12.07.10, 19:18
Wieeec , dorwałem sie do freespace 2 ale wiem ze wciągne go w godzin kilka. Dlatego potrzebuje czegos na przedłużenie klimatu laserów, wielkich statków kosmicznych itp.
Oczywiscie w tym celu potrzebuje waszej pomocy. Czy mozecie cos polecic własnie w klimacie gwiezdnego latania ?

Myslałem nad X3 ale podobno ekonomia jest zbyt przekombinowana. Ale nie grałem wiec sie nie wypowiem.
Obserwuj wątek
    • fompt Re: Space Sim 13.07.10, 09:42
      Freelancer był dość fajny, choć nie wiem czy do końca o to ci chodzi smile
    • kajtomato ;) 30.08.10, 17:51
      z serią X jest taki problem, że każda nowa gra jest.... taka jakby
      wybrakowana... ale przez to że jest jedyna taka gra na rynku (duża nisza) ma
      mnóstwo fanów i ogromne zaplecze moderskie, sama gra jest dosyć podatna na
      modyfikacje dlatego pojawia się mnóstwo dodatków (statki z Star Warsów,
      BattleStar) nowe skrypty AI, skrypty usprawniające ekonomie, skrypty
      wywołujące wojny między rasowe :-} naprawdę mnóstwo tego, niestety przez to
      trzeba poświęcić dużo czasu na szukaniu odpowiednich modów, narzędzi i
      skryptów zanim gra pokaże nam swoje najlepsze oblicze, trzeba też poświęcić
      dużo czasu na poznanie wewnętrznego świata, np masz działo o przykładowej
      nazwie BFG, (tylko przykład tongue_out ) masz nazwę i krótki lakoniczny opis.... takie
      rzeczy jak moc i skuteczność musisz wybadać sam lub skorzystać z fanowskich
      baz danych :-] w najnowszej części chyba się to zmieniło, jest wbudowana
      encyklopedia, ale nie pamiętam czy piszą np że działo x ma y dmg. W najnowszej
      części w ogóle jest dużo usprawnień, głównie dlatego że zatrudnili moderów se
      sceny tongue_out przez te wszystkie lata byli trochę jakby głusi tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka