Dodaj do ulubionych

Tanie punkty z allegro 6000 za około 50 zł

IP: *.dynamic.chello.pl 01.04.11, 11:19
Siema. Mam pytanie, skąd pochodzą te punkty?
Czy mogę otrzymać bana na konsolę/konto?
Czy to jest bezpieczne?
Bo zamierzam kupić 6000 punktów, ale mam wątpliwości co do legalności i bana.
Z góry dzięki za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • turbogadkotick Re: Tanie punkty z allegro 6000 za około 50 zł 01.04.11, 11:42
      Proceder jest w pełni nielegalny, bo nawet jakby jakimś cudem pochodziły z legalnego źródła, to MS zabrania handlu i wymieniania się kontami.
      • khad Re: Tanie punkty z allegro 6000 za około 50 zł 01.04.11, 11:57
        Ja slyszalem ze te punkty sa nabywane legalnie ale za kase z kradzionych kart platniczych - nie wiem czy to prawda. Niemniej jednak bana nie dostaniesz bo kupujac takie punkty kupujesz de facto konto z tymi punktami i masz ilestam dni na ich wykorzystanie. Potem kasujesz konto i grasz w "kupione" gry juz na swoim. Nigdy tego nie probowalem mowiac szczerze bo ogolnie nie lubie kupowac czegokolwiek od zlodzieji smile
        • khad Re: Tanie punkty z allegro 6000 za około 50 zł 01.04.11, 11:57
          *złodziei
          • Gość: WR Re: Tanie punkty z allegro 6000 za około 50 zł IP: *.dynamic.chello.pl 01.04.11, 12:29
            Ok. Ja raczej też nie kupię, bo boję się bana. Ale na allegro kupują na jednej aukcji (w 7 dni) przykładowo 200 takich kont. A MS z tym nie walczy?
            • Gość: WR Re: Tanie punkty z allegro 6000 za około 50 zł IP: *.dynamic.chello.pl 01.04.11, 12:39
              Bo za te 50 zł można kupić 3 dobre gry.
              Niby się opłaca...
        • diehardtrilogy Re: Tanie punkty z allegro 6000 za około 50 zł 01.04.11, 12:52
          khad napisał(a):

> Ja slyszalem ze te punkty sa nabywane legalnie ale za kase z kradzionych kart p
          > latniczych - nie wiem czy to prawda. Niemniej jednak bana nie dostaniesz bo kup

To nie jest raczej możliwe. Nie na taką skalę. Jeśli możnaby to do czegoś odnieść, to do afery z generatorem kodów punktów MS, która wybuchła jakiś czas temu.
          • ff_fan Re: Tanie punkty z allegro 6000 za około 50 zł 01.04.11, 21:04
            Oj i tu sie mylisz, jest to mozliwe i to na o wiele wieksza skale
            • diehardtrilogy Re: Tanie punkty z allegro 6000 za około 50 zł 02.04.11, 23:46
              ff_fan napisał(a):

> Oj i tu sie mylisz, jest to mozliwe i to na o wiele wieksza skale

Ale nie sądzę, by miało to "jedno z drugim" aż taki silny związek. Moim zdaniem na 99% te punkty pochodzą z generatora. W ten sposób "cwaniacy" podejmują znacznie mniejsze ryzyko, bo za generowanie lewych kodów grozi znacznie mniej, niż za kradzież środków z czyjejś karty.
        • Gość: mark24 Re: Tanie punkty z allegro 6000 za około 50 zł IP: *.sqy-bng-011.adsl.virginmedia.net 08.04.11, 10:08
          legalnie ale za kradzioną kasę. Czyli jak zatankuję i zapłacę podrobionymi banknotami to benzynę zakupiłem legalnie, tylko kasa była nieprawdziwa? big_grin
      • diehardtrilogy Re: Tanie punkty z allegro 6000 za około 50 zł 01.04.11, 13:07
        turbogadkotick napisał(a):

> Proceder jest w pełni nielegalny, bo nawet jakby jakimś cudem pochodziły z lega
        > lnego źródła, to MS zabrania handlu i wymieniania się kontami.

Prawo a umowa Terms & Conditions to dwie różne rzeczy. Microsoft może co najwyżej zrobić jedną z dwóch, wymagających z ich strony poświęcenia uwagi danej sprawie rzeczy: a) wycofać licencję na treści zakupione za owe punkty, b) zbanować konto korzystające z tych treści. Czy któryś z użytkowników takich punktów zetknął się z tym (patrząc na Allegro jest ich naprawdę wielu)? Jeśli chodzi o legalność, to MS mógły procesować się cywilnie z takimi "cwanymi" allegrowiczami...
    • suchy_ Re: Tanie punkty z allegro 6000 za około 50 zł 01.04.11, 12:44
      polygamia.pl/Polygamia/1,96455,8134409,Skad_sie_biora_tanie_punkty_na_Allegro_.html?bo=1
      Tutaj przeczytasz artykuł na ten temat. Zjawisko to trwa już co najmniej kilka miesięcy, a MS do dzisiaj milczy na ten temat. Jedynie istnieją plotki i domysły, oficjalnej informacji nie znajdziesz.
      • Gość: Rivriet Re: Tanie punkty z allegro 6000 za około 50 zł IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.11, 12:52
        Oficjalną informację zdobędziesz u mnie. Już w kilku wątkach pisałem na ten temat. Punkty nie pochodzą z kradzionych kart kredytowych. W systemie bankowym Xbox.com jest mała tak jakby luka prawna, którą można wykorzystać jeśli się ma trochę oleju w głowie. Pisałem już o tym na łamach Poly nie raz. Microsoft nie banuje za to konsoli.
        • angh Re: Tanie punkty z allegro 6000 za około 50 zł 01.04.11, 13:29
          czasem nie pochodza, czesto jednak pochodza. Wystarczy poczytac zagraniczne fora, kilka razy udalo sie zlapac zlodzieji. Oby udawalo sie czesciej, i oby ms zaczal w koncu normalnie reagowac.
          • Gość: WR Re: Tanie punkty z allegro 6000 za około 50 zł IP: *.dynamic.chello.pl 01.04.11, 17:39
            Dobrze, a jak myślicie, czy jakby już miał być ban, to na konto, czy na konsolę?
            Bo w sklepie przykładowo Halo:Reach kosztuje 100zł. a tu za 55zł mam Reach'a, assassina II, i jeszcze jakiąś drobną Arcade.
            Oferta bardzo kusząca, ale nie wiem, czy ktoś z polygamistów z tego kiedykolwiek korzystał? Były jakieś problemy?
            • blademaster_pl Re: Tanie punkty z allegro 6000 za około 50 zł 01.04.11, 18:04
              Ja korzystałem kilka razy i żadnego bana nie dostałem.
              Microsoft nic z tym nie robi wiec malo mnie to interesuje skad pochodza te tanie punkty.
              Kupiłem za nie : Shanka,Limbo,Lare croft itd.
              • Gość: WR Re: Tanie punkty z allegro 6000 za około 50 zł IP: *.dynamic.chello.pl 01.04.11, 18:42
                A, czy przy okazji banowania pirackich konsol, nie pobanujoą czasem użytkowników tych punktów?
                • Gość: Shaq Re: Tanie punkty z allegro 6000 za około 50 zł IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.11, 18:47
                  Uważaj aby ciebie za idiotyzm nie zbanowali. Nic z tym nie robią, nie mają nawet oficjalnego stanowiska w tej sprawie.
                • rivriet Re: Tanie punkty z allegro 6000 za około 50 zł 01.04.11, 19:13
                  @WR - Czy przeczytałeś uważnie moją wiadomość? Jak tak, to po co jeszcze te pytania?
    • Re: Tanie punkty z allegro 6000 za około 50 zł 01.04.11, 19:52
      Mi się wydaje że m$ wie o wszystkim na eBay.com też są takie konta ale po co mają z tym co kolwiek robić wydawać pieniądze po to żeby Łapać złodziei z skoro się tylko na tym bogacą niech dziennie sprzeda się 100 kont po 6k msp to mają zysku 20 tyś zł dziennie. A powołanie odpowiednich ludzi rozprawy sądowe prawnicy itp to tylko koszty więc po co im to za bardzo takie konta nie psują im wizerunku ani bezpośrednio nie szkodzą ...
      • Gość: WR Re: Tanie punkty z allegro 6000 za około 50 zł IP: *.dynamic.chello.pl 01.04.11, 20:13
        No, ale może zaczną walczyć z nabywcami, a nie ze sprzedającymi? Zaczną banować konsole?
        • rivriet Re: Tanie punkty z allegro 6000 za około 50 zł 01.04.11, 20:41
          Jezus Maryja... Czytałeś kiedykolwiek regulamin Xbox Live? Nie? To przeczytaj. NIE ZBANUJĄ CI ZA TO KONSOLI. Kupię takie konto i zaloguję się na nim np. w jakiejś knajpie z konsolami. I co, pozbawię lokalu zysków? Potem z tym samym kontem obejdę pół Krakowa. Zbanować to mogą, ale w ekstremalnych warunkach tylko TO konto, a nie konsole.
          • Gość: WR Re: Tanie punkty z allegro 6000 za około 50 zł IP: *.dynamic.chello.pl 01.04.11, 20:51
            A moje "oryginalne" konto, na którym będę grał może zostać zbanowane?
            Bo już widzę, że konsola na 100% nie.
            • rivriet Re: Tanie punkty z allegro 6000 za około 50 zł 01.04.11, 23:10
              "Zbanować to mogą, ale w ekstremalnych warunkach tylko TO konto, a nie konsole. " - Którego z tych słów nie zrozumiałeś?
              • Gość: WR Re: Tanie punkty z allegro 6000 za około 50 zł IP: *.dynamic.chello.pl 01.04.11, 23:19
                Rozumiem już wszystkie słowa smile
                A wiecie może dlaczego na allegro nie ma już tych kont?
                Wcześniej miał użytkownik Reseller i użytkownik Points, a teraz nie ma żaden. Wiecie co się dzieje?
                MS zaczyna z tym walczyć?
                • Gość: WR UP IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.11, 08:21
                  Rozumiem już wszystkie słowa smile
                  A wiecie może dlaczego na allegro nie ma już tych kont?
                  Wcześniej miał użytkownik Reseller i użytkownik Points, a teraz nie ma żaden. Wiecie co się dzieje?
                  MS zaczyna z tym walczyć?
                  • suchy_ Re: UP 02.04.11, 09:15
                    Za kilka dni wrócą. Nie raz już tak było. 2 -3 dni pustka, a potem znów wysyp takich kont.
                    • Gość: WR Re: UP IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.11, 12:09
                      A wiesz, od czego to zależy, czy są, czy niema?
                      I czy na 100% nie zbanują konsoli? (bo jak coś to będę kupywał takie z 0GS, nowe)
    • syc82pl Re: Tanie punkty z allegro 6000 za około 50 zł 02.04.11, 15:13
      Hmm nie wiem czy te punkty wrócą na allegro. Jak dla mnie wygląda to na jakąś akcję allegro. Może w końcu MS coś zdziałał?
    • dead.space Re: Tanie punkty z allegro 6000 za około 50 zł 02.04.11, 17:49
      Jak to mozliwe aby punkty mialy waznosc np. 24h? Bo kilka razy sie spotkalem "masz czas 24h by wykorzystac punkty"
      • Gość: gośśćć Re: Tanie punkty z allegro 6000 za około 50 zł IP: 46.7.21.* 02.04.11, 19:43
        Punkty pochodzą chyba jednak z kradzionych kart kredytowych. 2 zakupione konta i 2 razy kiedy wchodziłem do Games on demand i akceptowałem zakup, wyskakiwały detale karty VISA (kolega nawet zakupił w ten sposób dwie gry MKvsDC, AvP- bez blokady regionalnej). MS nic nie robi, bo co ma niby zrobić, oni nic nie tracą... Wyobraź sobie że ukradłeś kase i za tą kase kupiłeś auto. Ktoś w sklepie w którym kupiłeś auto dowiaduję się że pieniądze które zapłaciłeś były ukradzione. Co teraz, myślisz że będą Ci kazali oddać auto? Dostali kasę, mają to gdzieś (IMO)
        • Gość: stefan Re: Tanie punkty z allegro 6000 za około 50 zł IP: *.ronus.pl 02.04.11, 21:21
          Porównanie nietrafione... byłoby gdyby te pieniądze, którymi płacisz za auto były fałszyw i wtedy by chcieli zwrotu samochodu na bank.
          • Gość: Wr Re: Tanie punkty z allegro 6000 za około 50 zł IP: *.opera-mini.net 02.04.11, 22:03
            Hej, a czy jak przykladowo kupie to konto, kupie sobie za te punkty gry, usune konto z konsoli, bede gral z mojego konta, to czy ms moze zbanowac konsole, czy nie ma takiej mozliwosci? bo Pan Mirski powiedzial kiedys, ze tylko konto moze zostac zbanowane. A moze niech polygamia przycisnie ms, zeby dali oficialne info w tej sprawie?
            • reven Re: Tanie punkty z allegro 6000 za około 50 zł 02.04.11, 22:38
              Dobrze, zapytamy smile
              • Gość: Wr Re: Tanie punkty z allegro 6000 za około 50 zł IP: *.opera-mini.net 02.04.11, 22:48
                O, jakbyscie dostali jakas jasna odpowiedz, to rozwialibyscie moje, i wielu innych graczy watpliwosci. z gory dzieki.
                • turbogadkotick Re: Tanie punkty z allegro 6000 za około 50 zł 03.04.11, 10:27
                  Lol, ale jakie macie wątpliwości? W regulaminie, an który się zgadasz tworząc profil z dostępem do Live, jest czarno na białym napisane, że takiego profilu nie można nikomu przekazać, ani sprzedać.
                  Innymi słowy: chcesz żeby Polygamii zadała MS'owi pytanie pokroju: "dlaczego państwa bank ma tyle dziur w zabezpieczeniach i co z tym robi" lub "panie komendancie proszę nam powiedzieć, dlaczego procent schwytanych przestępców jest tak niski". Macie wątpliwość co do skuteczności egzekucji postanowień regulaminu, bo to że proceder jest nielegalny wg Microsoftu, to właśnie z regulaminu wynika.
              • robert777 Re: Tanie punkty z allegro 6000 za około 50 zł 03.04.11, 00:39
                To będzie trzeba poczekać na odpowiedź z USA pewnie z miesiąc.
    • robert777 Re: Tanie punkty z allegro 6000 za około 50 zł 03.04.11, 00:42
      Jeśli ktoś chce kupować takie punkty niech zrobi to u źródła by nie przepłacać. Na Dhgate 6000 pointsów można kupić za niecałe 10$.
      • suchy_ Re: Tanie punkty z allegro 6000 za około 50 zł 03.04.11, 09:03
        Polski oddział MS nie raz był pytany o te konta na oficjalnym forum ale konkretnej, stanowczej odpowiedzi nikt nie otrzymał.
        • Gość: WR Re: Tanie punkty z allegro 6000 za około 50 zł IP: *.dynamic.chello.pl 04.04.11, 15:54
          To jak, dostaliście jakąś odpowiedź?
          • Gość: WR Re: Tanie punkty z allegro 6000 za około 50 zł IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.11, 19:12
            Jest jakaś odpowiedź od MS?
            • robert777 Re: Tanie punkty z allegro 6000 za około 50 zł 05.04.11, 23:56
              Podobno Microsoft dogadał się z Blackwater by zakończyli definitywnie sprawę lewych punktów z allegro. Od czwartku mają "sprzątać".
              • Gość: WR Re: Tanie punkty z allegro 6000 za około 50 zł IP: *.dynamic.chello.pl 06.04.11, 06:22
                Mogę prosić o źródło?
                • robert777 Re: Tanie punkty z allegro 6000 za około 50 zł 06.04.11, 11:19
                  Niestety Steve B. nie pozwolił mi "forwardować" maila od siebie. Więc nie mogę ci udowodnić źródłem, ale w czwartek będą zapewne niusy o tym na wszystkich poważnych sitach o graniu. Więc wytrzymaj do czwartku. I mam nadzieję że nie kupiłeś tych punktówwink.
                  • syc82pl Re: Tanie punkty z allegro 6000 za około 50 zł 06.04.11, 11:53
                    Hej WR.. Blackwater.. prywatna armia.. W sumie to już wiem czemu te punkty zniknęły.

Inna sprawa, to to, że temat powoli staje się nieaktualny. Przejrzyj allegro. Jakiś koleś napisał (w jednej z dostępnych aukcji), że zdobycie takiego konta (z chin) jest teraz znacznie trudniejsze i patrząc na ceny - ok 90 zł za 6000 to moim zdaniem nie ma co ryzykować.
                    • robert777 Re: Tanie punkty z allegro 6000 za około 50 zł 06.04.11, 12:34
                      Niom, droga do Chin daleka i pełna zbójcerzy na traktach. Nawet jak pokonasz Chiński Mur i nauczysz się chińskiego to mogą być problemy bo umiesz po kantońsku a handlarz tylko po mandaryńsku. No i jeszcze problem z powrotem. Bo trzeba wrócić do domu w 1 dzień zanim "niedobry" Microsoft unieważnia transakcję.
                      • syc82pl Re: Tanie punkty z allegro 6000 za około 50 zł 06.04.11, 13:57
                        W tej samej aukcji wyczytałem, że gwarancja jest na 1h.. niezłe. Zakupy na czas.
                  • Gość: WR Re: Tanie punkty z allegro 6000 za około 50 zł IP: *.dynamic.chello.pl 06.04.11, 15:43
                    Hej Robert. Oczywiście, że nie kupiłem. Czekam na oficjalną odpowiedź MS,
                    nie wiem, a możesz chociaż przybliżyć, co znajduje się w tym mailu?
                    • Gość: WR Re: Tanie punkty z allegro 6000 za około 50 zł IP: *.dynamic.chello.pl 06.04.11, 20:22
                      Hej Robert. Oczywiście, że nie kupiłem. Czekam na oficjalną odpowiedź MS,
                      nie wiem, a możesz chociaż przybliżyć, co znajduje się w tym mailu?
                      • turbogadkotick Re: Tanie punkty z allegro 6000 za około 50 zł 06.04.11, 20:38
                        Pewnie nie zdajesz sobie z tego sprawy, ale takimi postami wywołujesz salwy śmiechu.
                        "Czekam na oficjalną odpowiedź MS", big_grin Nie wiem co jest lepsze, to czy to, ze łyknąłeś żart o interwencji najemników z najsłynniejszego PMC...
                        • suchy_ Re: Tanie punkty z allegro 6000 za około 50 zł 08.04.11, 08:28
                          Znowu punkty wróciły na Allegro.
                          • syc82pl Re: Tanie punkty z allegro 6000 za około 50 zł 08.04.11, 11:23
                            a jednak, ale ceny poszły w góresmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka