lubiemajonez
21.03.11, 23:55
Witam. Wczorajsza zapowiedź admina LOT dotycząca porównania pełnoprawnego kodu crysisa 2 skłoniła mnie dzisiaj do odwiedzenia wyżej wymienionej strony internetowej. Spodziewałem się zdecydowanego zwycięstwa xboxa, rozmazanych tekstur w wersji na ps3 i gorszej rozdziałki na czarnuli, jednak ku mojemu zdziwieniu, dane było mi obejrzeć niemal identyczny wygląd gry na obydwu platformach! Co więcej, można by się pokusić o stwierdzenie, iż lighting wypada nawet lepiej na ps3 w porównaniu z xboxem. Teraz pytanie- po co, mając tak dobry kod, crytek wolał wstawić kupiaste demo, które nie dość że wyglądało o klasę gorzej niż na konkurencyjnym sprzęcie, to w dodatku potrafiło zdrowo chrupnąć i straszyć delay'em.? Demo ma zachęcić do kupna, więc czy ze strony marketingowej nie lepiej byłoby nie wypuszczać w ogóle tak słabej wersji kodu? (zakładając, że z jakiejś przyczyny nie można było udostępnić golda)
link do porównania:
www.lensoftruth.com/head2head/verdictscreen-shot-comparison/head2head-crysis-2-retail-screenshot-comparison/
Co prawda to tylko screeny i nie przedstawiają ewentualnych problemów ze screen tearingiem, popupem, fadeinem i spadkami animacji, ale czemu by im nie uwierzyć? W końcu w kwestii wyglądu, jak widać wywiązali się z obietnic i gra wygląda praktycznie identycznie na obydwu systemach. może pod względem działania będzie podobnie?