mika_p 08.12.07, 11:14 Gameboy to też konsola, tylko mała i przenośna. Ale dlaczego nazwa sugeruje, że to zabawka dla chłopców? Dziewycznki też lubią gry elektroniczne! Wnioskuję o wymyślenie nowej nazwy i propagowanie jej szeroko. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gemmavera Re: Gameboy 08.12.07, 17:01 Bratankowie mojego męża jako dzieci mówili "gemboj". I ja myślałam zawsze, że to coś od gęby. ;P Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Gameboy 09.12.07, 11:31 Niestety, moja droga, odpada. Taką zabawką to się potrafią i nastoletnie konie fascynować. Odpowiedz Link Zgłoś
pawkez Re: Gameboy 28.12.07, 21:31 przepraszam moje drogie panie - bo widze ze uwazacie, ze Gameboy jest dla dzieci. To jest konsola dla graczy - przenosna. Ale juz mnie od roku/dwoch popularna na swiecie - teraz nr jeden jest DS oczywiscie uswiadomie, ze obie pochodza od Nintendo Nintendo Game Boy od lat 90tych krolowal jako najbardziej powszechna konsola przenosna, byl w wielu odmianach: GameBoy(GB)- wersja pierwsza GameBoy Pocet (GBP) - troszkie zmniejszny GameBoy Color (GBC) - kolorowy wyswietlacz Game Boy Advance (GBA) - inny kstzalt, lepsza rozdzielczosc niz we wczensiejszych wersjach GameBoy Advance SP (GBA SP)- konsola juz z podswietlanym ekranem, otwierana klapka Game Boy Advance Micro (GBA Micro) - bardzo mala konsola, mniejszy ekranik Teraz Nintendo wypuscilo swoja najnowsza kosnole przenosna Nintendo DS, a po roku, dwoch poprawilo konsole nadajac jej ladniejszy wyglad i ulepszajac ekran i ogolnie zmniejszajac jeszce gabaryty. Konosla nazywa sie Nintendo DS Lite ... DS (Dual Screen) - ma dwa ekrany, dolny jest dotykowy, w grach uzywam patyczka, lub standardowo przycisukow Rewelacja i rewolucja z razem ... niestety Polska jest krajem zacofanym i tu Nintendo nie ejst promowane - cala reszta swiata szaleje za Nintendo DS Drogie mamy - zainteesujcie sie ta kosnola - Nintendo DS, jak i GameBoy'e sa z wieloma grami ambitnymi, ciekawymi, logicznymi, wzbudzajacymi i rozbudzajacymi wyobraznie. Polska ma to do siebie ze tu sie promuje Sony (Playstation, Playstation 2, Platystation 3, Playstatyin Portable) PSX, PS2, PS3, PSP. i XBOX Zachecam do sprawdzania konsol Nintendo, poszukania w internecie - Najlepsze konsole - polecam Odpowiedz Link Zgłoś