Dodaj do ulubionych

GameCorner Deathmatch - GRUPA A

IP: *.maxnet.net.pl 12.11.08, 15:00
Do Pana Sławka. Proszę zmienić pytanie z "Najlepszą" na "Najpopularniejszą grą jest..."

Nie zostały podane kryteria oceny (np. jak w sporcie) więc nie można wyłonić "najlepszej". Jedynym jasnym kryterium wydaje mi się tu popularność, ale może się mylę.
Obserwuj wątek
    • Gość: PG GameCorner Deathmatch - GRUPA A IP: 193.201.137.* 12.11.08, 15:00
      PG
    • Gość: y Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA A IP: *.k2.pl 12.11.08, 15:09
      warlords... dla mnie debesciak z tej grupy.
    • slawomir.serafin Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA A 12.11.08, 15:17
      Do Pana Sławka. Proszę zmienić pytanie z "Najlepszą" na "Najpopularniejszą grą jest..."

----

pytanie jest jak najbardziej w porządku. Przeczytaj je i popatrz na listę gier. Który tytuł jest na czele? Decisive Battles. I prawidłowo. To jest najlepsza gra z tego zestawienia big_grin i mało ważne, że ma tylko jeden głos, mój smile
    • Gość: Gość Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA A IP: *.timplus.net 12.11.08, 15:34
      SS , teraz ma tylko jeden głos - twój , 65 głosów jest na pozostałe gry tongue_out
    • Gość: blah01 Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA A IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.08, 15:40
      PG smile
    • Gość: drachu Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 15:54
      Decisive Battles to dość trudna i skomplikowana gra - ma mój głos.
      Chociaż w EU też się sporo grało, a w dawnych czasach to PG też zabrał mi mało czasu.
    • slawomir.serafin Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA A 12.11.08, 15:54
      SS , teraz ma tylko jeden głos - twój , 65 głosów jest na pozostałe gry

----

ha, jest nas trzech, czyli mamy przewagę liczebną, bo fani pozostałych gier są sami smile
    • Gość: Żonaty Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA A IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.08, 15:59
      Tym razem typuję EU, ze względu na złożoność gry... Fajna, długa, skomplikowana..... PG też był niezły ale to bardziej rozrywkowa gra niż strategiczna (szczególnie przez swoja apoteozę artylerii tongue_out ) Na DB nie grałem a WR to trochę zamierzchłe czasy.. Co prawda też się w to walczyło (pamiętam te wagary u kumpla) ale z tamtych czasów to najlepszy był dla mnie M.A.X. To była gra.. Kto pamięta te ciągnące się rurociągi budowane przez Enginerów... tongue_out
    • furry Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA A 12.11.08, 16:00
      trudny wybór, chyba zagłosuję i na PG i na WL, bo się nie mogę zdecydować tongue_out
    • aut0mat Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA A 12.11.08, 16:14
      Ta captcha to jakis koszmar. W ogole nie potrafie poznac co tam pisze i czy moj glos zostal policzony. Skad mam to wiedziec? Zero komunikatow.
    • igi10 Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA A 12.11.08, 16:19
      ja glosowałem na EU, bo to wg mnie najlepsza gra z tej grupy
    • Gość: biboo Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA A IP: *.maxnet.net.pl 12.11.08, 16:22
      @slawomir.serafin

No nie, właśnie chodzi o to jak "naj" jest dana gra.
      Warlords i Panzer strategicznie to są żadne gry, za to miały lepszą grywalność (ach... tamte czasy). EU wydaje mi się najlepiej rozwiązana pod względem strategicznym ale jako gra nie zyskała mojego uznania. Po DB spodziewałem się bardziej zaawansowanej mechaniki i mniejszej losowości... więc na co mam głosować? Na moją ulubioną.

PS. Najlepsza ze strategii turowych tj. The Operational Art of War (mimo że w I części mechaika pozwalała wytrwałym uzyskiwać lepsze niż inni efekty) w ogóle nie znalazła się w tym głosowaniu...
    • Gość: af Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA A IP: *.ghnet.pl 12.11.08, 16:34
      Ech, chyba powinna byc jakas opcja 'zobacz wyniki' Mam wlaczone automatyczne czyszczenie cookies i wszystkiego w przegladarce i jak wchodze ponownie to juz jedyna opcja zeby zobaczyc kto wygrywa to oddac ponownie glos? Chyba tego wszyscy chcieli uniknac...
    • khai Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA A 12.11.08, 17:18
      Miałem dylemat, PG czy EU ale EU wygrało ;p
    • goku94 Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA A 12.11.08, 17:25
      Nie mam zbyt wielkiego wyboru, bo tylko w jedną grę z tej grupy grałem - Panzer General smile
    • Gość: sowa Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA A IP: *.chello.pl 12.11.08, 18:10
      Panzer General
    • Gość: ktosiek Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA A IP: *.adsl.inetia.pl 12.11.08, 19:36
      popie...ne to jest xD po jakiego takie gowno robicie?? tongue_out
    • bosman_plama Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA A 12.11.08, 19:54
      PG świetny, nie ma dwóch zdań. Ale Warlords świetniejsze (i nostalgia większasmile). W DB nie grałem, natomiast udział EU w tym pojedynku prawie przebija to, co działo się w cRPG jeśli chodzi o tytuł "kuriozum GameCornera".
    • Gość: Ziggy Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA A IP: *.acn.waw.pl 12.11.08, 20:19
      Z racji, że mieliśmy głosować na gry turowe mój głos idzie na Panzera, choć serię EU znam i szanuję.
      Tym niemniej jest ona osobną kategorią gier samą w sobie i w deathmatchu mogłaby konkurować co najwyżej z Crusader Kings, Victorią i Hearts of Iron smile
    • slawomir.serafin Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA A 12.11.08, 20:23
      to wy zgłosiliście EU do deathmatcha, nie ja smile
    • Gość: Truteń Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA A IP: *.icpnet.pl 12.11.08, 20:35
      Wszystkie są świetne.
      Warlords - coś pięknego wspaniałe czasy innowacyjnych gier, zagrywałem się do upadłego
      Decisive battles - heksy, żetony i wszystko jasne, chociaż znacznie więcej grałem w V fo Victory,
      EU - przed ukazaniem się jedynki z uwielbienia dla niej zrobiłem całkiem popularny fansite, chociaż znałem ją tylko z zapowiedzi i forum Paradoxu to wiedziałem, że będzie fantastyczna smile
      PG - dobra, ale nigdy nie budziła mojego zachwytu, mimo że wszyscy rozpływali się nad nią i padali na kolanka

Mój głos: Europa Universalis, ale ciężko było wybrać.
    • piooreq Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA A 12.11.08, 20:39
      @Ziggy:
      Co do EU, to miały być również gry hybrydowe, a w EU większość decyzji podejmowało się przy pauzie
    • Gość: A Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA A IP: *.adsl.inetia.pl 12.11.08, 20:48
      Ta EU to ten typ gier bo chyba blizej mu do tego typu niz do RTS-ów typu kto szybciej klika a i ta wygra koreanczyk. To jest prawdziwa gra strategiczna jak podobne tego typu w zestawieniu. Reszta to gry taktyczne - pola walki gdzie liczy sie szybkosc.

Cóz myśle ze ciężko było by tutaj cokolwiek innego niż EU wybrać. (W inne nie pameitam kiedy gralem a na pewno nie tyle co w EU i pochodne). ALe tez w sumie patrzac na grupe mozna bylo od razu powiedziec kto przejdzie.
    • Gość: Tran Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA A IP: *.acn.waw.pl 12.11.08, 20:56
      Decisive Battles niestety nie znam wiec moj glos w ta strone nie pojdzie. Ale wcale nie sprawia to ze glosowac mi bedzie latwiej... wszystkie gry cenie w duzym stopniu za rozne ich aspekty.

Po dlugim namysle (myslalem jeszcze na uczelni, gdy okazalo sie ze nie jestem w stanie jeszcze podjac decyzji), oddaje glos na UE. Co jak co, ale mozliwosc podbicie Europy Polska daje duzo satysfakcji. I jeszcze kilka smaczkow za kora uwibiam ta gre.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka