08.12.07, 11:14
Gameboy to też konsola, tylko mała i przenośna. Ale dlaczego nazwa sugeruje,
że to zabawka dla chłopców? Dziewycznki też lubią gry elektroniczne!
Wnioskuję o wymyślenie nowej nazwy i propagowanie jej szeroko.
Obserwuj wątek
    • gemmavera Re: Gameboy 08.12.07, 17:01
      Bratankowie mojego męża jako dzieci mówili "gemboj".
      I ja myślałam zawsze, że to coś od gęby. ;P
      • tennessee Re: Gameboy 08.12.07, 21:44
        babe_game?
        • mika_p Re: Gameboy 09.12.07, 11:31
          Niestety, moja droga, odpada. Taką zabawką to się potrafią i nastoletnie konie
          fascynować.
          • pawkez Re: Gameboy 28.12.07, 21:31
            przepraszam moje drogie panie - bo widze ze uwazacie, ze Gameboy jest dla
            dzieci. To jest konsola dla graczy - przenosna. Ale juz mnie od roku/dwoch
            popularna na swiecie - teraz nr jeden jest DS

oczywiscie uswiadomie, ze obie pochodza od Nintendo

Nintendo Game Boy od lat 90tych krolowal jako najbardziej powszechna konsola
            przenosna, byl w wielu odmianach:
            GameBoy(GB)- wersja pierwsza
            GameBoy Pocet (GBP) - troszkie zmniejszny
            GameBoy Color (GBC) - kolorowy wyswietlacz
            Game Boy Advance (GBA) - inny kstzalt, lepsza rozdzielczosc niz we
            wczensiejszych wersjach
            GameBoy Advance SP (GBA SP)- konsola juz z podswietlanym ekranem, otwierana klapka
            Game Boy Advance Micro (GBA Micro) - bardzo mala konsola, mniejszy ekranik

Teraz Nintendo wypuscilo swoja najnowsza kosnole przenosna Nintendo DS, a po
            roku, dwoch poprawilo konsole nadajac jej ladniejszy wyglad i ulepszajac ekran i
            ogolnie zmniejszajac jeszce gabaryty. Konosla nazywa sie Nintendo DS Lite ... DS
            (Dual Screen) - ma dwa ekrany, dolny jest dotykowy, w grach uzywam patyczka, lub
            standardowo przycisukow

Rewelacja i rewolucja z razem ... niestety Polska jest krajem zacofanym i tu
            Nintendo nie ejst promowane - cala reszta swiata szaleje za Nintendo DS

Drogie mamy wink - zainteesujcie sie ta kosnola - Nintendo DS, jak i GameBoy'e sa
            z wieloma grami ambitnymi, ciekawymi, logicznymi, wzbudzajacymi i rozbudzajacymi
            wyobraznie.

Polska ma to do siebie ze tu sie promuje Sony (Playstation, Playstation 2,
            Platystation 3, Playstatyin Portable) PSX, PS2, PS3, PSP.

i XBOX

Zachecam do sprawdzania konsol Nintendo, poszukania w internecie - Najlepsze
            konsole - polecam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka