Gość: SilenceSH IP: 195.116.115.* 01.02.10, 11:00 Może zostawią ten milion w pełnej wersji, to byłby hardkor Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cubesan Re: Na szybko - anloki 01.02.10, 11:16 zgadzam się, że ilość przyznawanych "nagród" np. w takim mw 2 to lekka przesada. za byle pierdnięcie cały ekran mi błyszczy pokazując jaki to jestem zajebisty. bez wysiłku jestem po prostu "wspaniały" tak jak autor pisze, magia zaniknęła chociaż leveling trzyma przy grze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robercik Re: Na szybko - anloki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.10, 11:20 Napisz proszę czy cieżko sie grinduje punkty potrzebne na kolejne unlocki i jak szybko zdobywa sie kolejne levele? Ile godzin dziennie trzeba grać, zeby dobic do najwyzszego poziomu, tak aby miec wszystkie bronie? Czy wtedy gra oferuje jakis sensowny end-game? Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Re: Na szybko - anloki 01.02.10, 11:30 Może zostawią ten milion w pełnej wersji, to byłby hardkor ---- ta jak drużynę mam do rzeczy, to robię jakieś 3k z gry plus 2k z blaszek na rundę - już po 200 rundach miałbym ten milion ciekawe, czy jacyś goście zdążą jeszcze w becie pewnie znajdą jakiegoś exploita do levelowania... za naprawdę punkty szybko lecą, więc ja bym w tych okolicach szukał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HamP Re: Na szybko - anloki IP: *.nfz.gov.pl 01.02.10, 11:30 Teraz niestety jest ogólna tendencja, żeby robić gry dla tzw. "casual'i", bądź modyfikować już obecne, aby zadowolić rzesze ludzi, którzy to mają mało czasu na granie. Największy przykład, to oczywiście World of Warcraft. W podstawowej wersji gry (czyli do stycznia 2007 roku, kiedy to wyszedł Burning Crusade) po wskoczeniu na 60 poziom rozwoju postaci trzeba było odbyć miesiące grania, aby zdobyć porządny ekwipunek. Jednakże dużym plusem był szacunek ze strony innych graczy, a osobista satysfakcja skutecznie przyczyniała się do poprawy własnego ego . Obecnie wystarczy wskoczyć na 80 poziom i pograć w miarę regularnie przez tydzień/dwa, aby zdobyć całkiem niezły sprzęt. Ma to swoje plusy - tak, jak ja, mam mało czasu na granie (praca/rodzina), a więc w teorii powinienem się cieszyć, że szybciej mogę osiągnąć pewne cele. Niestety nie ma tej wspomnianej magii i uczucia, że osiągnęło się coś naprawdę wyjątkowego. Wydaje mi się jednak, że taki trend przez długi czas się nie zmieni i co więcej - takie podejście do tworzenia gier komputerowych będzie się pogłębiać. Trochę to przykre... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HamP Re: Na szybko - anloki IP: *.nfz.gov.pl 01.02.10, 11:32 @robercik - to nie MMO, nie ma end-game'u Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Re: Na szybko - anloki 01.02.10, 11:37 Ile godzin dziennie trzeba grać, zeby dobic do najwyzszego poziomu, tak aby miec wszystkie bronie? ----- wszystkie bronie są niepotrzebne. Tymi poczatkowymi można równie dobrze zabijać - jak gram medem, to korzystam z najwcześniejszego PKM, bo mi najbardziej leży (choć przyznam szczerze, że o wygodniej się celuje na większy dystans jak się ma kolimator, który nie zasłania sylwetki, ale to jest jakieś głupie 14k punktów, które się robi w dwie godziny) Odpowiedz Link Zgłoś
snejki Re: Na szybko - anloki 01.02.10, 12:01 Ja poruszę inny aspekt tej sprawy, a mianowicie to o czym wspomniał SS, że gracze i tak grali podstawowymi broniami, bo były lepsze. A więc balans broni. Są dla mnie dwie kategorie graczy. Pierwsi grają taki broniami, które są najefektywniejsze i aby mieć najlepszy skill, a drudzy grają 4 fun, grają taką bronią na jaką mają ochotę, nawet jak jest słaba. W Modern Warfare 1 niestety było tak, że bronie w trybie Hardkor, były FATALNIE zbalansowane. W kategorii karabinów prawie wszyscy latali z M4 -szybkostrzelnym i niesamowicie celnym (prawie zerowy odrzut) karabinem. W kategorii snajperek najlepsza była zdecydowanie ta pierwsza (można było z niej strzelać jak z karabinu), a z maszynówek większość brała p90 (50 naboi, dobra celność, wysoka szybkostrzelność) Jak jest w Modern Warfare 2 ? Zupełnie inaczej. Bronie w obrębie kategorii są dobrze zbalansowane, choć na ogół mają bardzo podobne statystyki. Zauważyłem, że gracze grają różnorodnym sprzętem i to jest fajne (nie tylko gracze 4fun). Odpowiedz Link Zgłoś
simplex Re: Na szybko - anloki 01.02.10, 12:07 Kolimiator zdobyć nie problem - ale pojawia się dylemat co wybrać - czy kolimator, czy szybsze poruszanie się, czy lepsza apteczka. Z tego co się orientuję, funkcjonalność dodawania "przyjaciół" nie działa w becie. Wysłałem i dostałem kilka zaproszeń, ale "friends" mam nadal 0 W związku z tym mam pytanie - w jakich godzinach, na jakich serwerach i pod jakimi ksywkami gracie? (moj nick w becie: Simplex) Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Re: Na szybko - anloki 01.02.10, 12:19 Ja poruszę inny aspekt tej sprawy, a mianowicie to o czym wspomniał SS, że gracze i tak grali podstawowymi broniami, bo były lepsze. ----- no i dlatego, że na klanówkach się grało bez unlocków, więc ludzie nie chcieli sobie psuć skilla odnośnie balansu w BC2 - najwięcej grałem medykiem i powiem, że te trzy spluwy, które ma, są świetnie zbalansowane - PKM ma kopa, średni odrzut i najmniejszy magazynek, SAW jest szybkostrzelny i ma mały odrzut oraz 200 pocisków w taśmie, ale relatywnie słabe kulki, a to chińskie "badziewie" lokuje się gdzieś pomiędzy nimi - mogę grać każdym, ale wolę PKM, bo mam sentyment od BF2 Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Re: Na szybko - anloki 01.02.10, 12:21 @simplex - friendsy działają, jak się doda z poziomu serwera, na którym równocześnie jesteście (tak piszą na bf.pl znaczy się) Odpowiedz Link Zgłoś
galekanalek Re: Na szybko - anloki 01.02.10, 12:45 E, Sławek znów wznosi peany nad BF2, ale nie jedna gra miała "anloki" przed BF2. Nawet chyba marny Americas Army. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baldi Re: Na szybko - anloki IP: *.chello.pl 01.02.10, 13:21 Poly wessie GC hura koniec z SSem !! forum.polygamia.pl/index.php/topic,1176.msg83494.html#msg83494 Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Re: Na szybko - anloki 01.02.10, 13:33 @galekanalek - możliwe, nie gram, nie grałem i grał nie będę w AA. Jakie tam były bronie do odblokowania? Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Re: Na szybko - anloki 01.02.10, 14:17 Poly wessie GC hura koniec z SSem !! forum.polygamia.pl/index.php/topic,1176.msg83494.html#msg83494 ------ dream on Odpowiedz Link Zgłoś
mathiuss Re: Na szybko - anloki 01.02.10, 14:32 @snejki Masz racje, bronie w MW1 byly zbalansowane ale TYLKO i wylacznie do gry normalnej, na 100 punktow zdrowia, z wszystkimi perkami. W trybie hardcore kazdy ma 30hp i wiele perkow traci mocno na znaczeniu (np. wieksze obrazenia- wystarczy obczaic tabelki z sila broni- ten perk w hc to strata slota) i stad to niezbalansowanie. Tak sobie pomyslalem kiedys, ze nawet podniesienie hp do 50 HC daloby juz rade. Tryb ten niestety mial bledne zalozenia, bo potem zdarzaly sie kwiatki typu strzal w stope z m9 zabija. Moim zdaniem jesli chce sie wprowadzic dobry hardcore to trzeba go odpowiednio przemyslec i przemodelowac. Sama zmiana hp i wywalenie huda to niezbyt fortunny pomysl. Odpowiedz Link Zgłoś
botek_xd Re: Na szybko - anloki 01.02.10, 16:23 @galekanalek To w AA były jakieś unlocki? Grałem w AA przez ładnych parę lat i z tego co pamiętam to nie było możliwości odblokowywania broni. W późniejszej wersji po awansie na 15 honor, po przejściu treningów miałeś dostęp do broni z klasy SF. Chyba także wraz ze wzrostem honoru wzrastała celność przy celowaniu. Więcej nie pamiętam... oświecisz mnie? Regularne granie w AA porzuciłem trochę czasu temu, ale czyżby od tego czasu aż tyle się pozmieniało? @SS - Szkoda, że nie pograsz w AA... swego czasu polskie community było jednym z większych na świecie, a gra była po prostu świetna dla osób lubiących coś innego niż CoD lub BF. Tylko dwie gry podbiły moje serce... Americas Army 2.x.x i Battlefield 2: Project Reality. Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Re: Na szybko - anloki 01.02.10, 16:46 @botek-xd - nie zagram w AA z powodów ideologicznych gdyby nie było to narzędzie propagandowe US Army, to chętnie, ale tak to dziękuję, postoję Odpowiedz Link Zgłoś
botek_xd Re: Na szybko - anloki 01.02.10, 17:21 Ale mnie nie interesuje, że nakłania młodych ludzi aby wstępowali do armii USA i walczyli gdzieś gdzie wcale nie powinno ich być... Ja mówię o całkiem fajnej grze, która zapewnia wiele mile spędzonych godzin w długie zimowe dni. Chociaż powoli gra odchodzi do lamusa, niestety... W AA grałem za młodu i teraz gdy już trochę podrosłem... Jakoś nie zauważyłem żeby mi mózg wyprało, chociaż kto to wie... Pozory podobnież mylą Odpowiedz Link Zgłoś
elcidx Re: Na szybko - anloki 01.02.10, 21:03 Po weekendzie grania max lvl i wszystkie unlocki jakie tylko się dało, co do joty ^^ Szkoda, że system znajomych nie działa ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lopez Re: Na szybko - anloki IP: *.chello.pl 01.02.10, 21:43 tak niech agora zamknie to żenująco głupie trolowisko zwane GC i całą parę da w Polygamię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Na szybko - anloki IP: *.chello.pl 01.02.10, 21:51 @botek-xd - nie zagram w AA z powodów ideologicznych gdyby nie było to narzędzie propagandowe US Army, to chętnie, ale tak to dziękuję, postoję @ US Army z pewnością płacze jak bóbr z tego powodu ! Odpowiedz Link Zgłoś