Dodaj do ulubionych

Edycja Kolekcjonerska Wiedźmina 2

15.05.11, 22:06
Macie jakieś problemy z Edycją Kolekcjonerską Wiedźmina 2? Użytkownicy narzekają m.in. na odpryski na głowie Geralta, pogięte książeczki lub nawet błędy CRC na samej płycie z grą. Spotkaliście się z czymś takim? Dajcie znać.

Tutaj możecie zobaczyć przykład takiej uszkodzonej głowy. Oczywiście również zachęcamy do dzielenia się zdjęciami.
Obserwuj wątek
    • legileg Re: Edycja Kolekcjonerska Wiedźmina 2 15.05.11, 22:13
      Moja była idealna i ultraszybka. Sama kolekcjonerka ma w sobie tyle gadżetów, że człowiek czuje się jakby okradł sklep z zabawkami.
    • reven Re: Edycja Kolekcjonerska Wiedźmina 2 15.05.11, 22:19
      Ja szczerze mówiąc mam trochę pogiętą instrukcję, a napis na głowie jest nieczytelny. Ale sama głowa jest w porządku smile
      • legileg Re: Edycja Kolekcjonerska Wiedźmina 2 15.05.11, 22:27
        A ze składaniem papierowej figurki były jakieś problemy? Bo ze wstydem przyznam, że męczyłem się dobrą godzinę wink
        • reven Re: Edycja Kolekcjonerska Wiedźmina 2 15.05.11, 22:37
          Jeszcze nie składałem, ale miałem papercrafty z Press Packów i jedynym problemem był wypadający miecz Geralta (z pleców) oraz odpadająca tarcza strażnika.
      • rivriet Re: Edycja Kolekcjonerska Wiedźmina 2 15.05.11, 22:28
        www.grasz.org/newsy/omijanie-niewygodnych-faktow-w-sprawie-ek-wiedzmina-video-o-trwalosci-figurki-geralta,1,1,4962
        • legileg Re: Edycja Kolekcjonerska Wiedźmina 2 15.05.11, 22:34
          Bardzo nie ładnie. Gdybym dostał takie badziewie to bym się mocno zdenerwował. Mam nadzieje, że to jakiś margines.
    • black_legion Re: Edycja Kolekcjonerska Wiedźmina 2 15.05.11, 22:39
      U mnie wszystko ok.
    • adderam Re: Edycja Kolekcjonerska Wiedźmina 2 15.05.11, 22:45
      U mnie Geralt ma niestety lekko podbite oko, ale nadaje mu to charakteru smile

Posiadacze EK łączcie się! Już niedługo gramy!
    • bennyone Re: Edycja Kolekcjonerska Wiedźmina 2 15.05.11, 22:47
      Dobrze ze sie nie skusilem, poczekam sobie az stanieje, jak sie edycja konsolowa pojawi to tez nie bedzie preorderu, poczekam...
    • gasek Re: Edycja Kolekcjonerska Wiedźmina 2 15.05.11, 22:51
      www.photoblog.pl/srebrnawilczyca/94128880
      Polecam zobaczyć!
      • reven Re: Edycja Kolekcjonerska Wiedźmina 2 15.05.11, 22:56
        Ładne! To teraz czekam, aż ktoś pomaluje głowę na "realistyczne" kolory suspicious
      • enemcore Re: Edycja Kolekcjonerska Wiedźmina 2 15.05.11, 23:12
        woow! Tak właśnie powinna wyglądać EK!
    • zwirz Re: Edycja Kolekcjonerska Wiedźmina 2 15.05.11, 23:01
      Z perspektywy czasu cieszę się, że nie wydałem pieniędzy na EK... Czekam cierpliwie na swoją edycje Premium.
      • torlofik Re: Edycja Kolekcjonerska Wiedźmina 2 15.05.11, 23:25
        Samemu też zamówiłem Premium i nie żałuję smile Zresztą już jutro powinno dojść więc zobaczymy jak będzie wink
    • blantman Re: Edycja Kolekcjonerska Wiedźmina 2 15.05.11, 23:56
      Ja miałem farbę zdratą w wielu miejscach głowy geralta ale już sobie sam pomalowałemsmile Poza tym wszystko super i odliczam minuty smile
    • mario2764 Re: Edycja Kolekcjonerska Wiedźmina 2 15.05.11, 23:59
      U mnie bez najmniejszych problemów, wszystko w idealnym stanie, instalka trwała ok. 20 minut smile
    • Gość: Babajag Re: Edycja Kolekcjonerska Wiedźmina 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.11, 00:02
      Moja głowa jest lekko pościerana ale nie na tyle by się awanturować, miałem też pogięty poradnik do gry uncertain
    • battlecleric Re: Edycja Kolekcjonerska Wiedźmina 2 16.05.11, 00:11
      Gra z płytek instaluje się bez problemu; soundtrack i video dvd też działają. Większy papercraft składałem dobrą godzinę, rzucając sporadycznie mięsem, w trakcie czego zdołałem grę na dysk wrzucić ;] Pozostałe gadżety, poza głową, jak najbardziej ok. A głowa, no cóż, odrapana w 4 miejscach na tyle, że widać. Na dłuższą metę nie przeszkadza, ale z ciekawości zamailowałem do gram.pl z zapytaniem co z tym mają zamiar zrobić.

Swoją drogą, Wiedźmin dostał chyba najładniejszą mapkę od czasów Baldura 2. Kolorystyka, faktura papieru i szczegółowość - jestem pod wrażeniem!
    • vill Re: Edycja Kolekcjonerska Wiedźmina 2 16.05.11, 00:20
      Przesyłka szybka, głowa cała tylko gra miała dziać od 16.05 00.01 a tu zonk...

www.pl.thewitcher.com/community/entry/4/

nawet komentarzy nie moderują...
      a rano do roboty trzeba iść i czasu na grę szybko nie będzie....
    • bunch Re: Edycja Kolekcjonerska Wiedźmina 2 16.05.11, 00:24
      Ha-ha-ha. Polak potrafi... zepsuć wszystko. Co za niespodzianka. Taki nadchodzący hit, a pakują do niego buble z niedziałającą grą nawet. big_grin
    • blantman Re: Edycja Kolekcjonerska Wiedźmina 2 16.05.11, 00:28
      Ja wiedziałem że tak będzie big_grin Nie można grać a już pół godziny po 12 . No to ja mówię dobranoc i jutro pogram tongue_out
      • lutador info 16.05.11, 01:54
        Prace w CDP trwają cały czas. Cały zespół CDP RED pracuje nad tym żebyście jeszcze dzisiaj w nocy mogli grać.

Hubert Habas
        CD Projekt
        • neq Re: info 16.05.11, 04:18
          Cholernie współczuję Wam tej sytuacji. Powodzenia.

Całkiem duży odsetek polskich graczy popsuł sobie u mnie opinię...

Pozdrawiam,

MB
        • aarvedui Re: info 16.05.11, 05:06
          nie sposób odnieść wrażenia, że na nabywcach EK testujecie dystrybucję światową dla "normalsów"

jak nabywcy EK mają się czuć jako "pre-bety" dystrybucji ?
        • grocal Re: info 16.05.11, 07:27
          Jeden z najlepszych dowcipów jakie usłyszałem smile

To było do przewidzenia! Nawet się nie zdziwiłem. Mieliście problemy z wysyłką EK "Wiedźmina" a teraz jeszcze lepsze jaja z EK "Wiedźmin 2".

Poza tym po raz kolejny pokazujecie, że SecuROM to tylko upierdliwość dla legalnych graczy. Macie u mnie takiego minusa, że nic właściwie już tego nie zmieni. Szkoda, że po przebojach z "pierwszym" Wiedźminem nabrałem się na Waszą marketingową paplaninę.

Trzeba poszukać cracka, co nie?
    • north Re: Edycja Kolekcjonerska Wiedźmina 2 16.05.11, 07:25
      Na swoim profilu FB http://www.facebook.com/cdprojekt<br />
      <br />
      CDP informuje o postępach prac związanych z problemami dotyczącymi uruchomienia gry. w wersji EK. Eh to PC cool
      • simplex Re: Edycja Kolekcjonerska Wiedźmina 2 16.05.11, 07:49
        To kiedy notka w polygamii na temat EPIC FAILA z (nie)mozliwoscia zagrania w kolekcjonerke?
        • niezdolny Re: Edycja Kolekcjonerska Wiedźmina 2 16.05.11, 07:57
          Ja myślę, że notki nie będzie.

Ale można by w tej notce (o ile zaistnieje) wrzucić najlepsze teksty ludzi piszących w kanałach komunikacji do CDPR.

A pamiętacie jak zarzekali się, że nie będą wrzucać kijowych DLC z pojedyńczym mieczem albo zbroją dla konia?
          TO teraz DLCki z kurtkami i jednym questem na Trolla. Śmiech na sali.

Dno i 10 metrów mułu.
    • grem Re: Edycja Kolekcjonerska Wiedźmina 2 16.05.11, 12:19
      img12.imageshack.us/i/dsc8576resize.jpg/
      img690.imageshack.us/i/dsc8577resize.jpg/
      img710.imageshack.us/i/dsc8578resize.jpg/
      mnie to na "marginalny problem, zgloszone ponizej 20 przypadkow" nie wyglada. i pomyslec, ze wystarczylby kawalek folii, najlepiej babelkowej
      • golan Re: Edycja Kolekcjonerska Wiedźmina 2 16.05.11, 16:18
        Możesz powiedzieć przybywającym, że Wiedźmin ma po prostu takie sznyty. big_grin

BTW. gdzie stawiacie jegomościa? Jak rodzina/znajomi reaguje na widok Waszego bożka-figurki?
        • grem Re: Edycja Kolekcjonerska Wiedźmina 2 16.05.11, 20:24
          rzuc okiem w moja galerie na zdjecia otagowane ppg to poznasz odpowiedz. ale przy 17calowym kratpsie nikt glowki geralta pewnie nawet nie zauwazy wink
    • reven Re: Edycja Kolekcjonerska Wiedźmina 2 17.05.11, 01:17
      Mój skromny unpacking smile

Mój pierwszy, więc nie oczekujcie fajerwerków. suspicious
      • bunch Re: Edycja Kolekcjonerska Wiedźmina 2 17.05.11, 01:30
        Ciekawe czy na Polygamii, gdzie Agora jest koproducentem gry, pojawią się newsy o tej całej sytuacji smile

Mi się chce śmiać ponieważ nie dość, że dali jakiś beznadziejny - BIAŁY - łeb, to jeszcze nawet popsuty. Ale to jeszcze, jak widać nie wszystko. To był tylko przedsmak, bo w samą grę nie sposób zagrać.

FAIL
    • Gość: sma Re: Edycja Kolekcjonerska Wiedźmina 2 IP: 212.69.75.* 19.05.11, 15:33
      Niestety gra posiada dużo błędów i minusów, niedposzczalnych wręcz:

- brak interakcji z otoczeniem, nic nie można przenieść ani zniszczyć, ogień nie parzy
      - całkowicie zamknięty świat - musisz poruszać się po wytyczonych ścieżkach, nie przeskoczysz nawet małego kamyka. W grze tego typu to niedopuszczalne.
      - nietykalni cywile i alianci - nie zranisz, bo są powietrzem, gdyby chociaż reagowali na atak bez utraty zdrowia, a tu nic - powietrze
      - system walki to 2 przyciski + ciągłe uskoki
      - wygórowane wymagania techniczne, większe niż w najnowszych FPSach
      - niektóre animacje słabej jakości (np. pierwsza animacja w lesie)
      - problemy z uruchomieniem na niektórych napędach DVD i kompromitacja w dniu premiery (problemy z aktywacją)
      • adderam Re: Edycja Kolekcjonerska Wiedźmina 2 19.05.11, 15:51
        @sma Mimo, iż kilka twoich zarzutów jest poprawnych, tak "ogień nie parzy" i " system walki to 2 przyciski + ciągłe uskoki" już nie.

Gdy Geralt wejdzie w ognisko lub w płomenie to będzie pod wpływem podpalenia przez pewien czas i gwałtownie mu spadnie życie.

Co do systemu walki, jest on ustalony według poziomu trudności, na wyższych poziomach należy używać znaków, parowania i kontr, co zwiększa aspekt taktyczny.

Również jeśli chodzi o atak na cywili, wiedźmini nie mogą ich zabijać, to po pierwsze, a po drugie, jeśli wyjmiemy broń w miejscu w którym znajdują się strażnicy, to grzecznie nas poproszą byśmy schowali broń, lecz chwilę póżniej nas zaatakują.

Wiedźmin 2 doskonałą grą nie jest, ale przewyższa konkurencje w prawie wszystkich aspektach.
    • Gość: Edwin Re: Edycja Kolekcjonerska Wiedźmina 2 IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.11, 21:17
      Nie będe zdradzac fabuly ale jezeli nastawiacie sie na dluga rozgrywke to zapomnijcie o tym.
      Niestety gra jest stosunkowo krotka (duzo krotsza niz 1) co dla fanow RPG bedzie nielada dramatem.
      Świat jest piękny ale mały lokacje znów dużo mniejsze niż w 1
      Grafa olsniewa tylko czy w grze tego typu chodzi o grafike??
      System walki ŻAL!!!
      Liczba zadan? Mała!
      Akcja? Jak w najlepszych ksiązkach choć pod koniec za bardzo przyspiesza co sprawia wrazenie jakby tworcy nagle zaczeli upychac na sile niektore watki i chcieli skonczyc gre.
      Klimat? Cudo. Szkoda że gra jest tak krótka bo samo przebywanie w świecie tak pieknie przedstawionym było super.
      Ogólna ocena 4 dla porownania jedynke oceniam na 5- (- za sytem walki).
    • Gość: Host Of Seraphim Re: Edycja Kolekcjonerska Wiedźmina 2 IP: *.insport.pl 24.05.11, 00:01
      U mnie też głowa poobijana. Reszta w porządku. CD Projekt się odciął w osobie pani z recepcji i odesłał mnie do gram.pl gdzie zamówiłem byłem zestawik. Ale z braku czasu na takie zabawy chyba odpuszczę. Choć żal w sercu pozostał...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka