Dodaj do ulubionych

Recenzja: Resistance 2

• fanus-plejus Re: Recenzja: Resistance 2 30.12.08, 12:19
      shim-en-core :

Nieźle hehe.. ładnie się rozpisałeś.. Pokazałeś chyba wszystkie plusy gry.. ale jakoś o minusach nie napisałeś (o ile jakieś są) wink .. chociaż ja nigdy w tą gre nie grałem i czekam jak stanieje albo będzie promocja.. to takie mini recki jak twoja zachęcają do tej gry..
      Widać że jesteś fanem tej gry i piszesz o niej z przekonaniem że jest warta zagrania..

Recki Video są fajne..bynajmniej ktoś kto nie miał styczności z daną pozycją, widzi gre w ruchu, a nie na fotkach, często będących screenami z renderów.. ale fajnieby było żeby była recka wideo i pisana, bo w pisanej jednak można więcej szczegółów opisać a recka wideo jest jednak ograniczona czasowo..

Ogólnie fajnie.. a na następny raz recenzent wypija z 3 napoje enegretyczne .. i wtedy już na 100% wszyscy biją mu brawo za świetną robotę i charyzme w głosie wink
    • beniamin.durski Re: Recenzja: Resistance 2 30.12.08, 12:52
      @z3r0_aka_yebaka: fabularnie singiel jest troszkę pocięty i jakoś nie pcha super do przodu, ale bardzo fajnie się strzela i można się troszkę pobawić. No i Ci ogromni bossowie też są fajni, tylko szkoda, że tak łatwo da się ich zabić. Mimo wszystko patrząc tylko na singla powiedziałbym, że to tylko dobra gra, ale jak ją wyrwiesz jakoś taniej, to czemu nie.
      Jest jeszcze kooperacja, która nawet wciąga, więc może się przekonasz. IMO warto zagrać, bo myślę, że chłopaki już robią trójeczkę smile.

@rockboy84: miło mi to słyszeć, a w zasadzie przeczytać.

@shim-en-core: dzięki, że wypowiedziałeś się tak szeroko na temat samej gry smile. Co do oceny to wiadomo jest to zawsze problem, ale myślę, że w 90% się zgadzamy, choć mnie ograniczyła odrobinkę długość materiału smile.

@elementone zrobi się, choć mam talent, to raczej nie dla mnie wink.

@fanus-plejus: zgadzam się odnośnie ograniczenia materiału i wierz mi, że było kilka rzeczy, z których musiałem po prostu zrezygnować.

Jasne, że najlepsze byłyby obie recenzje jednocześnie, ale nie będę ukrywał, że IGN/1UP/Gamespot to my jeszcze nie jesteśmy, więc nie wszystko naraz smile.
    • baribal73 Re: Recenzja: Resistance 2 30.12.08, 13:00
      Jak najbardziej jestem za skala ocen od 1 do 10. Wieksze pole manewru, zadnych minusow czy plusow, wieksza czytelnosc.

Co do recki to bardzo poprawna ale, jak juz takze zauwazyli poprzednicy, praktycznie beznamietna. Jakbym sluchal ucznia B. Woloszanskiego, ktorego dokumenty cenie ale przysypiam gdy mowi wiecej niz 2 zdania tym swoim monotonnym glosem wink

Na pewno wole bardziej recki na zywo z bledami czy przekomarzaniem recenzentow niz takie nagrane, troche bezplciowe, czytanie przez jedna osobe.
      A no i sprawa montazu materialu - naprawde bardzo fajnie sie udalo.
    • rokugatsu Re: Recenzja: Resistance 2 30.12.08, 13:02
      Ja tam strzelanek nie lubię tongue_out
      Ale mojemu tacie R2 się spodobało xD Właśnie zabija chimery xD
    • froniupl Re: Recenzja: Resistance 2 30.12.08, 13:46
      a mi się właśnie najbardziej spodobała kampania ! zakończenie świetne i już czekam na 3 ! Co do multii to jest dobrze a może być jeszcze lepiej jak poprawia parę błędów np. głupie respawny i za mocny aim albo go osłabią albo całkiem zlikwidują..ogólnie jest całkiem innaczej niż w R1 i trzeba się przyzwyczaić ! COOP świetny , czysta rozwałka , jeszcze mi zostało parę misji do zrobienia. Graficznie BDB lecz nie obyło się bez błędów i czasami słabych tekstur. Za całokształt gra dla mnie bardzo mocne 9/10 ! masa zabawy !
    • programmer-known-as-patrys Re: Recenzja: Resistance 2 30.12.08, 15:51
      fanus-plejus:

"Bynajmniej" znaczy "wcale". Pomyliło ci się z "przynajmniej" albo "co najmniej".

baribal73:

To dodaj sobie 4 do każdej oceny i będziesz miał gazetową skalę 10. W efekcie żadna gra nie spadnie poniżej 5 i 90% będzie miało 7-8, co z kolei powoduje, że skala jest przekłamana (5 powinno oznaczać tytuł przeciętny).
    • hansatan Re: Recenzja: Resistance 2 30.12.08, 15:53
      Cóż za zaspany glos w recenzji ;] big_grin
    • shim-en-core Re: Recenzja: Resistance 2 30.12.08, 18:05
      Kupiłem CoD5 żeby mieć jakiś punkt odniesienia do R2. No i w końcu będę mógł coś na ten temat powiedzieć - mam nadzieję ciekawego smile

More soon.
    • he-man-pl Re: Recenzja: Resistance 2 30.12.08, 22:25
      Ehe.. Tylko zanim bedziesz sie mogl wypowiedziec, to pograj w multi troche wiecej niz tydzienwink COD5 jest tak trudna z poczatku ze wzgledu na znacznie wieksze mapy wzgeledm 4 czesci.. Oczywiscie graja jedyny oczywisty tryb hardcorowy search&destroy.. Wedlug mnie cod5 w multi jest rownie dobry co cod4!! BASTA!
    • luk4sho Re: Recenzja: Resistance 2 30.12.08, 22:28
      A co He-Man martwisz sie ze jak pogra mniej to nie daj Boze stwierdzi ze R2 jest lepsze?? ;]
    • ico72 Re: Recenzja: Resistance 2 30.12.08, 22:32
      He man po raz pierwszy musze sie z Toba zgodzic, moze z ta róznica ze wole grac nowoczesniejszymi broniami no i perki jakies takie ciekawsze sa w 4ce.Co do online w Resi2 to srednio mi sie podoba, za duzy chaos jak na mój gust
    • he-man-pl Re: Recenzja: Resistance 2 30.12.08, 23:07
      Dziekuje bardzo ico72.. Mnie rowniez cieszy fakt, ze kolejny call to AdvWarf2.. Aha i dla urozmaicenia obecnie gram jeden prestiz w cod4, jeden w cod5 (oczywiscie dluzszy czas spedzam z cod5 gdyz zdobycie calego prestizu w tej czesci jest chyba rownawazne z poltorej coda4)
    • elementone Re: Recenzja: Resistance 2 31.12.08, 10:15
      Jeżeli można się wtrącić to powiem tak, mam obie gry Cod5 i RESA2 czaskam w nie od premiery jak się ukazały i z mego skromnego doświadczenia wniosek jest taki że single w R2 jest świetny i o wiele lepszy niz COD5, a jeżeli chodzi o multi to też jest ok chodz bardziej przypadło mi to w CODzie a to za sprawą tylko i wyłacznie broni, bo o ile te w R2 są świetne to w multi sprawdzaja się słabo [nazbyt kosmicznie),po sieci lepiej się śmiga ze starym sprzętem w dłoni i czasem przeszłym niż przyszłym.Ale co z tego jak i tak częściej odpalam COD4 bo nie ma sobie równych w multi pzdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka