Dodaj do ulubionych

Xbox odtwórz dvd

IP: *.dynamic.chello.pl 29.12.10, 13:32
Siema. Dziś wkładam oryginalną grę-Cod MW2 do konsoli, tacka się zamyka, wczytuje grę i wyskakuje "Odtwórz DVD" wysunąłem, wsunąłem jeszzce raz i wszystko działa jak należy. To już się stało któryś raz płyta bez rys, gra zaistalowana na HDD, od czego to mogło być? Czy napęd się psuje? Czy też tak kiedyś mieliście?
Obserwuj wątek
    • s.p. Re: Xbox odtwórz dvd 29.12.10, 13:39
      Miałem tak. Pojawiało się to coraz częściej aż przestało w ogóle czytać płyty i musiałem podkręcić laser i wkońcu go wymienić
    • capforever Re: Xbox odtwórz dvd 29.12.10, 13:46
      Naszczęscie nie ja lecz znajomy miał podobny problem , gra raz sie wyczytywała raz nie , aż w końcu Xbox przestał czytać płyty wcale , oddał na gwarancje i wymienili mu napęd.
    • Gość: mqw Re: Xbox odtwórz dvd IP: *.dynamic.chello.pl 29.12.10, 14:06
      Ale, jak wyskoczyło mi to dopiero 3ci raz od 7 miesięcy, to już napęd się je*ie?
      • capforever Re: Xbox odtwórz dvd 29.12.10, 14:15
        Gość portalu: mqw napisał(a):

> Ale, jak wyskoczyło mi to dopiero 3ci raz od 7 miesięcy, to już napęd się je*ie
        > ?
        Koleś siejesz panike , z twojego opisu wywnioskowałem ,ze problem powtarza sie notorycznie . Skoro zdarzyło się to 3 razy to żaden powód do niepokoju
        • Gość: mqw Re: Xbox odtwórz dvd IP: *.dynamic.chello.pl 29.12.10, 14:19
          A miał ktoś tak kiedyś, że zamiast uruchom jakąś tam grę wyskoczyło odtwórz dvd?

• leor Re: Xbox odtwórz dvd 29.12.10, 17:53
            Ja tak miałem, z biegiem czasu coraz rzadziej wczytywało płyty aż w końcu zupełnie przestało. Zawsze pojawiało mi się "otwórz DVD". Oddałem na gwarancję i wróciła do mnie konsola z wymienionym napędem na Lite-On. Jeśli problem zacznie się pojawiać coraz częściej to możesz myśleć o gwarancji jeżeli takową jeszcze posiadasz wink Pozdrawiam.
            • Gość: Mqw Re: Xbox odtwórz dvd IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.12.10, 18:18
              Ale ja mialem odtworz dvd, mam naped liteon v3, czy one są awaryjne?
    • fisz96 Re: Xbox odtwórz dvd 29.12.10, 23:58
      Chłopie nie ma co się martwić Xbox po prostu ma humory jak Kobiety . To nie oznaka że konsola się psuje czy coś to błąd w systemie btw. ja też tak mam czasami i się jakoś tym nie przejmuję . Pozdrawiam scianasciana
      • Gość: mqw Re: Xbox odtwórz dvd IP: *.dynamic.chello.pl 30.12.10, 09:07
        Dzięki.
        • Gość: mqw Re: Xbox odtwórz dvd IP: *.dynamic.chello.pl 30.12.10, 09:50
          mhm, ja na początku miałem 1 raz, po jakiś 3 miesiącach 2gi raz i teraz po 7 miesiącach od początku 3 ci raz. Za każdym razem było Odtwórz DVD. Ale nie próbowałem w to wchodzić, tylko wysunąłem i wsunąłem. Więc chyba wszystko jest w porządku, nie? Jakby się ktoś (kto ma jaspera z litkiem v3, nieprzerobionego oczywiście) mógłby się wypowiedzieć, czy kiedyś też tak miał, to byłbym wdzięczny.
          • szela_512 Re: Xbox odtwórz dvd 30.12.10, 11:09
            Ja mam :X360 Elite Jasper ,Liteon V3 ale mam zrobione "kopie zapasowe" , i mam x'a 6 miesięcy i odtwórz DVD miałem chyba 1 raz a może 2 , nie pamiętam.winkAle to było na kopiach zapasowych.wink

pozdro;]
          • szela_512 Re: Xbox odtwórz dvd 30.12.10, 11:10
            Witam.

Ja posiadam X360 Elite Jasper , Liteon V3 , ale mam "kopie zapasowe" .Mam x'a około 6 miesięcy i na kopiach zapasowych "odtwórz DVD "miałem tylko raz , a może 2 jak brat grał nie pamiętam.Dodam , że wszystkie gry zainstalowane są na HDD.wink

Pozdro..;big_grin
            • Gość: mmmm Re: Xbox odtwórz dvd IP: *.dynamic.chello.pl 30.12.10, 11:22
              Ale mi chodziło o oryginały. Miał tak ktoś?
              • Gość: mqw Re: Xbox odtwórz dvd IP: *.dynamic.chello.pl 30.12.10, 12:12
                Ale mi chodziło o oryginały. Miał tak ktoś?
    • capforever Re: Xbox odtwórz dvd 30.12.10, 16:45
      Chłopie , każdy swego czasu zbierał kase na konsole z kieszonkowego więc rozumiem ,ze cie to cholernie martwi , ale to nic takiego, czasem poprostu tak się dzieje , zacznij panikowac gdy błąd będzie ci wyskakiwał częsciej , dużo częsciej niz 3 razy przez ponad pół roku
    • khad Re: Xbox odtwórz dvd 10.01.11, 12:50
      @mqw

Dbaj o napęd. Nie graj z napędu, instaluj gry na dysku, przedłużysz jego życie i problem powinien zniknąć.
      • Gość: mqw Re: Xbox odtwórz dvd IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.11, 15:59
        I dokładnie dziś stało mi się to 4ty raz... już nie wiem.
        • Gość: mqw Re: Xbox odtwórz dvd IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.11, 17:26
          Czy to coś z napędem, czy jak... Martwić się?
          • Re: Xbox odtwórz dvd 07.02.11, 18:51
            Jak nie chcesz się martwić to na gwarancję oddaj...
          • rivriet Re: Xbox odtwórz dvd 08.02.11, 00:10
            Rany boskie... Tak, Xbox Ci się zepsuje. A wiesz, że ta konsola posiada coś takiego jak gwarancja? Aaa, no i wyobraź sobie, że w przypadku zepsucia, nowy napęd kosztuje 60zł. Też mi powód do zmartwień.
            • Gość: mqw Re: Xbox odtwórz dvd IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.11, 12:35
              To był dokładnie 4ty raz od 10 miesięcy. Nie wiem, czy się martwić, czy to jest normalne?
              • khad Re: Xbox odtwórz dvd 08.02.11, 15:25
                stary, to jest elektronika, naped dvd. Lasery sie brudza, tacki wyrabiaja, rozne rzeczy sie dziac moga, dlatego jak napisalem - ogranicz do minimum granie z napedu - po co masz dysk twardy w konsoli? - zeby trzymac tam m.in. gry. Tym sposobem i naped szczesliwy i plyta mniej porysowana i konsola ciszej chodzi. Wszyscy zadowoleni.
                • Gość: mqw Re: Xbox odtwórz dvd IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.11, 16:40
                  A ktoąś wyżej napisał:
                  Naszczęscie nie ja lecz znajomy miał podobny problem , gra raz sie wyczytywała raz nie , aż w końcu Xbox przestał czytać płyty wcale

Więc już nie wiem, gram tylko z HDD, od razu gry instaluje.
                  Wszyscy zadowoleni, prócz mnie, bo coś się z konsolą dzieje...
                  • Gość: mqw FISH96 IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.11, 16:44
                    Chłopie nie ma co się martwić Xbox po prostu ma humory jak Kobiety . To nie oznaka że konsola się psuje czy coś to błąd w systemie btw. ja też tak mam czasami i się jakoś tym nie przejmuję . Pozdrawiam scianasciana

słuchaj Fish, miałeś ten błąd na oryginalnych płytach?
                    I miałeś napisane: otwórz, czy odtwórz DVD?
                    Z góry dzięki. suspicious
                    • Gość: mqw Re: FISH96 IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.11, 16:45
                      Aha, i jakiego masz xboxa Slim, Jasper?
                      I jaki napęd, LiteOn, czy jaki?
                      • Gość: mqw Re: FISH96 IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.11, 21:37
                        UP, może w końcu Fish to przeczyta i odpowie, jakiego ma Xboxa (slim, jasper czy jaki) i jaki napęd?
                        • Gość: mqw Proszę o odpowiedz! IP: *.dynamic.chello.pl 10.02.11, 22:23
                          Proszę osobę, która ma xboxa 360 z napędem LiteOn v3, żeby napisała, czy KIEDYKOLWIEK pojawił się zamiast Włącz grę - odtwórz dvd. Nie wiecie, jakie to dla mnie ważne. Proszę o poważne odpwiedzi.
                          • sora_no_iro. Re: Proszę o odpowiedz! 11.02.11, 01:12
                            a może dasz sobie już spokój, co? Wbij sobie wreszcie do tego pustego łba, że nic się złego z konsolą nie dzieje i przestań pajacować. Zadając w kółko głupkowate pytania, nie przedłużysz życia konsoli. Jeśli ma paść to padnie nawet bez wcześniejszego wywalania błędów. A poważna odpowiedź na twoje pytanie brzmi: na pewno wielu osobą coś takiego się pojawiło, bo nie jest to nic niezwykłego. Masz sprawną konsolę, to się nią ciesz. Na panikę przyjdzie czas, dopiero gdy ów "problem" zacznie występować kilka razy dziennie i to w trakcie gry...
                            • sora_no_iro. Re: Proszę o odpowiedz! 11.02.11, 01:14
                              osobom* sciana
                              • Gość: mqw Re: Proszę o odpowiedz! IP: *.dynamic.chello.pl 11.02.11, 10:51
                                Dzięki za pomoc sora. Temat proszę usunąć piwo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka