shen0life 01.11.10, 21:08 Siema Opiszcie GRY które naprawdę was wciagneły ! Nie wiem co mnie wzielo zeby napisac taki Temat ale chce poznac gry ktore wciagaja na maxa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gam-er Re: Gry które najbardziej wciągają 01.11.10, 21:55 Ach, zapomniałem uzasadnić -fabuła rodem z hollywood. Co tu dużo mówić, nawet Glukhovsky lepiej by tego nie wymyślił -szata graficzna powoduje nieodwracalny opad szczeny(zapomnijcie o Crysisie czy Borderlands) . Nareszcie czuje się jak w prawdziwej stajni -wisienką na torcie są rozbudowane zadania, oraz ogromna ilość koni z możliwością tuningu Na sójkę syberyjską, zapomniałem jeszcze o niebiańskiej grze wieloosobowej. Masa trybów jak wyścigi rydwanów czy czyszczenie boxów na czas, są strzałem w dziesiątkę i nawet osławiony multi z BF:BC 2 może co najwyżej polerować trawnik przed domem twórców "kocham konie 2". Odpowiedz Link Zgłoś
deamon-pl Re: Gry które najbardziej wciągają 02.11.10, 08:23 falluta 3,falluta las vegas,dragon age,"mass 2",stary utreal turmamnet ,niestety reszty dobry gier nie pamiętam mnie wciągnęły . Odpowiedz Link Zgłoś
true_mayonez Re: Gry które najbardziej wciągają 02.11.10, 15:49 ostatnio Brutal Legend na tyle, że przeszedłem trzy razy (ale na czwarty już brakło mi pary ) a 'ever' to cóż, nie odkryję Ameryki jak powiem: arcanum, fallout 1 i 2, gothic 1, planescape torment, wiedźmin, stalker 1. współczesne superprodukcje gaszą mój entuzjazm QTEventami powtykanymi w rozgrywkę w dziwnych miejscach. i nadmiarem strzelania (nie przepadam za shooterami). Odpowiedz Link Zgłoś
kattoo Re: Gry które najbardziej wciągają 04.11.10, 00:42 Settlers 2 - obowiązkowo na dwie myszki z kumplem z podwórka, gdy masz 12 lat; Heroes of Might and Magic 2/3 - ... Rollercoaster/Transport Tycoon / SimCity 2000/3000/4 Obowiązkowo Fallout 1,2, F3, choć nie podobał mi się jako przynależny do universum Falloutowego, jako gra sama w sobie nie była zła, ostatnio Fallout NV. Przy okazji wspomnę serię TES: W sumie grałem we wszystkie części, ale chyba najbardziej wciągnął mnie Buggerfall... setki godzin, Morrowind też, choć nie miałem okazji grać zbyt długo, Oblivion to generalnie jakaś ładnie, swego czasu, wyglądająca pomyłka. Nie wiem, czy to się też podpada w kategorię wciągających, ale wszelkiej maści FPP z multiplayerem, czyli Quake 1,2,3, Counter-Strike, jak również multi RTS-y, czyli AoE 1,2, SC 1&2, Red Alert (tylko jedynka) no i niezapomniane Populous 3... No, byłbym zapomniał: cała seria Civilization, pewnie z kilka tysięcy godzin przy niej zeszło. Jak tak patrzę na tą długą listę (a to tylko gry, które wciągnęły), to albo powinienem już sobie dać spokój albo się związać z branżą... Odpowiedz Link Zgłoś
mathiuss Re: Gry które najbardziej wciągają 04.11.10, 12:00 Mnie nic nie wciagnelo. Gry sa dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
siemion_2 Gry wciągające 04.11.10, 19:17 Jane's Attack Squadron - symulator lotniczy, II wojna, miał śmieszne błedy, ale grało się genialnie... jak już człowiek cudem nauczył się sterować Hidden & Dangerous 2 - mój pierwszy FPS, pierwsza gra, w którą grałem przez neta, na 6 lat wsiąkłem - można powiedzieć, że zdeterminowała mój styl gry, w H&D2 grało się powoli, więc w CoD nigdy nie nadążam Odpowiedz Link Zgłoś
known2own Re: Gry które najbardziej wciągają 05.11.10, 11:57 Siema ziomuś! Gry są dla dzieci i mięczaków! Naprawdę wciągają tylko dopalacze i hazard na maszynach o niskich wygranych! Odpowiedz Link Zgłoś
k0d Re: Gry które najbardziej wciągają 05.11.10, 12:04 Ale chodzi ci o takie supersłitaśne gierecki co to wciągają jak przytulanie słitaśnych kociaków? Odpowiedz Link Zgłoś
epic_rulez Re: Gry które najbardziej wciągają 05.11.10, 12:24 z serii ta gra mnie wciagnela - MMO nie maja sobie rownych. 5 lat w UO i prawie drugie tyle w WoW'a. Oczywiscie z malymi przerwami, bywaly tygodnie gdzie gralo sie po 12 godzin na dobe. Gry na singla czy inne fpsy na multi to pikus. Odpowiedz Link Zgłoś
bosman_plama Re: Gry które najbardziej wciągają 05.11.10, 12:30 Jeżeli lubisz gry strategiczne, to zdecydowanie seria Cywilizacja (w moim przypadku z wyłączeniem trzeciej części) zasysa na całe dni i noce. Chyba tylko Total War (ale głownie Medieval - obie części - i Rome) może się z nią równać pod względem "syndromu jeszcze jednej tury". W przypadku cRPG podobnie działają gry spod znaku Black Isle a ostatnio Fallout:New Vegas. No i gry Troiki (w moim przypadku z wyłączeniem Świątyni pierwotnego zła). FPP to oczywiście Call of Duty. Odpowiedz Link Zgłoś
baal.namib Re: Gry które najbardziej wciągają 05.11.10, 13:19 Ze strategii warto wypróbować całą sagę Homeworld. Od 1-nki przez Cataclysm po 2-kę. Oczywiście też Ground Control, obydwie części. Odpowiedz Link Zgłoś
michrz Re: Gry które najbardziej wciągają 05.11.10, 13:50 Disciples 2 : Bunt Elfów - ta turówka zjadła mi masę czasu, jest po prostu genialna Oprócz tego Morrowind, te dwie gry zdecydowanie najwięcej czasu mi zajęły. Kolejne miejsca to Oblivion, Baldury, Dragon Age (mówię o czasie, takie Planescape Torment chociaż świetny jest krótszą grą) Odpowiedz Link Zgłoś
logrus Re: Gry które najbardziej wciągają 05.11.10, 14:46 u mnie to było: homm3, Baldur's Gate (całe szczęście że dorwałem go między sesją zimową a letnią, heh bo pewnie byłyby poprawki), BG 2, KOTOR, Europa Universalis 2, no i seria dawniej CM teraz FM (ehh te zarwane noce z kumplami przy którejśz lig) Odpowiedz Link Zgłoś
aryman222 Re: Gry które najbardziej wciągają 05.11.10, 14:57 wiele tego było... w tej chwili przychodza mi na mysl: - Rome: Total War - Fallout 2 - Civilisation 4 - Heroes of M&M IV (a właśnie, że tak!) - Space Rangers 2 - i zdaje się dołącza właśnie Fallout New Vegas Odpowiedz Link Zgłoś
lordzfc Kozacy, RTW itd 05.11.10, 19:38 Kozacy - moja pierwsza sieciówka i nie liczę godzin które przy tej grze spędziłem. Jednak w tym wypadku oprócz czystego grania należało dołożyć ogromną ilość czasu spędzonego na forach. Nadal na cossacks.sztab.com mam profil gdzie jest ponad 700 postów Rome total war - vanilla była kiepska. Dopiero mody dawały ogrom zabawy. Obecnie do tej gry wróciłem i tworzę swoje imperium w Roma Surrectum 2 Medieval 2 tw Galactic Civilizations II, Sins of Solar empire - czasopochłaniacze Hearts of Iron 2 - klasyka. Drugiej takiej gry nie będzie. I pomimo większych możliwości, HoI 3 dwójce nie dorównuje No i tyle. Jak sami widzicie znalazły się na liście wyłącznie strategie Odpowiedz Link Zgłoś
han_solo_79 Re: Kozacy, RTW itd 06.11.10, 18:13 Napiszę co w ciągu ostatnich 5 lat mnie wciągnęło, bo tego co drzewiej to trochę było (i czasami jeszcze teraz ciupię): - Rome:TW, Mediewal2:TW i Empire:TW - ten ostatni najbardziej, w Shoguna i pierwszego Medka nie gram bo mi nie pasuje koncepcja mapy strategicznej - Train Simulator RailWorks - bardziej mi leży niż te gry od Aurana - ścigały od SimBina - najwięcej w WTCC - Borderlands - dwa przejścia + mody (chociaż teraz utknąłem na Knoxx'ie, znudziło mi się łażenie przez całą planszę) - Mass Effect 1 i 2 - jedynkę trzy razy ukończyłem, dwójkę na razie raz, bo czekam na wszystkie DLC Odpowiedz Link Zgłoś
devdd Re: Gry które najbardziej wciągają 06.11.10, 19:46 Master of Orion 2. Nic juz pozniej nie wyssalo mi tyle czasu... potrafilem wlaczyc o 10rano i wylaczyc o 4 nad ranem i tak przez 2 miesiace... a pozniej odkrylem z bratem tryb gorace krzeslo i na nowo nas wessalo Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroclove Re: Gry które najbardziej wciągają 07.11.10, 12:25 w przeciągu paru lat trochę się tego by i zebrało, ale licząc ostatnie 2, 3 tygodnie to MOH w multi Odpowiedz Link Zgłoś