Dodaj do ulubionych

L.A. Noire

25.05.11, 19:09
Wszyscy ostatnio strasznie się podniecają Wiedźminem, mam wrażenie, że jego premiera przyćmiła premierę L.A. Noire i coś mało o tej grze mówicie. A wydaje mi się, że to gra warta uwagi, bo przyznam, że przez ostatnie miesiące z niecierpliwością czekałem aż pojawi się w sklepach. No i jak wrażenia? Możecie coś więcej powiedzieć? smile
Obserwuj wątek
    • reven Re: L.A. Noire 26.05.11, 20:13
      Serio nikt w to nie gra? smile
      • wwwiktor Re: L.A. Noire 27.05.11, 11:51
        Ja mam ta gre ale nie mam czasu jej nawet zacząc a to boliuncertain
    • freeman Re: L.A. Noire 27.05.11, 12:26
      dla mnie ta gra była must havem, ale ostatecznie w nią nie zagram gdyż język angielski jest na poziomie hardcore i jak dotąd nigdy w żadnej grze z nim problemów nie miałem tak to co oglądam na YT mnie kompletnie zniechęca.
      szkoda bo to wreszcie coś innego niż tylko wysłuchanie cutscenki, jedź, zastrzel, cutscenka... ale brak choćby kinowej wersji PL to klapa.
    • sora_no_iro. Re: L.A. Noire 27.05.11, 12:35
      a mnie ani wiedźmin ani la noire nie grzejetongue_out
    • turbogadkotick Re: L.A. Noire 27.05.11, 13:22
      Gram od poniedziałku (z jednodniową przerwą na scalakowanie Brinka) i gra mi się bardzo podoba. Ma wady, do ideału jej bardzo daleko, ale ma klimat wciąga. Sama rozgrywka sprawia przyjemność od samego początku, nie ma nudy jaka uwielbiała dość o sobie znać w RDR i GTA4.

O ile na początku gry przesłuchania czasem zdawał mi się arbitralnie i trochę nielogicznie skonstruowane, to w sprawach o zabójstwa, którymi teraz się zajmuję, szukanie i wydobywanie prawdy jest spójne i o ile pochopne oskarżenie nadal jest możliwe, to nie mam wrażenia, że gra mnie próbuje czasem oszukać podmieniając odpowiedzi w ostatniej chwili - byleby mi "plusika" nie dać.
      • turbogadkotick Re: L.A. Noire 27.05.11, 13:25
        Przeczytałem to co napisałem i szadzę, że trochę "pomataczyłem", tak więc wyjaśniam:

w sprawach związanych z morderstwami prawdę/fałsz (póki co) udawało mi się ustalić an podstawie zebranych informacji, a wcześniej trzeba było się w większości na mimice opierać, co było problematyczne kiedy trzeba było wybrać pomiędzy wyrażeniem wątpliwości i zarzuceniem kłamstwa.
    • damianuss Re: L.A. Noire 27.05.11, 13:57
      Gra jest naprawdę bardzo dobra. Gram razem z moją młodszą siostrą. Razem rozwiązujemy zagadki śledcze. To odnajdywanie poszlak, zadawanie pytań i w ogóle dialogi to naprawdę świetna sprawa. Dziwi trochę tak duży projekt miasta, które spokojnie można zaliczyć jako element sandboxsowy. Niestety jest to ściema jak w Mafii2. Po za rozwiązywaniem głównego wątku, odbieraniem zadań pobocznych przez radio w policyjnym samochodzie i odnajdywaniu poukrywanych samochodów (które modele są swoją drogą średnie i to bardzo) nie ma nic innego do roboty, a szkoda. Założę się, że większość graczy pewnych miejsc w grze nie odwiedzi w ogóle. Jeśli ktoś liczy na jakieś GTA to niech lepiej sobie odpuści. Nie ma tu możliwości wyciągnąć spluwy i strzelać sobie do ludzi na ulicy. Naprawdę polecam ten tytuł.
    • kreek Re: L.A. Noire 27.05.11, 14:04
      Właśnie skończyłem 2 oddział i jestem bardzo zadowolonysmile Gra w ogóle nie nudzi, co było zmorą RDR, co więcej, niesamowicie wciąga za sprawą muzyki, klimatu i klimatycznego miasta. Mimika twarzy tak jakoś przestała na mnie robić wrażenie, chyba za dużo się trailerów naoglądałem.smile Nie mniej, polecam, tym bardziej, że podobno im dalej tym lepiej, a skoro już teraz jest bardzo dobrze...
      • laxman Re: L.A. Noire 27.05.11, 15:32
        A ja mam pytnaie z nieco innej beki, ale chciałbym dowiedziedzieć sie od grajacych w L.A jak to jest t tym językiem w grze. Czy faktycznie da radę grać, jeżeli opuszcza się ppjedyncze wyrazy? Czy jednak kontekst lat 40. utrudnia rozumienie? No i najwazneisjze - czy jak ktoś rozumiał jezyk w GTA IV i RDR to może bez problemu kupować Noire?
        • turbogadkotick Re: L.A. Noire 27.05.11, 16:32
          Może, język używany w grze wcale nie jest trudny, to są jakieś mity (zauważałem też, że nie tworzą je osoby z grą zaznajomione, tylko te co ja na YT widziały). Wstawki z okresu jak są (a są rzadko, o ile w ogóle) to pełnią taką samą rolę co wtręty p włosku w AC2 czy Brotherhood. Aktorzy mówią wyraźnie, nie za szybko i zrozumiale.
    • skrutten 07 zgłoś się :) 27.05.11, 17:50
      W Wiedźmina 2 nie grałem i nie zagram, dopóki nie pojawi się na konsolach. Nie dlatego, że jestem obrażony, tylko zwyczajnie w świecie nie chce mi się ślęczeć przed pecetem. Z wiekiem człowiek coraz bardziej ceni sobie wygodę. W każdym razie nie wiem, czy Wiedźmin 2 bardziej by mnie wciągnął niż L.A. Noire, ale wiem, że gra Team Bondi jest rewelacyjna. Dla mnie oczywiście, czyli gościa, który świetnie bawi się przy przesłuchaniach, zbieraniu dowodów i śledzeniu fabuły. To po prostu nowoczesna przygodówka dla nieco starszego targetu, któremu strzelanie, skakanie i ratowanie świata mocno się przejadło. L.A. Noire może nie przypaść do gustu miłośnikom wyzwań i rywalizacji. Gra nie jest trudna i zdecydowanie bardziej nastawiona na uczestniczenie w przedstawionych historiach, niż na samo granie. Trzeba lubić filmy, ale nie te spod znaku akcji i widowiska. To nie Die Hard, raczej Chinatown albo 07 zgłoś się smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka