciut w róż, bo lato jest chłodnym typem. Typy u których kontrast leży gdzieś pośrodku (light spring, cool summer, warm autumn, deep winter), muszą sprawdzić, co im bardziej pasuje - biel, albo beż. Ja jestem light spring i bardzo jasny beż pasuje mi najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
jasnozielona_roslinka Re: Tricki urodowe 30.10.22, 17:23 Dzięki, ja nadal nie wiem jakim typem kolorystycznym jestem. Zamowie nude bo chyba najbezpieczniej. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.uuu Re: Tricki urodowe 28.10.22, 23:55 Essence. Acha, ona jest specjalnie do tej wewnętrznej linii, może to ma znaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Tricki urodowe 28.10.22, 23:58 Zerknę na obie, dzięki! Próbowałam sto lat temu i ta kredka to była jakaś zwykła, kosmetyczna, dość twarda na pewno. To był zły pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Tricki urodowe 29.10.22, 00:11 Ta Essence wygląda na ciut różową. PuroBIO jest klasycznym jasnym beżem. Niektórym lepiej też w czystej bieli. Dobiera się do naturalego koloru białka. Odpowiedz Link Zgłoś
youngagain Re: Tricki urodowe 29.10.22, 10:08 Ja mam jeszcze Zoeva beżowa B77. Jest idealna. Pięknie wygląda, dość miękka, nie drażni i długo się trzyma Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Tricki urodowe 29.10.22, 10:27 g.r.uuu napisała: > Essence. Acha, ona jest specjalnie do tej wewnętrznej linii, może to ma znaczen > ie? Czy to ta? Tych kredek są miliony...kupiłam ostatnio w Rossmann jakąś za 12 zł ale nie wiem nawet czy widzę różnicę ...może za jasna? Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.uuu Re: Tricki urodowe 29.10.22, 10:53 Tak, ta. A malujesz się na co dzień? Ja rzadko, więc u mnie cokolwiek na twarzy robi wizualną różnicę, jak masz makijaż regularnie to może inaczej odbierasz zmiany Odpowiedz Link Zgłoś
karotka_plus Re: Tricki urodowe 31.10.22, 11:50 >Ja kiedyś próbowałam z białą. Nie dałam rady, łzy ciurkiem. Jak to robisz? I czy na całej dolnej powiece, w sensie na tej linii? Podobnie tyle że dwa razy mrugnę okiem i nie ma... ani białej ani czarnej, zbierają się takie fafkucle czarne lub białe w wewnętrznym kąciku oka. Co robię nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
youngagain Re: Tricki urodowe 28.10.22, 23:13 Tak, beżowa kredkę na linię wodną od lat stosuje, mam taką z Sephory (ich markę). Nadaje fajny wypoczęty look. Do tego: - serum z kwasem glikolowym Liq CC night. O Panie, następnego dnia wieczorem jak spojrzałam w lustro aż krzyknęłam bo mi się luszczylo wszystko. Ale kolejny dzień bajka! Rozjaśnienie, wyrównanie kolorytu.. - maska z Wit C Bielenda Supreme lab Zużywam już 5 opakowanie, znakomicie rozjaśnia przebarwienia i wyrównuje koloryt - tłuste włosy i brak czasu - trochę pudru na pędzel i jazda. Nauczyłam się też na te gorsze włosów dni roboc dobieranca. Wygląda elegancko i nie widać, że nie miałam czasu myć włosów😀 - czerwona szminka, kalsyk gatunku - kręcenie loków na dwie apaszki. Odmieniło moje beauty life. Bez niszczenia włosów. Trwa chwilkę, a efekt jak po pół h z lokówka. Zawsze zbieram komplementy. Wkleję filmik. Jak mam już dwudniowe włosy i wiem że będą wyglądały słabo kolejnego dnia to właśnie psikam woda i kręcę na te apaszki, następnego dnia mam fryzurę jakbym spędziła dużo czasu nad nią, a to survival Odpowiedz Link Zgłoś
youngagain Re: Tricki urodowe 28.10.22, 23:18 Nie mogę znalezc filmiku z którego się nauczyłam, ale Rabie tak tylko zamiast sznurka od szlafroka mam dwie związane ze sobą apaszki Heatless Curls Tutorial | Shonagh Scott Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Tricki urodowe 30.10.22, 13:54 Podziwiam, że umiesz na tą apaszkę umiejętnie nawinąć. Mnie nie wychodzi się stosuję lokówkę parową to też jest dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
youngagain Re: Tricki urodowe 30.10.22, 22:12 No mi wychodzą naprawdę zarąbiste loki z tego. Po dwóch podejściach już się przyzwyczaja czlowiek. Naprawdę polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
youngagain Re: Tricki urodowe 31.10.22, 11:04 Tak mi to wychodzi. Wieczorem nakręcę i Ci wrzucę foto jak to wygląda. Mi to zajmuje serio max 1-2 min. Z ręką na serce. A efekt: Odpowiedz Link Zgłoś
youngagain Re: Tricki urodowe 31.10.22, 11:22 Dzięki. I naprawdę bez używania ciepła. Mam już związane na stałe dwie stare apaszki poświęcone na ten cel. Przypinamy je wsuwka na czy ku głowy, spryskuje włosy lekko wodą, dzielę na dwa i oplatam połowę włosów z jednej strony, tak jakby dobierając włosy, a potem z drugiej. Zakładam gumki, a potem te dwa paska wiążę na czubku głowy i idę w tym spać. Dłużej to teraz opisywałam niż zazwyczaj trwa zrobienie tego Odpowiedz Link Zgłoś
youngagain Re: Tricki urodowe 01.11.22, 10:28 Wczoraj wieczorem apaszkę na 2dniowe już włosy nakrecilam Odpowiedz Link Zgłoś
atoness Re: Tricki urodowe 30.10.22, 20:04 Mam dwa: wdupiemanie i wystawianie do zdjęć nóg, a nie twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
youngagain Re: Tricki urodowe 31.10.22, 11:27 A i jeszcze mi się przypomniało: - pomadka w kredce do ust golden rose matte kolor 16, piękna klasyczna czerwień, trwała i dająca się precyzyjnie nałożyć. Cudo. Kosztuje 12-16zl. - wcierka Agafii, stosuję od lat i mam zawsze sporo baby hair Odpowiedz Link Zgłoś